maanantai 14. tammikuuta 2019

Omaa aikaa

Sain yllättäen ja pyytämättä omaa aikaa. Meillä on arkikuviot sillä tavalla, että herään ihmisten aikaan, jotta pääsen töihin ajoissa ja pääsen sieltä niin ikään ihmisten aikaan pois. Aviomies hoitaa ipanan viennin hoitoon ja minä puolestani noudan. Kerrankin voin onnitella itseäni viisaasta suunnittelusta. Aviomies saa pukea aamu-unisen ja ajoittain levyksi heittäytyvän tyypin ja siirtää sen ajoneuvoon. Minä saan iloiset "äiti, äiti!" -riemuhuudot mennessäni hakemaan.

Aviomies yritti kerran, että vaihdettaisiin systeemiä niin, että minä vien ja hän hakee. Tai että olisi vaikka vuoroviikoin. Olin että ei, lapselle rutiinit on tosi tärkeitä.Niin, se oma aika. Aviomies ilmoitti, että voi hakea ipanan hoidosta. Minä hätääntyneenä lähdin heti ajamaan kotiin, että olen varmasti siellä, kun saapuvat. Pihhaan päästyäni hätäännyin vielä lisää ja mietin, että mitä ihmettä minun nyt pitäisi tai kannattaisi tehdä kun olen yksin kotona.

Tietysti viikkasin puhtaat pyykit pois ja laitoin likaiset pyörimään koneeseen. Sitten mietin, että onhan tää nyt ihan vitun älytöntä, että käytän kallisarvoista omaa aikaani kotiaskareisiin. Söin kolme metukkasiivua. Hain kaksi lisää ja söin nekin. Sitten keksin tyhjentää astianpesukoneen ja täyttää sen.

Lapselliset ilkkuivat ennen lisääntymistäni, että tulet vielä ihmettelemään mitä teit kaikella sillä vapaa-ajalla, mitä sinulla oli ennen lapsia. Piti ihan aikamatka tehdä menneisyyteen kolmatta kestomakkaraerää pureskellessani. Minähän siis kirjoitin tämmöistä blogia, kävin säännöllisesti erilaisissa talkoissa, söin ravintoloissa, tein ihan helvetin paljon töitä, matkustelin ja pelasin Candy Crush Sagaa. Näistä jäljellä on Candy Crush Sagan pelaaminen työajalla.

Nyt onneksi aviomies soitti, että ovat tulossa ja sovittiin, että laitan uunijuurekset tulemaan ja isäntä paistaa kuhan pannulla.

Nähdään taas!

t. Näkkäriäkin kuivempi äiti-ihminen (henkisesti, keho muistuttaa perunasäkkiä)

ps. Laittakaas niitä hyviä vinkkejä tulemaan.
pps. Kaikki kiinteistön suklaat, myös paskat konvehdit, on jo syöty. Se ei ole ratkaisu.


13 kommenttia:

 1. Oman ajan sietämätön keveys!!!
  Itse kulutin aikaa tässä eräänä päivänä lukemalla sun juttuja -12, ai että on hyvin säilynyt tyyli vaikka kaikki ympärillä muuttuu.
  Lapsen kanssa kannattaa touhuta jotain kistä saa itsekin irti jotain, en suostuisi Ryhmä Hauta katsomaan mutta Late Lammas rulettaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikkiharrasteita:

   Lattialla makaaminen ja leikkimisen seuraaminen

   Mauri Kunnas -lukuhetket

   Late Lammas, kyllä! (Harmi kun Outlander on K16)

   Syöminen

   Poista
 2. Höh,kukaan ei ole tätä ennen kertonut minulle, että omalla ajalla voi syödä metukkaa.Yleensä vain seison keskellä lattiaa ja otan askeleen sinne,toisen tänne ja kuolatippa venyy suupielessä tyhjän katseen harhaillessa kellon ja kännykän välillä.

  VastaaPoista
 3. Harjoittelua sitten kaipaa..
  Lissää samanlaista.

  VastaaPoista
 4. Joo, välillä sai itsensä kiinni ajatuksesta, että oma aika pitää ansaita. Vaikka pesemällä ensin vessa tai tekemällä ruokaa viikoksi.

  Nyt jo sujuu helpommin.

  Nimim. Pötköttelyä hyvällä omallatunnolla

  VastaaPoista
 5. Kyllä se äidin "oma aika" on nimenomaan tarkoitettu siihen, että viikkailee pyykkejä, täyttää/tyhjentää tiskikonetta jne- ja jos sitä omaa aikaa on oikein runsaasti luvassa, niin siivoaa vaikkapa kaappeja. Se, mikä siinä on erityistä, on, että nuo hommat saa tehdä rauhassa ilman keskeytyksiä :-DDD

  VastaaPoista
 6. Milloin tulee uusia mahtavia postauksia? En malta odottaa, kiduttavaa hiljaiseloa :D

  VastaaPoista
 7. Omalla ajalla voi mielellään kirjoittaa tätä blogia toivoo sudeettieteläsavolainen kehä kolmosen kupeesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava ehdotus! Kannatetaan. Lisää näitä, pliiis!

   Poista
 8. I gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks for sharing.

  VastaaPoista
 9. Hei toivottavasti sulla on hyvää kesää , ja sun porukoilla!

  VastaaPoista
 10. Tarinaani on todennäköisesti samanlainen, mutta löysin kiireellisen ratkaisun entisen poikaystäväni palauttamiseksi takaisin kotiin niin monen vuoden erotuksen jälkeen. Aviomieheni kärsi suhteessa toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltään Oduduwa. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii BABa: n lupauksena.
  Aviomieheni oli aluksi erittäin jämäkkä, mutta aviomieheni Anderson tuli takaisin kotiin pyytämään anteeksi ja pyytämään anteeksi antamista, tänään olemme nyt onnellisempia kuin koskaan.
   En olisi voinut tehdä tätä rakkausloitsun osaa aktivointiin ilman Baba Oduduwan apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä.
  Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä kaikille, joilla on avioliitto tai mikä tahansa suhdekriisi, ota nopeasti yhteyttä tähän henkiseen loitsun palauttajaan palatakseen entinen rakkaus.
  tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  VastaaPoista
 11. Ja sitten heräsit ja otit kupin kahvia

  VastaaPoista