torstai 6. elokuuta 2015

Mitä tehdä Keski-Euroopassa kahden ja puolen viikon ajan?

Käytiin rätkäilemässä Saksassa, Itävallassa, Liechtensteinissa, Sveitsissä, Italiassa, Latviassa ja Saarenmaalla. Jos joskus mietit samanlaista reissua, tässä parit vinkit.

Ensimmäinen ja ainoa sääntö on, että ei saa tehdä mitään varauksia. Ainoastaan ekalle vuorokaudelle on luvallista tehdä ennakkovarauksia. Matkassa säilyy tietty jännitys kun ei tiedä välttämättä edes missä maassa seuraavan yönsä viettää.

Sitten satunnaisotannalla poimittuihin yksityiskohtaisempiin neuvoihin.

Finnlinesin Helsinki-Travemünde -reitti on elämys. Muista ostaa uusia alusvaatteita ja laihduttaa hieman. Minä en muistanut.Varaa 28 tunnin laivamatkalle riittävästi tekemistä, jotta tylsyys ei pääse yllättämään. Vaihtoehdot: siluettiristikot, jonottaminen ravintolaan, jonottaminen kaupassa, saksaksi dubattujen tv-ohjelmien katselu.Käytä luodinnopeita hotellien WLAN-yhteyksiä reittisuunnitelman tarkentamiseen.


Vieraile Neuschwansteinin linnassa. Lippu oikeuttaa opastettuun kierrokseen kolmen tunnin kuluttua ostosta. Ei ole mainitsemisen arvoista, ettei tässä linnasssa ilman opasta pääse näkemään _yhtään mitään_ kuin linnan sisäpihan sekä satoja turpa mutkalla vuoroaan odottavia turisteja. Myy liput lopulta muille matkailijoille koska et jaksa odottaa niin kauaa.Muista että lehmillä on etuajo-oikeus.Aja mahdollisimman vaikeita ja mutkaisia reittejä Itävallassa ja Sveitsissä.Ja Italiassa.
Tutustu paikalliseen ruokakulttuuriin.


Valitse neljän tähden hotelli ja heidän lämpimästi suosittelemansa iltamenu, joka on toiselta nimeltään "bolshoi problem" -menu (lue: neljästä ruokalajista kaksi on loppu).Tutustu luontoon ja elukoihin vain jos viereen pääsee motorisoidulla ajoneuvolla.

Valitse iltapalaksi 1,7 kg annos ruokaa. Ihmettele sen jälkeen kun pakkiin koskee kolmen päivän ajan.Luota hotellin korkeaan ulkonäköön, neljään tähteen ja spa-meininkiin. Älä koskaan pyydä nähdä huonetta ennen ostopäätöstä. Voit päästä aikamatkalle 80-luvulle.Ota kuvia neljän tähden kylpyhuonekavereista.Ihaile Saksa-Latvia -laivan tauluvalintoja.Loppuun vielä vähän jäläkipuhheita. Tänä päivänä on erittäin tärkeää ottaa itsestään kuvia. Mahdollisimman paljon. Historialliset kohteet ovat sivuseikka, oma naama on upein asia tässä maailmassa. Otokset voivat olla toisen nappaamia tai mieluummin selfisheitä. Anteeksi, tarkoitin siis selfieitä.

Mutta nytpä kerron teille jotain ihan uutta! Omakuvakirjastoa voi kartuttaa ultramodernilla mualaistyylillä: 1) Ota nyrpeä ilme 2) Jos olet seisoma-asennossa, nosta housut niin ylös kuin saat ja työnnä maha eteen ja rinta taakse.

Saanko esitellä - maailman ensi-illassa kokoelma junttieita. Napsin niitä aviomiehestäni esimerkinomaisesti, jotta opitte missä tilanteissa ja kuinka on hyvä niitä napsia.


Kun aurinko paistaa silmiin.
Kun suihkulähde on laitettu väärään paikkaan vanhaan kaupunkiin ja suihku on heikko.
Kun jäätelö ei maistu samalta kuin kotona.
Kun navigaattorin piti neuvoa suorin reitti.Kun kahvi ei maistu samalta kuin kotona.Kun vesi on väärän väristä.Kun automuseossa olisi voinut olla vielä enemmän autoja.Kun joka paikkaan ei saa ajaa moottoripyörällä.
Kun ruoka ei tule minuutin sisällä tilauksesta.
Kun löytyy jotain odottamatonta kuten kuumia lähteitä Tsekistä.Kun kuuma lähde on mennyt tärvelemään lehden päällystäen sen jollain mineraalipitoisella aineksella.
Kun prototyyppi on kolaroitu.


Muista että tästä plokista tämä trendi sitten lähti! Jään odottaman teidän junttieitanne.

28 kommenttia:

 1. Tulipa mieleen kuinka mielenkiintoista on varmaan ollut tehdä noita teitä... Itse olisin jo parin mutkan jälkeen alkanut kiljua, että eikö tätä voi vetään vaan suoraan tuonne alas! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Veikkaan että on joku aikalainen saattanut olla samaa mieltä.

   Poista
 2. Teillä on varmasti ollu mahtava reissu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa. Sai nauraa junttieita ottaessa mahansa kipeäksi.

   Poista
 3. Ihania junttieita, takuuvarmaa trendikamaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin kanssa tänään soiteltiin ja hän tuumi että tästä tulee uusi trendi ja juttu Ilta-Sanomiin. Sitä ootellessa.

   Poista
 4. Kun vaimo heiluu vaan kameran kanssa eikä keskity lainkaa olennaiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatuaikaan häämatkalla tietenkin! Tosin voi olla, että siipassasi asuu myös sisäinen huippumalli: http://tnerd.com/wp-content/uploads/2015/08/zoolander-funny-really-really-good-looking.jpg

   Poista
 5. Junttie :D Meidän isännästä ei saa selfietä, belfietä (korkeintaan alasti, sille oli kai oma nimi?) eikä edes junttieta. Täytyy vielä yrittää.
  Kaiken kaikkiaan reissunne vaikuttaa hienolta - nuo Italian tiet näyttää upeilta, paitsi, että mun tuli paha olo jo pelkistä kuvista, sorry.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kun teitte tämän reissun minunkin puolestani - ei tarvitse kärsiä kaikkea tuota kamaluutta ;-)

  Junttie nimitys - osui ja upposi!!! Toivottavasti lähtee nyt leviämään tuolla epäsosiaalisessa mediassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riemu oli minun puolellani. Nyt sitten vaan odotetaan jotain epämääräisiä veloituksia Visalta tms.

   Poista
 7. Me jonotettiin/odotettiin sinne Neuschwansteiniin se kolmisen tuntia. Odottaessa käytiin samassa kylässä sijaitsevassa Bavarian kuninkaiden museossa. Siellä ei juuri ollut muita. Muualla oli sitten muita... Siellä linnassa oli useampi ryhmä yhtä aikaa ja jonojen ohitusvaiheessa sai todella vetää vatsaa sisään. Erään itäisen maan äänekkäitä ja päälle rynniviä kansalaisa oli täälläkin paljon... Sisällä oli synkkää ja tummaa. Linna on paljon hienompi ulkoa päin. Ette juuri mitään menettäneet. Hieno reissu teillä muuten. Alpeilla ON upeaa. (jos maha kestää...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii! Minä arvelin että se oli täynnä hienoa esineistöä ja mööpeleitä ja ja ja.. Jäätiin sitten plussan puolelle kun liputkii saatiin myytyä.

   Tässä kohteessa näimme ainoat suomalaiset koko matkalla (Viroa lukuun ottamatta). Olivat infopisteessä turvat mutkalla :D

   Poista
 8. Nuo junttiet on ihan parhaita! Ah hah haa! Ihanku oisit ollu reissussa miun (avo)miehen kaa. =D

  t. Se sama joka nosti auton keulalla rivin postilaatikkoja ilmaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ystäväni postimies Pate <3 Long time, no comment.

   Poista
 9. Vooooiiiiii, kyllä on näistä kuvista nähtävissä niin paljon rakkautta! Aivan herkistyin.

  VastaaPoista
 10. Neuschwansteinin linna on ulkoa päin katsoen komeampi kuin sisältä.
  Terv. Tänä kesänä kuusi (6) tuntia sisäänpääsyä odottanut matkailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi tuntia! Oot aika sissi.

   Minua linnassa viehätti tarina. Luin jostain että Ludvig #2 alkoi rakennuttaa sitä itselleen saadakseen olla rauhassa. Just oikea meininki.

   Poista
  2. Lutviikki tykkäsi linnoista. Valtakunnan asioiden hoitaminen ei niinkään kiinnostanu. Tämä kyseinen linna jäi vähän kesken, kun Lutviikki julistettiin "hulluksi". Muistaakseni n. 100 päivää hää kerkes siellä asua (alle vuoden kuiteen), ennen kuin hänet "poistettiin" linnasta. Museoksi linna muutettiin aika pian tämän jälkeen. Seuraava linna hänellä oli jo piirustusasteella. Yhden (pienen) hän oli rakennuttanut jo aiemmin.

   Poista
  3. Linderhofin linna lienee ollut Ludwigin lempipaikka. Siellä oli kaunista ja lyhyempi jonotusaika sisään linnaan :)
   Nimim. Se kuusi tuntia N:iin pääsyä odottanut

   Poista
 11. Kiitos nauruista! Viimoiset kuvat olivat piste iin päälle.

  VastaaPoista
 12. Vanhoja lomakuvia selaillessa huomasin, et ollaan miehen kanssa otettu vahingossa yhteisjunttie Roomassa. Colosseum taustalla ja molemmilla naama nutturalla :D Kaikenmaailman kivikasoja keskellä kylää.

  VastaaPoista
 13. Ai kamala, että naurattaa noi junttiet :D Mutta ei naurata se, että mun ukosta niitä tulee ihan luonnostaan ;) Tuollaiselle reissulle hän on joskus houkutellut, mutta en uskalla, vaan kiljuisin tarakalla kotiovelta ja takaisin. Linna olisi ollut näkemisen arvoinen sinne rakennettuine tippukiviluolineen (Ludvigin hullutuksia). Itse kävin joskus sata vuotta sitten, eikä silloin tarvinnut juuri jonottaa.

  VastaaPoista