keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Sisustaminen on perseestä

Tilasin verkkokaupasta lastenhuonetta varten keltasävyisen räsymaton. Ajattelin että kerrankin jotain väriä. Ja että panostan ja ostan "vähän paremman maton" halppismattojen sijaan. On käsin tehty ja uniikki ja design ja kaikkea ihanaa.

Se oli virhe. Uniikki se varmasti on, sillä jos yrittäisi kutoa noin ruman maton, tuskin onnistuisi.Matto näyttää epäilyttävästi siltä, että siihen on piilotettu intialaisten bussiraiskaajien rikoksentekoasut.

Nyt tämä oksennus pitää sitten vielä pakata ja palauttaa, ja kytätä että rahat tulevat tilille. Matto toimitettiin semmoisessa makkarankuoressa, että Slurren sanoin on helepompi laittaa tiikerille luistimet kuin saada matto takaisin samaan pakettiin.

Viddumäenjaksa. Kai se saatana taas on Ikealta ostettava, kuten rahvaan kuuluu.27 kommenttia:

 1. Hölmö laittaa näin suosittuun blogiin putiikin omalta sivulta tuo kuva ja arvostella sitten jonkun käsityötä. Nimittäin googlen käänteiskuvahaulla pääsee suoraan ko. putiikin sivuille.
  En ole mikään räsymattojen fani, mutta sen verran luulisi ymmärtävän, että kierrätysmateriaaleista tehty matto ei aina vastaa kuvaa, joka putiikin sivuilla on. Tuokin räsy on ihan normaalisti kudottu, joskaan väri ei vastaa ihan sitä mitä kai odotit.
  Pointtini siis oli, että aika turha mustamaalaus oli tämä kyllä.

  -Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeutettu mielipiteeseesi, kuten olen minäkin.

   Poista
  2. Juu, toki, mutta onko ihan relevanttia laittaa lähes virman logola ulinat nettiin?

   -J

   Poista
  3. No etköhän nyt vähän mausta? :D Eihän tässä lue mistä tää on.

   Poista
 2. Ymmärrän kyllä Jaanan pointin, mutta niin myös "vuoden siivoojan". En usko että tarkoituksena oli mustamaalata ketään, kritiikkiä sen sijaan pitää pystyä ottamaan vastaan varsinkin tuolla alalla. Vai mielistelemälläkö ihmiset kehittyy taitavammiksi? Kun eihän tuossa ole sen suurempaa ongelmaa kuin että laittaisi semmoiset kuvat sivuille mitkä pitävät kutiaan. Ei ne myyntisivut kuitenkaan ole mikään instagram missä jo valmiiksi olettaa että 90% sisällöstä on muokattua. Ja luulisi jopa että tulisi yrittäjälle halvemmaksikin kun ei tarvitse koko ajan olla postittamassa palautuksia.

  VastaaPoista
 3. No onhan toi ruma, vaikka kuinka haluaisi kauniisti ajatella.

  VastaaPoista
 4. Ei olis kyllä tullu pieneen mieleenkään googlata jollain kuvahaulla tuotetta, mutta pakkohan se oli kun niin oikein kehoitettiin tekemään. Tietääpähän tulevaisuudessa :D

  VastaaPoista
 5. Meillä mummolassa oli tuonnäköisiä mattoja ja taattua kierrätysmateriaalia; kaikki vanhat vaatteet, lakanat, verhot suiruttu kuteiksi ja tuo ruskea raita oli resuista nailonsukkahousuista :)

  VastaaPoista
 6. Ja mä oon niin tumpelo, etten yrityksistä huolimatta ymmärrä miten tuon mattofirman löytää!! Mutta kuva ja todellisuus taaskin erilaisia. Ymmärrän v...sen.��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä just varta vasten opettelin, klikkaat hiiren oikeenpuolimmaisella napilla ja valitset kuvahaku (google) ja sieltäpä se löytyy ihan melkein kärkisijoilta :D

   Poista
 7. Höh. Onhan tuo eri näköinen kuin ekassa kuvassa mutta mun mielestä ei mitenkään ruma.

  VastaaPoista
 8. Aktiivisena nettiostajana komppaan Siivoojaa. Jos värit eivät stemmaa tulee enemmän turhia palautuksia. Nyt puhutaan _netti_kaupasta, jossa kuluttaja ostaa mitä näkee. Ei voi lähteä olettamuksesta "kyllä pitäisi tajuta" - ai miten? Itse ostin ihanan sahraminkeltaisen kelim-maton; oli ripulin ruskea. Takaisin meni.

  VastaaPoista
 9. No onhan toi matto nyt ihan hanurista! Näyttää ihan joltain autiotalon vintiltä löytyneeltä. Ei sillä että niissäkään mitään vikaa ole. Mutta vaikka kuinka olisi kierrätysmateriaaleista tehtyä tavaraa, täytyy hyväksyä asia, että kaikkea sontaa ei tarvitse kierrättää. Varmasti tästäkin maailmasta löytyy parempikuntoisiakin lumppuja matonkuteiksi. Minä olisin pistänyt palauttaen myös tuon maton!

  VastaaPoista
 10. Hain minäkin sitten tuon mattofirman, ja hupsista, maksaisiko anonyymi valittaja oikeasti 120,- matosta, joka ilmenee täysin eri väriseksi ja selkeästi löysempikuteiseksi kuin kuvassa? Itse olen räsymattoihminen, ja olen niitä raahannut jopa kaatopaikalta kotiin, laadukkaampia ja nätimpiä.

  VastaaPoista
 11. Itse olen mies ja en huomaa matoissa mitään eroa. Ehkä vähän sinisemmässä valosssa otettu tuo alempi. Kuvien käänteishaku oli uusi ja hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Itse olen mies ja en huomaa matoissa mitään eroa."
   Tämä virke selittää itsensä. :D

   Poista
 12. Eihän tässä jutussa olis mitään vitsiä ollu, jos se olisi kirjoitettu ilman sarkasmia. Kyllä varmasti jokainen tajuaa että käsin tehtyä räsyä ostaessa väri ei aina mätsää ja saattaa tulla pettymyksi, mutta vitsi menee pilalle kun sitä selittelee. Kuten nyt teen tässä ja tunnen itseni tylsäksi ja tosikoksi :D

  VastaaPoista
 13. Onhan toi matto ihan helevetin ruma! ������

  Kiitos taas päivän nauruista! Ja maton kutojalle ihan hyvä ehkä saada vähän palautetta että skarppaa mattojen ulkonäössä jatkossa. Käy hänelläkin paremmin sitten kauppa.

  VastaaPoista
 14. Jep rentoa on..kiitos käänteiskuvahakuvinkistä..ei myöskään olisi tullut mieleen etsiä ilman neuvoa.

  VastaaPoista
 15. Joo! En minäkään olisi osannut ilman aloitusreplaa. Että siinä se vasta huippumainos olikin.

  VastaaPoista
 16. Keltainen räsymatto Googlen kuvahakuun niin löytyy jo ihan sillä ilman erityistaitoja :)

  Saisi nuo tuotteet edes kaukaisesti muistuttaa sitä mitä myydään.

  VastaaPoista
 17. Pisteet Siivoojalle rehellisestä mielipiteestä. Makuasia tietysti, mutta onhan se nyt kummallista, jos ei saa julkisesti sanoa jotain ostamaansa esinettä rumaksi. Eihän tekstissä haukuttu myyjäliikettä millään tavalla, tuotiin vain esille oman värimieltymyksen poikkeavuus myyjäliikkeen värimieltymyksestä. Sanoohan jo sananlaskukin, että yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi5. heinäkuuta 2017 klo 21.03 Kirjoitti:"En ole mikään räsymattojen fani, mutta sen verran luulisi ymmärtävän, että kierrätysmateriaaleista tehty matto ei aina vastaa kuvaa, joka putiikin sivuilla on."

  Moni ostaa kuvan perusteella. Tehdää nätti kuva ja saadaan ihmiset ostaamaan.
  Minusta vaikutaa , että on käytetty Fotoshoppausta .Kuvankäsittely ei siis ole mitään uutta. Nykytekniikalla se tehdään vain helpommin ja taitavammin.
  Ja mikä se tosi on? Kenen todellisuus on tosi?? Kuva voi olla himmeä ja näyttää eri tavalla riippuen valaistuksesta. Minä katson räsymattoa ja näen räsymaton, joku toinen näkee siinä muuta.

  VastaaPoista
 19. Paikallisessa mattojen kudontapiirissä voitaisiin ottaa tilaustöitä mielellään vastaan - saisi lähellä ja vastuullisesti tuotettua räsymattoa. Ainakin omilla kotikulmilla mammat tekevät mielellään "ihan tekemisen ilosta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti vielä mainita, että hienoa, että joku kerrankin antaa kriittistä palautetta! Näinä blogiyhteistyön aikoina (ja useampaa raksablogia lukevana) meinaa pistää vituttamaan, kun kaikki on ihanaa ja auvoisaa ja kellään ei ole mitään kriittistä sanottavaa. Näitä juttuja on aina tällaisen syntymähappaman ilo lukea!

   Poista
 20. No onhan tuö rääsy aivan eri kuin photoshopatuissamainoskuvissa, niin värinsä kuin laatunsakin puolesta! Tuon kun pesee kerran, niin atoimeksi hajoaa. Tuollaisella hinnalla pitäisi saada jo laatua.

  VastaaPoista