tiistai 8. joulukuuta 2015

Suurarvonta teemalla "Sinä ostat paikallisesta ja sinä nautit siitä."

Hyvät ystävät.

Tänä jouluna haastan teidät kaikki lähihankintoihin. Paljon vouhotetaan kaikkea tyhjänpäiväistä, mutta paljonko puhutaan oman kylän kauppiaiden tukemisesta? Varmasti Kekkonenkin olisi kehottanut samaan vastuulliseen toimintaan.


Niin.


Nouskaamme siis sankoin joukoin kasvotonta internetistä tapahtuvaa ostamista vastaan. Kävelkäämme yhteistuumin paikallisliikkeisiin asioimaan. Menkäämme kivijalkamyymälään nauttiaksemme henkilökohtaisesta ja osaavasta palvelusta eli vain sanoaksemme että "mä vaan katselen". Vuodattakaamme hikeä toppatakissa kassajonossa seisoskellen. Nähkäämme kristillinen määrä vaivaa juuri sen oikean lahjan löytämiseksi.

Asun onnekseni paikkakunnalla jossa on paljon yrityksiä. Ja näistä yli puolet on kuitenkin muiden kuin aviomieheni sukulaisten perustamia. Vielä suurempi onni on se, että niin moni paikallisista lähti avoimin mielin Vuoden Siivoojan juhla-arvontaan mukaan.

Nyt Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus voittaa leppävirtalaisten yrittäjien valikoimia huippupalkintoja! Osa palkinnoista on toimitettavissa postitse, osa on lunastettava paikan päältä.Osallistuaksesi arvontaan sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin vannoa ja vakuuttaa, että tänä vuonna ostat joululahjat ja/tai jouluruoat paikallisista myymälöistä ja:

1) jättää kommentti sähköpostiosoitteesi kera (jos et halua jättää kommenttiin sähköpostiosoitettasi, lähetä minulle tismalleen sama kommenttiteksti kopiona osoitteeseen vuoden.siivooja@gmail.com)
2) kertoa erikoisimmasta joululahjasta jonka olet saanut
3) ilmoittaa mihin arvontakohteista osallistut (esim. 1,2,5,6)

Voit myös parantaa voittomahdollisuuksiasi perustelemalla miksi kiihkeimmin tavoittelemasi palkinto kuuluisi juuri sinulle. Tämän lisäargumentoinnin pisteytys ja vaikutus voittomahdollisuuksiin on täysin mielivaltainen.

Seuraavassa esittelen teille upeat palkinnot. Kilpailu toimii samalla blogin hieman viivästyneenä mutta silti virallisena kolmen miljoonan lukukerran juhla-arvontana.

Arvontakohde #1: Oras pesuallashana Vienda 1708
Yritys: Palveleva paikallinen rautakauppa Malinen.
Palkinnon toimitus: Nouto myymälästä
Oiva palvelu, asiantunteva henkilöstö. Suurimpana vetonaulana blogin kulttihahmo Vilkas mies. Toisena suosikkina tulee henkilöstön edustaja jäsen M, joka erottui joukosta Tahkon reissulta kotiutumisen yhteydessä. Joukko lapsia kipaisi ikkunaan katsomaan kuka tuli pihaan. Etupenkiltä nousijasta kyseltiin "kuka toi on?", jäsen M:n kammetessa itsensä takapenkiltä kyseltiin "mikä toi on?".Arvontakohde #2: Pieces -huivi ja Edblad -tuoksukynttilä
Yritys: Aku & Ada
Palkinnon toimitus: Nouto myymälästä tai postitusKun Ulla kysyy voiko hän olla avuksi, jo siinä kohtaa on lompakosta hävinnyt satanen. Sen verran hyvä myyjä.


Arvontakohde #3: Vapaavalintainen tuote dimex.fi -verkkokaupasta
Yritys: Dimex
Palkinnon toimitus: Tilaus verkkokaupasta erillisen ohjeen mukaan

Suosittelen raivaussahahousuja, mutta huomioi ettei niitä ole tarkoitettu rälläkän terävyyden testaamiseen. Vuoden Siivoojan mallisuoritus kuvassa.
Arvontakohde #4: Oravikoski-Paukarlahti -bandanahuivi, suklaakonvehteja, seinäkalenteri ja Hennan Puoti -muistivihko
Yritys: Hennan Puoti (Oravikosken kyläkauppa)
Palkinnon toimitus: Nouto kyläkaupalta tai postitusHuom! Oravikoski-Paukarlahti -huivin voittaja voi jättää ostamatta esim. lapselleen Pleikka4:n.


Arvontakohde #5: Kaksi pizza+juoma -lahjakorttia
Yritys: Pub Vanha Kaivos Oravikoskella
Palkinnon toimitus: Nouto pubilta tai postitus

Pohjois-Savon kärsivällisin henkilökunta ja järjestysmies. Kestävät vaikka mitä. Katso vaikka.


Arvontakohde #6: Saunajakkara, löylykauha ja kiulu
Yritys: Asunto ja sisustus Aikain Oy
Palkinnon toimitus: Nouto Leppävirralta tai KuopiostaArvontatavaraehdotusta tiedusteltaessa yrittäjä totesi rempseästi että mitä saisi olla, kampetta löytyy perseestä perämoottoriin. Oikea palveluasenne. Tämä putiikki teki meillä sattuneiden vesivahinkokohteiden korjaukset, kuvassa Rehtorin hyväksymät lauteet.
Arvontakohde #7: Kasvitaulu "Keväällä kukkivia puita ja pensaita"
Yritys: Taito Shop Leppävirta
Palkinnon toimitus: PostitusAsiantunteva (lue: siellä luetaan tätä blogia) ja ystävällinen henkilökunta. 


Arvontakohde #8: Karitsan putkiluupaisti
Yritys: Lammastila Bäämäki
Palkinnon toimitus: Nouto tilalta tai tehdään Leppävirran kirkonkylälle treffit

Blogissa esiintyneen lammastilan tuotantoa, ehkä Suomen eniten silitetyt uuhet, pässit ja karitsat.


Lämmin kiitos leppävirtalaisille yrittäjille, jotka rohkeasti ja ennakkoluulottomasti lähtivät mukaan tähän tempaukseen. Hetkellisestä päähänpistosta kasvoi kahdessa päivässä kerrassaan korkeatasoinen arvonta. Pienenä huomautuksena etten kertonut että kirjoituksessa olisi kannikan kuva, mutta en sitä yhteydenottoja tehdessäni vielä ihan vilpittömästi vain tiennyt. Mutta tämä osoittaa että tiiviissä yhteisössä syntyy tarinoita ja kokemuksia (syytteitä odotellessa...).

Arvonta suoritetaan su 13.12.2015. Onnea arvontaan. Muista lukea osallistumisohjeet ja palkintojen toimitusehdot ettei tule munattua!69 kommenttia:

 1. Erikoisin joululahja, tässä tapauksessa perinteisin joululahja. Mummoni oli lähikauppojen hyvä asiakas sinnikkäästi vuodesta toiseen. Pari vuotta ennen joulua (kyllä, pari vuotta) tämä hankki läheisestä hellu... halpa-hallista meille joululahjoja, siitä kassan läheltä olevasta alekorista jossa oli joko. a. Sukkahousut tai b.pussilakanasetti. Näitä sitten hamstrattiin vaatekaapin ylähyllylle jotta oli "yllättävien" Jouluaattojen ja synttäreiden varalle antaa lahja. Joka vuosi saatiin erikoisenmuotoinen paketti joka sisälsi jouluisin tadaa! Sukkahousut. Pari vuotta putkeen kun saa eri paksuisia, muotoisia, värisiä sukkahousuja on yllätysmomentti kohillaan. Mitäs sieltä paketista tälläkertaa, eikai vaan sukkahousut! Mutta nyt näin mummon puuttuessa seurueesta, on kyllä tullut sukkahousuja ikävä.

  Arvonnan kohteeksi valitsin numeron 3, ei sen vuoksi että sieltä saisi sukkahousuja tähän hätään, vaan kunnon kuulosuojaimet (töissä tarvii.)


  tarangaila@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. No mutta, tämähän on avautumisen paikka (toivottavasti ex miehet eivät pistä tai pane pahakseen) Minä olen itse toivoton ostamaan lahjoja, mutta tietenkin minä itse vaadin upeita lahjoja. No eräs exäni (Nimi muutettu:P) Jukka oli tekemässä suurta vaikutusta minuun, kävi äitinsä vaatekaapilla tarkastamassa millaisia aamutakkeja hän käyttää. Olipa ylläri aattona melkoinen; Tummansininen, buffihihaine (en edes viitsi tarkastaa kirjoitetaanko se noin) upeat linnut kirjattuna tissin päälle. Eikä siinä kaikki, samaan teemaan oli ostettu kipsinen lintutaulu. Noo minähän olin jo mykkänä siinä vaiheessa... mutta ei se siihen loppunut...aamutakin taskusta löytyi vielä ässäarpoja iso kasa. Enkä edes voittanut yhdessäkään mitään. Mietin et miksi minua nuin rangaistaan jouluna.

  Seuraavan kerran sitten, kun sain lahjaksi raastinraudan, olin jo kehittynyt ottamaan ilmeen: tätä mä oon aina halunnu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että saatte ihan itse päättää mihin osallistun, kaikki oli parempia kun minun exien lahjat! Olihan se kiva saada jotain oikeasti hyödyllistä ja nättiä 😂 tuon perseen esim. ikkunassa. Marika.huttunen78@gmail.com

   Poista
  2. Ei helevetti mitä lahjoja... :´´´D Hahahahah

   Poista
  3. Apua mitä lahjoja :D :D :D

   Poista
  4. Juu kiitos vaan myötätunnosta, yksi jäi pois listalta... samaisen miehen äiti, eli anoppi, antoi lahjaksi vanhan mökiltä löydetyn naistenlehden ja ässäarpoja:D olin silloin 21 vuotias, joten en oikein osannut arvostaa. Nykyään on jo ihan sama mitä saa, vaikka sitten aidantolpat, kuten eräs ystävä sai mieheltään...

   Poista
 3. albin.karmann@gmail.com8. joulukuuta 2015 klo 18.01

  Onhan se osallistuttava, ja paikallisia yrittäjiä kannatetaan aina, niinkuin on tapana. Isot marketit ym nettikaupat saavat olla, paras palvelu se tulee omalta kylältä! Erikoisinta joululahjaa en kyllä muista, mutta äitivainaalla oli tapana jouluaattona perheen ollessa koolla, kumota suuri perintöarkku auki lattialle ja sieltä purkautui aina vuoden aikana tehdyt villasukat, -lapaset, -pipot ja -kaulaliinat ja jokainen sai valita haluamansa. Ei ole vuosiin ollut tällaista jouluaattoa ollut, mutta ne rakkaudella käsintehdyt sukat ja lapaset lämmittävät vielä vuosikymmeniä.

  Onnettaren niin suosiessa, valitsen palkinnon numero kolme.

  VastaaPoista
 4. Ihan tarkennuksena että saatte siis osallistua useamman tai vaikka kaikkien kohteiden arvontaan. Luetelkaa vain numerot :)

  VastaaPoista
 5. Teini-ikäisenä olin kova hikoilemaan (olen vieläkin, mutta nyt on tujut dödöt käytössä), ja se oli minulle arka asia. Yksi kaunis jouluaatto sain käsiini paketin, jossa oli nimeni, mutta kukaan ei tunnustanut kuka sen oli lahjoittanut. Sisältö: kolme kehnoa dödöä. Kyllä joulumieli kohosi kattoon asti! :F Onneksi en ole sen koommin saanut mitään kaameata tai huonolla tavalla erikoista lahjaa, yessss.

  Mahtava arvonta muuten! Ilmoittaudun kohteeseen #2! Hyvä Leppävirta!

  syvasalmi at yahoo.com

  VastaaPoista
 6. Frantsilan Kehäkukasta on lähtenyt mukaan ( toki kassan kautta ) kynttilöi, kahvei ja helyi. Oli siellä jotain rasvapurkkejakin jossa luki jotain epätoivoisen immeisen viimeisestä voiteesta mutta en uskaltanut ostaa koska kosto voi olla suloinen ja suolainen kun/jos panokset napsahtaa ahteriin.

  Erikoisin joululahja on ratsastussaappaat. Äitini joka on vannonut ettei koskaan tule nousemaan hevosen selkään koska ruuallahan ei saa leikkiä osti silloin nuorelle tyttärelleen kumiset saappaat. Ne on vieläkin tallessa. Ovat varmaan kohta 30 vuotta vanhat! Hepo puuttuu edelleen mutta onhan mulla jo saappaat valmiina.

  Osallistuisin arvontoihin 2 koska talosta löytyy iso susi joka märällä kelillä tuoksahtaa, no märältä piskiltä. Helpompi laittaa kynttilä palamaan kuin metsästää seehveriä suihkuun. Huivilla voisi hiipiä onnettoman koiran lähelle js supatella aim komin piiiiis ja vetää huivin avulla koira pesuhuoneeseen. Raaka peli.

  Ja koska olen ahne ihminen niin vielä arvonta 7 ( Kasvitaulu ). Talvipuutarhassa kukkisi muukin kuin vilkas mielikuvitus. Samalla voisi saada astmakohtauksen vain katsomalla taulun erittämän siitepölyn määrää.

  Seehveri haluisi lammaspaistin mutta se pitäisi lähettää elävänä tuolle takapihalle jotta otus pääsisi ensin toteuttamaan luontaisia lahjojaan eli paimentamaan ja sitten vahtimaan ettei siitä tehdä paistia. Eihän ystävää syödä senkin alkukantaiset raakalaismaiset ihmiset. Liha kasvaa makkarapötkylöissä, nih.


  Yhteystiedot tulee sitten kun Suoli24 taas joskus toimii..

  VastaaPoista
 7. Erikosin lahja lie Veikkauksen arpapaketti, josta 2 oli jo raaputettu eikä kukaan tunnutanut, kenen toimesta :D Ei voittoja edes. p.s DIMEX edustaa maalaiselle sitä parempaa pukeutumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan hei osoitteesi jollain tapaa minulle että löydän sinut jos onni suosii. Tulkitsen että osallistut ainoastaan palkinnon 3 arvontaan.

   Poista
 8. No nyt on niin monta arvontapakettia, että on pakko osallistua. Olen jo ostanut joululahjat ja lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon tai mörökölli minut vieköön, että olen suurimman osan joululahjoista ostanut kotini läheltä.

  Sain kummallisimman joululahjoistani vähän alle parikymppisenä, kun ystäväni oli paketoinut minulle pehmokanan, joka vaikutti aika kalliiltakin jostain pikkuputiikista ostetulta. Kortissa luki, että älä vanhene koskaan. Liekö mennyt joulu ja syntymäpäivä sekaisin.

  Olen niin ahne myös, että osallistun kahteen arvontaan eli numerot 2 ja 7

  aluiisa@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Ei ehkä erikoisin, mutta kaveripiirissä kerään tällä aina säälipisteitä (ku luulevat etten muuta saanu): kaks hiirenloukkua poikakaverilta. Tuli kyllä ihan tarpeeseen, mitä arvostan. Sama veijari oli myös paketoinu pari ite ostamaani lankakerää joutessaan. Kuulemma pitää olla paljon paketteja, sisällöllä ei niin väliä.

  Arvontakohteiksi valikoin numerot 3 ja 7. Molemmat tulis tarpeeseen, ei oo kaapissa työhousuja eikä seinillä tauluja.

  4m3l13 at gmail.com

  VastaaPoista
 10. Vannon ja lupaan, että olen ostanut lähes kaikki (yht. 3) lahjaa kotikylältä, ehkä yhden tilasin nettikaupasta, mutta sitä ei pidä Vuoden Siivoojan liiemmin miettiä.

  Tyhmin ja loukkaavin lahja on muinaiselta poikaystävältä, jolta sain semmoisen ilmanpoistotsydeemin & korkin, jolla "yli jääneen" viinin piti säilymän pullossa yhtä maukkaana kuin korkatessa. Kivakiva, mikä ylijääänyt viini? Tämä tapahtui 90-luvulla, jolloin olin nuori ja menokenkäkin iski useasti, niin yksi pässi antaa henkilökohtaiseksi lahjaksi viinin säästimen. Liekö ollut vittuilua vai oliko tosissaan, koska kertoi, että kuinka on kätevä käyttää em. laitetta tulevassa yhteisessä kodissamme, sitten kun yhdessä asuttaisiin. Juuei. Eronhan sitä tuommosilla lahjoilla ennen pitkää aikaiseksi saaja "unohdin" vempeleen parin muun saadun lahjan kera (mm. viininjäähdytin - oliko ristiriitaa, oliko) hepun omaksi iloksi.

  Kiivaasti haluaisin viettää aikaa Vilkkaan miehen kanssa joko rautakaupassa hanaa hivellen tai pubissa hengaillen - koska kukapa tämän blogin lukijoista ei haluaisi - mutta ei täältä etelästä kehtaa lähteä sinne kauas huvien perässä. Joten osallistun palkintojen 2 ja 4 arvontoihin.

  Toivottavasti sääli&kehu -manipulointiyritykseni toimivat ja voitto napsahtaa kohdalle! :D

  dilbert.esikuvana@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Aivan loistava teema, aivan loistava arvonta! Niin samaa mieltä tuosta asiasta. Hirveästi vouhotetaan että Suomesta lähtee työt ja kaikki muukin menee päin honkia, mutta sitten kuitenkin suositaan ulkomaisia tuotteita (usein hinnan vuoksi).

  Osallistuisin mielelläni tuon verkkokaupan arvontaan (Dimex), sähköposti rakkaudellahannele(atmerkkituleetahan)gmail ja com

  VastaaPoista
 12. 1. Lähetän sp:tä
  2. En osaa valita kamalampaa kahdesta pahasta. Ensimmäinen niistä oli ex-mieheni lahja ensimmäisenä yhteisenä jouluna. Joku afrikkalainen pipon mallinen hattu. Musta, kankainen, jossa oli jotain värikkäitä nauhoja ommeltu reunaan ja päälaella teletappiantennitupsu. Oli ostanut jostain markkinoilta. Se olikin sitten samalla viimeinen häneltä saamani lahja. Oltiin kuitenkin 10 vuotta yhdessä.
  Toinen oli rakkaalta siskoltani "Laihduttajan paras ystävä-tee". Kiitos, tiedän olevani ylipainoinen.
  3. On niin valtavan hyvät palkinnot, että vaikeus on kyllä melkoinen valinnassa. 1. houkuttelisi, niin näkisi mielenkiintoisia ilmestyksiä, vaikkei hanalle olekaan tarvetta. Kakkosta ei uskalla valita, kun ei ole niin hyvä toi tilin saldo, että kaupoille uskaltaisi. Kolmonen olisi näppärä kyllä. Nelonen olis hyvä, melkein kaikille lapsille sais lahjan, kun mulla mihkään pleikkoihin oo varaa... Vitonenkin kelpais, kun jäin just yyhooksi... Vois lähtee ulos jonkun kanssa, eikä tarviis täällä oman kylän baarissa keikkua. (Viimeksi oon ollut baarissa siskoni polttareissa 2003.) 6. kyllähän se semmoinen puoti pitäis nährä, missä kaikkea löytyy peestä peehen. Seiska on kyllä suosikki! Täällä roikkuu jo yksi vanha koulutaulu olkkarin seinällä. 8. meidän koirasusi olisi myös mielissään lampaanpaistista, mutta sitten olisi kyllä hyvä syy tehdä rosvopaistia.
  Taidanpa valita 3. ja 7. Ne vaikutti tarpeellisimmilta.
  T. Katja

  VastaaPoista
 13. Tällä hetkellä lahjat ostettu paikallisesta, joten tähän olis hyvä nyt päättää. Erikoisin lahja ollut vessahajustin. Arvonnassa mukana nro1 ja 6. Perusteena,että kummassakin tapauksessa entiset niin vanhat. paperitypy ät hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Aivan mahtava postaus tärkeästä asiasta! Miten lohduttomalta tuntuu katsella pienen paikkakunnan tyhjiä liikeikkunoita ja miten mukavaa on asioida tutuissa kaupoissa täällä. Erikoisin lahja? Oisko ollut lahjakortti melontaan sitten kesemmällä - kanootin kippasimme tietenkin mukkelismakkelis kertaalleen sitten. Mukavia palkintoja kaikki! Osallistun nro 1 arvontaan, koska vessaremontin voisi aloittaa vaikka hanasta. Osallstun nro 3 arvontaan, koska olen armottoman huono keksimään miehelle lahjoja ja tämä vaikuttaa lupaavalta. Osallistun nro 5 arvontaan, koska vaihtoehtoisesti voisin yllättää mieheni pizzalla eikä paikka ole niin kaukanakaan meiltä päin. Ehkä tässä on jo hyvä setti.
  tuhansia.sivuja@gmail.com

  VastaaPoista
 15. 1. Yhteystiedot tulee s-postilla
  2. Erikoisin lahja oli entiseltä poikaystävältä (nykyisin kutsutaan aviomieheksi) 3 kk:n seurustelun jälkeen lämpömittari. Oli romantiikka kaukana. Mutta ajatus oli taustalla. Kun ei opiskelijakämpässäni sellaista ollut. Että tietäisin onko pihalla kylmä vai saatanan kylmä. Eipä se ole oppinut romanttisia lahjoja vieläkään yli 10 vuoden jälkeen ostamaan. Aina pitää antaa tarkka lahjatoiveita. Ei pääse yllättymään enää. Mutta ei saa lämpömittareitakaan.
  3. Osallistun palkintojen 2, 3, 4 ja 7 arvontaan. Haluaisin kyllä Vilkkaalta mieheltä noutaa hanan, mutta ei onnistu koska välimatka.
  Kiitos blogistasi, paras ikinä. Luen aina kaikki ja mainostan kaikille mahdollisille tutuille, että unohtakaa ne hiivatin sisustusblingbling-blogit. En halua valkoista kotia, haluan Vuoden siivoajan elämän!

  VastaaPoista
 16. Kohteet 2&4 olis kivoja. Paitsi etten ikinä voita mitään, joten turha mitään yhteystietoja...s-postiosoite löytyy blogista. Jossa muuten on sinulle, oi Siivooja, jouluinen (hitoksee ärsyyttävä) haaste tarjolla. ;)
  Niin ja se omituisin joululahja - en tiedä onko mitään oudompaa kuin olla 14-vuotias ja saada paketista usea pari ruskeita mummoalkkareita. Onneks olivat sentään käyttämättömiä...ehkä. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisuuskaneettia pukkaa vielä; olen ostanut paljon lahjoja kotimaisilta käsityöläisiltä (www.vinkee.fi tekee ihania lasten heijastinliivejä, sellaiset lähti kummitytölle) ja muutenkin olen pyrkinyt suosimaan lahjoja, jotka ovat kierrätettävissä ja monin tavoin hyödynnettävissä.
   Lisäksi eräälle tiukassa taloudellisessa tilanteessa painivalle perheelle lähtee iso laatikko postissa, laatikossa on mm. pelejä ja herkkuja. Iloa itsellekin tällaisista jutuista saa.

   Poista
 17. Siitepölyallergikkona ottaisin mieluusti taulun, jossa ihmistä valistetaan keväällä kukkivista kasveista. Ei jäisi nuhanaiheuttaja tunnistamatta!

  Omalle kohdalleni on jouluna sattunut joskus muksahtamaan seuraavia vinkeitä tavaroita:
  - Kynnenkuivatuslaitos. Paristoilla toimiva, älyttömän "kätevä" kapine, joka olisi kai puhaltanut lämmintä ilmaa kuivattamaan vastalakattuja kynsiä. (Eleltiin aikaa ennen geelikynsiä, joten kyse ei ollut ihan niin kehittyneestä tekniikasta kuin nykypäivänä.) Mainittakoon, etten juuri koskaan lakkaa kynsiäni ja jos senkaltainen mielenhäiriö iskee, maltan kyllä odottaa raapimien kuivumista luomumenetelmällä.
  - Vähän käytetyt harmaat Thinsulate-sormikkaat. Vain hiukan nyppyiset ja vuori puhki, mutta mitäs pienistä.
  - Savulle haiseva ja tahrainen t-paita, jossa teksti Nuori Suomi. Mukana myös hintalappu: Vahinkopalvelu, 2mk.

  Mukava yllätys oli 6-vuotiaana saatu ja hartaasti toivottu My Little Pony -hahmo, jolla oli siivet ja violetti ilmapallo kankussa. Pollen nimeksi annoin Ilmapallahdus. Juu, luit oikein.

  VastaaPoista
 18. 2, 3, 6, 7, 8
  Nuin, ahneet alta pois heti kättelyssä koko rivi.

  Mie sain eksältä (arvattavissa syistä semmoselta) joka sillon oli vielä nyksä lahjaksi hieromasauvan. Sepä oli kiva käärästä esille suvun joulunvietossa sitten. Pyysin kyllä ihan jotakin muuta, mutta miehissä aivoissa ranskalainen hajuvesi = dildo. Meinasin kuolla häpeästä, eksältä meinasin ravistella munat irti, tai pään.

  VastaaPoista
 19. 1) palkinnon noutamisen ohjeet voi toimittaa mikko.t.rasanen@gmail.com osoitteeseen
  2) eipä tule kovin erikoisia lahjoja mieleen, kaikki ovat kelvanneet, jos olen lahjoja saanut. Ehkä paras on kuitenkin viime jouluksi saatu onnistunut munuaisen poisto. Siitä kiitokset KYS:n osaaville veikoille ja siskoille. Paikallista puuhaa siis sekin.
  3) sisäelinten kanssa säätäessä ehkä tuo lammasvainaan kappale voisi olla mojova ylläri.

  VastaaPoista
 20. Arvontakohteet 3. tai 5. Erikoisin lahja on ollut jääpala muotti joka näytti rynkyn lippaalta. Jääpalat olivat kiväärin panosten näköisiä.

  VastaaPoista
 21. Heips vaan,

  raha tai siis sen vähyys estää ostamasta kotimaista saati ulkomaista lähistön kivijalasta tahi netistä - minä vietän käytännössä jokaisena päivänä vuodessa "Älä osta mitään"-päivää.

  Meidän vessaremontin valmistumisen tiellä on monen muun puutteen lisäksi myös puuttuva hana (+ puuttuva motivaatio)...

  Tosin huomasin tätä kirjoittaessani että hana pitäisi noutaa henk.koht. Maliselta Varkaudesta - täältä Turusta on sinne matkaa about 452km ja takaisin luultavasti saman verran, joten täytynee jättää "ilmainen hana" voittamatta.

  Nyt minun ei tarvitse lähettää kuvaa keskeneräisestä "toimistosta"(=paperityöt) eikä yrittää keksiä kyyneliä nostattavaa tarinaa surkeasta joululahjasta...

  Ei sitten muuta kuin Hyvät Joulut ja runsasta blokitusta tulevana vuotena Sinulle!!! Kiitos myös tähänastisista tarinoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elähän nyt. Osallistu Dimex-arvontaan, voita, muunna voitto rahaksi paikallisesti ja osta itsellesi hana. Jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

   Poista
 22. Mahtava arvonta!
  Suosin paikallista niin jouluostoksissa kuin muutenkin.
  Erikoisin joululahja on mieheltäni saama vaaka. Kyllä siinä naama venähti, kun koko suvun edessä pakettia avasin.
  Lähden tavoittelemaan arvontakohdetta nro 2
  haaruhainen@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Arvontakohde 7 kiinnostaisi eniten. Se myös riittäkööt, koska ahneella on paskainen loppu. Perusteluina: Tälläiselle laholatvalle tulisi melkein kuin peiliin tuijottelu fiilis kun kaikenmaailman kasvisten kuvia katselisi olkkarin seinältä. Ja olisihan tuo nyt muutenkin aivan passeli tämän huushollin sisustukseen muiden luontoaiheisten esineiden kaveriksi :)

  Mitä siihen itse lahjaan tulee, yliveto oli muutama joulu takaperin äidiltä saatu raastinsetti. Ihan pätevän näköinen paketin kuvassa. Muovinen ihme lipare johon saa kiinnitettyä erilaisia teriä halutun raasteen massiivisuuden mukaan. Raastin oli muutenkin laatua indokiina, höttömuovia joka hajoaa lapasiin millä hetkellä hyvänsä. Kaiken kuitenkin kruunasi ne kuivuneet porkkanan jäämistöt.... Noh olipa äitee ainakin koeajanut raastimen ja todennut että laitetaan paska kiertoon, nälkäkin ehtii tulla mokoman kanssa nysvätessä.
  Ja sähköpostiosoitteena toimii kornie85@suomi24.fi

  VastaaPoista
 24. 1) yhteystiedot tulee sähköpostilla
  2) Erikoisin (lue: epämieluisin) joululahjani on reilut kymmenen vuotta sitten saatu aviomiehen loistokeksintö: liukuesteet kenkiin. Minä, silloin alle 40 v, loukkaannuin sydänjuuriani myöten tuollaisesta vanhojen ihmisten lahjasta. Pakkaus on ollut avaamattomana kaapissa siitä asti (nuuka ihminen ei heitä pois mitään). Viime sunnuntaina päätin lähteä Itsenäisyyspäivän kunniaksi kävelemään liukkaille kaduille ja avasin paketin virittääkseni tarpeellisen lahjan käyttöön. Ei mahtuneet liukuesteet Kuomien päälle. Vaihdoin joka sään-saappaisiin. Ei mahtuneet viritykset niidenkään päälle. Heitin "kumihenkselit" tuulikaapin nurkkaan - ovat siellä vieläkin... Turhaan tuli säilytettyä noitakin yli 10 vuotta! Enkä siis päässyt kävelylle.
  3) Arvontapalkinnoiksi kelpaa vaatimattomasti ehdokkaat 2, 3, 4, 5, 6 ja 7. (Hanaa ei mies saisi koskaan vaihdetuksi ja lapset ei kuitenkaan halua syödä Late-Lammasta.)

  Sun blogi on mainio!

  nimim. Sudeetti-savolainen

  VastaaPoista
 25. Leppävirta on niin paras!

  Syntyperäisenä varkautelaisena pidän kuitenkin Leppävirtaa läheisempänä seutuna, onhan koko sukuni sieltä pitäjiltä/mäiltä kotoisin. Onneksi Kotalahden mökki pitää Leppävirran kunniaa yllä!

  Mökille tehtiin tässä saunaremppaa kesällä, mutta remontti jäi jotenkin kesken ja sinne jäi yli kolme vuosikymmentä nähnyt saunajakkara paikoilleen. Tarina ei kerro loppuiko rakennustarvikkeet kesken vai sattuiko joku onnettomuus vai eikö sitä yksinkertaisesti välitetty tehdä. En tiedä, mutta olen sitä mieltä, että uusi saunajakkara on ehdottomasti tarpeen. Uudet lauteet tarvitsevat uuden jakkaran. On niin surkuhupaisaa katsoa lähes vitivalkoisia lauteita ja löylyihin raahaudutaan räjähtäneen saunajakkaran kautta. Eli osallistun palkinto numero 6 arvontaan. Siis jos se oli nyt se saunajakkara tykötarvikkeineen.

  Erikoisin joululahja. Jaa-a, veikkaanpa sen olevan joskus 20-vuotiaana saatu akvaario-telkkari. Ajatuksena oikein hauska, mutta turha kaapissa pyörivä kapistus. Onhan se mieltä rauhoittavaa räpsäyttää "telkkari" päälle ja kassella kalojen uiskentelevan. Onneksi vuosikausien säilytys tuotti tulosta ja 2-vuotias poika tykkää siitä yli kaiken mummolassa. Aina siellä käydessä kalat laitetaan uimaan ja nukkumaan. Joka ikinen päivä. Ei se ehkä sittenkään ihan turha lahja ollut jos tarkemmin ajatellaan.

  Mutta hei, aivan mahtavaa joulun odotusta! Kirjoituksesi ovat aina niin ihania luettavia. Terveiset anopillesi! :)

  anskuuh@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Arvontaa, jeeee...
  Välimatkan takia, osallistun arvontoihin 2,3,4,7.

  Lahjat ovat vielä ostamatta ja joulukortit askartelematta.
  Mies ei joululahjoja ostele ("osta itse, niin saat sen mitä haluat"), mutta saattaa muuten muistaa pitkin vuotta kierrätystavaralla, jota voin puutarhassa käyttää (ja tämä on parhautta).
  jhnntrff@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Jes, maailman parhaimmat arvonnat käynnissä. Missään muussa blogissa en vaivaudu osallistumaan arvontoihin.. Mutta nää arvonnat on jossain toisessa sfäärissä :)

  Lupaan ja vannon tehdä ostoksia lähikaupoissa.!
  2) Erikoisin asia jonka olen saanut joululahjaksi on keittokirja, jossa kaikki keitokset valmistetaan kahvinkeittimellä. En ole kokeillut vielä yhtäkään reseptiä, enkä halua tietää paljonko kovakantinen kirja on kustantanut lahjan antajalle.
  3) Osallistun arvontoihin 2,3 ja 7

  heidi_maija@hotmail.com

  Onneksi lähtivät yrittäjät mukaan tähän arvontaan, koska tämä blogi on ehkä parasta mainontaa Leppävirralle ja Oravikoskelle.

  VastaaPoista
 28. 2,3,4 ja 7. Koska ei ole sanottua että onko käyntiä sielläpäin niin jätän nyt väliin muut.

  Joululahjat on ostettu paikallisista liikkeistä, paitsi jotain tuli tilattua Ifolorilta, oliks tää nyt tässä? No mutta lupaan ja vannon että loput kivijalkamyymälöistä.

  Ja joululahjoista. Olen saanut kirjan nimeltään " Älä hikeenny pikkuasioista". Äidiltäni! Prkl että vedin herneet nenään. Omalle lapselle tuommoinen lahja. Kerran sain vaa'an ja hikeennyin kyllä siitäkin.

  VastaaPoista
 29. 1. Vannon ja vakuutan, sarssz@gmail.com
  2. Teininä paketissa tuli tädiltä usein stringejä ja muita pikkutuhmia aluhousuja (niitä oli teiniangstina mukava poskipunaisena aukoa paketista muun perheen läsnäollessa)..
  3. 3 & 7

  VastaaPoista
 30. 1. email näkynee profiilissa
  2. Mummo antoi joskus taannoin pienen posliinihevosen, jolle oli liimannut päähän tonttulakin ja ripustanut kulkusen kaulaan. Olin kuitenkin jo muistaakseni n. 12 vuotias, joten posliinihevoset... no, niin. Eivät kiinnostaneet.
  3. 2, 4, 6, 7. Telee Lepikällä käytyä nykyään niin harvoin, ettei kehtoo paikallistuotteisiin (lue: pizza ym) osallistua.

  VastaaPoista
 31. 1. tiia.nyqvist@laurea.fi
  2. Reilu 10-vuotta sitten sain joululahjaksi Näkymätön mies pornoelokuvan VHS-kasettina. En varmaan muistanut edes kiittää paketin avattuani, sen verran sanattomaksi veti.
  3. Ahneena p*skana haluan tottakai osallistua jokaisen palkinnon arvontaan! Enpä ole ennen käynyt Oravikoskella pitsalla, mutta kyllä sitä ilmaisen ruoan perässä voi ajaa 332.59km per suunta.

  VastaaPoista
 32. Diskaan itseni kisasta, koska ehdin jo tilata lahjakalsarit ruotsalaisesta verkkokaupasta. Mutta haluaisin silti jakaa hämmennykseni.

  Äitini on luultavasti Suomen legendaarisin kummallisten lahjojen ostaja. En tiedä mistä hän sitä roinaa löytää, mutta epäilen vahvasti Keskisen kyläkaupan verrattomia tarjouksia. Joka joulu (ja syntymäpäivä) saa sydän kurkussa pelätä, mitähän sieltä paketista tänä vuonna pomppaa. 12-vuotiaana sain lahjaksi mustat nahkahousut, jotka olivat minulle aivan liian isot. Kyllä silloin jo aloin ihmetellä että mitähän on mamman mielessä liikkunut, vai lieneekö mitään...

  Muutama vuosi sitten sain neulehuivin, jossa roikkui reunoissa aitoja turkistupsuja - tämä siitäkin huolimatta, että olen ollut kasvissyöjä 17 vuotta ja koko suku tietää että olen eläinten ystävä ja turkistarhauksen vastustaja.

  Viime joulun oudoin lahja oli retkiaterinsetti: musta, melko iso laukku, jossa olivat veitset ja haarukat omissa pidikkeissään. Koko vuoden olen miettinyt, kuljettaako joku oikeasti sellaista möykkyä mukanaan patikkaretkillä...

  Myös poikaystäväni, kukin vuorollaan, ovat oppineet että anopin lahjoja kannattaa pelätä.

  VastaaPoista
 33. Ex-avomieheltä lammasrukkaset. Suhde loppui, rukkaset on vieläkin käytössä. Osallistun 1, 3, 4, 6, 7 ja ykköskohteena 8. Bää.

  VastaaPoista
 34. Nykyinen aviomies on kunnostautunut lukuisten vuosien varrella nimenomaan lahjojen ostolla. Voi sitä siunattua tunnetta, kun raskaana ollessa joulupaketista löytyi henkilövaaka. Kyllä - tunsin itseni siinä vaiheessa valtavaksi läskiksi. Perustelut: pitää tietää paljonko paino nousee raskauden edetessä. Voi kiitos.

  Eipä montaakaan joulua sitten paketista löytyi iskuporakone ja kaatorauta. Mies sattui semmoisia tarvimaan, joten kätevästi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: annetaan ne vaimolle lahjaksi. Lämmin kiitos taas.

  Jotta ei tule yksipuolista informaatiota, niin olen minä samalta hepulta saanut myös monta oikein hyvää lahjaa. Noi flopit on vaan jääneet parhaiten mieleen, epäreilua eikös?

  Kohteet 1 (ja Vilkkaan Miehen puhelinnumero myös!!) 2 ja 3 ovat kiintoisia. Aion tulla Savomualle jossain vaiheessa etsimään uutta kukkoa talouteen. Etsintäkuulutuksena siis aito ja rehellinen (tästä voidaan tinkiä kun savolaisita puhutaan) Kiuruvetinen kukko tarvitaan hässimään 10:ntä kanaa. Miehet saa vapaasti olla kateellisia tuosta pestistä. Pullaa ja panoa päivästä toiseen. Edellinen kukko otti ja kuoli, joten riskinsä joka hommassa.

  Sähköposti tita_haapajoki ät hotmail piste com

  VastaaPoista
 35. Osallistun kohteiden 2 ja 7 arvontaan. Hupina laitan. En koskaan voita mitään. Minä tykkään kynttilöistä ja kasveista, huivi menis siinä sivussa.

  Erikoisin joululahja. Mitä ne on, oliskin erikoisia. Tavallisia aina vaan. Juhlapöytiä ja pörrösukkia. Jippikaijee matafaka.

  sähköpostiosoite: suvi.m.parviainen ät gmail piste com

  VastaaPoista
 36. Osallistun kohteisiin 2 ja 3.

  Tämän vuoden joululahjaostokset on jo tehty. Eivät tosin ole ihan paikallisesta liikkeestä vaan naapurikunnan liikkeestä, toivottavasti kelpaa. :D

  Erikoisinta joululahjaa on vähän vaikea keksiä, en varmaan oo mitään kovin erikoista koskaan saanut. Eräältä lähisukulaiselta on monena jouluna tullut joku (yleensä kukkakuvioinen) yömekko, vaikka monta kertaa oon kertonut etten käytä sellaisia..

  varpu.laitinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Huippu arvonta! tokihan ostan lähikaupoista lahjat(kaikki on lähellä täällä suomen toiseksi suurimmassa sitissä). Motoristina on ihan normaalia käydä syömässä neljänsadan kilsan päässä ja vielä parempi tekosyy ajaa sama matka on vierailu rautakaupassa. Halpahallit kelpaa kans.

  Rautakaupat on muuten parhaita maaseudulla. Taannoin tuli hätä kun mökillä loppui puutavara kesken rappusten teon (suunnitelmien muutosta ja pari laskuvirhettä), soitto mökkikunnan rautakauppaan 2 minuuttia yli sulkemisajan lauantaina, "apua, tarttisin pari kakkosnelosta lisää". Kauppias totesi et on lähdössä saunomaan, mutta jättää portin auki ja haen pihalta puut. Kävin maksamassa oletetun määrän, puut etittiin ite pihalta, seuraavalla kerralla yritin maksaa lisää kun puuta tuli pari metriä enemmän mutta eivät huolineet. Enkä oo mikään suurostaja, pari kertaa kesässä jotain pientä raksajuttua ja huussinkuiviketta sekä moottorisahan ketjuja (oon huono terottaja). Mutta palvelua saa aina!

  eli jaarittelut sikseen, meikälle kelepaa hanasetti.. muoviluodin uskottavuutta lisää kummasti kuorman päällä kiikkuva hanapaketti ja sattumoisin semmonen hana vetelee viimeisiä meikäläisen pikkulassa. toki mahdollinen lunastaminen menis ensi kesän puolelle, sillä en mää sentäs ihan jääkarhu ole.

  mariontheroad @ gmail.com

  VastaaPoista
 38. Nettikaupoista tilaaminen on aina vähän arpapeliä, jos ei ole nähnyt ja päässyt hipeltämään tuotetta jossain muualla jo etukäteen. Jos ja kun sekä tilaaminen että paketin saapuminen viivästyvät eikä tuote vastaakaan odotuksia, tulee hitonmoinen kiire ja hoppu palauttaa tavarat ja rientää sinne lähikauppaan hikoilemaan.

  Mieleenpainuneinta joululahjaa ajatellessa yksi taitaa olla yli muiden: neuleliivi ja rusinat. Noin kuvattuna lahja on tuiki tavallinen ja vuodenaikaankin sopiva. Koukkuja on kuitenkin muuutama. Mä olen vaatekokoa 36/38, neuleliivi oli kokoa 42/44 ja sen etu- ja takakappaleet oli eri pituiset - eikä tarkoituksella. Rusinat sitten, noh, ne eivät olleet alkuperäispakkauksessaan vaan tavallisessa parin litran vetoisessa pakastepussissa, esimerkiksi Pirkka tai Eskimo tai mitä näitä nyt on. Sinne oli lapattu (millä? mistä?) pinnasta jo ohuesti harmaantuneita rusinoita reilun desin verran. Toki oli ymmärretty laittaa lahjanarusta rusetti pussinsulkijan päälle.

  Melkein sukua julkkikselle-tyyppinen juttu: mun kummieni läheinen ystäväpariskunta asuu ihan siellä tiedän kulmilla, joten mielelläni osallistun kaikkiin arvontoihin. Jos onni potkii, niin joulun hengessä voin arvonnan suorittajan niin salliessa luovuttaa palkintoni eteenpäin näille tutuntutuille. Uskon heiltä löytyvän arvontaan kuuluvaa kotiseutuhenkeä, sillä olen nähnyt kummisedälläni päällä(!) lahjaksi saadun Oravikoski-t-paidan. Onnenpotkusta voi ilmoittaa osoitteeseen mirk ka @ vi ren . fi. Toivotan Vuoden Siivoojalle sellaista joulua joka hyvältä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua noi rusinat :D

   Nauroin niin kovaa, että alkoi tulla verta nenästä - ihan posketon lahja!

   t. kanssakilpailija dilbert.esikuvana sähköposti

   Poista
 39. Lupaan, etten osta lahjoja ulkomailta. Eipä silti, en osta kotimaastakaan.
  Erikoisin saamani joululahja lienee käytetty lattiankuivain ystävältä, joka aina onnistui kastelemaan sukkansa mun kylpyhuoneessa käydessään. Tunnistin kuivaimen, olin nähnyt sen hänen saunallaan. Toinen yllätyslahja oli aski Marlboroa tupakkaa inhoavalta (nyk. ex-) miesystävältä. Teki mieli entistä enemmän puhallella savuja sen naamalle.
  Mieluisin arvontapalkinto olisi nro 1.
  Mukavaa joulun odotusta! Sähköpostini on moi.tiina at gmail.com

  VastaaPoista

 40. Kotimaisia tuotteita on sujahtanut paketteihin, ilo tukea paikallisia yrittäjiä! Erikoisin saamani joululahja oli vessapaperipaketti, sisko ajatteli antaa käytännöllisen ja ison (sekä edullisen) paketin :D


  2,3 ja 7 olisivat mieleeni! :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Yritän ostaa mahdollisimman paljon paikallisista liikkeistä kyllä, sillä haluan tukea paikallisia yrityksiä. :)

  Erikoisin joululahja on tainnut olla sukulaiselta saadut itsetehdyt kukkaiset huopatossut, joissa oli vielä yhdistelty taidokkaasti kaikkia lempivärejäni! Ovat edelleen käytössä.

  Osallistun palkintoihin 1, 2, 3, 6 ja 8 arvontaan!

  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 42. Tavanomaisia lahjoja on tullut ostettua: paitaa, alushousuja, suklaata , kirjoja ja jotai semmosta pientä sälää.
  Mahdollisuuksien mukaan aina ostan kotimaista .

  Jos minulla on arpaonnea palkinnoilla: 2,3,4,7 ja 8 on käyttöä.

  joonakselle2(a)luukku.com

  VastaaPoista
 43. Kyllä, yritän tukea mahdollisuuksieni mukaan paikallisuutta.
  Erkoisin lahja on ollut partakone, koska minun pakettiini oli laitettu vahingossa mieheni nimi.
  Palkinnot 2,3 ja 6
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Käytän ehdottomasti lähikauppojen valikoimia lahjaostoksiini. Erikoisin joululahjani on ollut lumilapio. Tosi tarpeellinen nivelrikkoiselle välilevytyrästä toipuvalle vaimoihmiselle. Ex-mieheltä :).Palkinnot 1,2 ja 3 olisivat mieleen. anne.jrvinen@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Ohhoh, oletkohan sinä minä vai olenkohan minä sinä? Löytyy nimittäin kämpästä tismalleen samanlainen sauna (miinus koira).

  VastaaPoista
 46. Enhän minä ole mitään erikoisia joululahjoja saanut, koska olen pääsääntöisesti kiltti. Joulupukki tuo siis aina vain hyviä lahjoja!
  Halusin kuitenkin osallistua arvontaan ja kammpailemaan kohteen #6 saunajakkaran voitosta, joten päätin mielivaltaisesti komistaa kommenttiani blogityylisellä kuvalla.

  Ai miksi saunajakkara? No koska entinen, on niin huonossa hapessa, että siitä meinaa heittää nurin kerta toisen jälkeen..

  Blogin ohjeita mukaillen:
  1) Ota nyrpeä ilme
  2) Jos olet seisoma-asennossa, nosta housut niin ylös kuin saat ja työnnä maha eteen ja rinta taakse.
  Sauna-junttie: http://bit.ly/1ILsVRT

  Yhteyttä suap ottoo: rasanenj at gmail.com

  ps. Laitoin kuvan linkin taakse ihan vain suojellakseni muita kommentoijia, joten kuvan avaaminen ainoastaan omalla vastuulla!

  VastaaPoista
 47. Sähköposti on arejaire@gmail.com

  Ostan kotimaisia joululahjoja, tottakai! Joulupöydän kunkku eli Terttu-kinkku kasvatettiin itse.

  Omituisin joululahja lienee vettä täynnä oleva lumipallokoriste joka vuoti kuin seula!

  Osallistun kaikkien tavaroiden arvontaan eli 1,2,3,4,5,6,7 ja 8. Miehelle pitäisi saada uutta Dimexiä päälle talven auraushommiin.

  VastaaPoista
 48. Osallistun arvontaan ja tähtään voittamaan palkinnon 2, 5 tai 8. Logististen hankaluuksien vuoksi saatan tosin lahjoittaa palkinnon eteenpäin jollekin vähän lähempänä asuvalle sukulaiselle.
  Viime joulun pahin lahjamoka oli se, kun väsyneenä sanoin puolisolle että mitäs jos ei hankittaisi toisillemme lahjoja. Voi elämä miten ankea jouluaatto oli, kun yhtä ainutta lahjaa ei sitten todellakaan tullut. Hankin heti alennusmyynneistä tämän joulun lahjoja kassillisen ja vielä aion hakea muutaman lisää.
  humppalulla(at)gmail.com

  VastaaPoista
 49. Oooh dimexi lahjakortti minulle kiitos! Erikoisin joululahja oli veljeltä saatu kylmälaukku jonka sisässä oli pikkumyyn muotoinen saippua. Arvostan yritystä, mutta saippua haisi kärpän kuselle (lahjoitin sen eteen päin joissain lasten pikkujouluissa) ja laukku oli selvästi jonkinsortin tilaajalahja. :DD Nykyisin vinkkaa veljelle, mitä kaikkea jouluksi haluaisin. hhenna__@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Tämä on todistukseni ihmisen hyvää työtä kohtaan, joka auttoi minua .. Minun nimi on
  Mary Clifford, ja minä tukenani Lontoossa. Elämäni on palannut! 8 vuoden jälkeen
  avioliitto, mieheni jätti minut ja jätti minut kolmen lapsemme kanssa. minusta tuntui kuin
  elämäni oli loppumassa ja hajosi. Kiitoskärjen ansiosta
  kutsuttu DR Ogbo, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selailin
  Internetin kautta etsinyt hyvää kirjoituspistettä, joka voi
  ratkaise ongelmani. Tapahtui joukko todistuksia tästä
  erityinen oikeinkirjoitus. Jotkut ihmiset todistivat, että hän toi Exin
  rakastaja takaisin, jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistivat hänen olevan
  voi heittää loitsun lopettamaan avioeron ja niin edelleen. Oli yksi erityinen
  todistuksen, jonka näin, oli kyse naisesta, jota kutsuttiin armoksi, hän todisti, miten
  Dr Ogbo toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa
  todistuksen hän pudottaa Dr Ogbo sähköpostiosoite. Kun olet lukenut kaikki nämä, minä
  päätti antaa DR Ogboa yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin hänen
  ongelma hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet meidän
  ja olemme edes onnellisempiakin. Tohtori Ogbo on todella lahjakas
  ja lahjakas mies ja en aio lopettaa julkaisemista, koska hän on
  ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja
  aito spell caster ratkaisemaan tämän ongelman sinulle. Kokeile suurta dr Ogboa
  tänään, hän voi olla vastaus ongelmaan. Tässä hänen yhteyshenkilönsä:
  drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com Kiitos suuresta Ogbosta. Ota yhteyttä
  seuraavista:

  (1) Jos haluat ex: n takaisin.
  (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
  (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
  (4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) [Haluat olla rikas.
  (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
  (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
  (9) Kasviperäinen hoito
  10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
  (11) Avioliitot
  (12) Miracle Spells
  (13) Kauneudenhahmot
  (14) PROFICHY CHARM
  (15) vetovoimat
  (16) Evil Eye Spells
  (17) Kissing Spell
  (18) Poista Sairauden loitsuja
  (19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
  (20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
  (21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
  (22) Liiketoimintaperiaate
  (23) Poista hiv-sairaus loitsuja

  Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
  +2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
  määrä.

  VastaaPoista
 51. Haluan antaa maailmalle tietää DR DOMINION Suuren oikeinkirjoittajan, joka toi mieheni minulle, kun ajattelin, että kaikki toivo menetti. DR DOMINION käytti voimakasta taikuuttaan hymyn kasvoilleni tuomalla ihmisen takaisin loitollaan. Aluksi ajattelin haaveilla, kun mieheni tuli takaisin polvilleni ja pyysi minua anteeksi ja hyväksyä hänet takaisin ja jopa siitä lähtien hän rakastaa minua enemmän kuin minulla oli koskaan odotettu, joten annoin itselleni luvan antamaan maailman tietää DR DOMINIONista, koska hän on Jumala maan päällä. Onko sinulla ongelmia suhteestasi? Onko kumppanisi murtautunut kanssasi ja rakastatte edelleen ja haluaisit hänet takaisin? Onko sinulla ongelmia oman rahoituksen kanssa? tai tarvitset apua, ota yhteyttä DR DOMINIONiin tänään antamaan sinulle 100%: n takuun siitä, että hän auttaa sinua samoin kuin hän auttoi minua. DR DOMINION-sähköpostiosoite on: dominionsolutionhome@gmail.com tai hänen whatsapp-yhteyshenkilönsä: +2349077406090

  VastaaPoista
 52. Nimeni on LISA ja olen USA: sta, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittää suurta Agadagaa, joka todella teki elämäni miellyttävän tänään. Tämä loistava mies, tohtori Agadaga toi ihana mieheni takaisin minulle, minulla oli kaksi kaunista lasta minun aviomies, noin neljä vuotta sitten, minä ja mieheni ovat olleet yksi riita tai toinen, kunnes hän lopulta jätti minut yhdelle nuorelle naiselle. Tunsin, että elämäni on ohi ja lapset luulivat, etteivät he enää näe isäänsä. vahva vain lapsille, mutta en voinut hallita tuskaa, joka pahoinpitelee sydämeni, sydämeni oli täynnä surua ja tuskaa, koska olin todella rakastunut mieheni kanssa. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivovat aina, että hän tulee takaisin minulle, kunnes jonain päivänä tapasin hyvän ystävänni, joka oli myös sellaisessa tilanteessa kuin minä, mutta hänen ongelmansa oli hänen entinen poikaystävä, jolla hänellä oli ei-toivottu raskaus ja hän kieltäytyi ottamasta vastuuta ja hylkäsi hänet. Hän kertoi minulle, että minulla oli pieni tapaus ja että en olisi syytä huoleen siitä ollenkaan, joten kysyin, mikä oli ratkaisu ongelmalleni ja hän antoi minulle tämän suuren miehen. sähköpostiosoite.Olen epäilevä, jos tämä mies oli ratkaisu, otin yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ja minä teen heidät kaikki, hän sanoi minua odottamaan vain 72 tuntia ja että mieheni tulee ryömimään hänen polvilleen vain anteeksiantoa varten, joten minä uskollisesti tehin mitä tämä suuri mies pyysi minulta ja varmasti 72 tunnin kuluttua hän oli takaisin minulle jälleen yhteyttä Agadaga apuun tänään agadagaspiritualhome@gmail.com

  VastaaPoista
 53. IHANA:

  Wooow, minä olen Gloria Meyers, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin yhden dr. Ogundeleen ilmoitusta internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota tohtori Ogundele apua, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Ogundele toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia. Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: ogundeletempleofsolution@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Whats-app Numero: +2349065101630.

  VastaaPoista
 54. Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

  VastaaPoista
 55. TODISTUS

  Nimeni on Safina Jakov, minä olen Puolasta ja jakan tämän maailman tosi elämäntarinaani, haluan maailma tietää erinomaisesta ja rehellisestä suuresta miehellisestä Akinista Akinista, minulla oli ongelmia minun aviomies ja hän meni eroon eroon, koska minulla ei ollut lasta hänelle 9 vuoden avioliiton jälkeen ja etsin apua kaikkialla, tiedän, että voisi auttaa minua ja näen yhden ilmoituksen, josta puhutaan Dr Akinista miten hän voisi auttaa häntä 24 tuntia, otin nopeasti yhteyttä, ja hän kertoi minulle, että hän auttaa minua ongelmani kanssa 48 tuntia en ollut varma hänen sanoista, toistaiseksi hän toi takaisin mieheni, joka jäi alle 48 tunteina ja mieheni paluun jälkeen olen onnellinen nainen maan päällä, koska olen raskaana poikavauva, todistan tänään, koska kerroin tohtori Akinille, että annan maailman tietää hänestä ja jopa niille, jotka tarvitsevat ratkaisu elämäsi ongelmiin, ota hänet yhteyttä tähän päivään mennessä ja ota yhteyttä: WhatsApp ja Viber Chat: +27656406432. Sähköposti: akinsolutiontemple@gmail.com

  VastaaPoista
 56. I have been casting spells for many years and I have helped many people, I might be able to help you too. I am honest, and I genuinely care for all the clients who choose me to cast a spell for them.


  If you have any questions about Love, Money, curse, protection, bad luck, divorce, court cases, or about me please call or email me. I really want you to feel comfortable before moving forward with any spells, or other services. I will take the time to explain things to you and provide you with honest advice, to what is best for your situation. I will not pressure you into having a spell cast, I will leave that decision up to you, and when or if you decide to move forward, I might be able to help you.
  I will respect your Privacy. I will not seek to obtain any of your personal information beyond what you might voluntarily offer and all information you might give me including emails, phone numbers and photos will remain private and confidential.
  I perform my Rituals only at night between the hours of 0.00 - 0.59 (South African time) lasting 1 hour but of course, this depends on the nature of the ritual, some rituals might take hours and can also become necessary to be performed at specials places like; flowing streams, cemeteries and other places dictated by the gods.
  I do not want anyone to be under any illusions about my spells and its numerous rituals. Real and effective Voodoo is no child's play, it is expensive because, after the rituals, I will have to destroy all the materials involved by fire and the ashes scattered over a flowing stream or river.
  You will get what you seek.But please understand this might take a lot of time and that individual results may vary. contact +27663492930, greatogudugu@gmail.com

  Herbal cure for Following DISEASES,this is not scam is 100% Real.

  -HPV
  -DIABETES
  -PENIS ENLARGEMENT AND WEAK ERECTION
  -VIRGINA PROBLEM
  -WHOOPING COUGH
  - HEPATITIS B
  -FORDYCE SPOT
  -COLD SORE
  -ALS
  -LOWER RESPIRATORY INFECTION
  -LOW SPERM COUNT
  -MRSA(METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
  -ZIKA VIRUS
  -HIV
  -STROKE
  -IMPOTENCE
  -PILE
  -HYPERTENSION
  -LOW SPERM COUNT
  -MENOPAUSE DISEASE
  -ASTHMA
  -CANCER
  -BARENESS/INFERTILITY
  -PCOS
  -SHINGLES
  -VIRAL HEPATITIS/HEPATITIS B
  -FIBROID
  -ASTHMA
  -SICKLE CELL
  -TINNITUS
  -BARENESS/INFERTILITY
  -DIARRHEA and so on...

  VastaaPoista
 57. Olen saanut takaisin entisen poikaystäväni kanssa DR OKOSUNin avulla, joka on paras loitsujarru verkossa, ja suosittelen DR OKOSUNia kaikille, jotka tarvitsevat apua! .. Haluan todistaa, kuinka sain takaisin poikaystävänsä sen jälkeen kun hän murtautui minä olemme olleet yhdessä kolme vuotta, äskettäin sain selville, että poikaystäväni oli yhteydessä toiseen tyttöystävään, kun kohtasin häntä, se johti riitoja ja lopulta hajosi kanssani, yritin kaikki voisin saada hänet takaisin mutta kaikki turhaan, kunnes näin viestin suhteellisuusfoorumissa, jossa kerrottiin oikeinkirjoituskoneesta, joka auttaa ihmisiä saamaan takaisin kadonneen rakkautensa rakkauden oikeinkirjoituksen kautta, aluksi epäilen sitä, mutta päätin kokeilla sitä, kun otin yhteyttä tähän loitsuan ja hän kertoi minulle, mitä tehdä, ja tein sen, Sitten hän teki rakkauden oikeinkirjoituksen minulle. 28 tuntia myöhemmin poikaystäväni kutsui minua minulle ja kertoi minulle, että hän menettää minut niin paljon, niin hämmästyttävä! Niinpä hän palasi samana päivänä, ja hänellä oli paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi hänen vikaansa ja hänen aiheuttamastaan ​​kivusta. Sitten siitä päivästä lähtien suhde oli nyt voimakkaampi kuin ennen, kaikki kiitosDR OKOSUNille. hän on niin voimakas, ja päätin jakaa tarinani internetissä, että DR OKOSUNreal ja voimakas oikeinkirjoitin, jota minä aina rukoilen elää pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex-taaksepäin tai miehesi muutti toiseen nainen, älä itke enää, ota yhteyttä tähän voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan. Seuraavassa hänen yhteystietonsa: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: okosunhomeofsolution@gmail.com tai soita tai soita 2348052523829

  VastaaPoista
 58. KIITOS TULEVAISUUDESTA JULKAISEMISESTA YLÖS LOTTERIIN VOITTAVAT NUMEROT ON OLETTAVAT KYSYMYKSIÄ / WHATS APP +2347051758952 Hei, nimeni on Ade Hyvä lapsi Yhdistyneestä kuningaskunnasta olen iloinen voidessani jakaa tämän suuren todellisen elämän todistuksen, miten voitin seitsemänkymmentäyksi miljoonaa, viisikymmentä seitsemäntuhatta, neljäsataa kolmekymmentä yhdeksän kiloa. Kaikki unelmani tulivat läpi, kun otin yhteyttä tohtori Peteriin. ja kertoi hänelle arpajaiset. Minulla on niin paljon rahaa lippu vain varmistaakseni, että voitan. Mutta en koskaan tiennyt, että voitto oli niin helppoa, kunnes sain maailman suurimman oikeinkirjoituksen. jotka niin monet ihmiset ovat puhuneet tästä, on erittäin suuri lotossa olevien pelien valamisessa. joten päätin antaa hänelle kokeilun. Otin yhteyttä tähän hienoon tohtori Peteriin ja hän teki loitsun ja antoi minulle voittavan arpajaisten numerot. Mutta uskokaa minua, kun vedot olivat olleet joukossa voittajia. Voitin 71.057.439 puntaa. Tohtori Peter, olet maailman paras, näiden suurten tohtori Peter voit voittaa tuhansia rahoja arpajaisten kautta. Olen niin iloinen voidessani tavata nämä hienot miehet nyt, olen ikuisesti kiitollinen teille tohtori Peter, lähetä hänelle sähköpostia oma voittamasi arpajaiset numerot lähettävät sähköpostinsa: allmightbazulartemple@gmail.com tai Whats App hänelle +2347051758952 tai tutustu hänen verkkosivustoonsa http: // kiitos ystävän lukemisesta
  Dr.Clement voi myös hoitaa koko taudin kasviperäisellä lääkkeellä
  1. HIV / AIDS
  2. HERPES simplex
  3. CANCER
  4. syylien sairaus)
  5. Hepatiitti
  6. krooninen haima
  7. korkea veri
  8. COPD (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus)
  9 Hanki Ex Back

  VastaaPoista