maanantai 5. marraskuuta 2018

The old and the waistless

Se on jännä huomata, miten erinäiset ympyrät alkavat sulkeutua elämässä keski-ikäisyyden myötä. 18-kesäisenä oli aina jumalaton myllytys tulossa olevista bileistä. Niitä vatvottiin etukäteen ja oli hirmu jee jee -meininki kun oli hyvät jamboreet luvassa. Vuosien mittaan juhlista hävisi särmä pois. Lähinnä valmisteluksi riitti, että sovittiin missä kämpässä alkuilta vietetään ja kuka tuo mitäkin sipsejä.

Keski-ikäisenä on nyt palattu takaisin vouhotusmoodiin. Juhlia pitää herutella etukäteen Whatsapp-ryhmässä. Viikkotolkulla. Että jes jes, nyt päästään vähän viiniä ryystämään, hip hei että on uniikkia! Pitää miettiä menut ja kuka tuo viinit millekin ruokalajille. Periaatteena on, että saat valita minkä viinin tahansa, kunhan se on tietyn viinitalon tuottamaa. Ja silti siinä päätyy jännittämään reaktioita, kun laatutietoiset nenät ja kielet arvostelevat viiniä.

Meillä oli halloween-juhliin, eli maalaisten kesken halogeenijuhliin, meno lauantaina ja oltiin siis ekan kerran lisääntymisen jälkeen menossa kahdestaan illanviettoon. Ihan yön yli, niinku! Isän tyttöystävän oli määrä olla ipanan kanssa yön yli, mutta hän ei sitten voinutkaan, koska hänen about 50-vuotias lapsensa juhli synttäreitään samana päivänä. Sitten saatiin lammasfarmari lapsenvahdiksi ja perjantai-iltana Facebookin kautta tulikin tieto, että kämppään ei tule enää vettä. Vietettyään yhden illan sateessa pumpun kanssa telekutessa, vastaus oli silti, että ipana saa tulla lauantai-iltana hoitoon. Toiset ne jaksaa.

Ruokana oli kurpitsakeittoa, karitsan lapaa (muistaakseni), uunikasviksia, focacciaa ja sitruunajuustokakkua. Oli kuohut ja punat ja jälkiruoka- ja kaikki viinit. Myös aviomiehen edesmenneen mummon perintö-limoncello avattiin ja tapeltiin taas hetki siitä maistuuko se sitruunafairylle vai ei.

Koska kaikki hyvä onneksi loppuu aikanaan, tuli aika hankkia taksi. Aiemmin pystyi luottamaan siihen, että taksi tulee. Taksi-Joken eläköidyttyä ja Bernerin modernisoitua palveluita, tilanne on se, ettei edes kiihkeimpänä halloween- ja pikkujouluaikana saa taksia. Puolitoista tuntia yritettiin googlettamalla kaikkia takseja ja toteamalla että joko ei vastata, puhelin on kiinni tai numero ei ole käytössä.

Valopilkku-aplikaatiota mainostettiin aateekoossa ja luvattiin, että myös Leppävirralta taksin saa tilattua. Suosittelisin sovelluksen ja palvelun uudelleenbrändäystä Perävalo-aplikaatioksi, koska yhden yhtä mittaria ei löytynyt.Tämä taksiuudistus on ilmeisesti yksi konkreettisimmista keinoista päästä eroon maalaisista. Se on kuulkaa talvi tulossa ja kun laitetaan baarista ulos valuva porukka suorittamaan kävellen kotimatka (joka voi olla kaikkea 2 kilometrin ja 60 kilometrin välillä), aletaan päästä harvaan asuttujen seutujen omalla autolla ajavista maailman saastuttajista tehokkaasti eroon. Ja koska liikkuvaa poliiseja ei ole nähty näillä seuduilla vuosikausiin, voi olla myös varma siitä, että kännissä ajelu muodostuu varteenotettavaksi vaihtoehdoksi tiettyyn profiiliin kuuluvissa. Siinä voi kuitenkin kätevästi mäsäyttää päin kalliota ja heittää kerralla autollisen väkeä pilven reunalle. Tai vaihtoehtoisesti yksin ajellessa keilata lukuisia maalaisia tien pintaan yhdellä reissulla.Samalla kun vetää piuhan irti tieverkoston kunnostamishankkeista, saadaan tavoite nopeammin saavutettua. Ja maailma pelastuu.


24 kommenttia:

 1. Taksien kanssa aivan sama tilanne omalla pienellä paikkakunnalla! Mikään muukuin pakko kävely aamuyön laskuhumalassa ei kannusta yhtä tehokkaasti rikoksen polulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ootteöen muuten kauanko menee ekaan hankikuolemaan, kun matkantekijä ei jaksa pihhaan asti kävellä.

   Poista
 2. Aijaa, pitää ehkä kokeilla sitruunafairyä jos se maistuu limoncellolta mutta on toki halvempaa - ja oiva alkoholiton vaihtoehto krapulapelkoiselle keski-ikäiselle :-) Ei oo tullut tiskiaineita (eikä lasinpesunesteitä) koskaan kokeiltua

  VastaaPoista
 3. Heräsi ihmetys, jos osasitte verrata limoncelloa sitruunafairyyn, niin kuka on ollut edellisissä kinkereissä niin kaasussa, että joi suurimpaan hätään sitruunafairya?

  VastaaPoista
 4. Ai että lähti taas päivä hymyisästi käyntiin, kiitos;D
  Käytit bileistä jamboree-sanaa, oletkos ollut pikku partiolainen, mä en siihen sanaan ole muualla törmännyt ja parilla isolla leirillä on tullut oltua/käytyä. Tuo lammaasfarmari on kyllä laupias samarialainen tai jotain, lapsiperheen paras ystävä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan telkkarista on joskus tuo ilmaisu jäänyt mieleen roikkumaan... pitääpä heti googlata tämä partioyhteys! Lammasfarmari on kyllä ihan <3

   Poista
 5. Analyyttinen postaus ja lopputulos... ei kannata olla viihteellä kun sieltä paluu on epävarmempaa kuin krapula ;) Suomessa on jo pitkään ollut vallalla maaseudun näivettäminen mikä on kansantaloudellisesti älytöntä. Mutta ...hienoa että lastenhoitoapua löytyi...hatunnosto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkailemme tilannetta ja palaan, kun seuraavan kerran (3 v päästä tms) käytän taksia :D

   Poista
 6. Työkavereideni mukaan taksia ei enää saa Uudellamaallakaan pienemmissä liikekeskuksissa kuten sellaisessa jossa on yli 20000 asukasta tai suurehkon pinta-alan paikan 40000 asukkaan keskustassa.

  Tähän heti joku totesi, että onhan meillä uber -onneksi! Kerättiin töissä muutamana päivänä kahvitauolla uber-statistiikkaa ja enimillään ubereitä oli Helsingissä 4 kpl. Ei sitten viitsitty enää alkaa bongaamaan, että löytyisikö Uudeltamaalta jostain muualtakin uber.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon perusteella meillä ei ole mitään toivoa. Voisi perustaa taksibongausyhdistyksen, jossa luotettavat havainnot voisi ilmoittaa yhteisölle ja porukka voisi suunnitella menonsa taksien muuttomatkareittien ja -aikataulujen mukaan.

   Poista
 7. No nyt ! Aidon ja autenttisen Limoncellon vertaaminen sitruunafairyyn on pahimman luokan pyhäin (ja arjenkin) häväistys, te ruokottomat!
  Limoncellon ainoa oikea säilytyspaikka on pakkaslokerossa ja samassa salaisessa solassa pitäisi olla pienet ryyppypikaritkin. Huurteisen kun vetäisee ykkösellä, ei paljon fairyt mielessä liiku!

  Ihan kauhulla minä oottelen sitä aamua kun pitäisi kelataksi saada, ne savonmuan reissut kun alkavat täällä itärajalla aamuyöstä eikä silloin ole liikeellä kuin susia. Meidän kylältä näyttävät taksit hävinneen kuin kuuluisa pieru autiomaahan.

  Mutta kiva hei kun pääsitte pitkästä aikaa viihteelle, miten te muuten selvititte tienne kotiin saakka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakastaminen kuulostaa hyvältä konstilta. Kuulemma kotitekoinen on parempaa. Tässäkin.

   Oltiin kavereiden luona yötä ja ajeltiin aamulla pihhaan. Ajokuntoni todensin kertakäyttöisellä promillemittausliuskavehkeellä.

   Poista
  2. Joskus silloin, kun Hirnakka oli nuori ja nätti, onnistuin hankkiutumaan elokuiseen Sorrentoon. Koska asustelin siellä pidemmän aikaa, pääsin sisäpiirin mukaan monenlaisiin kinkereihin. Ferragoston viikolla (16.8. paikallinen juhannusta vastaava rillutteluilta) kuljettiin visiitillä tuttavalta tuttavalle. Jokaisessa kyläpaikassa oli jonkun suvun mummelin tekemää 'ainoaa ja alkuperäistä' limoncelloa tarjolla. Siinä tuli aikas monta näytettä kumottua illan aikana. Ja kotimatka tuntui pitkältä lukuisten sivuaskelien takia.

   Ihmettelin kyllä kuinka ihmeessä ne mummelit niin vanhoiksi ylipäätään elävät jos tissuttelevat keitostensa kanssa niinkin antaumuksella, johan siinä maksa possahtaa. Ehkä se on se välimeren ruokavalion kokonaisvaltaisuus?

   Poista
 8. Tartun tässä nyt tuohon hoitoasiaan. Onkohan isän tyttöystävän muistissa jo hieman kupruja, jos ei ollut huomannut alunperin juhlivansa samaisena päivänä omaa lastaan? En haluaisi huolestuttaa, mutta tuo saattaa olla varteenotettava huomio mikäli jättää muksunsa jatkossa hänelle hoitoon. Suosittelisin ainakin perus Safety-asioiden läpikäyntiä ennen mahdollista tilannetta.

  VastaaPoista
 9. Muutama vuosi takaperin lähdettiin isännän kanssa viihtymään. Veljen vaimo lupautui aamulla hoitamaan eläinhärdellin niin sehän tiesi juhlintaa pitkän kaavan kautta. Kolmen jälkeen joku ehdotti jatkoja, sinne siis! Seitsemän aikaan aamulla aloin soitella pirssiä alle, puoli tuntia jatkoin ja keskus ei vastannut. Isännällä oli muutaman kuskin numero puhelimessa, 2 ei vastannut, kolmas oli nukkumassa. Hetken mietin ja laitoin veljen emännälle viestin, että jos vaan viitsit niin eläimet voi odottaa vähä pitempään, jos vaan hakisit meidät kotio.

  VastaaPoista
 10. Taksiuudistus tuottaa uusia innovaatioita. Meilläpäin sovitaan vasta kortin saaneiden nuorien kuskien kanssa keikasta etukäteen. Siinä vain pitää arvioida bileistä lähtöaika. Kannattaa heittää alkuarvioon +2 tuntia lisää aikaa, niin ollaan todellisissa lähtölukemissa.

  Nuoret ovat kroonisessa rahapulassa, joten keikkan hinta sopii paljon taksikyytiä lievempään taksaan. Ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, eikä verojakaan kierretä alle 20 euron suoritteesta. Ja ihan sama millä kotterolla sitä kotiansa päätyy, kunhan saa kyydin sovitussa ajassa ja pääsee perille.

  Idean saa vapaasti kopioida.

  VastaaPoista
 11. Eipä oo enää Tampereellakaan saanut taksia ainakaan yli vuoteen parhaimpaan bileaikaan la-su välisenä yönä. Keskustasta joo jonottamalla, mutta jostakin kaupunginosasta keskustaan päin ei onnistu, ei pääse edes läpi taksikeskukseen. Pitää olla suhteita taksiin tai selvinpäin oleva kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On touhua! En ois tuota uskonut. Pitää juhlia vain lämpimään vuodenaikaan eli heinäkuussa.

   Poista
 12. Niin siis kun ikää ja lapsia tulee, niin tulevista bileistä vouhotetaan viikko tolkulla etukäteen. Sit pari päivää aiemmin aletaan empiä että jaksaako sitä ja viime tipassa ilmoittaa, ettei pääsi tulemaan, kun hinkuyskä tai vastaava vaarallinen kuppa iski. Voi voi. Seuraavalla kerralla mukana!

  VastaaPoista
 13. Tarinaani on todennäköisesti samanlainen, mutta löysin kiireellisen ratkaisun entisen poikaystäväni palauttamiseksi takaisin kotiin niin monen vuoden erotuksen jälkeen. Aviomieheni kärsi suhteessa toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltään Oduduwa. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii BABa: n lupauksena.
  Aviomieheni oli aluksi erittäin jämäkkä, mutta aviomieheni Anderson tuli takaisin kotiin pyytämään anteeksi ja pyytämään anteeksi antamista, tänään olemme nyt onnellisempia kuin koskaan.
   En olisi voinut tehdä tätä rakkausloitsun osaa aktivointiin ilman Baba Oduduwan apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä.
  Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä kaikille, joilla on avioliitto tai mikä tahansa suhdekriisi, ota nopeasti yhteyttä tähän henkiseen loitsun palauttajaan palatakseen entinen rakkaus.
  tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  VastaaPoista
 14. Thanks for sharing this great post.This is so nice.

  VastaaPoista
 15. Nimeni on Elfrida. Kun mieheni jätti minut, olin järkyttynyt ja murtunut, enkä voinut hillitä itseäni moneen kuukauteen. Tein kaikkeni saadakseni hänet takaisin, mutta turhaan. Lähdin toiseen kaupunkiin siinä toivossa, että voisin aloittaa kaiken alusta. Tapasin toisen miehen, jonka kanssa yritin parhaani olla, mutta se ei onnistunut, koska en voinut rakastaa häntä. Tiesin, että rakastan edelleen ja haluan mieheni palaavan luokseni. Niinpä aloin etsiä apua ja sitten löysin VALKOISTA MAGIAA, eri näkemyksistä, joista olin lukenut. Juttelimme ja sain hänet ymmärtämään kaiken, mitä minun piti tietää, uskoin häneen ja noudatin menettelytapoja. Hän työskenteli minulle ja palautti rakkauden ja siteen minun ja mieheni välille, ja juuri 48 tunnin kuluttua, kuten hän lupasi, mieheni etsi minua ja aloimme puhua, ja hän tuli katsomaan minua missä olen, ja teimme asioita. ja meistä tuli taas onnellisia yhdessä. WHITE MAGIC on luotettava ja voi auttaa sinua, jos otat häneen yhteyttä missä tahansa. Lähetä hänelle vain tekstiviesti sähköpostitse: findritualforlife@gmail.com
  Tai WhatsApp: { +2349046229159 }
  { +3550685677099 }

  VastaaPoista