perjantai 14. heinäkuuta 2017

Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän

Tällä kertaa tee-se-itse-projektivuorossa on härän kallon ja taljan työstäminen. Seuraa ohjeistus niille uusavuttomille, joilta homma ei luonnistu tuosta vaan.

Ensin tapetaan ja nyljetään härkä. Sitten ruho kuljetetaan hirviporukan liiterille roikkumaan viikoksi. Tai neljäksi päiväksi, koska kaikilla normaaleilla ihmisillä on lähtö perheen kanssa lomamatkalle. Pää ja talja tuodaan kotiin. Mielellään vaimon lava-autolla, koska edelliset verivalumajäljet on Suomen kesä jo kerennyt huuhtoa pois ja auto näyttää turhan siistiltä. Sopiva tulevan lattiataljan sekä vitriinikallon väliaikaissijoituspaikka on entinen lantala asuinrakennuksen välittömässä läheisyydessä.

Sisälmykset ja luut viedään kellariin talteen, koska siellä täysin käyttökelpoiset haaskatarpeet säilyvät hyvinä jatkokuljetusta ajatellen. Suositaan mansikkahillojen välitöntä läheisyyttä.

Sitten lähdetään Kalajoelle sähköasennuskeikalle ja unohdetaan sekä kallot, nahat että sisälmykset niille sijoilleen. Tämä on muuten varmin tapa saada helle viimein saapumaan. Ei mene aikaakaan, kun haju jo tuntuu ulko-ovella asti sopivassa tuulessa.

Nyt kun aloitettiin niin samaan syssyyn myös ilmainen kuljetusvinkki. Kun rahdataan vuokramökiltä pois vanhoja sänkyjä, patjoja ja petareita, on ihan akkojen vouhotusta ryhtyä niitä muutaman kilometrin ajomatkan takia sitomaan tai ainakaan pressulla peittämään pölisevän hiekan vuoksi.

Ei ole pitkäkään matka viimeisen ylämäen päältä käydä enimmät petarit kantamassa sisälle. Samalla tulloo kopisteltuakin.Ei kahta iliman kolomatta. Ens kesälle matkailuidea. Kolin erämessut. Ovat siis samanlaiset kuin Kuopion erämessut, mutta sillä erolla, että Kuopiossa on näytteilleasettajia.Ei mulla taas muuta.


10 kommenttia:

 1. Ihania ovat nämä blogientrysi! Näitä jaksais lukee vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä oon toisinaan huojentunut ettei niitä tuu kovin usein :D Ymmärrät varmaan miksi.

   Poista
 2. Juu määkin aina odotan näitä Siivoojan juttuja - kutkuttaa mun nauruhermoja kyllä ������

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeista! Voin tunnustaa olevani sen verran uusavuton, että en olisi hoksanut alkaa työstää taljaa ja kalloa ihan tällä tavalla. Voi olla, että olisin suosinut jotain vähemmän hajuja tuottavaa menetelmää... Pieleen menisi siis ja pahasti!

  VastaaPoista
 4. Sama säilytysmenetelmä toimii muuten myös kaloihin ja niiden suolistoihin.

  VastaaPoista
 5. Miksi noita pitää säilyttää???

  VastaaPoista
 6. Pikkasen alako pykkäyttää vaikka haju ei tullutkaan ruudun läpi... o_0 Noi toukat. Yyyyyggghhhh. Liikaa aamuvatsalle.

  VastaaPoista
 7. Olin kaikenlaisten muiden touhujen ja loman takia unohtanut blogisi. Niinpä tuli tänään kuin ylimääräinen jouluaatto kun muisti palasi ja sain kelpo annoksen juttujasi kerralla.
  Kiitos ja kivat jutut!

  VastaaPoista