tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vanhuuden merkkejä


Ilta-Sanomissa oli listaus vanhuuden merkeistä. Vanhuudesta kertoo kyseisen jutun mukaan mm. se, että henkilö muistaa mitä korput ja lerput ovat. Populäärikulttuurin puolelta listalle oli valittu esim. että muistaa Britneyn ja Madonnan suudelman MTV-gaalassa tai että on joskus tanssinut 50 Centin In Da Clubin tahtiin baarissa.
 
Minusta ihan typeriä juttuja, eihän nuo mistään kerro. Ainakaan vanhuudesta. Minä muistan nuo kaikki jutut ja olen 31-vuotias. Sitä paitsi vanhuus siirtyy sitä mukaa eteenpäin kun minulle tulee ikävuosia. Tällä hetkellä vanha on 70-vuotias, kymmenen vuoden päästä 80-vuotias jne.

Aloin miettiä asioita, joista itse huomaan ajan kulun, mutta ei nämä jutut silti minusta vanhaa tee. Ehkä aikuisen ja tylsän, muttei vanhaa.

Asioiden suunnitteleminen on yksi juttu. Saattaa juolahtaa mieleen tarkastaa illalla millaista keliä on luvattu seuraavalle päivälle sen sijaan, että hurauttaisi pihalle ilman pipoa ja muita pakkasvarusteita vain sen takia, että edellisenä päivänä keli oli nollassa. Hauskanpitoakin pitää suunnitella ja sille pitää varata ihan kalenterista aikaa. Jossain vaiheessa bileet tarkoittivat sitä, että päätettiin ihan ex-tempore lähteä baariin ja pohjia kiskottiin jonkun kotona niin, että tarjolla oli yksi sipsipussi. Kaksikin jos oli parempia vieraita. Vähän vanhempana bileitä pitää suunnitella viikkokausia etukäteen ja juhlia varten laaditaan kutsuvieraslista ja menu ja sinne keksitään etukäteen ohjelmaa. Aikuisena sitä miettii myös velvollisuuksia, joita on seuraavana päivänä hoidettava ja ”bileisiin” saattaa mennä autolla ja ajaa takaisin kotiin samana iltana. Selvinpäin. Myös ilmaisesta viinasta kieltäytymistä ja muuta hourailuksi laskettavaa käytöstä saattaa esiintyä.

Itsensä kehittäminen ja fyysisen rapistumisen estämisyritykset ovat myös suosiossa. Kun perse muuttuu muhkuraiseksi ja pirulainen alkaa vielä roikkuakin, siinä alkaa miettiä urheiluharrastuksen aloittamista. Esimerkiksi joku hiihtäminen tai kuntosali saattaa tuntua hirveän hyvältä idealta. On myös helpompi tapa - pitkähelmaiset paidat. Aineenvaihdunta muuttuu niin, että vartalo alkaa pitää kynsin hampain kiinni jokaisesta niellystä kalorista. Seksuaalinen vetovoimakin heikentyy. Viikonloppuna kaverin 40-vuotisbileissä yritettiin iskeä kummityttöä eikä minua. Mitä vittua. Oon tottunut kyllä vähän eri meininkiin. Tai jos rehellisiä ollaan, niin en kyllä oo. Mutta ei puhuta siitä.
 
 

Tässä jutussa ei ollut mitään pointtia. Loppuhuipennuksena voisin kuitenkin jakaa teille yhden neuvon. Nauttikaa maitotuotteita. Itse nautin säännöllisesti valkovenäläisiä osteoporoosin estämiseksi.
Elämän eliksiirin resepti:
2 cl vodkaa
2 cl kahvilikööriä
maitoa
jäitä
 

Cheers!


 

7 kommenttia:

 1. No juu,

  kunhan tuut meikäläisen ikään näyttää naama sellaselta kun joku ois ajellu potkukelkalla pitkin poskia edestakasin!Niitä kelkanjälkiä ei saa piiloon valokynillä,ne pitää silottaa sementillä,tai sitte pitää valita pimeys ja sammuttaa valot.Nuorennäköisenä voi kulkea vaan pimeänä talviyönä.

  Revippä tosta!Muista kuitenkin että luumutkin on herkullisia vaikka ovatkin ryppyisiä.Nuoruus on asenne kysymys täältä meikäläisen asemista katsottuna :)

  Hauskoja ja realistisia nää sun jutut :))))

  VastaaPoista
 2. Keksippä nasevaa sanottavaa aiheesta nelikymppinen on nykyajan kolmikymppinen...

  VastaaPoista
 3. Miten voikin sulla olla sana näin hallussa! Kippurassa hihittelen kirjoituksillesi. Tänne täytyy aina poiketa lukemaan, jos meinaa vitutus iskeä. KIITOS!!!!!

  VastaaPoista
 4. Aahhaha! "Pitkähelmaiset paidat"! You're so right! Tää on niin hauska blogi, että oon jo monta postausta jakanut facessa ja lukijakaarti eikun kasvaa!

  VastaaPoista
 5. Sä oot niin hyvä. Noi Valkovenäläiset vaan pistää pierettään ihan pirusti.

  VastaaPoista
 6. Kohta joskus en muista mut joskus 5 vuoden sisään 50v. Ihan turha koittaa yhtään vastaan panna. Antaa palaa vaan!!! Aika outo ikä kaiketi kun nyt, kun joku mies on se samanikänen vanhus, joka jo yritti sua kun olit 25-30. Tai ylläri pylläri n. 10 vuotta nuorempi. Sillon vaistomaisesti katsoo taaksensa!!!

  VastaaPoista
 7. Hups. Nythän vs on ryhtynyt kovin filosofiseksi. Sitä se pääsiäinen teettää.

  Muistamisen listalta puuttui enää se ajankohtainen tosiasia, että pääsiäisenä aina kaikki huvi- ja viihdetilaisuudet olivat kiellettyjä, eli siis ravintolat kiinni. Mutta kun olet vielä niin nuori ;)

  VastaaPoista