sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Muunneltua totuuttaIlta-Sanomien painetussa versiossa oli tarinaa siitä, miten Facebookissa valehdellaan. Brittiselvityksen mukaan joka kolmas tunnusti satunnaista epärehellisyyttä tilapäivityksissään, joka neljäs myönsi liioitelleensa tai valehdelleensa elämästään 1 – 3 kertaa kuukaudessa ja joka kymmenes hujestaa peräti viikottain.
 
 
Ja minkä takia? Tietysti siksi, ettei omasta elämästä haluttu antaa liian tylsää (lue: totuudenmukaista) kuvaa. Kyllä melkein väittäisin että valtaosalla elämä on pääpiirteissään laimeeta, eikä siitä kannata minusta olla mitenkään erityisen huolissaan.


Pohdin millaisia tilapäivityksiä olisin itse voinut tällä viikolla julkaista, "facebookitetulla" ja aidolla tavalla.
 
Sain paljon palautetta blogistani! = Minua kutsuttiin internetissä huoraksi
Vietin laatuaikaa isäni kanssa = Katsottiin hauskoja kotivideoita eikä puhuttu mitään
Naapurini kyseli kiinnostuneena koirastani = "Halusin tietee koeras rovun ettei vuan tuu samanlaesta itelleen otettua"
TGIF! = Mulla ei ole mitään suunnitelmia
Onpa ihana ilma! = Aion todellakin olla sisällä koko päivän
  
 
ps. Moni (ainakin kaksi henkilöä) on pyytänyt kannanottoa viime päivien härdelliin liittyen, että miltäpä tuntuu. Eipä tässä oo elämä hirveesti keikkunut, otetaan vaikka seuraavat keskustelut esimerkiksi:
 
Appiukko tuumasi, että "näköjään sitä piäsöö iltalehtiin kehäkolomosen ulukopuolelta iliman tissien villaattamistakii". Isälle mainitsin kirjoituksestani ja ilmeestä näki, ettei se oikein tiennyt mikä blogi ees on. Sitten kun kerroin että oli ollut juttua ihan Ilta-Sanomien nettisivuilla mn kirjoituksesta niin reaktio oli "Perkele!". Sitten läpättiin yläviitoset (minun pakottamana) ja jatkettiin paikallisuutisten katsomista.26 kommenttia:

 1. Kiitos tuon face-julkisuuden löysin blogisi ja olen kaksi päivää lueskellut postauksiasi. Käytin siihen onnistuneesti jopa useamman tunnin perjantain työpäivästä. Koen huumorin ja elämänkatsomuksen hengenheimolaisuutta kanssasi. Tämä on kyllä hyvää vaihtelua järkielämästä versus "lifestyle" blogit, jotka koostuvat lähinnä hysteerisestä kuluttamisesta ja proteiinivanukasjauhevertailuista. Keep calm and keepin' it real.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Ehkä kaunistelematon arkielämä on "lifestylenä" kohta hip 'n trendy. Tervetuloa vaan kerhoon :)

   Poista
  2. Voi mikä vahinko oliskaan tapahtunu jos ois menny näin mahtava blogi ohi silmien, mutta kiitos siitä tosiaan sille face-julkisuudelle. Näitä juttuja saa lueskella pissat housussa. Sun huumori kolahtaa aivan täysillä! Oon anonyymin kanssa aivan samaa mieltä, että tää blogi on hyvää vaihtelua!

   Poista
  3. Mä löysin tämän harmittavasti vasta perjantai-iltana helkkarin myöhään, joten piti valvoa yöllä kahteen, koska kaikkihan oli pakko lukea heti...

   Poista
  4. Lucy kai sä ymmärrät että toi anonyymi on sata eri ihmistä?

   Poista
 2. Tulin, luin ja nauroin. Kiitos viikon piristyksestä, ei ne jutut, vaan taito kertoa niitä - ja sulla se taito selkeästi on. Keep up the good words!

  VastaaPoista
 3. Täällä kans yks uusi lukija ilmoittautuu. Elämänmakuista tekstii. Hienoo, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin yksi uusi lukija, josta tulee vakioseuraaja! Loistava blogi sulla ja todella piristävää vaihtelua "perinteisiin" blogeihin. Erityisesti mieltä lämmittää blogista silloin tällöin pilkistävä savolaisuus, Kuopio kun on kotikapunkini mutta opiskelut ovat vieneet muualle Suomeen. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Koen kanssasi myös hengenheimolaisuutta, koska minä olen osunut avomieheni kautta myös sukuun jossa tarvitaan lipastoja, joissa on kuperat kansilevyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuis olevan tilausta sellaisille lipastoille näköjään aika laajasti, laitetaanko tuotanto käyntiin?

   Poista
  2. Ehottomasti, koska vitsaus uhkaa levitä myös itseeni. Syitä siivottomuuteen tuntuu löytyvän yllättävän helposti nykyään. Vuorotyö vie voimat, remontti keittiössä (jatkunut 1,5vuotta) turha siivota ku remontista tulee koko ajan lisää sotkua kuitenkin. yms yms. Koiraa kanssa helppo syyttää ku sehän eroahdistelee leivät ja jääkaapin sisällöt pitkin lattioita ja pureskelee verhot ja taulut seiniltä.

   Poista
  3. Ei sitä aina vaan jaksa. Itse oon havainnut että on tehokasta jos kutsuu jonkun kaveriksi. Siinähän voi tavaroita järjestellessä vaikka vähän punaviiniä ottaa ja jutella niitä näitä. Tiiä vaikka saisin nuo ikkunat pestyä (5 vuotta ollaan asuttu) tällä samalla menetelmällä kesällä... Nähtäväksi jää.

   Poista
 6. Minähän on plökejä lue, kun ne on just tylsää lifestyle-scheibaa! Paitsi että olin väärässä, tää oon nyt seuraamistani blogeista ykkönen! Number One! Número Uno! (siis niistä viidestä blogista -tai kuudesta, jos omani lasketaan- joita seuraan...) Hei pistäs linkkiä siihen IS:n nettisivuille, missä sun kirjoituksesta oli juttua! (..vai osaiskohan tampio ite ettiä, hmm...)
  Ihana lukkee toisen savolaisen juttuja! Sullon näppis hallussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mukava kuulla että sama huumori iskee :)

   Tässä näitä juttuja mitä on ollut:

   http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288548643046.html

   http://www.voice.fi/muotijakauneus/suomalaisbloggaaja-lyttaa-kauppojen-kevatmuodin-mita-vi-ua-katso/5/47629

   http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194801773319/artikkeli/supersuosittu+muotiarvio+naissa+jos+tulisi+toihin+irtoaisi+heti+kaksi+viikkoa+saikkua+.html

   Poista
 7. just näin! ei ne jutut sinänsä, vaan miten niistäå kirjoitat. tää on just tätä sit down komiikkaa parhaillaan!

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Näin juhlii Perusmies seuraavan sukupolven onnistumisia.

  -voitin matikkaolympialaiset, pääsen edustamaan äm-ämmiin!
  -no ka häh perkele. annapa sitä voita

  Jip. Pii.

  VastaaPoista
 9. Olen iloinen, että sun blogi mainittiin Ilta-Sanomissa, hurjaa varmaan moinen 'julkisuus', mutta mahtavaa meille muille kun päästään lukemaan näitä aarteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä "julkisuudessa" on parasta se, että se on kohta - tai oikeastaan on jo - ohi :D Tänne jää lueskelemaan tarinoita ne, joita ne aidosti kiinnostaa. Sitten vasta on kivaa :)

   Poista
 10. Multa oli oman potemiseni syövereissä mennyt ihan ohi tää sun blogisi saama huikea julkisuus! ;D

  Lueskelin siihen kyseiseen postaukseen tulleita kommentteja ja täytyy sanoa, että en ihan kaikkien kohdalla ollut varma pitäisikö itkeä vai nauraa...
  Muoti onkin näköjään vakava asia joillekin eikä sitä sovi millään tapaa ruotia saati arvostella, ainakaan negatiivisesti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän kommentointi on ollut aikamoista, laidasta laitaan. Milloin oon läski, milloin huora, täysin muotitajuton, ainoastaan mustaan tai navynsiniseen pukeutuva jne jne. Lista on loputon :D Jännä miten noin pienestä asiasta voi vetää herneet sieraimeen. Kerroin vaan oman mielipiteeni kuvissa näkyvistä vaatteista, jos niistä joku sattuu pitämään niin eipä se oo minulta pois.

   Mutta eiköhän tää tästä asetu hiljalleen, tänne varmasti jää vain ne joita nämä jorinat aidosti kiinnostaa ja ilahduttaa. Sit meillä on kivvoo :)

   Poista
  2. Niinpä, ihminen on ihmiselle susi ja netissä siitä sukeutuu ihan kunnon hirviösusi!
   Mutta kivasti pystyivät analysoimaan habituksesi ihan parin kaupasta napatun kuvan perusteella. :D

   Odotellaan siis kuohujen laantumista. :)

   Poista
 11. Parasta blogiantia! :D Mie oon nauranut niin, että muu perhe on kärsinyt yön tunteina. Kiitos hulvattomista jutuistasi! :)

  VastaaPoista
 12. Pakko lukea lisää! Se AIV-torni-juhannusaatto-vitutus juttu teki minuun lähtemättömän vaikutuksen! Loistavaa!

  VastaaPoista