maanantai 27. toukokuuta 2013

Se tunne kun katsot aamulla peiliin...


...ja huomaat ehkäisypillerin jääneen kiinni hammasrautoihisi.
 

34 kommenttia:

 1. Haha :) Hauska lukea näitä kun itse sain 6monthsmiles vehkeet suuhun torstaina. Viikonloppuna on vuoron perään itketty ja naurettu. Pakko muuten kysyä miten kesäjuhlien tarjoilut sait alas noilla vehkeillä? Itsellä juhlat viikon päästä ja pelottaa jo valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäjuhlissa oli ruokana paellaa ja homma toimi ihan hyvin. Semmosta liukasta riisiähän se oli :) Kanaa, katkarapuja, simpukkaa, mustekalaa ja chorizoa oli seassa ja pieninä paloina vaan nieleskelin. Siiderillä huuhtelin isoimmat kököt alas :)

   Minäkin kysäisin etukäteen että mitä on ruokana niin olisin osannut varautua vaikka jollain proteiinijuomalla, jos olisi ollut tarjolla jotain semmoista minkä syöminen ei teknisesti onnistu.

   Tsemppiä sinulle, eka viikko oli kyllä hankala. Näin kolmannen viikon puolelle ehtineenä voin luvata, että helpottaa. Käytä vaan ihan alusta asti sitä vahaa, ettei pääse aftoja tulemaan. Kaverini ei käyttänyt heti ja kohta oli suussa kymmenen aftaa. Mulle ei ole (kop kop) tullut vielä yhtään. Pahin juttu oikeastaan on se, että kumilenkit painautuu poskeen kiinni. Mulla on vakiona tuolla takana semmoiset "kumilenkkiviivat", vaikka ne ei suussa oliskaan :)

   Poista
  2. Mulla ei muuten kumilenkkejä oo suussa eikä sellaisista ollut mitään puhetta. Mahtaiskohan tulla ens käynnillä tms. Muovikorokkeet on toki piristämässä. Vahaa oon käyttänyt vain alaetuhampaissa kun tuntui olevan tarvetta. Muualla en oo kokenut tarvetta mutta tosin pientä alkavaa aftaa tuntuis olevan yhdessä paikassa. Jotenkin tuntuis hankalalta laittaa joka paikkaan sitä vahaa.

   Mistä muuten tuota vahaa saa lisää kun ainakaan paikallisessa apteekissa sitä ei oo saatavilla? Ehkä on vain huono apteekki. Tosin apteekkari sanoi yrittäneensä hommata sitä mutta ei oo tukustakaan saatavilla.

   Poista
  3. Moi, sulle ei todennäköisesti siinä tapauksessa kumilenkkejä tulekaan. Mulla ne on neljän takimmaisen hampaan kautta viritelty tehostamaan vetoa.

   Ei sitä vahaa toinna joka kohtaan tunkea, mutta jos vähänkin tuntuu että joku braketti hankaa niin heti vaan vahaa kehiin. Olen itse ollut nyt muutaman päivän ilman vahaa, eli kyllä se suu tottuu. Jos puhun paljon, niin voi vieläkin hangata, mutta eipä siinä muuta kuin vahaa kehiin ja matka jatkuu.

   Kuopion apteekeissa olen käynyt vahaa kysymässä. Yliopiston apteekissa sitä oli valikoimissa, mutta yhdessä pienemmässä apteekissa ei. Kaverini tilautti Leppävirran pikkuapteekkiin sitä tuossa noin kuukausi sitten, silloin oli vielä saatavilla.

   Tosi kurja homma jos se on nyt lopussa, kannattaa minusta ihan sinne omaan hammaslääkäriin päin olla yhteydessä ja kertoa että on tukusta lopussa - voivat varmasti antaa omista varastoistaan, tarvittaessa korvausta vastaan. Tai sitten soitella muita apteekkeja läpi, jos niitä on lähellä.

   Poista
  4. Kiitos selvennyksestä ja vinkistä. Pitää käydä naapurikaupungin yliopistollisessa kysymässä. Itse hamppulaan on pidempi matka kun se ei oo omalla eikä edes naapuripaikkakunnalla.

   Oliko nuo sun raudat juuri nuo 6monthsmiles.com? Kuulostaisi ainakin samanlaisilta, mutta ihmettelen tuota kumilenkkiasiaa koska mun hampaat on todella vinot joten luulisi että pitäis olla kaikki mahdolliset keinot käytössä. Lääkäri mainitsi tosin että tässä ekassa vaiheessa on joku hennompi lanka, jonka idea on vasta kääntää hampaat oikeaan asentoon ja sitten seuraava lanka vaihdetaan jonkin ajan päästä ja alkaa itse siirto-operaatio joten tuliskohan lenkit silloin.

   Poista
  5. Kannattaa ihan pirauttaa apteekkiin niin voi pettyä kotoa käsin :D Eiköhän niitä jostain löydy, toivotaan ainakin. Yliopistollisessakin ne oli jossain laatikossa jemmassa, ei ollut hyllyssä.

   Mulla on myös nuo Six Month Smiles -vekottimet suussa. Mulle ne kumilenkit tuli ymmärtääkseni sen takia, että tehostettaisiin takahampaiden siirtymistä. Nyt ne on tavallaan vähän kallellaan sisäänpäin, niitä pitäis saada pakotettua vähän ulommaksi. Kysäise millainen suunnitelma sun osalta on, nimittäin mun kohtalokaverilla on tulossa kumilenksut myöhemmässä vaiheessa - hänelle tosin tästä ihan etukäteen jo sanottiin.

   Poista
  6. Pakko ottaa osaa tähän oikomiskeskusteluun. Mulla oli niskaveto kakarana, sen tarkoitus oli kanssa siirtää hampaita, että mahtuvat. Kaikki meni hyvin alkutuskan jälkeen. Viime syksynä (yli 20v jälkeen) selvisi syy hampaan vihlomiseen. Juuret on syöpyneet, hammaslääkärin mukaan syy tod. näk. oikomishoidossa ja tuossa hammaskaluston liikuttelussa. Hammas poistettiin ja odottelen aikaa tarkistukseen, poistetaanko muitakin/hoidetaan muutoin, jos aikaa on. Onneksi on harvinainen komplikaatio, mutta mun tuurilla osui just kohdalleen.

   Poista
  7. On kyllä ollut harvinaisen huonoa tuuria, ei voi muuta sanoa. Oli varmasti aikamoinen järkytys kuulla tuollaisia uutisia.

   Poista
  8. No olis itku tullut,jos lekuri ei olisi ollut tosi mukava,nuori ja söpö. Jännittää,saako tekarit alle nelikymppisenä. Niin kuin ennen vanhaan.

   Poista
 2. Jaahas, tästä tulee sitten vauvablogi... ;)

  VastaaPoista
 3. Onneks et kurkannu peilii vast ansiomaalla. Mut kyllä nauratti ku mietin mitä kaikkee ois voinnu käydä.

  Hammasrautojen kaa on sama homma ku rillien kaa. Yht'äkkii ne vaan on unohtannu. Siis niitten olemassaolon. Mun kokemuksesta on aikaa "vasta" 41 vuotta. ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin onnellinen olin minäkin siitä, että kotosalla ollessa satuin huomaamaan tapahtuneen.

   Minäkin firman juhlissa huomasin tuon unohtamisen. Saatoin vähän liiankin paljon aukoa suutani siideripäissään.

   Poista
 4. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAH
  anteeksi.

  VastaaPoista
 5. Siis tää on bestseller romaanin aloituslause!!!

  VastaaPoista
 6. Tästä ei juttu parane. Mietin samaa kuin tuolla edellä, että mahtaako tästä siunaantua vuosisadan vauvablogi.

  VastaaPoista
 7. Minäkin komppaan edellisiä vauvablogin ehdottelijoita. Illan parhaat naurut, suo anteeksi.

  VastaaPoista
 8. Päivän paras nauru. Ja voin huojentaa olotilaa; yhden pillerin välistä jäänti ei johda raskauteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tiiä..:) tuttu pamahti paksuksi vaikka söi jokaikisen pillerin ajallaan....

   Poista
  2. Joo, kyllä siihen raskautumiseen kai vaaditaan muutakin, kuin yksi nielemättä jäänyt pilleri... :D

   Poista
 9. Huutonaurua*

  Voiks näin ees tapahtua!? :D

  VastaaPoista
 10. ....aaahhh...megarepsväsyhohotusnaurut :)

  VastaaPoista
 11. Pakko pilata yleisön ilo ilmoittamalla, että useimmilla nykyaikaisilla hormonaalisilla ehkäisyvalmisteilla kliininen teho ei kärsi yksittäisen pillerin unohtamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kärsii, tiedän kokemuksen jos toisenkin.....

   Poista
 12. Kräh häh häh häh... *kops* ja putosi tuolilta... :D
  T:T.

  VastaaPoista
 13. Bridget Jones's Diary (Riitta Jortikan päiväkirjasta)

  VastaaPoista
 14. Pics or it didn't happen...

  VastaaPoista
 15. http://imgur.com/gallery/pm4d74w kyllä se siitä...

  VastaaPoista