perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kreisi kaupunkiloma


Puhuttiin kaverin kanssa kesäloman alussa, että voitaisiin käydä jollain kaupunkilomalla kahdestaan. Vaikka Prahassa nelisen päivää. Käytiin sitten päiväseltään Mikkelissä.

Ensin vierailimme kartanossa, jossa kaikki oli ilahduttavasti tuotteistettu. Hankin avaimenperän, lampaasta ja siasta tehtyä makkaraa, makeisia, teetä ja ehkä varmaan jotain muutakin tosi tärkeää ja välttämätöntä, jota en nyt muista. Oluttakin tarttui mukaan, vaikken itse sitä juokaan.

Ylihinnoiteltu avaimenperä, silikonia.

 Olut. Totuus.


Kartanon miljöö oli viehättävä. Päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen saniteettitilojen katosta roikkunut Tummeli-pullo. Moneen käyttötarpeeseen varmaan.



Kartanokeikan jälkeen harrastettiin keskustassa kaikkea rahanmenoon ja ähkyyn johtanutta toimintaa. Paluumatkalla ajettiin Visulahden ohi. Kaveri kysyi että tiedänkö mitä siellä oikein on. Sanoin että en tarkalleen ottaen tiedä, mennään katsomaan. Kohtuuhintaisia makkaraperunoita tiesin paikasta saatavan jo entuudestaan ja muistelin joskus kauan sitten nähneeni siellä karting-autoja, joita onnekkaat lapset pääsivät ajamaan. Minä en ollut yksi niistä onnekkaista lapsista.

Aikuiseen makuun tarjolla olisi ollut aktiviteettia benji-hypyistä lähtien. Tässä elämän hetkessä päätettiin elää vaarallisesti ja ostaa 7 euron liput vahakabinettiin. Kyllä kannatti.

 
 The walking dead. Sibelius edition.

  "Hei Aleksis Kivi, millanen päivä sulla on huomenna? - Normipäivä."

If they mated: Vladimir Putin & Mika Häkkinen

 Kirvesniemen Maikki. Terveen värinen iho ja aivan ihastuttava toppapuku.

 Jari Sillanpää vai Roger Moore?
 
Visulahdessa on myös rock- ja populaarimusiikkitapahtuma. Vuoden 2010 julisteen saa kätevästi uudistettua vetämällä viimeisen numeron yli spray-maalilla. Niin houkuttelevalta kuin mainos näyttääkin, taidan valita Kuopio Rockin.
 
 
 
 

15 kommenttia:

  1. hahaha...enpäs oukkaan käyny moneen monituiseen vuoteen tuolla visulahdessa..

    VastaaPoista
  2. Voi taivas, mitä vahanaamoja. ;)
    Oman kotikaupungin kohteet kuulostavat jopa viihdyttäviltä sun kirjoittamina.
    Kiva kun kävit, tuu toistekkiin.

    Se on muuten jännä juttu, että ei tartte lähteä kun muutaman kymmenen kilometrin päähän kotikulmilta, niin tuntuu ihan huipulle. On tää Mikkeli niin nasta paikka. ;)
    Ite hekumoin nyt kymmenen päivän lomasta Anttolassa. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan??

    Hojo hojo!

    - Katinka


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan kotikaupunkiin ja lähellä oleviin kaupunkeihin pitäisi välillä tutustua turistin silmin. Löytää yllättävän paljon kaikkea kivaa. Mikkelissä oli ihan vakavasti paljon nähtävää ja etenkin syötävää :D Bistro Vileen lounas oli erittäin hyvä.

      Poista
  3. Mikkeli on paras paikka, koska oon lähtösin sieltä! En oo ikinä käyny Tertin kartanossa tai Kenkäverossa, mutta Visulahden vahakabinetti! Voe helvata! Aleksis Kiven käsi oli tippunu lattialle ku viimeeks kävin :D Siun kuvat kertoo vielä enemmän! :D

    p.s. Jurassick Rock on jees festari. Mitä nyt himppa suolaset lipun hinnat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko sinulla jotain tekemistä Aleksiksen käden tippumisen kanssa? Siellä oli nyt lappuja ja muistaakseni ihan kuulutuksiakin, ettei nukkeihin saa koskea :D Vahingosta viisastuneet?

      Poista
  4. Varsin antoisa päiväseltään tehty retki. Olutpullo on ihan parasta. Prahassa (kiva paikka sinänsä) tai muussa ulkomaan kaupungissa olisi mennyt paljon enemmän rahaa. Onko tuo Tummeli samassa tarkoituksessa kuin käsidesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein tekee itsekin mieli juoda olutta kun on niin mahtava puteli. Sain minä poltettua kaikkiin ostoksiin ja syöminkeihin varmaan 250 euroa :O Toisaalta, ei ole tullut shoppailtua koko kesänä joten tämä luiskahdus sallittakoon.

      Tummelin tarkoitus jäi epäselväksi. Jos sitä, ainakin, käytetään vauvojen hoidossa?

      Poista
    2. Mihin niitä vauvoja vaihdetaan? 😉

      Poista
  5. Vahakabinetti ja kaikki, vau. Kiva lomapäivä.

    VastaaPoista
  6. Mitä sitä turhaan ulkomaille kun samat jutut löytää ihan täältä kotomaasta. Mme Tussaudin vahakabinetti jää kakkoseksi tuolle Visuversiolle, eihän niistä Mme T:n tyypeistä edes erota että ne on vahasta, näistä sentään heti näkee ettei ole aitoja niin ei tarvii säikähtää. Ja olutpullo on kuitenkin erilainen kuin lähikaupasta - sanoisin että hyvänkuuloinen reissu. Harmittaa kun en moisia tajunnut käydessäni kesäkuussa Mikkelissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt sinun pitää ens kesänä hyökätä takaisin Mikkeliin. Voin antaa parit vinkit, ilman sarkasmia. Minulla oli semmonen kutina että vahakabinetista saisi hyvän postauksen tehtyä, siksi sinne piti ehdottomasti tunkea. Vaisto ei pettänyt. Luottakaa ihmiset vaistoonne.

      Poista
  7. Pari muuta hyvää ruokapaikkaa Mikkelin kupeessa Vileen rinnalla ovat: Anttolan hovi ja Tertin kartano. Tertin kahvilankin lounas on oikein maittava ja hintakaan ei ihan mahdoton. Vilee on kyllä täysi 10!!

    - Katinka

    VastaaPoista
  8. Järkky, miten hirveitä kuvatuksia. :D

    VastaaPoista
  9. Jokunen kesä sitten olin Visulahdessa töissä, ja hävetti pyytää rahaa tuommosesta kokemuksesta.
    Silloin ei vielä ollut makkaraperuna-kriisiä, onneksi. Olisin ottanut lopputilin jos sellaisia annoksia olisin joutunut tarjoilemaan..!
    Se oli todella mielenkiintoinen kesä.

    VastaaPoista
  10. Käytiin myös Tertin kartanossa ohikulkumatkalla. Aika mukava miljöö, mutta aika järkyttävän kallista. Ja sitä myytävän roinan määrää. Tarkoitus oli välttää ABC, mutta ikävä tuli.

    VastaaPoista