sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Mitä viskikiellon jälkeen?

Viskihommista on riittänyt tarinaa tällä viikolla. Niin paljon että melkein teki mieli kokeilla kyseistä alkoholijuomaa. Niin. Tämmöinen heikko astia minäkin olen. Hyvä että joku ymmärtää parhaani päälle.

Siinä missä teollisuudessa on työpaikat tiukassa viranomaisilla riittää kyllä vielä tekemistä. Paikallislehden Ravintolat-palstalta bongasin pari vinkkiä ihan siltä varalta jos loppuu ideat kesken.



Seuraavaksi tulee kieltää tietyt "ideoita antavat" sukunimet, kuten Viinanen, Juottonen, Kankkunen, Yrjölä ja Kiljunen. Jo nykyään kun erään Kankkusen näkee, alkaa aina janottaa. Mitä se olis jos niiden sukujuhliin joutuisi? Menoa, minä sanon teille.

Samoin musiikkitarjontaan on puututtava. Lauantaitanssien kohdalla mainittu bändi Uhkapelurit oli sysätä minut nettipokerin maailmaan. Heti iski semmoinen outo mieliteko ja oli ihan hilkulla etten pelannut sukutilaani internetissä.

Radiosoitosta on poistettava ja välittömään mainonta- ja esiintymiskieltoon asetettava mm. seuraavat artistit: Metallica (Whiskey in a jar), Kaija Koo (Kaljaa pöytään), Eppu Normaali (Kaljaa nuorille), Anna Hanski (Kotiviini) ja Hector (Juodaan viinaa).


12 kommenttia:

 1. Kaija koolla on myös toinen paheellinen kappale, Hanat auki! Aijaijai!

  VastaaPoista
 2. Oikein!
  Olemme muuten taas kerran samaan aikaan samojen asioiden äärellä. ;) Tosin niin taitaa tällä kertaa olla puoli valtakuntaa. :D

  VastaaPoista
 3. Eppujen Baarikärpänenkin joutaa ehdottomasti kieltolistalle! :D

  VastaaPoista
 4. Some-kansalta pitäisi kieltää viikonloppuna somen viihdekäyttö. Joku hätäisempi saattaisi luulla, että sisälukutaito ja maalaisjärki ovat unohtuneet tämän keissin yhteydessä "raivostuneelta" kansalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että ei siellä mitään sensuuria ole harrastettu tai sananvapautta loukattu, viski-sanaa saa käyttää jne. Ainoastaan tapahtuman nimessä ja mainoksessa ei saa olla alkoholilain vastaisia termejä. Bloggarilla meni vaan puuro vellin sekaan. http://yle.fi/uutiset/avi_kielsimme_viski-sanan_vain_tapahtuman_nimessa/7524136

   Poista
  2. Totta, mutta asiaa pitää tarkastella hieman laajemmasta näkökulmasta. Koko alkoholilainsäädäntö alkaa käydä jo farssista, ja sen vuoksi kansa on alkanut repiä pelihousujaan. Ei tämän yksittäistapauksen takia. Tai niin ainakin itse tämän asian koen. Voit lukea tarkemman sepustuksen blogistani, en viitsi siitä tässä alkaa avautua. :)

   Poista
  3. Ja sitäpaitsi missään ei ole todennettu ettei avi vain seivaile omaa pyllyään. Joku virkaintoinen yksilö on hyvinkin voinut tulkita avin linjauksia vähän tiukemmalla kädellä vaikka virallinen selitys onkin että mitään tällaista ei ole puhuttu. Sana sanaa vastaan. Mutta oli miten oli, viski-gate ei muuta kokonaiskuvaa suuntaan eikä toiseen. Fakta on, että alkoholilaki tiukentuu, mikä jo itsessään on täysin naurettavaa ja järjenvastaista.

   Poista
 5. Jaa-a, nyt sitten viranomaisen suorittaman mainonnan vuoksi pitää varmaankin alkaa juomaan sitä viinaa, kun tähän asti ei ole juurikaan maistunut (paitsi jos joku on joskus sattunut tarjoamaan). Hyvästi ihana elämä, koti ja työ...

  VastaaPoista
 6. Minä juon viinaa (viskiä, olutta, viiniä jne.) ainoastaan siksi, että näen näitä sanoja erilaisessa mediassa viikoittain, jopa päivittäin. Olisi suuri helpotus minulle, jos kyseisten aineiden nimien käyttö kiellettäisiin kokonaan ja kaikissa yhteyksissä, myös yksityiskeskusteluissa.

  VastaaPoista
 7. ...mutta kyllähän tuo Olut- ja v****expo sai valtavasti ilmaista mediahuomiota tällä, että varmasti kannatti.

  VastaaPoista
 8. "Metallican" Whiskey in the jar on muutaman muunkin levyttämä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Whiskey_in_the_Jar. Ei tarvitse kiittää.

  VastaaPoista