sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Nyt höyrytään!


Ostin Kärcherin höyrypesurin itselleni lahjaksi, koska olen niin hyvä tyyppi. Tuotetta tuli ensin testailtua hirmu kiimassa lauantaina iltayöstä omaan kylppäriin. Nukkumaanhan ei voi mennä kun talouteen on juuri kannettu uusi gadget. Ja perkele. Kyllä nimittäin lähti pinttynyt moska seinistä irti. Entinen asukas oli ystävällisesti tupakoinut n vuotta asunnossa. Yritin aikanaan saada kylppärin laatoista nikotiinipaskaa pois käyttämällä maailman kaameimpia laattapesumyrkkyjä ja hankaamalla laattoja kynsiharjalla. Tämä vekotin hoiti saman homman hetkessä ja sillä tuloksella, että laatoista tuli jopa puhtaita ja ei tarvinnut pelätä ihon syöpymistä tai varoa vähemmän mukavien höyryjen hengittämistä.

Koeajosta innostuneena lähdin sunnuntaina jakamaan ilosanomaa lähelle asuvien kavereiden luokse. Kumpikaan ei ajanut siivousintoista henkilöä pois vaan tajusivat tilaisuutensa tulleen ja ottivat ilmaisen siivouspalvelun mielellään vastaan. Toisessa taloudessa minut ruokittiin ja toisessa sain suklaakakkua. This it what they call a win-win situation.

Tähän asti testattu:
·         Nikotiini – pöly – hiuskiinne –moskan irrotus laatoista: check!

·         Laattojen saumat: check!

·         WC-istuimen hankalasti puhdistettavat kohdat: check!

·         Hanat ja altaat: check!

·         Saunaosaston lasiovi: check!

Seuraavaksi hankin kyllä vähän sitruunahappoa, jolla hankalat kohdat esikäsittelemällä saadaan loputkin moskat irti. Sitten olen voittamaton. Näiden kanssa joudun siis vielä ottamaan uusintaerän:
·         Extra-pinttyneet kalkkisaostumat

·         Ruoste

·         Puukiukaan edusta (nokea yms.)

 

Mutta tämä oli kuulkaa rakkautta ensihöyryämisellä.

Koira oli höyrytourneeni aikana lirauttanut sohvaan ja sängynpeiton reunaan ja makkarista kantautuvien äänien perusteella taisi juuri yrjötä iltaruokansa sängyn alle. Mutta nyt on niin hyvä fiilis, etten lannistu mistään. Höyrypesurilla voi nimittäin ajaa puhtaaksi myös tekstiilejä ja pestä lattiat. In yer face, dog!

12 kommenttia:

 1. Uuu! Mä olen kuullut huhuja höyrypesurin autuaaksitekevästä tehosta. Tervetuloa höyryttelemään meillekin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos mielenkiinnosta palveluitani kohtaan. Olette jonossa. Erikka voisit tehdä joulutorttuja ja Jenni avokadopastaa? Huom! Tarjoiluehdotukset voivat vaikuttaa sijoitukseenne jonossa.

  VastaaPoista
 3. Voin lämpimästi suositella sohvan puhdistukseen! Mustasta sohvasta, joka oli muuttunut harmastavaksi, tuli kuin uusi höyrykäsittelyn jälkeen :) Myös takan ulkopinnat, jotka mustuneet noesta, puhdistuu erittäin hyvin... Höyryimuri koukuttaa ja kovaa :D

  VastaaPoista
 4. Käyhän kurkkaamassa http://tuumat.blogspot.fi/2012/10/luottokamat.html

  Jännityksellä odotan, pääseekö höyrypesuri listallesi. ;)

  Joo, ja avokadopastaa tulee!

  VastaaPoista
 5. Höyrypesuri on ihan paras!
  Saunan lauteetkin lähtevät niin puhtaiksi, että.
  Olen fani, ollut jo pitkän aikaa. :)

  VastaaPoista
 6. Pakko vähän udella kun aikaa on tuosta höyrypesurin hankinnasta kulunut...vieläkö sitä tulee käytettyä kun alkuinnostus on mennyt ohitse? Aloin nimittäin heti harkitsemaan itsekin samanmoisen laitteen hankintaa, mutta pelkään että se jää sitten nurkkiin pyörimään....

  p.s mikä malli Kärcherin pesureista sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli niin kova innostus tuohon hommaan, että tuli yksi suutin kiinnitettyä väärällä tavalla (en malttanut ohjeita lukea tarpeeksi tarkkaan) ja sen seurauksena o-rengas hajosi. Kun se on kappaleina niin kaikki höyry ei tule suuttimen kautta ulos vaan sitä pyrkii myös muualta pihalle = aikamoinen näppienpolttoriski on. Kaikki on siitä kiinni, että saisin mitattua rikki menneen o-renkaan koon ja käydä hakemassa uuden. Mun pesuri oli hintaluokkaa 160 e, sillä tiedolla varmaan löytyy. Ei ole siis mikään ammattilaismalli :D Ois kyllä edelleen roimasti käyttökohteita tuolle värkille kun vaan sais itseään niskasta kiinni tässä korjaushommassa.

   Poista
  2. Ruosteeseen (laatoissa) auttoi meillä hammastahna....

   Poista
  3. Nyt jäi vaivaamaan, miten tämä o-rengashanke on edennyt? Oma hommansa siinäkin. Hyvinvarustetusta rompevarastosta (vaatehuone) löytynee semmoinen lajitelma, missä on renkuloita joka lähtöön, ainakin Kärcherin painepesuriin soppeleita.
   -Pientilallinen-

   Poista
  4. Vastoin kaikkia odotuksia o-rengas vaihdettiin. Vieläpä niin, että eka oli liian iso, mutta ei lannistuttu. Isän saunan lauteet höyrytin joulun alla.

   Poista
 7. Mä koukutuin ajatuksen, et munkin on saatava kissan kykkejä putsaamaan. Saunan oven lasi on myös mahdoton. Hmm.

  VastaaPoista