torstai 27. marraskuuta 2014

Ylläriiiii!

Kun immeisellä on synttärit, sitä aina sisimmässään toivoo jotain ylläriä itselleen. Sain tänä aamuna sellaisen kun huomattiin että ranchin kylppärissä oli käynyt vesivahinko.

Yllätyin kyllä.

Eihän siinä muuta ku vedentulo seis ja hankkeeseen odottamaan että kello lyö kahdeksan. Sitten puhelimella soittamaan naapuritilan isännälle joka on päivätöissä vakuutusyhtiössä elannon saamiseksi ja maa- ja metsätalousharrastuksen rahoittamiseksi.

Hyvin lähti prosessi hoitumaan. Tarkastaja soitti jo vartin päästä ja sanoi että vois lähtee heti Kuopiosta ranchille vauriota kartoittamaan.

Isä oli sillä välin naputellut muutaman laatan irti ja todennut että kulmaliitos oli mossahtanut ja kuulemma lattialaatat kopisi siihen malliin että ovat irti. Hienoa.

Kosteusvauriotilanteessa totesin parhaimmaksi ottaa iltapäivästä pari saldovapaatuntia ja lähteä terapiaan eli etsimään kaupungin karmeimpia joulukoristeita. Sokos, Classless Ohlson ja Carlson eivät pettäneet. Anttila oli vaisu. Joutaakin pistää myymälät kiinni jos eivät parempaan pysty.Orava tai joku rotta.Helevetin kiiltävät luistimet.
Hopeaseppeleeseen (?) kiinnitetty lapsi tai nuori.

Jenkkiä, niin jenkkiä.
Enemmän on enemmän.
En tiedä mikä tämä edes on.Itämaan tietäjät 3000?
Konichiwa, bitches!
Kullitettu pöllö ja sen kaveri.

Melkein oksensin hihaan.
Kävin sitten noutamassa vielä kauppahallista juhlan kunniaksi erinäisiä juustoja ja leikkeleitä ja hyökkäsin pihhaan lukemaan tarkastusraporttia. Siinähän uhkailtiin lattiapinnoitteiden poistolla, betonin jyrsinnällä, seinälaatoituksen poistolla, saunan seinäpaneelien poistolla, kuivatusoperaatioilla, desinfioinnilla ja sen semmoisella. Ja että joulusaunaa ei tarvii ajatella.


Piti vielä varmistamisen perästä varmistaa että mikäs vakuutustaso sitä oli tullutkaan valittua. Laskusta löytyi termi Laaja esinevakuutus. Esinevakuutus. Hiki alkoi nousta. Mikä helkkarin esinevakuutus.

Eiku tekstaria vakuutusnaapurille ja sieltä jo soitettiin että ou huoleti - sinulla on paras vakuutus mitä meillä on myydä ja kyllä se korvaa kosteusvauriot materiaaleineen ja töineen.

Ryhdyn kohta vetämään salameja ja juustoja, saattaa punaviinimukillinenkin huulille nousta. Eiköhän ne jonkun porsaanreiän löydä tai jonkun erityispykälän nojalla pakottaa ottamaan kylppäriin tällaiset laatat:Ukot alkoi suunnitella että otetaan kertakorvaus ja ite tehhään remontti.

Yli kuolleen ruumiini.50 kommenttia:

 1. Oijoi, että mie taas repesin noille kuvien kommenteille! Hieman piti tsuumailla tuota oravantekelettä, et miten päin ja mikälie. Kiitos piristyksestä harmaaseen päivään xD.

  - satunnaisen säännöllinen vierailija

  VastaaPoista
 2. Jos meinaatte ennen juhannusta saunoa, niin kertakorvaus on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko se sitten vähän samanlainen kuin kertakorvaus jota haettiin kun traktori oli tullut ajettua "vika paikkaan" ja Hiace sitä sitten kirkonkylälle lähdön kiireessä vähän hipaisi. Kertakorvaus otettiin perän korjaukseen (ite tehhään) mutta sitä ei koskaan korjattu.

   Poista
 3. Miusta noi mustat laatat jotka heittäytyy räikeän väriseksi lämmitettäessä on oikein hauskat. Voi myös olla kertomatta niistä säikyille vieraille ja odottaa yllättymiselämystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyselementti on kyllä hyvä pointti. Samaan syssyyn voin antaa vieraille hoitoainettani, joka lämpenee päänahan kohdatessaan.

   Näkyy joulukuun yössä vain jalanjäljet kun hyökkäävät aistiharhojen takia paniikissa puskaan.

   Poista
 4. No kylvette anoppilan ulkosaunalla! ;) Ongelma ratkaistu! Sitähän sinä muistaakseni joskus kehuit "hetivalmiiksi" saunomispaikaksi.

  Hyvää synttäriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo itse asiassa käynyt kurkkaamassa mitä siellä tällä hetkellä on asianmukaisessa säilytyksessä. Kohtahan tuo uusi vuosi taas on ja moni mielii ulkosaunassa käyntiä.

   Poista
 5. Ou mai gaad! Onko meillä sama synttäripäivä? Vähän niinku sukua julkkikselle ois. Saattoi tästä synkästä päivästä tehdä hieman valoisamman.

  Synttärionnittelut ja kylppäripahoittelut, kukin makunsa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo-äm-gee tosiaan! Periskooppien perusteella meillä pitäisi varmaan olla sama luonne. Paitsi että varmaan tuo syntymäpaikka myös vaikutti ja ehkä jokin muukin. Haluatko puhua siitä?

   Poista
 6. Hyvää syntymäpäivää! �� Kiitos joulukoristetarjonnan esittelystä. Eipä tarvitse lähteä maalta kaupunkiin eikä edes Keskisen puotiin tuommoisten takia. Vanhoilla mennään tämäkin joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :)

   Joo ei toinna lähtee kaapuntiin. Voitais viettää Älä osta mitään -kuukautta. Tuntui jotenkin sydämessä asti pahalta kun katselin sitä krääsän määrää. Vanhassa vara parempi ja silleen.

   Poista
 7. Kyllä se on tarpeen pitää tässäkin kiinni perinteistä ite tehhään -periaatteella.

  Ja hyvvee syntymäpäiväntynkee tiältä mualiman navalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei pysty :D Sauna on sen verran tärkeä että sitä en ikuisuusprojektilistalle (lue: ite tehhään -kohteet) suostu ottamaan.

   Poista
 8. Saiskohan jostain huonosti täytettyjä pieneläimiä kuusen koristeiksi... Ite virittelin vanhemman pojan legoja ja turtleshahmot sinne viime vuonna. Jälkikäteen ajatellen ois vaan voinut karistaa kuolleen siilin pitkin olkkaria. Niitä neulasia saa vielä seuraavakin kämpän omistaja imuroida tukastaan. Minim. "ninjas blew up my spruce tree" :)
  Upeaa kerrontaa sulla <3 kaveri suositteli tulemaan katsomaan... Taidan jäädä seuraamaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt suorastaan vaadin lupausta että esittelet blogissasi joulukuusenne, sen verran rankalle kuulostaa turtlesit ja muut :D

   Tervetuloa klubiin!

   Poista
 9. Hyvää syntymäpäivää, yllättymisestä en tohdi onnitella

  VastaaPoista
 10. Elä hyvä ihminen, kun täällä tukehtuu turkulainen nauruunsa. Kertakorvauksella on muuten meikäläisen korvissa ihan sama sointi kun "tää on tässä vaan väliaikaisesti". Niitä hitokseen pitkiä väliaikasuuksia muuten piisaa tässä huushollissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Laitahan ploki pystyyn ja esittele vaiheeseen jääneet hankkeet ;)

   Poista
 11. Oi joi, nyt sattui kyllä ylläri joka ois saanut jättää tulematta. Mutta oli varmasti yllätys kuin faxi Annelille, tuli yllättäen ja pyytämättä.
  hyvää synttäri silti tai ehkä juuri siksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootellaan mitä korvaavat ja minkälainen prosessi ja revohka tulee olemaankaan ennen kuin on pelit ja vehkeet taas pestävissä niille tarkoitetuissa tiloissa.

   Poista
 12. Synttärionnea. Tai no onnea ja onnea. Elämä tahtoo yllättää just noin. Tuo "ite tehhään" ja sen eri variaatiot murrealueesta riippuen kuulostaa vaaralliselta. Ois parempi hommata sohvaan turvavyöt ja niihin kunnon kiinnitys tai joku leposidesysteemi, kun edes ajattelekaan noin. Sitä paitsi tuumasta toimeen, voi olla vaikka 15 vuotta.

  Joulutingelitangelissa on se hyvä puoli, ettei se ole omassa kämpässä. Nuo itämään tietäjät ovat kyllä brittiläiset (vai saksalaiset?) nut crackers äijät - vähän modernisoituna. Ja ovat samaa perinteistä joulua, kuten jouluhimmelit....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar, tackar. Ite tehhään -projekteihin kannattanee ryhtyä suomenruotsalaisissa kotitalouksissa, ei muualla.

   Joo nuo ukkelit ovat esiintyneet lukuisissa piirretyissä, jotka katson yleissivistykseni yhdeksi tärkeimmistä lähteistä. Tuli vaan mieleen tietäjät kun jorkkeja oli kolme siinä somasti. Ihan hyvin kävis käpälään joku mirhamirasiakin, vai mitä ne hilasivatkaan mukanaan talliin.

   Poista
 13. Onnea eelleenkin, suappa nähä mitä vuojen piästä suat. Koristukset on kommeita soppiivat hyvin kuivuvan koin ylleisilimeeseen.

  VastaaPoista
 14. Onnea! Toivottavasti mä en ylläty synttärinäni, kun tulee pyöreitä vuosia. Riitti ihan se yllätys juhannuksena, kun tultiin kotiin parin päivän reissusta ja paskaputki oli tukossa, eikä sitä saanut rassaamalla auki. Sitten kaivettiin semmoinen hevosen haudaksi sopiva kuoppa, että putki löytyi. Poikkaistiin se ja rassattiin loppupäätä auki. Lopuksi laitettiin tarkastuskaivo, että seuraavan kerran on vähän helpompaa rassata. Niitä on kiva touhuta Juhannuspäivänä, kun naapurin isäntä tulee tyhjentämään kaivoja pahimmasta krapulasta selvittyään ja putkimies tulee vähän tärinöissään mökiltä auttelemaan. Ja halpaakin oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin, ihastuttavan asiantuntevasti kuvasit kuopan koon. Heti tajuaa millaisesta montusta on kyse.

   Pyhinä kaikki paskahommat muuten yleensä sattuu. Ja ei oo ehkä mikkään yhtä ilahduttavaa kuin kiireessä ja/tai päissään oleva työmies.

   Huoltokaivo on hieno keksintö, oltiin semmoista kaivamassa tänä viikonloppuna raksalla. Huoltokaivo on nyt ehkäpä kymmenprosenttisesti valmis. Jatkuu ensi numerossa, jonka julkaisuajankohdasta ei ole annettavissa tarkempia yksityiskohtia.

   Poista
 15. Hyvää syntymäpäivää! Kiitos, kun viitsit meitä muita ilahduttaa, vaikka elämä yllättää. Tämän kuvatekstin kohdalla viimeistään tuli vedet silmiin: "Melkein oksensin hihaan.":D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! Eipä näiden juttujen takia toinna romahtaa. Asioilla on taipumusta järjestyä vaikka välillä vähän oksettaakin.

   Poista
 16. Aijai. Kai se on aika tässäkin tönössä vähitellen pistää putket kuosiin, ne kun on tonne seinien sisään upotettu vuonna -64.. Vakuutusyhtiön papereissa lukee, että "ei LVI-vakuutusta" -.-

  VastaaPoista
 17. Kiitos taas päivän nauruista ja onnea jälkikäteen - tämä blogi on niin paras! Meillä meni pari vuotta sitten joku kylppärin likavedenpoistoputki halki seinän sisällä, kun pesin universumin likaisimpia farkkuja. Olisin antanut melkein vaikka kuolemattoman sieluni, jos olisin nähnyt naapurin hapannaaman ilmeen, kun se istuskeli rauhassa saunassa ja skeidavesi (ihan aito, olin tyhjentänyt käymälää) lensi niskaan. Korjaushommissa sitten selvisi, että kämpän edellinen omistaja oli tarkan markan miehenä säästänyt ja jättänyt remonttijätteet viemättä kaatikselle. Ne löytyivät kaikki jätesäkeissä sieltä seinän sisästä, ja putken halkeamisen oli aiheuttanut jätesäkistä irti revennyt terävä kappale...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Sori. Sieluni silmin näin tuon ihan paskan saunomishetken. Ai helekkari kaikkiaan.

   Jäin ihmettelemään ettei koolauksen sisältä löytynyt tyhjiä kossupulloja. Ois sopinut kuvaan. Anopin kylppäriremontista semmoiset evidenssit löytyi.

   Säästäminen kannattaa aina.

   Poista
 18. http://2.bp.blogspot.com/-jmyR-VqaVfg/VHdO2tN1FNI/AAAAAAAAEzU/Pohx0n3vskE/s1600/yllari%2B(15).jpg
  Minusta tämä näytti vähän hardcoremmalta anaalitapilta, tiedä sitten mitä se teki jouluosastolla.

  VastaaPoista
 19. Jos blogeille jaettaisiin Finlandia-palkinto, olisit sen vahva voittajaehdokas. Taso ei petä edelleenkään. Ihan tämän blogin takia aion viikon päästä tehdä vierailun Leppävirralle (tosin matkalla Savon isolle kirkolle elikkä Kuopioon).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, loistovalinta pysähtyä matkalla Leppäkirkolla! Käykäähän ravintola Virranpojan alakerta kurkkaamassa. Viihdykkeenä peliautomaatti.

   Lämmin kiitos ilahduttavista sanoistasi <3

   Poista
 20. Kodin omistajan onnea, putkiremontti! Mikään ei ole niin vakio... Pahoittelut vanhenemisen (ja ehkä viisastumisen) vuoksi :D

  *nuuba*

  VastaaPoista
 21. Onnea! Lahjassasi oli vähän toivomisen varaa tosiaan.
  Kun ehdit, niin olisi kiva kuulla ajatuksiasi metsuriseksuaalista, uuden ajan supermiehestä. Jos siis saa toivetta esittää postausaiheeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule nyt kun sanoit. Katselin männäviikolla aateekoosta ja intternetistä kuvia metsuriseksuaaleista. Vois verrata geelitäytteisiin rintaliiveihin. Päältä päin luulee että paketilla tekee jotain, mutta ei täytä odotuksia.

   Poista
 22. Onnea, osaanotto, ja kiitokset jouluisesta inspiraatiosta! Metsuriseksuaalien lisäksi olisi kiva saada vielä enne joulua katsaus mauttomista (ulko)jouluvaloista. Meillä on nyt pihalla sähkövalojääkarhu, -pupu ja -orava. Kaikilla tietenkin rusetti kaulassa. Räystään reunalla on muoviset valojääpuikot ja oven pällä punaiset lyhdyt. Kuusessa tietenkin monivärivalot. Jotain pitäisi vielä paikkakunnan kaunistukseksi ja naapurien iloksi keksiä ikään kuin pisteeksi i:n päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luppaan pittee silimät aaki kun käyn asioimassa ens kerran kirkonkylällä tahi Kuopiossa. Joku luonnollisen kokoinen poro ja reki strobovalotyyppisillä monivärivaloratkaisuilla jotta epilepsiakohtausriski kasvaa.

   Poista
  2. Tai sitten vaan värikkäillä valokirjaimilla hyvän joulun toivotukset englanniksi ja sopivalla kirjoitusvirheellä maustettuna.

   Poista
 23. "Ite tehhään" = alkusanat 85 prosenttiin maailman katastrofeista. :) Kiitokset hienosta blogista - vastalahjaksi jätän tähän väliin joululahjavinkin: Tässäpä hieno mietelause, mistä kelpaa teettää isännälle vaikkapa seinätaulu tai T-paita. Ilahtuminen on taattu.

  http://ilovefunnypics.com/wp-content/uploads/2012/09/If-a-man-says-hell-fix-it-he-will.-688x230.jpg

  VastaaPoista
 24. :D Jes, mikä mahtava koristekokoelma! Juuri noilla haluan täyttää taloni ja joulutunnelma on kohdillaan!

  VastaaPoista
 25. Hei! Meillä annettiin taannoin vakuutusyhtiön hoitaa vesivahinkoremontti alusta loppuun. Kyllä oli huoletonta vain seurata, sillä hommat hoituivat nopeasti ja mallikkasti. Työn laatu oli ensiluokkaista ja sähkö- ja putkimiehetkin tulivat vakuutusyhtiön käyttämän saneerausfirman kutsusta yhdellä soitolla kipinkapin, sillä niille on tärkeää pysyä tuon firman listalla. Itse tehtiin purkutöitä sen verran, että saatiin niillä korvattua vakuutuksen omavastuuosuus. - amk

  VastaaPoista
 26. Jäätiin toimiston väen kanssa jumiin noihin kullitettuihin pöllöihin. Niissähän on siis tuo ripustushärpäke alla, josta seuraa, että pöllöt roikkuvat pää alaspäin ripustettaessa. Luonnollisesti yritin ensin tähystää pää alaspäin roikkuen, miltä nuo siinä asennossa näyttäisivät, ja keräsin tässä vaiheessa kohtalaisen yleisön. Jouduin sitten kopioimaan kuvan ja kääntämään sen, ja tulimme siihen tulokseen, että koriste esittää Darth Vaderia jouluglögeissä, ehkä. Tai sitten jotain muuta planeettamme ulkopuolelta tulevaa. No joka tapauksessa taukojumppa toimistolla tuli tänäkin vuonna suoritettua, kiitos tästä. :) Iloista Itsenäisyyspäivää, ja toivottavasti remppa valmistuu jouluksi, täksi jouluksi siis.

  VastaaPoista