perjantai 29. tammikuuta 2016

Talvi maalla tiivistettynä

Lyhyesti: sulatellaan putkia, viemäreitä ja odotellaan sähköjen palautumista. 

Viime yön aktiviteetit liittyivät jälkimmäiseen. Sähköt katkesivat yhdeksän maissa. Tein aateekoo- ja internet-töitä siihen asti kun akkua riitti. Kattilassa oli, luonnollisesti, tulet kun sivistys pakeni kiinteistöstä ja lämpötila alkoi nopeasti nousta kiehumispisteen lähelle. Vesi kun ei oikein kierrä kun sähköt on poissa.


Vaihtoehdot. Aggregaatin virittely tai palavien halkojen kantaminen hankeen. 


Kun sähköt palautuivat, tällä kertaa hyvinkin nopeasti eli reilun neljän tunnin kuluttua, oli aika pomppia sängystä tarkistamaan että kaikki on pannuhuoneessa OK.

Rentouttavan yön jälkeen olikin aika lähteä päivätöihin kohti kaapuntia. Sinnekään ei pääse ilman netivetoa ja kassaraa, perkele.Ei mulla muuta.15 kommenttia:

 1. Täällä liperissä on lunta tullut n.20 cm.
  Tiet on tukossa . Auraaja oli ahne ja otti urakoita enemmän kuin jaksaa yhden vuorokauden aikana ajaa.


  VastaaPoista
 2. ...Kyllä maalla on mukavaa...

  VastaaPoista
 3. Täällä kaupungissa valkoinen paska on lähes poistunut ja jos sataa vielä, niin se katoaa kokonaan. Lumi pitäisi kieltää.

  VastaaPoista
 4. Vanhassa maatalossa on kyllä mukavaa asua talvella. Kahta en vaihda, toppahaalarit ja villasukat!

  VastaaPoista
 5. Meillä sähköjen katkeaminen ei liity mitenkään erityisesti talveen, vaan kyllä sitä riemua täällä riittää ympärivuotisesti. Muuten talvi maalla menee täälläkin juuri noin.

  VastaaPoista
 6. Hankkii lämmityskaapelit niihin jäätyviin putkiin.

  VastaaPoista
 7. Sitä minä vaan, että paljonko sulle tippuu rojalteja nyt kun kaikki on vaan tolkun sitä ja tolkun tätä? Sun selkeästi ensin lanseeraama konsepti kuitennii. Jos ei tipu, haasta Sale käräjille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää soittaa sille julkkis-lakimiehelle heti ensi tilassa.

   Poista
 8. Ei se oo aina (melkein koskaan) tää elämä helppoa, asu sitte maalla tai kaupungissa, etelässä tai pohjosessa, pitää vaan porskuttaa... Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan. Minäpä käyn kurkkimassa!

   Poista