tiistai 5. helmikuuta 2013

Matkustamisen alkeet

Jennijee kasasi ulkomaanmatkansa tiimoilta vinkkejä, jotka helpottavat lapsellisten matkailua. Tässä mahon lehmän vinkit matkailuun – osa niistä soveltuu kyllä myös lapsellisille.

Matkan suunnittelu
Trust no one. Jos matkustat ryhmässä, se tarkoittaa, ettei kukaan muu ole selvittänyt etukäteen yhtään mitään. Aloita vaikka selvittämällä missä päin majapaikka on ja miten sinne helpoiten pääsee.

Konfliktien välttämiseksi valitse matkaseuraksi henkilöitä, jotka a) eivät ärsytä sinua jo valmiiksi b) ovat kiinnostuneita suurinpiirtein samanlaisista asioista kuin sinä ja c) voivat käyttää kohteessa per päivä enemmän kuin 20 e rahaa.

 
Ajoneuvot

Jos lähdet matkaan omalla kulkupelillä, se on syytä huoltaa pikkaisen aikaisemmin kuin edellisenä yönä. Esimerkiksi moottoripyörästä saattaa jäädä öljyproppu kiristämättä ja se voi tippua Varkauden ABC:n rampilla ja kadota tienpientareen kasvustoon.

Ole kärsivällinen äläkä menetä malttiasi. Vaikkapa jos moottoripyörän öljyt ovat valuneet maahan, ei kannata provosoitua, kun joku molokki nauraa päin naamaa ja kysyy "leviskö pyörä". Väkivalta ei ole ratkaisu.

Varaa riittävästi matka-aikaa. Öljyproppu-tapauksessa voi käydä jopa niin hyvä tuuri, että ennätät maksamallesi, muutamien satasien arvoiselle laivamatkalle Rostockiin.


Asiakirjat
Huolehdi että mukana on varalta myös toinen, mielellään voimassa oleva, henkilöllisyystodistus. Se on käyttökelpoinen esim. silloin, jos onnistuu pääsemään Saksaan asti vanhentuneella passilla, ennättää matkustaa maan halki ja asia tulee puheeksi rajavirkailijoiden kanssa vasta Itävallan rajaa ylitettäessä.
 

Hygienia-asiat
Jos matkaat halpamaahan, älä oleta että neljän tähden hotellissa on naurettavan huokeaa. Olettamus voi osoittautua petolliseksi esimerkiksi prätkäreissulla. Kun ukot ovat ajaneet munat vaahdossa viikon ristiin rastiin, niille saattaa tulla kuningasidea viedä kaikki vaatteensa hotellin pesulaan pestäviksi. Ruusuntuoksuisten ja silitettyjen tennissukkien, kalsareiden ja t-paitojen hinta saattaa osoittautua hätkähdyttäväksi.

 
Bon voyage!

4 kommenttia:

 1. Kyllä ihmisen pitäisi pysyä kotona, jos totta puhutaan. Moottoripyöräilyteemasta löytyy muutama lämminhenkinen lomamuisto, kun on ajettu päivä helteessä, tultu illalla outoon paikkaan, yritetty löytää nälkäisenä ja väsyneenä hotelli yksisuuntaisten unkarinkielisten katujen viidakosta. Yllättävää kyllä ei kiskottu toisiltamme päitä irti. Muistaakseni illallispöydässä oli aika hiljaista kunnes oltiin saatu pitsat ja muutama kylmä olut nautittua.

  VastaaPoista
 2. Sen verran täytyy kommentoida, että Itävallan ja Saksan rajalla ei kylläkään ole rajamuodollisuuksia eli ei tarvita passia, etenkään jos hurauttaa moottoritietä maasta toiseen. Terveisiä Alppimaasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein väittäisin tätä faktaksi, koska olin itse siellä kun tuo tapahtui ;) Ajeltiin tosin pienempiä teitä, joten oisko tällä vaikutusta asiaan.

   Poista
 3. I know this if off topic but I'm looking into starting
  my own weblog and was wondering what all is required to get set up?
  I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I'm not very internet savvy so I'm not 100% sure. Any recommendations or advice would
  be greatly appreciated. Appreciate it

  My web page: Coffee Shop Millionaire Review

  VastaaPoista