sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Onko sitä nyt pakko kolmeen asti ryypätä?


Avomiehen siskon mies oli kutsunut porukkaa talkoisiin. Oli saanut sen verran paljon viinaa synttärilahjaksi, ettei yksinään niiden kanssa pärjännyt millään. Avomies ja sen serkku olivat olleet aamupäivällä joitakin tunteja puunkaatohommissa ja olivat sitä mieltä että ryyppäämiseksi se kuitenkin menee. Kun pitäis seuraavanakin päivänä sinne mehtään… Minä kysyin että mikä pakko se on kolmeen asti ryypätä ja tarjouduin kuskiksi. Jossain vaiheessa sitten tuli se odotettu ehdotus – että josko sitä kumminkii sinne baariin lähettäis. Sanoin että kyllä kyytiin mahtuu, ohihan siinä ajetaan. Avomiehen serkku ehdotti että voitais kai sitä myökii yhet siellä ottoo. No, eiku menoks.

Paikallisessa oli keskivertoa parempi meininki. Jos olisin ollut kännissä. Vilkkain mies porukasta järjesti ohjelmanumeroita. Se puristi minua perseestä ja yritti lavastaa viattoman ohikulkijan syylliseksi. Onneksi en hivauttanut. Sitten se laskujeni mukaan antoi kielareita neljälle eri miehelle. Ja ne eivät pistäneet hanttiin.
 
Muutoinkin ilta meni peruskaavan mukaan. Kylän ainoat lesbot olivat liikenteessä ja esittivät korviariipaisevia karaokevetoja. Avomieheltä oli joku juippi kysynyt vessassa että ette taida olla leppävirtalaisia. Ilmeisesti oli tappelua vailla, noinhan kaikki jupakat kylillä alkaa. Ainoa välienselvittely tuli yläkerran populäärimusiikkiosastolla kun kaksi hintelää poikaa tönivät vähän toisiaan. Meidän porukka osallistui asiaan niin että avomiehen isoveli tuuppasi toista niistä selkään kostona törmäilystä ja vilkas mies (painaa jotain 50 kiloo) meni erottamaan niitä toisistaan. Varmaan pahin lopputulos ois ollut naarmu, semmosia kukkakeppejä ne uhittelijat oli.
Avomiehen serkulle yritettiin löytää naista kun supliikkimies jäätyy tuntemattomien naisten seurassa. Istuttiin pöydässä ja toisella puolella oli muun seurueen edustajia. Yksi naisista rävelsi puhelintaan. Minä sitten huomasin että sehän etsii ajoneuvoja Nettiauton sivuilta. Jos nainen etsii autoa, tilanne vaatii miestä. Sovittiin serkun kanssa että se alkaa jututtaa naista. Ei alkanut. Sitten piti pyytää omaa ukkoa käynnistämään keskustelu ja se sai elää taas menetettyä nuoruuttaan. Eikö kohta kielarimies tullut paikalle ja viidessä sekunnissa se sai naisen suuttumaan ja lähtemään pöydästä. Hyvin tehty.
 

Kotimatkalla piti ottaa kolme pitstoppia merisairauden vuoksi. Avomiehen serkulla oli niin paha krapula että meidän koirakin aamulla tärisi ja oksensi. Metsämiehet tuijottavat Simpsoneita ja puut saavat huojua metsässä ihan rauhassa.
 

30 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Enää ei harmita ollenkaan niin kovasti että tuli lähettyä liikkeelle karvalakki toppahousun puntisa :)

  VastaaPoista
 2. Nyt ymmärrän tekstiesi negatiivisuuden. Olisi mullakin käpy perseessä jos asuisin leppävirralla :)

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi tuon muotipostauksen ansiosta ja onpa kuule hyvin kulunut tämän sudeettisavolaisen sairaspäivä juttuja lukiessa! Mahtava tyyli, pidä se!

  VastaaPoista
 4. "Nyt ymmärrän tekstiesi negatiivisuuden. Olisi mullakin käpy perseessä jos asuisin leppävirralla :)"

  Paskat jostain Leppävirrasta. "Negatiivisuuden".. Tää on huumorin lajeista upeinta eli sarkasmia ja todella taitavasti kirjoitettua tekstiä. Oot nero! Tästä blogista tuli mun uus pahe!

  VastaaPoista
 5. Tämä on hyvää läppää. Tälläisella huumorintajulla varustetun naisen kun jostain löytäis :)Pitää osata turun murretta ;)

  VastaaPoista
 6. Suomalainen versio "white trash"-porukasta?

  VastaaPoista
 7. tsiisus, olen leppävirtalainen noin niin kuin syntyjään. Ei ole ikävä kylille, mutta voin sieluni silmin nähdä tuon kapakkaelämän, naurattaa. Olet loistava bloggaaja!

  VastaaPoista
 8. Ha. Haha. Buahahahaaa-aaa-a.

  Helpotti.

  Pirhanan hyvin loruilet.

  VastaaPoista
 9. oikeesti! Tämä: "Avomiehen serkulla oli niin paha krapula että meidän koirakin aamulla tärisi ja oksensi". MUAHAHAAAA :D

  VastaaPoista
 10. HAHA! Kuinka osaat kirjoittaa tällaista juuri noin sarkastisesti, että se on ihailtavaa! Huippua, jäät lukulistalleni, ehottomasti!

  VastaaPoista
 11. Ei saatana, tuli ihan oma nuoruus mieleen. Kiitos, osaan arvostaa jälleen nykyelämääni :)

  VastaaPoista
 12. Tulkaa seuraavalla kerralla Varkauteen juomaan! :D

  VastaaPoista
 13. Jakomäessä on ihan sama meininki.

  VastaaPoista
 14. Joskus tekee mieli lähteä katsomaan, miltä siellä kylän baareissa näyttäisi kymmenen vuoden tauon jälkeen.
  Se tunne meni ohi tämän kirjoituksen luettuani. ;)

  VastaaPoista
 15. Leppävirralla asuvat maailman nopeimmat suomalaiset. Paikallinen nuoriso selviytyy Leppävirta - Varkaus -välin (25km) reilusti alle kymmenen minuutin. Vanhalla tiellä tienvarren kalliot olivat kohtalokkaita aloittelijoille. Mikä lienee ennätys nyt, kun on uusi ja hulppea baana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, toivotaan ettei tarviis kenenkään yrittää uutta ennätystä :/

   Poista
 16. Ah, enpä ole tainnut kymmeneen vuoteen Leppävirrn paikallisessa käväistä, mutta tän tekstin luettuani ei tarviikaan!

  Kiitän ja kumarran ihan helevetin hauskasta blogista kotalahtelaiselta sudeettisavolaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, minä aattelin että tällä inhorealistisella kuvauksella ois saanut turisteja kirkonkylän puariin ihan urakalla. :D

   Poista
 17. Tässä stoorissa taidettiin muuten ensiesitellä sittemmin yhdeksi suosituimmista vakiohahmoista noussut Vilkas mies.
  -PT-

  VastaaPoista