tiistai 22. tammikuuta 2013

Takaveto-Hiacen talvi-lisävarusteet


Takaveto-Hiacen kuljettajana ja suurena talven ystävänä olen varautunut miltei kaikkeen. Minulla on pari traktoria ja Hiacen kyydissä kulkee aina kuormaliinoja, jotka ovatkin usein tulleet tarpeeseen talviautoilun merkeissä. Ikiomalla traktorilla vedettiin muutama viikko sitten Hiace pois vastaantulijoiden puolen ojasta. Näin käy kun sekä minä että kuljettaja etsivät yhtäaikaa Audin avaimia Hiacesta. 80 km/h vauhdissa. Ruttuja ei tullut (lisää), koska oli paljon valkeaa, pehmoista lunta pehmentämässä iskua.

Sitten taas varsinaiseen asiaan. Yksi keskeinen puute varustelussa on kuitenkin ollut. Mutta onneksi minulla on ystävä (näin kavereiden kesken HeTero), joka ihan oikeasti näyttää tietävän, mitä nainen tarvitsee. Se nimittäin meni ja osti minulle lahjaksi taitettavan lapion.

Vekottimen sai käyttövalmiiksi muutamassa sekunnissa. Mukana tuli myös tyylikäs säilytyspussi.


 
 
Nyt vois kyllä ajaa ihan huvikseen ojaan.

4 kommenttia:

 1. Takavetohiasen lainaajana osaan arvostaa kahtasataa kiloo hiekkaa säkeissä, takaoven tuntumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lisäpaino on välttämätöntä. Meillä takapäksi on aina täynnä kaikenlaista moskaa. Pitääkin tästä kirjoittaa joku kerta, kiitos ideasta! :D

   Poista
  2. Olisi se voinut ostaa edes pinkin lapion, kun kerran naisihmisen käyttöön tuli.
   Toisaalta, voipahan miespuolinenkin lapioida tuntematta itseään vähemmistöön kuuluvaksi, jos sattuisi autollasi olemaan tienpäällä ja tulisi tarve kaivaa lapio esiin ihan käyttötarkoituksessa. :D

   -- Joko olet paljonkin päässyt lapiota testailemaan ajeltuasi paljonkin (ja pahoin?) ojiin?

   Poista
  3. Kerran olen lapiohommiin joutunut niinkin tiukassa tilanteessa kuin että autotallista peruutin ja toinen takarengas "upposi" (2 cm...) pehmeään lumipenkkaan. Naapurin ukko näki kun telkkusin siinä ja tuli onneks kaveriksi. Ei lapiointikaan yksin auttanut, piti osata semmonen "heilautustaktiikka" että onnistui päästä irti joidenkin yritysten jälkeen.

   Poista