keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Viva la resistance!


En ole koskaan ymmärtänyt teemabileitä. Tai naamiaisia. Molemmissa on se yhteinen puoli, että aina on hirmu paniikki löytää jotain juuri siihen teemaan sopivaa vaatetta ja asustetta. Eli puhutaan pääsymaksusta, koska on pakko käydä ostamassa jotain että täyttää ehdot. Yleensä minä aktiivisesti välttelen tällaisia juhlia ja oikeastaan myös ihmisiä, jotka niistä erityisesti pitävät.

Avomiehen pikkuveljen luona juhlittiin tässä vähän aikaa sitten hänen emäntänsä kolmekymppisiä. Ohjeena oli pukeutua värikkäästi.

Olin Vilkkaan miehen kanssa samalla aaltopituudella. Hän tuli hakemaan minua vaaleanpunaisessa, hupullisessa ja pörröisessä kokohaalarissa ja minä näytin tältä:

 

Ensemblé koostui seuraavista elementeistä: tummansiniset farkut, avomiehen oranssit työshortsit, vaaleanpunainen  pitkähihainen paita, avomiehen keltainen t-paita ja vihreä treenipaita. Lisäksi käytiin turkoosia rannekorua. Että siinä teille, jotka luulitte, ettei Vuoden siivooja käytä värejä. Niin. Sitähän vittu minäkii.

Kuvasta on muuten tummennettu maha sen takia, koska se pömpötti. Koira kurkkii hämmentyneenä tilannetta. Miettii varmaan, että muistaakohan tuo turaperse enää minua ruokkiakaan kun on varmasti ihan aineissa. Naama on taas peitetty sen takia, ettei mua aleta niinku jatkossa pysäyttää kadulla (as if).

Juhlaeleganssiamme ei ymmärretty. Odotimme Vilkkaan miehen kanssa hersyvää naurua, mutta porukka vaan katsoi whattafuck-ilmeellä meitä päästä varpaisiin eivätkä sanoneet mitään. Hirveen kuumat oli kyllä ne asut. Ja kertakaikkisen ikävät saniteettitiloissa asioitaessa.
 
 

24 kommenttia:

  1. Mitä juhlakalu sitten tarkoitti värikkäällä pukeutumisella jos ei tätä? En ymmärrä.

    VastaaPoista
  2. Nyt täytyy antaa pisteet lyömättömästä sensuuripalkin käytöstä :D

    VastaaPoista
  3. Tuossahan on noudatettu pilkulleen annettua pukeutumiskoodia;)

    VastaaPoista
  4. Kirjota joskus ärsyttävistä tuttavista ja miten niistä pääsee eroon jos sulla on kokemusta :D

    VastaaPoista
  5. Ihan parasta! *koukussa*

    VastaaPoista
  6. Hieno asu minusta, paljon kivempi kuin se tavaratalon kesämuoti :)

    VastaaPoista
  7. No mitä värikästä niillä muilla vierailla oli? Mustaa ja valkoista? Peessiä?

    VastaaPoista
  8. Muilla vierailla oli vähän hillitympi lähestymismalli. Esim. räväkän väriset höyhenkorvikset tai sitten joku yksittäinen vaatekappale oli värikäs (sukat, paita, housut). Mutta ei se mittään, siitäkin yleisen hämmennyksen aiheuttamisesta vaan selvittiin. :D

    VastaaPoista
  9. :D aivan mahtavaa! Tollaset pukeutumisohjeet on muutenkin aivan saatanasta. Kyllä toki on asiallista pyytää esim häihin että jengi pukeutuu asiallisesti. Toisaalta taas jokainen jonka älykkyysosamäärä on isompi kuin kengännumero, ymmärtää pukeutua tilanteen mukaan. Itse ostin joskus valkoisen mekon koska se oli keski-ikäisen synttärisankarin ohje (asu: valkoinen). Mielenkiinnolla odotan miten nämä pukupellet suhtautuvat kun pyydän omiin juhliini saapumaan kokomustassa pvc-puvussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä täällä kotisohvalla revettiin ihan totaalisesti tuolle pvc-ehdotukselle :D Se ois niin oikein!

      Poista
    2. No jos kerran muutkin päivänsankarit, niin kyllä sitten minäkin! Kukin tyylillään ja kosto on suloinen :D

      Poista
  10. Kohta varmaan kaksi edellistä kommenttiani putkahtaa jostakin näkyviin, mutta kaiken uhallakin spämmään omaa blogiani vielä kolmannen kerran. Kevätmuotipostauksesi innoittamana lähdin kaupoille... http://sivusilmailya.blogspot.fi/2013/03/siita-kevatmuodista.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Tsekkasin että sun kommentit tuli läpi sinne kevätmuoti-postaukseenkin. Kommentteja on vaan siellä niin paljon, että oletuksena niistä ei näy kuin osa. Kommentteja saa näkyviin Näytä lisää -linkin avulla. Tosin IE:llä en saanut toimimaan lisäkommenttien latausta, Chromella pelaa ainakin.

      Poista
    2. Mulla on Tulikettu, eikä tosiaan löytänyt millään pelillä mulle niitä kommentteja. No, ei voi mitään - tulipa asia ainakin selväksi ;). (Olen edelleen pyörryksissä eilisestä väri-ilotulituksesta.)

      Poista
  11. Kiitos jälleen kerran aamun pelastuksesta, repesin ihan täysin :)

    VastaaPoista
  12. Kevätmuodista tulikin mieleeni, eilen näin (nuorison suosimassa) kaupassa rintsikat jotka olivat aivan täynnä rottaniittejä ja ketjuja. Mitä vattua?

    VastaaPoista
  13. Loistavaa! Muut oli vaan juntteja kun eivät tajunneet. :D

    VastaaPoista
  14. Olin kerran jätesäkki-teemabileissä. Sillonkin oli aika kuumaa ja hankalaa tualetissa :D

    VastaaPoista
  15. Hieno :-D mina tunnustan olevani naita kammotuksia jotka tykkaa teemapileista *nolo* mut kuka sanoo etta pukeutua saa vaan juhliin? Tylsee sanon ma! Me kolleegan kans mentiin kerran toihin Star Trek asuissa. Se oli hyva paiva! (Pomo pysytteli koko paivan suljettujen ovien takana, ihme tyyppi :-D)

    VastaaPoista
  16. Sä olet niin paras! Ihana, kun joku uskaltaa sanoa ääneen, että naamiaiset on oikeesti vaan niin tylsiä. Ja työpaikalla, jos on pikkujoulut, niin siellähän on huisin hauskaa, kun keksitään, että teema on joku hassunhauska pukeutuminen. Mä en suostu, olen menemättä. Hauskuus tulee ihmisistä, ei siitä että olen pellen puku päällä.

    VastaaPoista
  17. Mä niin kuolen kun luen tätä blokia, kiitos mahtavista nauruista. Itsekin oltiin viime vuonna autotallibileissä ja kutsussa luki että teemaan sopiva vaatetus. Totta kai miehen kanssa laitettiin haalarit päälle ja lippis päähän. Vähän trasselia roikkumaan takataskusta ja jakari rintataskussa. Kellään muulla ei ollut mitään siihen viittaavaakaan, kyllä vitutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme touhua. Ilmeisesti teemabileiden pointti on nöyryyttää hyväuskoisia.

      Poista