maanantai 11. marraskuuta 2013

Terapian tarpeessa

Missä muualla kuin hotellissa voit konttailla rintaliivisillään ja katsella itseäsi isosta peilistä samaan aikaan kun hyvännäköinen mies pitää lantiosta kiinni? Fysioteriapiassa.

Minulla on skolioosi eli selkärangan vinoutuma. Selkä ei ilmoittele itsestään kovinkaan usein. Viimeksi se suuttui pariksi päiväksi, kun hyppäsin kännissä benjihypyn. Työterveyshoitaja arveli, että olisi hyvä kuitenkin kaikesta huolimatta tarkastuttaa tilanne.

Hoitaja mainitsi, että on hyvä varata mukaan joustavat housut liikkeitä varten. Mitä hän jätti kertomatta oli se, että olisi myös syytä ajaa kainalo- ja säärikarvat, leikata varpaankynnet ja valita hyvännäköiset rintaliivit.

Luojalle kiitos, ettei kuitenkaan pierettänyt. Minulla on riittävästi traumoja yläasteen kuntopiiristä ja liikuntasalin upeasta akustiikasta.

Ja olihan minulla ongelmia. En kuulemma erota ylä- ja alaselkää toiminnallisesti toisistaan. Kotitehtäväksi sain löytää asennon, jossa pystyn liikuttamaan alaselkää niin, ettei yläselkä samalla ala liikkua. Yritettiin tätä seisaaltaan, istualtaan, selällään ja kontallaan. Vasta kun vaihdettiin paikkoja ja pääsin koskettelemaan fysioterapeuttia samalla kun hän suoritti nylkyttäviä liikkeitä, aloin hienokseltaan ymmärtää, mikä oli tavoite.

 

Kontrollikäyntiä odotellessa.

47 kommenttia:

  1. Jos yhtään lohduttaa niin samat on koettu useampaan kertaan. Huippuna se että piti kumartua eteenpäin, ja yrittää lantionkallistuta, jolloin tämä hyvännäköinen mies liimautu kiinni takalistooni ja piti lantiolta kiinni, ettei kallistusta tule liikaa.....sanonsinko että hävetti,
    ja on pierettänytkin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lievästi vaivaannuttavaa. Pitää ajatella vaikka murtolukuja.

      Poista
  2. "Viimeksi se suuttui pariksi päiväksi, kun hyppäsin kännissä benjihypyn."

    Oli sillä hilkulla, etten lentänyt luokasta. (Hirnuin liikaa ja ehdottomasti liian kovaa). Mutta ymmärrän sinua. Minullakin on ilmeisesti skolioosi. Terveyssisar kuulosti suorastaan ilahtuneelta raportoidessaan asiasta. Teki mieli loukkaantua, en viitsinyt kuitenkaan olla pikkumainen. Hyvä sentään, että joku löysi asiasta hymyilyttävänkin puolen - hiukan epäselväksi minulle tosin jäi, mikä se nyt tässä tapauksessa oikein oli.

    VastaaPoista
  3. Tiedän niin tuon tunteen...just viime viikolla kumartelin ja konttailin alusvaatteisillani (onneksi tajusin valita mustat pitsittömät alusvaatteet päälle, olisin ehkä kuollut häpeästä jossain pitsistringeissä :D) sellaisen nuoren komistuksen valvovan katseen alla. Ja sitten sitä vaan miettii että onkohan sillä fysioterapeutilla yhtä vilkas mielikuvitus kuin itsellä..

    VastaaPoista
  4. Aloituslauseeseen viitaten; missä moisia hotelleita on? Ja edellyttääkö tuon tilanteen saavuttaminen muutakin, kuin huonevarauksen?
    Nimim. Vesileppiksen respan numero valmiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Voin taata, että Vesileppiksen baarista saat lantionpitäjiä, jos vaan itse haluat.

      Poista
  5. Voiskohan skolioosia jotenkin teeskennellä? Mä oon saanut fysioterapeutilta jonkun perushieronnan lisäksi vain sähköhoitoa, en mitään lantioliikehoitoa!

    Ja se sähköhoito ei sit kohdistunut pään alueelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, näemmä heti mieli nyrjähti lantion kiertoradalle. Sanotaan se sana nyt sitten vielä kerran: hoito.

      Poista
  6. Haa ja jee. Kävin juuri itsekin fysioterapeutilla. Muista kynsilakka rintsikoihin sopivaksi, hajuvesi ja tietysti kaikki turhat karvat ym. pois, kuivaharjaus iholle ja kevyt kosteusrasva... Sitten olet valimis "käsittelyyn". Ps. joka kerralle eri rintsikat :) Tietysti tämä riippuu fysioterapeutista mutta ei kai kukaan nainen valitse naista tai vanhaa miestä... tai no makunsa kullakin. Täytynee seuraavan kerran valittaa lantiota...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveät paineet, on vain kahdet hyvät rintsikat. Oletan, että muistaa mitä asiakkaalla oli päällä.

      Poista
    2. Voithan jossakin sivulauseessa viitata siihen,että juurikin niihin sinulla oleviin hyviin , että "ne ovat niin superhyvät ja miellyttävät pitää päällä joten sinulla on niitä monet kappaleet tästä syystä. Tuskin fysioterapeuttisi tekee niihin huomaamattasi mitään merkintöjä nähdäkseen puhutko totta ;)

      Se onkin sitten toinen asia, kuinka kummassa saat sopivasti johdateltua puheen aiheeseen voidaksesi sivulauseessa tuoda ilmi tuon asian.
      Vaihtoehtoisesti voit mennä suoraan asiaan ja sanot sille miehelle että:
      - Katoppas, mitä sä tykkäät näistä tämän mallisista rintsikoista? Minusta nämä on sitten muuten TOOOOSI hyvät, siks mulla onkin näitä aikas monet parit...noh, jatketaanko? Minnes suuntaan mun piti sitten nylkyttää mun alaselkääni? ;)

      Poista
  7. Kiitos tämän ankean päivän piristyksestä, pisti väkisinkin naurattamaan!

    VastaaPoista
  8. Oi oi, olisikohan sitä jotain pientä kremppaa, jotta pääsisi fysioterapeuttia varaamaan..;-)

    VastaaPoista
  9. Ou jee... Myös minä jäin aikoinaan ilman tärkeätä infoa ja niin löysin itseni "esittelemässä" vinoa ruotoani huonoissa rintsikoissa ja ah niiiiin kulahtaneissa stringeissä. Pitihän sitten vielä mennä kyykkyyn....

    Ja tietenkin mukan oli vielä opiskelija ja selitettiin pitkääääään ja hartaaaasti. JOS joku olisi sanonut minulle, että vedän täyden shown kahden hengen edessä silloin kun minulla oli vielä vaatteet päällä olisin ehkä kietäytynyt...

    Mutta oppia ikä kaikki, eipähän tämä täti käytä enään stingejä!

    Möhis

    Ps. Olisi pitänyt muistaa äidin opit: "aina pitää olla siistit, ehjät ja sievät alusvaatteet jos jää auton alle" ... Silloin ne stringit ei ehkä vituttaisi niiiin paljon, tiedä häntä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajan alusvaatteeni vielä pahemmin loppuun kuin ajoneuvoni.

      Poista
    2. Minulla on vain yksinkertaisia puuvillaisia alkkareita, joita käytän kunnes menevät puhki tai repeävät saumasta. Minulla on luullakseni ollut joitakin lähes kymmenen vuotta vanhoja pareja. Tais olla Lindexistä ostettuja. Tosi hyvät oli aikanaan. Kummasti suorastaan kiinnyn tähän toiseen nahkaani. Melkein satttuu kun pitää luopua jostain rakkaista alkkareista...sentään ollaan kuljettu pitkään yhdessä ja tunnetaan toistemme salaisuudet. Eikä tämä siis ole säästäväisyyttä, vaan todellista kiintymystä. Sukkia voin ostaa ihan kevyesti uusia ja luopua kuluneista. Ne on vaatekappaleet kuulkaa persoonia!

      - Gillette

      Poista
  10. Ja lisää kokemuksia, miesnäkökulmaa välillä. Ristiselkä meni pahemman kerran juntturaan tuossa pari vuotta sitten. Ajatuksena oli hakea saikkulappu ja jotain relaksanttia arvauskeskuksesta, vaan sielläpä olikin innokas ja nuori naislääkäri.
    Ensimmäinen komento oli, että kengät ja housut pois. Ajattelin jo tarkentaa, että selässä se vika on, mutta tottelin. Kenkiä riisuessa itsellekin kirkastui, että suihkukäynti ja varvaspesu olisi ollut aiheellisia hajusta päätellen. Pikkuhousuissa oli perseen kohdalla reikä. Siinäpä sitten voimisteltiin ja ähkittiin naama punaisena.
    Tuli se saikkulappukin ja kolmiolääkkeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Ei jalkadeodoranttia kuitenkaan?

      Poista
    2. "miesnäkökulmaa" ja "pikkuhousut", joku ei nyt täsmää...

      Tai sitten tämä oli vielä nolompaa kun ensin tajusin.

      Poista
  11. Juu, mullakin kylla nyt alaselka temppuaa ihan urakalla... viittitko laittaa sen f-terapeutin yhteystiedot jos minakin vaikka kavisin... :D

    VastaaPoista
  12. Kokeile joskus sitä, että heität myös rintsikat ja pikkuhousut pois. Mahtaakohan pysyä hieroja ammattilinjalla vai pettääkö pokeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän häveliäänä aloin ehdottelemaan, että josko vaihtaisin farkut urheiluhousuihin naisten WC:n puolella. Mies tuumasi vaan että vaihda siinä vaan, kuuluu ihan ammattiin. En siinä vaiheessa tiennyt, että pitää myös paita heittää pois :D

      Poista
  13. Välittömästi heti huomenna soitan lekuriin selkävaivoistani! *valitseejoalushepeniä*

    VastaaPoista
  14. reps kops(lattialla) voi kuvitella tuon tilanteen :D

    VastaaPoista
  15. Hauska kirjoitus :D. Jos haluaa lisätä panoksia, kannattaa valittaa särkyjä myös yläselässä, näin toimistotyöläisenä nimittäin hämmästelen kovin kuinka ootta saaneet pitää rintsikat päällä fyssarissa..

    VastaaPoista
  16. Mitä vattua? Eihän sellasta asentoa ole olemassakaan? Ne on huijannu sua isomman kerran!

    VastaaPoista
  17. Reilu kaksikymmentä vuotta sitten, parikymppisenä fysioterapianeitsyenä tutkimus ja hoito suoritettiin pikkuhoususillaan, pitkään ja hartaasti. Sittemmin ahkerasti fysioterapiapalveluita käyttäneenä moiseen en ole törmännyt. Jos on rintsikat pitänyt heittää, niin rinnat on visusti peitetty. Ymmärsin mistä silloinen limainen olo johtui.

    VastaaPoista
  18. Luulisi, että skolioosi suoristuu benjihypyn yhteydessä.

    Muistakaamme aina seuraava elämänohje: joka aamu valitessasi pikkuhousuja, muista, että niiden tulee olla hyvännäköisten ambulanssimiesten katseenkestävät.

    VastaaPoista
  19. Hah!

    Pari syksyä sitten olkapääni alkoi vihoitella ja menin lääkärissä käymään. Ei siinä mitään ja hän ehdotti fysioterapeutin käyntejä, koska lääkäri epäili, josko minulla alkaisi jäätynyt olkapää-vaiva. Varasin ajan fysioterapeutille enkä yhtään ajatellut pukeutumista. Äh, miespuolinen fysioterapeutti otti vastaan ja minulla oli liian pienet rintsikat, koska oikeankokoiset rintsikat olivat pesukoneessa odottamassa pesua. Paita pois ja fysioterapeutti tarkisti olkapään tilanteen ja samassa huomasin peilistä, miten rinnat paistoivat hyvin sivusta pienistä rintsikoista ja rinnat meinasivat vielä pullahtaa ulos, kun kokeiltiin eri käsiasentoja. Seuraavalla fysioterapeutinkäynnillä minulla oli urheilurintsikat ylläni ja mitään ylimääräistä ei näkynyt.

    Miksi meidän pitäisi miettiä alusvaatteita etukäteen jos vaikka joudumme onnettomuuteen, sitä en tiedä. Ainakaan en haluaisi joutua onnettomuuteen, kun mulla on menkat ja tamppooni sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin luvata, että se on huolistasi olemattomin, jos joutuisit onnettomuuteen. Toivottavasti et kuitenkaan. Se tästä vielä puuttuisi, että kaiken tän paskan ohella pitäisi hävetä, millaiset pikkarini oli, kun jäin bussin alle. Onneksi en muista! Ja onneksi fysioterapeuttini on nainen :)

      Poista
  20. sain lähetteen fysioterapeutille. Tällä kertomuksella taidan jättää menemättä. Vielä 15 vuotta sitten fyssari vaan kauhisteli, miten ihmeessä olet saanut itsesi niin jumiin - ja merkittäviä huokauksia.

    VastaaPoista
  21. Taidankin tästä mennä vaihtamaan nämä rikkinäiset alushousut ehjiin, kun ei koskaan tiedä milloin tulee lähtö synnärille ja millä kyydillä..

    Kerran allergisen reaktion takia jouduin päivystykseen kun silmät alkoivat turvota umpeen ja hengitys vaikeutua. Nuori hyvännäköinen mieslääkäri kysyi että annetaanko lääke pakaralihakseen vai käsivarteen, pakarasta tietenkin vaikuttaa nopeammin, kun on isompi lihas kyseessä. Valitsin käsivarren, koska oli tosiaankin rumat alkkarit jalassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin kolme viikkoa synnyttäneenä voin taata, että erittäin oleellinen asia. Muista myös pedikyyri (mies teki minulle kun en itse taipunut) :)

      Poista
    2. "Kolme viikkoa synnyttäneenä" aiheutti hienoisen nauruntyrskähdyksen ;)

      Poista
  22. Voi näitä sinun juttuja :))) Jäädään Blackien kaa lukijoiksi ;)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
  23. Saako olla ilon pillooja? Ei niitä fyssareita kiinnosta pätkän vertaa mitä päällä on.Saatikka mille haiset tai tuoksut.Ne vaan apinan raivolla nysvää sun liikeratojen kanssa ja yrittää saada sinut ymmärtämään oman kroppasi salaisuuksia ja kuinka sen kanssa pärjäis liikkuvana jonnekkin rollaattori ikään saakka ja vielä siitäkin eteenpäin.Ilmainen neuvo: jos ensimmäinen ft jonka tapaat on täys mulkku etkä ymmärrä sanaakaan mitä se kertoo niin etsi joku toinen joka sanoo ja neuvoo asiat niin että ymmärrät.Sun parasta ne tahtoo vain :). Ette varmaan arvaa mun ammattia :D...No okei,täytyy myöntää että stringit naisilla ja liian löysät bokserit miehellä voi olla vähän vaivaannuttavat näihin akrobaattisiin asentoihin taivutellessa...

    VastaaPoista
  24. Niinpä, miesterapeutille: sopivat sävyt, tuoksut, kauniit rintsikat... ajattelen terapeutin työhyvinvointia :) ainakin minulla on paljon mukavampaa olla terapian kohteena ja maata hoitopöydällä "puristeltavana" kun tietää ettei ole hävettävää. Sitäpaitsi miehet (vaikka muuta väittäisivät) automaattisesti havainnoivat tiettyjä asioita. Empiirinen tutkimus.

    VastaaPoista
  25. Paniikki ja ahdistus! Itsehän meinasin taannoin painaa kylpylään kaikenmaailman karvat ajelematta.... Trallalallalaa.

    VastaaPoista
  26. Pöh. Mun fysiatrini kirjotti papereihin, että "hyvä ryhti" eli ei voi enää selänkään takia mennä fyssarille.. plus että mun fyssarini on joku keski-ikäinen nainen, jäätävän huumorintajuton ja nakkelee vielä pistäviä kommentteja siitä, kun en erota oikeaa kättä vasemmasta. Mutta hei, mun luottohierojani sentään on mies! ..tosin sekin on perhetuttu monen MONEN vuoden takaa, eli se siitäkin sitten.

    Mutta hei! Jouduin mä joskus sydänfilmiin semmoselle nuorelle pojalle, siinä sitte ilman paitaa ihan tissisillään makaa retkotin pöydällä ja se lätki muhun kiinni tarroja. Minkähän takia edes muistan ton tilanteen? Oli meinaan nolointa ikinä!

    VastaaPoista
  27. Kiitos päivän piristyksestä :-)
    -aa-hoo

    VastaaPoista
  28. Kaikkee sitä... :D Kerran miesfysioperateuppi (ei ollut komea, pah) selitti miten hänen vaimollaan on MYÖS niskakyttyrä johtuen yksipuolisesta imetysasennosta. Mulle oli yllätys oma niskakyttyrä (ei ole silmiä selässä) Ylläri oli myös oli se alusvaatteet päällä kekkulointi ja pyllistely...Tästä onneksi aikaa jo 12 vuotta.

    VastaaPoista
  29. Itsellä hajosi välilevy selästä ja hieman sen pitkän ja helvetillisen kivun keskellä lohdutti omt-fyssa, joka oli pitkä ja komea.. Eihän siitä taivuttelusta mitään hyötyä selälle ollut, mutta enhän mä sitä sille äijälle kertonut ;)

    VastaaPoista
  30. Minun olkapäätä jumppasi myös miespuolinen ft. Onneksi tajusin laittaa urheliliivit, jumppapaidan ja jumppahousut heti ekasta kerrasta päälle. Pitää myöntää, että selkävaivaa en toivo, siinä tullaan liika liki, ihan iholle...

    VastaaPoista
  31. Ai niin, ostin kerran hierontakortin miehelleni synttärilahjaksi ja mies ilahtui siitä. Ostin sen kortin paikan päällä joltain 60-vuotiaalta äijältä, joka teki klassisia hierontajuttuja. Ukkoni käytti sitä lahjakorttia ja yllättyi, kun ensimmäisellä käynnillä se 60-vuotias kysyi ukoltani, miksei vaimosi voisi ruveta käymään täällä. Kun ukko kertoi sen mulle, niin mää ajattelin jo häntä pervoksi, koska se hieroja ei voinut kysyä samaa minulta lahjakortin ostoshetkellä. Vastasin ukolle, etten mene sinne!

    VastaaPoista