maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pikkujaskojen toilailuja


Kuulin vähän juttua pikkujaskojen lauantaisista leikeistä avomiehen isoveljen luona. Yhdessä vaiheessa toinen pojista tuli yläkertaan ja oli vailla vaihtohousuja.
Pikkujaska: Iskä mä tarviin uudet housut.
Isä: No minkä takia?
Pikkujaska: Niihin tuli reikä.
Isä: Ei pikkureiät mitään haittaa, mee vaan takaisin leikkimään.

Pikkujaska palasi takaisin alakertaan.
Muutaman minuutin päästä alakerrassa alkoi huutaa palohälytin. No kaikki sitten hyökkäsivät alas katsomaan että mikä tilanne siellä on - takassa oli nimittäin tulet, ja toivottavasti pelkästään siellä. Hetken porukka ihmetteli ja etsi syytä hälytykselle, mitään ei vaikuttanut olevan vialla. Vanhemmat kyselivät ipanoilta että tietääkö ne mitään tästä hommasta. Tarina oli yhtenäinen, koska kukaan ei tiennyt eikä puhunut yhtään mitään.
Perusteellisemman tarkastelun jälkeen palohälytyksen ja pikkujaskan housujen reikiintymisen välillä olikin selkeä syy-seuraussuhde. Kaveri oli saanut kuningasidean ja laittanut perseensä kiinni takkaluukkuun.
 
 
 
Siinä vaiheessa kun kannikanjäljet alkoivat kärytä takkaluukussa, nousi siitä sen verran savua, että hälytys pärähti.
Pikkujaskan persnahka säilyi onneksi täysin vahingoittumattomana. Kyseessä oli Vilkkaan miehen poika. Eipä ois uskonut.
 

13 kommenttia:

 1. Mun piti monesti lukasta että ketä nää Pikkujaskat on, ettei olis ollu vähä isompia jaskoja. Nekin oli lauantaina seikkailemassa, tosin ainakin oman Jaskan housut oli persiistä ehjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiheellinen huolestuminen. Oli ihan minikokoisia jaskoja nämä. :D

   Poista
 2. :D

  Kiitos aamun nauruista!

  VastaaPoista
 3. Pojat, miks ne on tommoisia? Ei me tyttölapset tehty koskaan mitään noin tyhmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä ainakin oon tehny ;) Aika "kerkeevä" olin penskana.

   Poista
 4. Mun nuorempi poika onnistuu reiittämään kaikki housunsa alta aikayksikön. Johtuneeko siitä, että isänsä suku on sieltä Pohjois-Savosta kotoisin. Mutta ei täällä sentään noin hyviä ideoita ole vielä keksitty. Niitä odotellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi ainakaan mielikuvituksen ja ideoiden puutteesta noita juippeja syyttää. Housujen kulutus liene pohjoissavolaisperäisissä kotitalouksissa muita suurempi.

   Poista
 5. Oonpa minäkin onnistunut saamaan koko hiihtohousujen persauksen sulamaan nojatessani pönttöuunin luukkuun kauan kauan kauan sitten.
  Tyhmä tyttölapsi kun olin....

  VastaaPoista
 6. YES! en ole ainoa äiti jolla on lapsia joilla on: vilkas sielunelämä ja yhtenäiset rivit. Meillä ei kukaan koskaan tiennyt mitään tai sitten keskimmäinen tunnusti lähes tulkoon kolmannen asteen kuulusteluissa vaikka oli aivan sata syytön ihan vain sen takia ettei jaksanut enään "kidutusta" ;)

  VastaaPoista
 7. Heh.. joutavalla jottain tietättää!

  VastaaPoista
 8. Olen lueskellut blogiasi tuon mainitsemasi härdellin innostamana - osaat kirjoittaa hauskasti ja tästä aina vähän piristyy. Nyt on pakko kysyä näin siivousalan edustajana, että mistä olet keksinyt idean "vuoden siivooja"? Tuota samaa titteliä meillä puhtausalalla ihan kovan ja melko tosissaankin otettavan kilpailun kautta vuosittain on hakemassa iso joukko alan ammattilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus oli Mentalwearin valikoimassa t-paita jossa oli tuo teksti Vuoden siivooja. Koin että se oli juuri oikea paita minulle, koska joudun aika usein siivoamaan muiden jälkiä. :)

   Tässä yksi kuva:

   http://2.bp.blogspot.com/_07VHRRtEa0Y/STWe8um8NdI/AAAAAAAABPY/jZvpPIXNLzI/s400/398_2_vuoden_siivooja_musta_521.jpg

   Poista