tiistai 29. tammikuuta 2013

Palveleva Joken taksi

Ukon kotikylällä on maailman parasta palvelua tarjoava taksiyrittäjä, Joke.

Ihan sama monelta Jokelle soittaa, se on aina valmis lähtemään ajohommiin. Jos puhelin pirahtaa vaikka keskellä viikkoa aamuyöstä, ihan sattumalta Joke "oli lukemassa kirjaa ja voi kyllä lähteä heti tulemaan". Ja jos jollekin tulee matkalla vähän paha olo, niin ei siitä tehdä numeroa.

Ukon isoveli lähti tässä taannoin yökerhoon läheiseen kaupunkiin ja tilasi kyydin Jokelta. Kun taksi oli miltei perillä eli matkaa oli taitettu lähemmäs 40 kilometriä, alkoi ukon isoveli kaivella maksuvälineitä esille. Vaadittiin muutama hätääntynyt taputtelu takin ja housujen taskujen kohdalla, kun tuli kriittinen havainto, että kukkaro se muuten perkele jäi kotiin. Sitten piti Jokelle tunnustaa miten oli käynyt. 

Asioista ei kannata turhaan tehdä ongelmia. Joke sanoi, että kyydin voi maksaa ihan hyvin sitten kun seuraavan kerran satutaan näkemään, otti omasta lompakostaan satasen ja antoi sen ukon isoveljelle ja kysyi että "kai tämä yhdeksi illaksi riittää"?

5 kommenttia:

  1. Joke on siis synonyymi reilulle!

    VastaaPoista
  2. voi kunpa kaikki taksikuskit olis yhtä ymmärtäväisiä tommosessa tilanteessa... mutta eii ! se on aina tahallaan tehty virhe ja poliisiin ollaan jo kohta ottamassa yhteyttä. pointsit jokelle ! =))

    VastaaPoista
  3. Pienempien paikkakuntien iloja, kaikki tuntee (lähes) kaikki... :) Jos ei aina ole mukana täyttä hintaa, niin luvataan loppumaksu seuraavaan kertaan. Ja se kans maksetaan :D Kerran tai pari olen perjantai-illan päätteeksi ilmottanut lompakossa olevan rahamäärän kuskille ja sanonut että kotiin olen menossa mutta aja niin pitkälle ko raha riittää. Aina on kotiovelle ajanut, vaikka pari euroa onkin jäänyt vaille...

    VastaaPoista