sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ei passoo innostua liikoo

Paljon on tarinaa joka puolella kuntoilusta, lihaksista, juoksutreeneistä, hiilareista ja sitä rataa. Minusta se on (tolokun tavalla toteutettuna) hyvä asia. Jospa sen myötä tulisi vähän päivitystä naisihanteisiin. Pätevä ihanne on, että henkilö on terve ja hyvinvoiva.

Ei tämmöisiä nälän nussimia selekäreppuja jaksakaan katsella enää yhtään.
Mutta sen kyllä sanon että kun joku lähtee ilmaisen viinan bileisiin ja siirtyy siitä paikalliseen ottamaan perinteeksi muodostunutta tyhjän tanssilavan kuvaa ja siellä onkin lattia täynnä punnertavia nuoria, on kyllä menty liian pitkälle.Pitää muistaa löysätäkin välillä.

Se on asiassa kuin asiassa huono jos liian tiukalle homma vedetään. Kerron esimerkin. Avomiehen kotikylällä oli tässä taannoin puukko-Markku ollut kupilla jonniin aikoo eikä ollut taksi-Joken palveluita halunnut käyttää, oli pitänyt itse ajella ympäri kyliä. Siitähän joku oli sitten poliiseille soittanut ja virkavallan edustajat laitettiin passiin odottelemaan lenkkimakkaranhakureissulta palailevaa Markkua että saadaan ukko poltettua. Siinä rytäkässä oli sitten toinen kyläläinen joutunut myös puhallutukseen ja mittari oli hienokseltaan värähtänyt.

Näin sitä voi sivullisetkin kärsiä kun jotkut innostuu liikaa.

20 kommenttia:

 1. Nälän nussimä selkäreppu!
  En ois tätäkää oppinnu jos oisin eilen kuollu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllytän käyttämään jossain keskustelussa seuraavan viikon aikana ;)

   Poista
  2. Velipoeka kaikella rakkaavella kuhtuu minua "tuulen nussimaksi vinkuheinäksi" (enkä ies ou tuommonen rimpula mitä tuo kuvan malli :-D )

   Poista
  3. Ah, veljen rakkautta! Minullakin on kaksi veljeä, mutta kumpikaan ei omaa runosuonta. "Neekerihuuli" lienee korkealentoisinta, mitä heiltä olen kuullut. Tämä juontaa aikaan ennen venepakolaisia ja muita maahanmuuttajia.

   Poista
 2. Pahoin pelkään, että tuollaiset terveet ravinteliharrastukset ovat maalaisten yksinoikeuksia. Täällä isolla kirkolla jos heittää mahalleen diskoteekin tanssilattialle, niin treeni siirtyy pian portsarin hauiskäännön kautta katupunnerruksiin. Tervehenkisyyttä saa harrastaa vain kuntokeskuksissa.

  VastaaPoista
 3. Nuoriso on pilalla. Mitä vikaa on normaaleissa baariaktiviteeteissa, eli vapaavalintaisen alkoholipotoisen juoman nauttimisessa ja yhdyntään tähtäävässä hytkymisessä, jota myös tanssimiseksi kutsutaan.

  VastaaPoista
 4. Miksi lihavia ei saa arvostella, mutta laihoja saa? Jotkut ovat luonnostaan nälän nussimia selkäreppuja, ja kokevat olevansa hyvinkin itsetunnottomia, koska joka paikassa saa sanoa "tältä näyttää oikea nainen! [kuvassa 300kg ihminen] eikä mikään tuulennussima vinkupaska!" Ilmeisesti me nälän nussimat selkäreput emme ole sitten oikeita naisia. Eivätkä nuo huippumallitkaan.

  Itsehän aion tehdä blogimerkinnän vastaavalla tyylillä, jossa ilmoitan etten halua nähdä enää yhtäkään ryhävalasta, koska fit on nyt in. Katsotaan sitten sitä paskamyrskyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kritiikkini kohdistui muoti- ja kauneusteollisuuden luomaan naisihanteeseen. Jos luet uudelleen, näet myös että pidän terveystrendiä kohtuullisessa muodossa toteutettuna hyvänä asiana. Toivon sen vaikuttavan myös alussa mainittuun teollisuuteen.

   Poista
  2. Mutta edelleen arvostelit tiettyä vartalomallia rankoin sanakääntein. Miksi en saa arvostella XL-mallia lösömahaksi? Ihminen tuokin malli on, samoin naiset jotka ovat luonnostaan tuollaisia ilman nälkää ja syömishäiriöitä.
   Kauneusalan luoman naisihanteen arvostelu in ok, mutta kysymykseni edelleen kuuluu: miksi näin päin saa käyttää halventavia sanoja tuoden esille toisen vartalotyypin paremmuutta?

   Poista
  3. Kuten todettua, haluan että kaikkialla tuetaan _terveitä elämäntapoja_. Ja muotiteollisuus ajaa _mallit_ vaatimuksillaan varsin epäinhimillisiin tapoihin hallita painoaan.

   Pahoittelut että loukkasin tunteita.

   Poista
  4. Jos olisit kirjoittanut, että et koe tätä terveeksi ja ajaa mallit epäinhimillisiin tapoihin, olisi sävy toinen. Nyt tuo oli suoraan facebookin liibalaaba jaa tämä jos olet tosinainen etkä mikään tuulen nussima vinkuheinä. En tarkoita, että sinä suosisit muhkua mallia, mutta sävy näissä on aina se, että tämä on huonompi kuin tämä, tämä on parempi kuin tämä. Terveys ennen kaikkea, mutta myös kuvassa olevan mallin näköinen nainen voi olla terve; syö lihapullia, perunamuussia, lisukesalaattia, iltaoluen, käy lenkillä ja juo punaviiniä ja syö suklaata katsoen Vain elämää. Onko hän nälän nussima selkäreppu, vaikka ei itseään ole tuohon vartalomalliin ajanut?

   Entä jos teen blogimerkinnän, missä otan kuvaan salilla käyvän nuoren, kuntoilevan hyvässä tikissä olevan naisen ja sanon "ei tällaisia kivikovia miehen näköisiä lunttuja jaksa enää katsella"? Onko se hyväksyttävää?

   En haasta riitaa tässä, olen aidosti utelias ja ihmeissäni näistä kaksinaismoralistisista asioista. Lehdissä ylistetään vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden polvet notkuvat ylipainosta ja hehkutetaan miten he ovat terveitä ja reippaita ja kaikkien tulisi hyväksyä heidät, eikä takuulla kuiskailla mitään läskijuttuja perään. Mutta jos minä kävelen bussipysäkin ohi, jossa perääni kuiskataan hyi vittu näitkö ton tikkujalat, söis jotain, se on iha ok, koska anorektikon oloiset naiset nyt ei ole mitään oikeita naisia, vahvoja, itsenäisiä ja reippaita, jotka tulisi hyväksyä?

   Poista
  5. En voi kommentoida muuta kuin omia sanomisiani ja kuten sanottua, olen pahoillani jos kirjoitukseni oli loukkaava.

   Poista
  6. En varsinaisesti loukkaantunut, ei siis hätää. Huumori tässäkin oli jälleen erinomaista, niin kuin kirjoituksissasi aina. Tuo vain pisti silmään.

   Poista
  7. Kuvassa näkyvä malli EI voi kyllä olla terve. Hoikka ja anorektinen (johon muoti- ja kauneusteollisuus malleja ajaa) ovat eri asioita. Nainen tarvitsee tietyn rasvaprosentin, aika matalallakin pärjää, jotta hormonitoiminta pyörii ja luusto kestää. Lihaskato, joka kuvan mallillakin on varmuudella, johtaa ennenaikaisiin kuolemiin uusimpien tutkimusten valossa.
   Rajansa kaikella ja kohtuus kaikessa. Hyvällä lihaskunnolla varustettu XL voi olla terveempi kuin ns laiha läski (lihakseton ihminen). Oli niin tai näin, kaikki me ollaan varmasti samanarvoisia ihmisinä. Loppumetreillä ainakin.

   Poista
  8. En kyllä puhunut kuvassa olevasta mallista, vaan ko. mallin vartalon omaavasta henkilöstä, jollaisia on luonnostaan, halusit tai et.

   Poista
  9. Ja kuten varmaan huomasit, minä puhuin. Vain ja ainoastaan kuvan mallista. Minun haluilla ei ole mitään merkitystä tässä asiassa, enkä ole sanonut etten haluaisi että erilaisia ihmisiä on. Päinvastoin. Minulle on ihan sama minkäkokoisia muut ovat jos vain ovat onnellisia. Mutta.. jos olen täysin rehellinen on joskus vaikea käsittää miten jotkut ruumiinrakenteet ovat sellaisia ettei niihin lihas (ei massa) tartu. Kovallakaan työllä. Ymmärrän kuitenkin, että sellaisia on.

   Tämä alkaa menemään jo tylsäksi, nyt tarvittaisiin uutta blogikirjoitusta ja taas hauskuutta kehiin. Lupaan olla kommentoimatta tylsästi. Eli siinä tapauksessa en kommentoi ollenkaan. Luen vaan ja nautin ;)

   Poista
  10. Huomenna minulla on kekribileet Vilkkaan miehen kanssa. Yleensä aineksia postaukselle löytyy.

   Poista
 5. Osu ja uppos näköjään...

  VastaaPoista
 6. No voi luoja, mikä paskamyrsky täällä on tuosta yhdestä kuvasta. Saahan sitä jokainen vapaasti omassa blogissaan olla mitä mieltä haluaa. Kaikkia ei voi eikä tarvi miellyttää. Eikä kukaan tuollasena ruikkuna pysy, jos ei oo oikeesti tavoitteet pysyä riukuna. Tarpeeks kun vaan syö paljon/usein eikä liiku niin kyllä sitä tuollanen ruikulakin äkkiä alkas saada painoa vaikka ois millaset ruikuluuden perintötekijät takana....

  VastaaPoista
 7. Veikkaan, että kaiken kaikkiaan kyllä laihat (ja anorektisetkin) saa tässä yhteiskunnassa enemmän hyväksyntää osakseen kuin isokokoiset tai lihavat (kauneusihanteen tosiaan ollessa se laiha, ei lihava). Siitä tuskin kukaan eri mieltä, että ketään olis fiksua arvostella vain ulkonäön perusteella. Ehkä kannattaisi olla ottamatta itseensä niistä muiden haukuista, tuli niitä nyt sit laihuudesta, lihavuudesta tai mistä vaan :D

  VastaaPoista