maanantai 28. tammikuuta 2013

Laitetaanpa asiat mittasuhteisiin

Tarinani oikeaoppisesta kuormansidonnasta herätti joissain lukijoissa harmitusta. Minua ei kuulkaa tuommoset parin sadan tällit paljoo harmita, on nimittäin vertailukohteita.

Rakennuksellamme tapahtui viime vuonna paljon. Eli tasan yksi asia. Tilattiin ikkunat.
Ikkunantilausprosessi meni kutakuinkin näin:

1 Nainen muodostaa käsityksen haluamistaan ikkunoista. Ikkunoiden tulee olla valkoiset.

2 Mies saa idean – entä jos ikkunat olisivat sisältä valkoiset ja ulkopuolelta harmaat. Sehän ois niinku siistiä!

3 Nainen tyrmää idean.

4 Mies tilaa ikkunat.

5 Ikkunat toimitetaan.

6 Mies tarkastaa toimituksen.

7 Naisen vaisto sanoo, että ehkä pitäisi itsekin käydä tarkistamassa minkälaiset ikkunat tuli. Nainen hiljentää vaistonsa äänen eikä halua syyllistyä kyvyttömyyteen luottaa toisten ihmisten tekemisiin, josta mies häntä toistuvasti syyttää.

8 Mies ja nainen ovat keskustelemassa miehen ranchin päärakennuksen ikkunoiden uusimisesta. Esittelytilaisuuden aikana myyjä yrittää kaupata uudisrakennukseen ulko-ovea. Mies sanoo, että oven pitäisi olla harmaa. Nainen sanoo, että ei vaan valkoinen, koska ikkunatkin ovat valkoisia. Mies kertoo, että meillähän on kaksiväriset ikkunat. Nainen naurahtaa ja sanoo että eihän oo. Mies sanoo että onpas. Nainen vakavoituu ja kysyy että mitä vittua. Mies sanoo, että sellaisethan sä halusit. Nainen sanoo, että en muuten vittu varmasti halunnut. Nainen itkee. Ikkunaesittely päättyy.

9 Nainen kokoaa itsensä seuraavana päivänä. Nainen etsii googlesta kuvia taloista, joiden ikkunat ovat ulkopuolelta harmaat. Nainen valitsee toisen värin talon rappaukselle.

10 Leuka rintaan.


11 kommenttia:

 1. No, voihn ne maalata. Sillo ku ukko on töissä ja sä lomalla tai muulla vapaalla. Alotat talon takaa, sitä se ukko ei ensteeks huomaa ja sit maalaat loput ja oot ku ei mitää. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä tuotetakuu ole yhtä hyvä, jos vetää uutta pintaa omatoimisesti ikkunoihin :D Kaikkein parasta on se että ei ukolle oo silleen merkitystä, että minkä näköinen se talo tulee olemaan. Ironista? Kyllä.

   No, mennään eteenpäin - uusi ulkoasusuunnitelma on laadittu ja sillä mennään. Kunnes joku on taas vääränväristä mitä toimietaan.

   Poista
 2. Vanha postaus mut pakko kommentoida, kun tää on suoraan kuin omasta elämästä :D Meillä onneksi rahalliset vahingot ei oo yleensä ihan noin suuret. Sanotaan, että naisilla on valikoiva kuulo, mutta entäs nuo miehet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuossa mittään, elämä jatkuu vaikka noin kävikin. Yksi ilta piti itkeä tuhruuttaa ja taas siitä vaan lähdettiin uuteen nousuun.

   Poista
 3. Pakko kommentoida sen verran. Et meillä valmistu talo tossa 1,5vuotta sitten ja joitain samanlaisia propleemia käytiin läpi ja osassa oli appiukon kanssa sanaharkkaa. Toi vaan kaikista eniten veetuttaa kun sit sanotaan et oltas ite haluttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, avomiehen veljen raksalla oli kuulemma appiukkoni ihan itse vaihtanut jonkun oven paikkaa ja WC:n kokoa :D

   Poista
 4. Tää blogi on aivan loistava, jään ehdottomasti lukijaksi (maatalousyrittäjiä täällä itsekin...), mutta ihan pahaa tekee lukea noista ilmeisesti yleisistä tilanteista (lukijakommenttien perusteella) pariskunnan eri osapuolten välillä... Meillä mies nimittäin todellakin kuuntelee, me molemmat kuuntelemme toisiamme, eikä noin voisi koskaan tapahtua. Ihan käsittämätöntä, että voi. Mulla palaisi käämit ihan totaalisesti tuollaisessa tilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on varmaan vähän liikaa tuota tekemistä ja sittenpä sitä sattuu kaikenlaista. Aika vähän on sitä yhteistä aikaa ja silloin kun sitä on, niin ei oikeestaan ees huvita puhua semmosista hoidettavista / päätettävistä asioista. Olihan tuo aika shokkitilanne mutta kyllä siitä yli päästiin :D

   Poista
 5. Meille tehtiin kellarin portaat. Mies kysyi, että millaiset mä haluan. Sanoin ettei niin väliä kunhan ovat umpiportaat ettei roskat tipu alle tulevaan vieraille tarkoitettuun vuodesohvaan. Emmä sitten edes jaksanut mainita asiasta kun ihailin niitä itsetehtyjä AVOportaita. Onhan meillä imuri. Mut imuroin sohvan vain mun vieraille, miehen vieraat nauttikoon avoportaista.:-D

  VastaaPoista