sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mitä tarvitaan traktorin hinaamiseksi rinteen päälle?

Oltiin eilen tekemässä lähtöä syntymäpäiväkutsuille, kun tuli tieto, että traktori-peräkärry -yhdistelmä oli hyytynyt yhteen kylätien rinteistä. Ja puhuttiin kuitenkin kiihkeimmästä ruuhka-ajasta eli lauantai-illasta noin klo 19. Peräti kolme autoa (mukaanlukien Joken taksi, josta pitääkin kertoa teille joku kerta enemmän) joutui kiertämään lenkin, jotta pääsivät sinne minne olivat menossa.

Ensin rapsuteltiin vähän aikaa päänahkaa ja sitten soitettiin pari puhelua. Kävi ilmi, että kylällä oli sinä iltana kahdenlaisia traktoreita. Niitä, joissa oli riimut alla, mutta ei virtaa ja niitä, joissa olisi ollut virtaa, muttei riimuja alla.

Mikä neuvoksi?

No Hiace tietenkin (<3). Ajettiin se ukon ranchille navetan seinustalla olevan traktorin viereen. Riskit olivat valtavat, sillä Hiace piti ajaa sellaiseen paikkaan, että sen olisi pitänyt peruuttamalla selvitä pienestä ylämäestä (jyrkkyys varmaan 0,5 %). Jos traktori ei starttaisi, niin siinä oltaisiin ihan jumissa kahden ajoneuvon voimin.

Mutta eipä aikaakaan kun traktori hörähti käyntiin. Ensin sillä vedettiin Hiace pois pinteestä ja sen jälkeen saatiin liikkeelle se alkuperäinen nyhdettävä eli traktori-peräkärry -setti.

Me pääsimme syntymäpäiville ja kyläläisen purkujätekuorma pääsi perille. Puhutaan siis onnistuneesta illasta, joka ei olisi ollut mahdollinen ilman lujaa Toyota-laatua.
2 kommenttia:

  1. Hyvä homma että traktori lopulta lähti käyntiin. Monesti olen miettinyt että jos meillekin tulee tuollainen tilanne vastaan. Vielä ei ole kuitenkaan näin sattunut. Meillä vaan ei täälä päin meinaa olla ketään joka tulisi avuksikaan, ei varmasti jää muuta vaihtoehtoa kuin soittaa johonkin hinauspalveluun täällä Lappeenrannassa. Hyvä, että teidän ilta oli onnistunut.

    VastaaPoista
  2. Kiva juttu että homma pääsi jatkumaan. Tarjoaakohan joka yritys näitä raskaskaluston hinauksia? Varmaan erilaiset keinot niihin kuitenkin tarvitaan, tai ainakin vahvemmat apuväälineet.

    VastaaPoista