maanantai 8. heinäkuuta 2013

Crocseja, colaa ja cocktaileja - reissussa lapsiperheen kanssa


Lähdettiin lomamatkalle Saarenmaalle lapsiperheen kanssa. Toisena kesänä peräkkäin. Mitään ei ole siis opittu.

Tetriksessä tässä ois kahden palikan paikka.
Matkustusmukavuus oli taattu kun lähdimme matkaan yhdellä henkilöautolla. Säästettiin. Minä jouduin tietysti istumaan takapenkillä. Keskellä. Oikealla puolella oli pikkujaska turvapenkissään terävillä kyynärpäillä ja crocseilla aseistettuna. Käskin olla potkimatta minua kengillä koska housut menee likaisiksi. Pikkujaska katsoi farkkujani ja totesi, että nuohan on vanhat. Olinpa hölömö. Vasemmalla puolella taas istui avomies, joka halusi varmistaa mukavuutensa istumalla mahdollisimman leveästi. Viileää ilmaa saatiin takapenkille keskikonsolin tuulettimen kautta. Puhallus osui vain jalkoväliini. Mikäs siinä.
Majapaikkanamme oli tuttavaperheen kautta varattu mökki. Tai tarkemmin muutama vuosi sitten osittain EU-rahoilla valmistunut maatilan pihapiirissä oleva talo. Saapumispäivänä tuuli etelästä. Kävi nopeasti selväksi, että tilalla oli sikoja. Vaikuttava haju. Pikkujaska meinasi oksentaa.
 
Biojäteastiamme.
Kun ollaan matkalla jo valmiiksi ylienergisen lapsen kanssa, mitä on hyvä olla tarjolla loputtomia määriä? Sokeria. Pikkujaska nautti noin litran verran kasvisuutejuomaa. Vuorokaudessa. Puolet juomista se sai nieltyä ja toiset puolet aina jollain tavalla kaadettua minun päälleni. Kyseessä on siis Vilkkaan miehen poika. I rest my case, lepuutan salkkuani.
 
Pommit ladattu.
 
 
Täysosuma paikallisen tuttavaperheen luona järjestetyssä grilli-illassa. Pakollinen Vana Tallinn + kirkas viina -cocktail kädessä ja jalkoväli märkänä tein hetkeä myöhemmin saapuneisiin vieraisiin vaikutuksen.
  
Ette varmaan uskoisi, mutta tämäkään reissu ei mennyt ilman että piti avomiehen sukulaisten kiinteistöjä puhdistaa. Hankkivat vuosi tai kaksi sitten Saarenmaalta tontin. Huipputontin. Siellä on pikkumökki ja romahtanut navetta. Appiukko lähtee seuraavalla viikolla lomalle myös samoille seuduille ja vie mahdollisesti alkavaa rakennushanketta varten mökkiin jääkaapin. Siivous on edelleen naisten hommaa. Harja ja rikkakihveli ei appiukon kädessä kestä.

Lyhyen lakaisun jälkeistä saldoa. Yummy.

 
Mökkitielle jäätiin tietysti kiinni ja vartin telkkuamisen jälkeen saatiin auto irti. Toisella reissulla ymmärrettiin jättää auto edemmäksi. Mökille pääsy vaati trimmerin, koska tontti oli täynnä koiranputkea. Huipputontti. Kolmannella reissulla puhkesi jo rengas. Ei siitä sen enempää.
 
Oikeaoppinen tapa trimmerin kuljettamiseen. "Otappa tuosta kiinni ja kato ettei piäse hipasemmaan kattoo. Niin ja hihkaskee jos alakaa bensa haista."
 
 
Matkalla huipputontille. Huomatkaa elegantit itsetehdyt metsästyshousut. Tekemisen meininki.
 
Taustalla romahtanut navetta. "Siihen vois tehdä ihanan kesäkeittiön." Jep.
 
Mökissä oli poreamme.  Se poltteli pikkujaskaa ihan hirveästi. Ukot kävivät ensin saunassa ja sitten laittoivat ammeen täyttymään poikaa varten. Suuttimista irronneet kärpäset ja veden houkutteleva väri saivat pikkujaskan huolestumaan. Sanoi menevänsä lillumaan vain jos saa käyttää uimahousuja. Porealtaan vetoisuus on n. 400 litraa. Kuumaa vettä oli arviolta saman verran. Pikkujaska sai porekylpynsä ja ukot kokeilivat suihkukopista höyrytoimintoja ja muita vastaavia. Avomiehen sisko kerkesi saunan puolelle ennen kuin tuli havainto ettei lämmintä vettä enää ollut. Peseytyi kylmällä vedellä. Minulta jäi saunat saunomatta ja suihkut suihkuttamatta.
 
Tyhjenevä poreamme ja talon viimeiset lämpimät vedet.
 
 Diskovalot ja höyryhanikat.
 
Kävin jonkun ajan kuluttua vessassa. Tulin pois ja pikkujaskan vanhemmat nauroivat vedessäsilmin pöydän ääressä. En kuullut itse, mutta pikkujaska oli huutanut minulle että "Kokkeilitko vettä?" Hyvää se tarkoitti mutta tuon vois ottaa kyllä jo vittuiluna.
Saattaapi olla ettei ens kesänä olla reissussa "lasten ehdoilla".
 
 

30 kommenttia:

 1. hehe..kuulostaapas tutulta! meillä noita "pikkjaskoja" on kalsi ja yx pikkunälkäinen tissitakiainen.. XD

  VastaaPoista
 2. Minä siis niin rakastan tätä blogia.

  VastaaPoista
 3. Ei voi muuta sannoo kun etta sullon ihan saatanan pitka pinna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli itse asiassa ihan mukavaa. Edellinen kesä toisen porukan kanssa oli vielä tuoreessa muistissa, joten oli mihin verrata. :D

   Poista
  2. No joo, kaikkihan on tietty suhteellista :D Ja tuommoinen reissuhan pesee telttaretkeilyt anopin kanssa ihan millon vaan :D

   Poista
 4. Ristus. Ei voi muuta sanoa ku että RISTUS.

  VastaaPoista
 5. Kiitos aamun nauruista :)

  VastaaPoista
 6. Uuuh,sianpaska haisee aivan hirveälle. Pyörryin jo pelkästään sian kuvasta. Kanankakka toinen tajunnan tainnuttaja. En ikinä suostu käyttämään kanankakkalannoitusta puutarhassa. Joillakin ihmisillä ei muuten ole hajuaistia juuri lainkaan. Ne on niitä tyyppejä, jotka huoletta levittää kanankakkaa joka puolelle ja selittää, ettei se haise kuin vähän ja sekin vähä pian haihtuu. PASKANMARJAT!!!

  Todella paha hajuhaitta kaupungissa ovat tällä hetkellä lehmusten kirvojen tuottama "mesi", joka käymisreaktion myötä löyhkää ällöttävästi. Onko lehmus todella ainut puu, joka kelpaa puistoihin? Minun puolesta ne voisi kaataa kaikki ja korvata jollain muulla lajilla.

  Hajuaisti muuten tuntuu tulevan herkemmäksi vanhemmiten ja siten löyhkät pahemmiksi.

  - Gillette

  VastaaPoista
 7. Täydet rispektit tästä reissusta, ite en olis lähteny! :D Eikä siis varmaan muuten, mutta tommoset polvenkorkuset on niin ärsyttäviä, etten sietäis välttämättä kovin pitkään, ilman että lähtis hampaista kiilteet niitä narskuttaessa...

  VastaaPoista
 8. Mahtava riemuloma teillä! Minusta tuntuu että sijoiltaan kiskottu olkapää (koiratappelu), pari eläinlääkärireissua (miten sanotaan ruotsiks emätintulehdus?), matkustaminen reilu 120 km tappelun toinen osapuoli sylisä etupenkillä (á 40 kg) ja ihan muutama muu muuttuja kävi tuntuun erityisen luksukselta tämän rinnalla. Kiitos ja anteeks, mutta tämä teijän kesäretki tulee oleen mulle iänkaikkisesti referenssinä ko mietin ansaitseeko joku jännittävä lomamatka nimen "paska reissu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minusta tuntuu että sinä voitit :D

   Poista
  2. Harvinainen win - win jos molemmat tykkää että kyllä se oma reissu silti vain oli mukavampi :)

   Poista
 9. Seuraavalla matkalla pidä koko ajan käsillä vissypullo tai kivennäisvettä (vissy parempi). Älä juo. Kun housuille lentää jotakin, kuten nyt kävi, niin kaada vissy siihen päälle. Tahrat lähtee. Tepsii myös pöytäliinaan, siihen voi sirottaa suolaa vielä. Voi housuillekin, mutta miten pysyy, jos housut jalassa? Ni-ih. Ihan kivan tuntuinen ekstriimi reiussu teillä. Upea tontti tosissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisen ihmiselle "kiikkuminen" on yhtä kuin "kiipeämistä". Hetken mietin, että olet kiipeillyt puissa housuja kuivattaaksesi. Sitten älysin, että puhut keinumisesta.

   Poista
 10. Tämä blogi ei kyllä petä ikinä. Kiitos tästä(kin) ja voimia tuleviin koitoksiin!

  VastaaPoista
 11. Pitkä pinna vai hiton hyvä lääkitys? Tuon suvun kanssa mä olisin luultavasti jo lehtilööpeissä. Pitkään.

  VastaaPoista
 12. Kolmen kiljukaulan kanssa tehty 5pv reissu takana. En murhannut vielä perhettäni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 pv meilläkin. Minusta se on semmonen sopiva rajapyykki. Sen jälkeen ei voi enää vastata teoistaan.

   Poista
 13. Oot huippu! Oravikoski maailmankartalle. Suunnitellaan faniretkeä sinnepäin, pitäs nähdä livenä ranchit ja taloprojektit ;)

  VastaaPoista
 14. *huutonaurua*
  Viihdyttävin juttu ikinä :D Tosin, sinusta ei ehkä ollut ;)
  Huippu postaus. kiitos!

  VastaaPoista
 15. Kiitos ja syvä kumarrus-reissussanne KAIKKI ne elementit, jotka tietäen olisin kyllä ottanut vaikka litran ulostuslääkettä, jotten olisi päässyt ;) Jumankekka mä repeilen täällä...saa nähä loppuuko hihitys ennen töihin menoa...työkaverit meinaan soittaa valkotakkiset muuten hakeen mut "pakkolomalle" ....t. aamurepskopspum-mummeliini

  VastaaPoista
 16. Onko nämä niitä reissuja, jotka naurattais, jos ei niin paljo v*tuttais? ;)

  VastaaPoista
 17. Mulle tulee tästä kirjotustyylistä, huumorista ym. elävästi mieleen eräs naispuolinen ystäväni, joka kuitenkin tietojeni mukaan on vasta yli 20-vuotias, asuu Kuopiossa ja opiskelee. Mutta onko kaikki vain hämäystä?

  VastaaPoista
 18. Tossa elämysten kimarassahan lasten osuus oli aika pieni lopulta

  VastaaPoista
 19. Ehti jo olla ikävä päivityksiä, odotus palkittiin ruhtinaallisesti =D

  VastaaPoista
 20. Muuten, pakko ihan pikku detalji huomauttaa. Sellaista ilmiötä, kuin sokerihumala ei ole olemassakaan. Katsoin aiheesta Yle:ltä dokumentin. Ympäristön vaikutusta siis kaikki PirjoPettereitten ylivilkkaus :) Ei sillä, ei tässä blogissa varsinaisesti siitä puhuttukaan, mutta likeltä liippasi.

  Kiitos blogin pitäjälle, erityisesti "Nyt sinäkin voit näyttää crack-huoralta" hymyilytti =) Keep on going!

  VastaaPoista
 21. Tulipa mieleen miksen enää suostu minkäänlaisiin kimppalomamatkoihin. Kiitos vaan itselleni hyvästä valinnasta. Suosittelen lämpimästi ottaman esim. äkkilähdön lämpimään ihan vain itsellesi. Because you are worth it. Sen jälkeen pidetään ihan kukkana kämmenellä. Haittapuolena tietysti että ei ole blogiin niin paljon matskua ;-)

  VastaaPoista
 22. Näiden juttujen lukemisen pitäisi olla kiellettyä kun työskentelee asiakaspalvelutehtävissä. Ai niin oikeastaan se onkin ja konetta saisi käyttää vain työhommiin. Mutta eihän täällä ole mitään muuta tekemistä näin jouluna!!

  VastaaPoista