tiistai 15. elokuuta 2017

Hyvin suunniteltu on puoliksi paskoteltu

Pitkäaikainen kotona oleskeleminen on luonut uusia ideoita, joiden ansiosta mielenterveyteni järkkymistä on jo ennätetty epäillä. Viimeisimpinä oireina mainittakoon pyrkimys päästä valituksi jo toiseen luottamustehtävään ja vahva aikomus lähteä ehdolle seuraavissa kunnallisvaaleissa. Minulla on nyt muutama vuosi aikaa keksiä mm. hyvä vaalislogan. Miten olisi vaikka: Kaikkia kuunnellen, harvoja hyödyttäen.

Kutistuneet ympyrät ovat saaneet miettimään töihin paluuta. Samanaikaisesti haluan olla kotona ja en halua olla kotona. Vain nainen pystyy tällaiseen. Huonon omatunnon ja muiden ällöttävien tunteiden kanssa painiessa apu on lähempänä kuin arvaakaan. Kela ilmoitti, että kuukausittaiset bruttotuloni ovat tästä eteenpäin 448 euroa ja muutama sentti päälle. Päätöksentekoprosessi suoraviivaistui sillä sekunnilla. Kela voisi tuotteistaa Magic 8 ball -tyyppisen tuotteen, jossa aina tulee vastaukseksi Mene töihin.

Normaalit ihmiset selvittävät ennen töihin palaamista hoitopaikka-asiat ja hankkiutuvat jonniinlaiseen jonoon asiaan liittyen. Toisenlaiset ihmiset sen sijaan päättävät, että paras paikka alkuvaiheessa lapselle on lammasfarmarin hoteissa. Jotta eläin-lapsi-skenaario olisi ajankäytöllisesti realistinen, on investoitava hoitorahat tuotanto-olosuhteiden kohentamiseen. Lammasfarmari kun on viehtynyt kaikkien työvaiheiden tekemiseen mahdollisimman vaikeasti ja hitaasti. Nyt hänelle suunniteltiin moternit tehotuotantotilat, joissa lampaat syöttävät likipitäen itse itsensä ja omatoimisesti ulkoillessaan näkyvät tuvan ikkunasta.

Homma on melkein valmis, koska suunnitelmasta on jo ainakin kolmas versio työstetty.Vuoden siivoojan ehdotuksesta lähdettiin

Kyläkokouksen jälkeinen täydellisyyteen hiottu suunnitelmaEnää ei tarvitse kuin tuoda kaivinkone tontille, rakentaa kaksi uutta syöttöpöytää, tehdä uusia verkkoaitauksia, rakentaa pihattokatos, tyhjentää lantala ja asentaa vinssi suursäkkejä varten.

Kyllä minä välillä ihan tosissaan mietin, että mitenkä aina ajaudun tällaisiin talkoisiin.

15 kommenttia:

 1. Onko sinulle käynyt kuten entiselle poliitikolle, demarit pyysivät Kokoomuksen ehdokkaaksi ja päinvastoin.

  VastaaPoista
 2. Kerronpa kesätarinan, joka ei liity tähän mitenkään: Olimme tulossa suvun mökiltä hevonkuusesta Pohjois-Karjalasta. Päätimme poiketa (100 km) Kuopioon ja syödä torilla muikut, mikä on eksoottista. No, keli oli ehta kotimainen, joten (aika kalliit) muikut syötiin pressuteltassa, kaatosateessa, kymmenen asteen lämmössä. Siinä kohdassa päätimme, että nyt on saatu eksotiikkaa riittävästi, ja painelemme suorinta tietä etelää kohti kotiin. Jonkin aikaa ajettuamme pilvet yht´äkkiä hälvenivät, aurinko rupesi paistamaan ja tien varressa oli kyltti "Oravikoski". Ensin en hokannut mitään, koska olin aika hitaalla, mutta sitten olin, että "OOOO, Vuoden Siivooja asuu täällä". Perheenjäsenet eivät olleet hirveän otettuja, mutta itse olin kyllä. Varkaudessa satoi taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, itse hehkutin ihan samaa tässä joku hetki sitten kun ko. tienoilla reissuttiin;D Mies ei tajunnu yhtään...Ja nähtiin Oravikosken kauppakin, ois pitänyt mennä ostoksille ihan pelkästä uteliaisuudesta;D

   Poista
 3. Noi pohjapiirustukset muistuttavat kovasti niitä, joita meidän perheessä aina perjantai-iltaisin kyhäillään kännis...eteläeurooppalaisittain viiniä maistellen.

  No, on niillä raapustuksilla onnistuneesti toteutettu jo superinnovatiivinen ja ekologinen kanakoppi naapurin vanhasta olohuoneen puulattiasta, oma mummonmökkisauna takapihalle, terassi saunan eteen ja viileä lounging-nurkkaus puutarhan nurkkaan.

  Se japanilainen kylpyhuone suihkulähteellä on vielä toteuttamatta kun pitää ensin selvittää että montako potentiaalisesti kantavaa seinää pitäisi olla repimättä alas yli satavuotisesta talosta. Mutta onneksi maailmassa on vielä monta perjantaita ja monta pulloa viiniä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitää kertoa miten ihmeessä saatte piirustukset toteutumaan muuallakin kuin villeissä unelmissa! Oon ihan et ooämgee täällä.

   Meinasin joskus perustaa ihan erityisen muistion kaikkia "pitäs tehä" -suunnitelmia varten. Listalla ois mm. lohilampi.

   Poista
 4. Tuttua touhua.Tosin meillä prosessi on huomattavasti lyhyempi.Turaan hahmotelman paperille,esittelen sen Ukko K:lle, joka tuumaa "mmm".Huomaan hänen keskittävän koko aivokapasiteettinsa Candy Crushiin,unohdan koko homman.Loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mutta Candy Crush on koukuttava, ota se lieventävänä asiainhaarana.

   Mitä kaikkia suunnitelmia sulla ois?

   Poista
 5. Selekeesti savolaene rojekti! Alottamista vaelle valamis!

  VastaaPoista
 6. Ehdotus vaalisloganiksi:Äänestäjä! Oletko ehdokkaasi luottamuksen arvoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiva! Mitenkähän kävis jos tämmösellä asenteella lähtisin. Ois jännä kokeilla.

   Poista
 7. Täällä meni tilanne toisinpäin. Minulla oli lampaat ja naapurissa rouva vanhempainvapaalla. Muutaman päivän perehdytyksellä karitsointiaikaan (80% karitsoimatta) naapuri hommiin ja ite palkkatyöhön. Kaikki meni hyvin, enemmän hänellä oli omakohtaista kokemusta synnytyksestä kuin minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Ei oo karitsointi aina ihan mietoo hommoo. Tolokun paikassa asut, on naapurit kohillaan. Tuota, ei sulla mittää plokia oo? Lammasfarmari vois olla innoissaan semmosesta.

   Poista
  2. Oli mulla kerran blogi. Kirjoitin 3 julkaisua ja totesin, että ei oo mun juttu.

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista