lauantai 6. elokuuta 2016

Kuinka näyttää tyylikkäältä raskaana

Sain ensimmäisellä neuvolakäynnillä kaksi ohjevihkosta liittyen raskauteen, parisuhteeseen, synnytykseen ja vauvan hoitoon. Synnytys-kappale on muuten hyvä laittaa paperiliittimillä nippuun ettei tule selailtua.

Toisessa jo hävittämässäni oppaassa kerrottiin, että huiveilla ja koruilla saa pukeutumiseen ilmettä. Ihmettelin alkuvaiheessa mitä tämä horina oikein on. Nyt tiedän. Tällä yritetään diplomaattisesti sanoa, ettet tule löytämään kunnollisia vaatteita mistään, esimerkiksi Kuopion suurimmat tavaratalot eivät pidä äitiysvaatteita lainkaan valikoimissaan. On tyytyminen Halpa&Mauton-liikkeen sekä yhden lastenvaateliikkeen tarjontaan. Onhan siinä tietysti jotain omalla tavalla herkkää, kun tuleva äiti voi ostaa itselleen ja lapselleen lasten tekemiä vaatteita.

Jos vaatetarjonnasta voi jotain päätellä, niin raskaana ollessa ei nainen tarvitse muuta elämäänsä kuin pyörimistä miesten pitkien kalsareiden mukaisissa kuoseissa, erityisesti telttamallin tunikoissa/hursteissa sekä legginseissä. Toinen vaihtoehto ovat kukka-t-paidat. Raskaana olevat eivät esimerkiksi käytä päällystakkeja tai ulkoile. Perkele. 

Minulla oli ajatus, että voisin nyt kesäloman päättyessä palata toimistolle järkevissä asukokonaisuuksissa ja tuntea itseni ihmiseksi ennen peräpukama-, turvotus-, juuttikangassäkki- ja terveyssandaalivaihetta. Esimerkiksi jotenkin näin:





Kylläpä kyllä. Tässä on sitten realiteetti. Jätin lastenvaateliikkeen lakanahurstit kuvaamatta, en ilennyt pienessä putiikissa napsia.


Näyttää laadukkaalta.



Käytännöllinen materiaalivalinta.



Voin jo kuvitella itseni asiakastapaamisessa.


No, pitihän näitä sitten huumorimielessä kiskoa päällensä.




Kaunis leikkaus.





Nämä kun muuttaa lahkeellisiksi, pääsee pellehyppykilpailuun!
Ps. Kuvassa ei ole napa, vaan farkkujen nappi.



Kestosuosikki eli läpinäkyvä kangas.




Syksyn uutuus! Jo valmiiksi kulahtaneet kankaat.



Kuulen jo mustekynien kulkevan kiivaasti kohti sopimuspapereita. Ainoa tehtävä on huolehtia, että  neuvottelukumppani on mies.



Jos ette jo pistäneet merkille, minulla on ryntäät tässä leuan alla. Jos jokainen otetaan ja tuijotetaan niitä muutama minuutti niin saamme asian käsiteltyä.



Tyylikkäänä maanantaina toimistolle. "Nauti raskaudesta!"





31 kommenttia:

  1. Mä niin muistan tuon: Joko rinnat ulkona tai teltta päälle. Jos ei tykkää halpa&mauton pissis vaatteista niin vaihtoehtona olivat jumalattoman kalliit erikois-erikoisliikkeet Helsingin keskustassa. Yritä siinä nyt olla asiallinen töissä. Tsemppiä.
    Elina
    P.S Homma pahenee kuukausi kuukaudelta-sorry!

    VastaaPoista
  2. Jos sattuu olemaan raskaana ja vielä kokoa xxl tai isompi, niin kivojen raskausvaatteiden löytäminen on mahdottomuus. Innolla taas odotan sitä vaihetta, kun uusien vaatteiden hommaaminen tulee ajankohtaiseksi. Huoh.

    VastaaPoista
  3. Jos sattuu olemaan raskaana ja vielä kokoa xxl tai isompi, niin kivojen raskausvaatteiden löytäminen on mahdottomuus. Innolla taas odotan sitä vaihetta, kun uusien vaatteiden hommaaminen tulee ajankohtaiseksi. Huoh.

    VastaaPoista
  4. Ootappa aikaa synnytyksen jälkeen, sitten tuo rintavarustus vasta tursottaakin joka vaatteesta ��. Mutta aika aikaansa kutakin, nyt voi jo huumorilla muistella kun mukulat on kymmenen korvilla.

    VastaaPoista
  5. En ole raskaana, eikä ole aikomusta vielä hankkiutua mutta yhden mieluisan raskausvaatteen olen jo ajat sitten hamstrannut kirpparilta kaappiini. Haluan että minusta otetaan eteerisiä odotuskuvia se päällä. Se on t-paita jossa lukee "Shit happens when you party naked".

    VastaaPoista
  6. Selaappas Asoksen nettisivut, jos Halpa&mauttoman raitavaatteet ei nappaa. (Miten niiden pitääkin kaikkien olla raidallisia?) .😊 Hyvä valikoima äippävaatetta kohtuuhintaan. Niin ja onnea odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tutkailen oitis! Zalandot ja muut kolusin tuossa olikohan kesäkuussa ja heikko oli tulos. Kolme rytkyä päätin lopulta pitää.

      Poista
    2. Suosittelen Espritin äitiysmallistoa, netistä löytää. Ihan ihmisen näköisiä kuteita.

      Poista
  7. Selaappas Asoksen nettisivut, jos Halpa&mauttoman raitavaatteet ei nappaa. (Miten niiden pitääkin kaikkien olla raidallisia?) .😊 Hyvä valikoima äippävaatetta kohtuuhintaan. Niin ja onnea odotukseen!

    VastaaPoista
  8. Lämpimästi suosittelen netin syövereistä etsimistä! Ja jos uskallat, liityt muutamaan mammaryhmään esim facessa, koska siellä liikkuu ihan hyviäkin vaatteita.
    Ps. Sit lähempänä laskettua aikaa luultavasti päässäsi heittää yhä vain pahemmin, ja liityt legendaarisen osta-myy-vaihda -ryhmään (kestovaipat ja kantaminen), etkä ole koskaan entisesi. Welcome.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kestovaipparyhmä, ei kiitos. Polttelen paskavaipat puukattilassa vaikka.

      Taidan olla muutenkin vähän epäsosiaalinen. Kaikessa.

      Poista
  9. Ei tää tsadin tarjonta yhtään parempi ole... Nettiin vaan: Zalando, Asos, Esprit, Ellos, Mamalicious...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo Asos tulikin aiemmin vinkkinä, muut on kahlattu kesäkuussa. Mutta pitää ottaa uusintakierros. Harhatilassa kuvittelen löytäväni syystakin. Naurattaa jo valmiiks.

      Poista
  10. Olen ostanut melkein kaikki äitiysvaatteet zalandolta ja elloksesta. Paljon paremmat ja kivoimmat vaatteet kun H&M!

    Käytän myös tavallisia stretch-vaatteita, nyt rv 34.. Tärkeimmät ovat äitiyshousut - suosittelen noppies ja mamalicious vaikka vähän kalleimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Housuja oon löytäny onneksi ja niitä oli pakko hankkia kesäkuussa. Suorat housut on oikeesti kivat, merkki Queen mom :D

      Ja farkut on Mamalicious.

      Haluaisin vielä bootcut-malliset. Espritiltä tilasin mutta heidän näkemyksensä mukaan raskaana olevana reidet tuplaavat kokonsa ja ne housut oli oikeesti kehonrakentajalle paremmin sopivia, silleen salihoususti u know.

      Poista
  11. Eikös teillä päin ole tapana, että ite tehhään... Että eikun ompelukonetta/saumuria surruuttamaan "luppoaikana"....;)

    VastaaPoista
  12. Pakosta olen minäkin joutunut selailemaan noita äitiysrytkyjä, kun ei ihan joka paikkaan kehtaa lähteä verkkareissa. Itse katselin, että ainakin Bella Bambinalla ja Bebesillä oli ihan siedettävän näköisiä vaatteita. Myös Topshopilla oli jotain, jota saattaisin harkita päälleni. Sitten kun maidotuottaminen tulee ajankohtaiseksi voin lämpimästi suositella Boobin tuotteita...sitä kun kulkee yötä päivää imetysliiveissä, niin oppii arvostamaan mukavuutta, toimivuutta ja jopa sitä ulkonäköä.

    VastaaPoista
  13. Suosittelen kolmea alimmaista. Todennäköisesti niitä käyttämällä miespuoliset kollegasi huomaavat raskautesi vasta kun jäät pois töistä - häivyttävät mahan tehokkaasti. Plussana täytyy vielä lisätä että kyllä ne tuosta vielä kasvaa raskauden myötä.

    VastaaPoista
  14. Tsemppiä - onneksi kyseessä on ns määräaikainen tilanne;)

    VastaaPoista
  15. Onnea matkaan ;-) Täytyy niitä asiallisiakin löytyä - jostain...
    Minä ostin omani melkein kaikki edellisellä vuosituhannella kirpputoreilta ja muualta kierrätyksestä. Eihän sieltä bisnesluomuksia löytynyt, mutta jotain noita parempia kuitenkin ;-)

    VastaaPoista
  16. Tsekkaa netistä myös Lindexin MOMmallisto

    VastaaPoista
  17. Kaikki nuo kuvaamasi asukokokonaisuudet on kuitenkin paljon tyylikkäämpiä kuin oma kesäinen odotuslookkini 17 vuoden takaa hellekesänä, eli pyöräilyshortsit takaperin (että vyötärö yltää mahan yli) ja telttamallinen teeppari :) Onneksi mukula syntyi ennen routaa ettei tarvinnu miettiä seuraavaa siirtoa...

    VastaaPoista
  18. Helsingissä olen nähnyt kyllä Name it- liikkeessä äitiysvaatteita. Eikö Kuopiosta löydy vastaavaa? Ja kun pääset imetysvaiheeseen, niin mamalicious vaatteet on parhaimmat, suosittelen!

    VastaaPoista
  19. Mä en valitettavasti voi osallistua keskusteluun antamalla vinkkejä kuten edelliset kommentoijat, mutta sen sijaan halusin kertoa, että mä nauraa hörötän täällä toimistolla vieläkin ääneen tälle: "Onhan siinä tietysti jotain omalla tavalla herkkää, kun tuleva äiti voi ostaa itselleen ja lapselleen lasten tekemiä vaatteita."

    Mulla ratkesi kerran C&A:n halpispöksyistä sauma heti ekalla käyttökerralla, ja mä valitin housujen huonoa ompelulaatua kaverille. Se totesi siihen: "Stupid little Indian children!"

    VastaaPoista
  20. Käytettynähän nämä kannattaa ostaa, äitiysvaatteet on törkyhintaisia kun tehdään pienissä erissä ja käyttöaika on lyhyt. FB Äitiys- ja imetysvaate/tarvike kirpputori, siellä on 15 000 jäsentä ja homma toimii. Kyllä löytyy ja halavalla.

    VastaaPoista
  21. Mitähän vuoden siivoojalle kuuluu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin. Toivottavasti kaikki hyvin?

      Poista
    2. Siunatut immeiset <3 Kaikki on hyvin, hiljaisuus johtuu liiallisesta työnteosta joka haittaa kaikenlaista hölmöilyä. Pittää torhistautua.

      Poista
  22. "Masutuubi" (sana suoraa sukua paituleille, voimahaleille ja pussukoille) päälle ja vanhat housut auki alle. Useimmiten tuo hankala vaihe ei kestä onneksi kovinkaan ikuisesti. Itsellä oli aikoinaan yhdet ainoat äitiyshousut, nekin lainasellaiset ja valkoiset. Pesin harva se ilta ja yöksi patterille kuivumaan. Onneksi mustikka-aikaan mennessä lapsi oli jo syntynyt.

    VastaaPoista