sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tää ilta oli tosi ihana mutta noi aikuiset pilas kaiken

Pidettiin Vilkkaan miehen luona halogeenijuhlat. Oltiin päätetty, ettei hienostella ruoan kanssa ja sopimuksena oli syödä hodareita.

Yllättävän helposti käy muuten hifistely hodareidenkin kanssa. Oli hirvi-villisikamakkaraa, karitsanakkia, iisalamimakkaraa ja lammasmakkaraa. Lisäksi oli nyhtöpossua, coleslaw-salaattia, paahdettua sipulia, chilisoossia, kurkkusalaattia ja "omalla vastuulla" -tyyppistä Sika-sinappia, jonka päiväyksestä ei ollut täyttä varmuutta. En valita. Suussa oli taas juhlat!

Coleslaw-salaattia varten oli unohtunut ostaa kermaviiliä. Jääkaapista löytyi 28.9. ekspiroitunut purkki. Vuoden siivooja suoritti haju- ja makutestin ja jaetulla vastuulla sovittiin käytettävän sitä. Ei oo perästä kuulunut.

Avohodari Vuoden siivoojan tapaan. (Perustelu: yksi sämpylä, tuplasti makkaraa)Avomiehen hodari. Kysyin että mikset sä laittanut siihen mitään täytteitä. Avomies katsoi oudosti. No eikö tuossa jo oo täytettä. Touché.


Avomiehen suvussa on ollut tapana antaa lasten jo varhaisesta iästä lähtien käsitellä puukkoja, kirveitä ja kassaroita. Kyllä mieltä lämmittää kun varhaiskasvatuksen tulokset näkyvät. Tässä yksi juniori veistää ammattilaisen ottein kurpitsalyhtyä. Ei kuulkaa veri lentänyt. Miettikääpä jos oltais äkkinäinen laitettu asialle.

Aikuisten tietysti piti tämäkin pilata. Tarkkanenäisimmät haistoivat että joku palaa. Kuuma on tuommoinen tuikku kuulkaa. Siinä alkaa kurpitsalakki kypsymään.
Ei ollut ainoastaan tämä asia, missä vanhempi väestö tuotti nuorisolle pettymyksen. Oli tarkoitus laatia penskoille taas aarteenetsintätehtävä lähimetsään, mutta talon emäntä ei pitkän työviikon ja jäkisharkkarupeaman takia "vaan vittu jaksanut". Jos minulta kysytään, hyvin joutavat keksimään tekemistä ihan itse itselleen. Olkoot edes yksi osa-alue elämässä johon ei liity ohjattua toimintaa.

Talon 18-vuotias ja hänen ystävänsä olivat panostaneet asuihin. Olivat manga-tyyliin pukeutuneet. Moittivat meitä aikuisia tylsiksi, koska me emme olleet panostaneet. 

Tämäkin homma ensin ryssittiin ja sitten vielä rysittiin vähän lisää. Piti alkaa toisten hienoilla peruukeilla pelleilemään. Blondina oleminen tuntui riehakkaalta.On turha väittää että kaikki lapset ja nuoret ovat menneet jotenkin pilalle. 

Otetaan esimerkiksi nelivuotiaan tolokun kirje joulupukille:Toivoo kolmea asiaa, mikä jo itsessään on ihastuttavan nöyrää. Ja jos et saanut selevää, kaveri toivoo Afrikan tähteä, Toystory-elokuvia ja suksia.

Suksia!

7 kommenttia:

 1. Mahtavan kuuloiset eväät ja herkulliset kuvat!
  Nuorisossa on siis vielä toivoa kun sukset löytyy listalta. Nyt vaan toivotaan, että lunta tulisi enemmän kuin viime talvena jotta ei tartte pohjia pilata soralla hiihtämällä. Toista se oli Sleeppareiden aikaan kun hiihdettiin kouluun kesät talvet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut erräillä toisenlaista ku kesälläkkii on pitäny hiihtee. Hyviä kansalaisia kehkeytyy sillä formaatilla.

   Poista
 2. Onneksi Terolla oli sentään kissa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on ollut kurmee hodareita todellakin! Ikinä en ole moisista nakeista kuullutkaan. Mutta kurpitan lakin käryämisestä kylläkin. Sitä on kuilemma ollut liikkeellä ja siksi olen tyytyväinen, että eräs naapuri unohti vuosia sitten vappuna meille muovisen kurpitsan vilkkuvalolla. Ei joutunut naapurin Darth Vader ja noita-akka pettymään meidän koristeisiin, kun tulivat karkki ja kepponen kierrokselle.

  Voi että noita lahjatoiveita! Kuulostaa niin viattomilta, että toivon niiden toteutuvan.

  VastaaPoista
 4. Onko nelivuotiaalta kielletty lehtien selailu, vapaa tv.n katselu, kavereiden kanssa juttelu ...Muuten ei tuollaisia toiveita tule, missä on robotit, kuulapyssyt,x-boxit, "omppu-tuotteet" kauko-ohjattavat jne. vai onko hänellä jo kaikki? Aivan ihanat toiveet -toivon todella että Joulupukki laittaa ne pakettiin.

  -pelinainen-

  VastaaPoista
 5. Me katseltiin avopuolison kanssa useampi vuosi sitten Joulupuu-keräyksen kuusessa roikkuvia lappuja missä oli niitä vähävaraisten lasten joulutoiveita (lapussa näkyy siis toivojan sukupuoli, ikä ja toivomus). Yhdessä lapussa oli "poika 12v, taskulamppu". Se oli jotenkin niin hellyyttävä toive että ihan pakko oli ottaa se lappu ja käydä clas ohlsonilta pojulle lampetti. Oltiin yhdessä sitä mieltä että tuollaisesta pojasta tulee vielä tolkun mies - ainakin pelikonsolia havitteleviin kohtalotovereihinsa verrattuna.

  VastaaPoista