sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Maalaiset kaapunnissa

Ruokittuani koiran (lue: yllätin sen biojätesankosta) päätin lähteä kaapuntiin syömähommiin kaverini kanssa. Hän on juuri muuttanut sinne (en ymmärrä yhtään, maallahan on niin heleppoo). Nyt minä ihan kaikella riskillä laitan muutaman myyntikuvan tähän, koska oon 99,9 % varma että kaverin mies on otokset napannut eikä minun kaverini. Ei kerrota sille, joohan!


Lonkeropahviloota jontkassa kruunaa kuvan.
Otettiin In memoriam -kuva kokkoon menossa olevasta aitaelementistä.
Osta potkuri, saat kaupan päälle rantasaunan.Rotanmyrkkylaatikot takan päällä kertovat kaiken tarpeellisen maalaiselämästä.


Eipähän tuu turhia renkaanpotkijoita taloa kahtomaan. Minusta just oikea meininki.Sitten asiaan. Soitin ystävälleni tiedustellakseni missä ovat taloyhtiön vieraspaikat.

"Mihin voin jättää auton?"
"Siinä on semmonen puupömpeli ja sen vieressä on paikkoja joissa lukee Varattu".
"Roger."

Lopputulos:Lähemmän tarkastelun tuloksena tuli tehtyä havainto, että parkkiksella onkin kahdenlaisia Varattu-kylttejä. Niitä jotka tarkoittavat vieraspaikkaa ja niitä jotka eivät.

Rekkarin perusteella löytyi tekstiviestipalvelun avulla omistaja, mutta omistajan nimellä ei löytynyt puhelinnumeroa. Olin jättämässä hänelle koottua yhteystieto- ja selityskuponkia tuulilasiin mutta sitten kaveri tulikin pihalle.

Mersumies oli suhteellisen hiiltynyt tilanteesta. Tuli ihan Duudsonien Hitler mieleen, kun kohtasimme kesäillassa."Tässä on käynyt väärink.."
"Siinä lukee varattu."
"Niin kyllä, mutta luul.."
"Ei sais parkkeerata mihin sattuu."
"Kyseessä on täysin minun virheeni mutta ei tahall.."
"Pitäis vähän katsoa."

Juup. Yees me bad person yees. Yees me move my car yees with high humility.

Kyllä se sitten asettu kun pääsin kertomaan miten tilanne oli kehkeytynyt. Kyllä on paras taloyhtiö semmonen omakotitalo, jossa saap parkkeerata vaikka nurmikolle jos siltä tuntuu. Tai rappupielen laatoitukselle. Sitäkin olen kokeillut.

Olipa kiva tulla kotiin.

5 kommenttia:

 1. Ja mitkäkäytöstavat.... Ton hepun kanssa ois varmaan käydä kylillä ruuhka-aikaan.

  VastaaPoista
 2. Niin perus meininkiä. :D ps. ahahaha, lukennu tosin paljon sun tekstejä, nauran täällä vedet silmissä.

  VastaaPoista
 3. Maalla on heleppoo. Jos auto jonkun tulukinnan mielestä vikapaikassa, niin sen siirtämiseks ei tarvihe soitella minnekään. Istuu vaan autoon, käynnistää, ja siirtää tieltä pois. Avvaimet on kuitenniin virtalukossa. "Kuka tuota nyt veis... vanaha romu" (vuosimallista riippumatta)

  VastaaPoista
 4. Av. Potkukelkka rantasaunakylkiäisellä! t. feispuukkirppistelijä.

  VastaaPoista
 5. "Varattu" on Savossa näemmä yleisemminkin käytössä oleva termi vieraspaikoille. Luulin että entisen vuokra-asuntoni pihamaa oli poikkeus. Tiedänpähän nyt tuonkin.

  Tähän mennessä (9 vuotta Savossa) ainoa suuren luokan tulkintaongelma on syntynyt pihassa-termistä. Minä (ysiluokkalaiselle pojankoltiaiselle koululuokassa): "Missä sun kirja on?" Poika: "Repussa." Minä: "Missä reppu?" Poika: "Pihassa." Minä (ivallisesti, myönnän): "No käy hakemassa se!?!" Poika (kiihtyneenä): "Jaa miten, asun 15 km päässä, kävelemälläköminäsensieltäkeskenpäivänhaen jne." Minä: "??? Ahaa!" (Selitin, että ymmärsin väärin ja lainasin kirjan.)

  VastaaPoista