tiistai 5. kesäkuuta 2018

Lapsimatkailun ABC

Olemme kovasti suunnittelemassa kesälomamatkaa Ähtäriin, koska pandat. Asiasta on puhuttu kaveripariskunnan kanssa kerran eli naiset muistavat tämän keskustelun ja miehet eivät. Naisten logiikalla on pyrittävä tekemään sesonkiaikaan kohdistuvat majoitusvaraukset mielellään kuukautta ennen matkaa. Sitten on erikseen tämä miesten logiikka.

Olen kesälomaa varten vähän harjoitellut ja järjestänyt lapselle erilaisia ohjelmapalveluita lähialueella. Kävimme kaapunnissa kivassa puistossa, jossa oli penskoille jos jonkinlaista aktiviteettia: liukumäkeä, kiipeilytelinettä, keinua ja lukuisia muita, joita en tarkemmin ajatellen edes osaa nimetä. Ipanan mielestä hienointa oli, että leikkialueen vieressä oli pieniä kiviä. Samoin hittejä olivat viemärikaivon kannet sekä muutamat urheilukentän vieressä olevat betoniporsaat. Pitänee vaihtaa pandareissu virkistävään piipahdukseen Leppävirran K-Rauta Malisen takapihalla.Uuh! Kiviä.

Koska hyvää vanhemmuutta on voimakas tarve todistella, vierailimme myös uudistuneessa Kuopion eläinpuistossa. Lapsimatkailuamatööri voisi äkkiä kuvitella, että alpakat, miniatyyrihevoset (vai mitä ne oli), kalkkunat, riikinkukot ja muut olisivat mielenkiintoisia. Mutta ei. Eläinpuistossa on ideana se, että maksetaan sisäänpääsymaksu ja sitten kerätään pari tuntia samoja rikkaruohoja kuin kotonakin.

Lampaat sentään kiinnostivat. Niistä yksi päätti tutkia onko pienen ihmisen kädestä ravinnoksi. Tämä julman näköinen lammas repi ipanan kädestä liki aitaukseen saakka. Ärsytti kun pitää keskeyttää kuvaaminen ja instailu.


Look mama! No hand.Koska lapsuudesta eivät (onneksi) muista niin vanhemmat kuin lapsikaan mitään, on tärkeä taltoida yhteisiä iloisia tervehenkisiä reissuja kuvien muodossa. Sitten voi vanhempana kiikkustuolissa muistella, että teinpä minäkin ees jotain joskus oikein ja ei voi ainakaan minusta johtua, että lapsesta tuli sosiaalidemokraatti.
Matkailun ohella olen päässyt tutustumaan lapsen sairasteluun oikein urakalla. Olemme nyt vaihtaneet ipanan hoitopaikkaa ja siinä menikin kolme päivää kun ensimmäinen sairastuminen iski. Nokka on tursunnut räkää siitä lähtien ja tilanne eskaloitui sunnuntaina kuume-ripuli-enkylläsyöenkäjuoyhtäänmitäänmitätarjotaan-tautiin. Mutta nyt tällaisetkin talkoot läpikäyneenä voin antaa pienen vinkin. Jos lapsi ei syö mitään lautaselta tai pöydän ääressä, heitä kaurahiutaleita ja pähkinöitä lattialle. Kyllä nimittäin maistuu.

Tasa-arvoinen arki on kyllä mahtava asia. On ihana että saan tässä sohvalla harrastaa luovaa kirjoitustoimintaa, katsoa keihäänheittoa ja kuunnella toisella korvalla, kun lapsi huutaa kun lampaan syömä isimiehen yrittäessä nukuttaa häntä. Meillä nämä kuviot menevät silleen, että isäntä hoitaa lapseen liittyviä arkitoimia itseohjautuvasti osapuilleen viisi kertaa sadasta. Ja kohta se varmaan haluaa jotain palkintoseksiä kun tulee takaisin olohuoneeseen. Mama Lisa.
31 kommenttia:

 1. Ja jälleen kerran naulan kantaan ja nyrkki silmään. Täällä mielenkiinnolla odotan kesälomaa. Miehen lomista ei ole tietoakaan, joten hoitopaikat on varattu (ja maksetaan) minun töitten mukaan. Ehkäpä suuntaan tappelevien lasten kanssa rentouttavalle kesälomareissulle Rukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kutkuttavan ihanalta. Oisko semmonen kaikille liikaa sokeria ja katsotaan vaan Netflixiä eri huoneissa -loma mitään?

   Poista
  2. Meidän perheen seuraava loma toteutetaan näin. Lapset (12, 14)olivat olleet lomalla reilun kk ennen mun lomaa 17 v. loma alkoi samaan aikaan. Lähdettiin 500 km päähän lomailemaan mun loman alettua. Kaksi päivää reissussa oltua kaksi kolmesta teinistä sai mut niin raivoihini, että ostin niille bussiliput kotiin. Kolmannen kanssa ajettiin pari tuntia Ranualle. Iltasella kysyin, etteikö ollutkin mukavaa jäädä tänne viettämään kesälomaa ja nähdä eläinpuiston eläimiä. Vastaus: Ihan joo, mut oisin mä viihtynyt kotona omassa huoneessakin.

   Enää en yritä tehdä mitään yhdessä, joka olisi musta kivaa. Ollaan vaan kotona omissa huoneissa kännyillä. Vähiten stressiä ja riitoja.

   T. 7 lapsen entinen kotiäiti, nykyinen 3 alaikäisen työssäkäyvä äiti, joka yrittää parhaansa.

   Poista
 2. Vuohi on vaan Stephen Kingin It-henkisesti että "Hello, Georgie" ja lapsella on vielä keltainen paitakin. :D

  VastaaPoista
 3. Odotahan Joulua! Silloin olet juossut peräsuoli pitkänä kaikki kaupat läpi ja hommannut kaikkein hienoimmat ja kalliimmat lahjat jälkikasvulle. Sitä palleroa kiinnostaa tasan vain ja ainoastaan lahjapaperit, joten vinkkinä, panosta paperiin =)

  Mamma monelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Kiitos vinkistä. Repesin tuolle peräsuoli pitkänä juoksemiselle ihan huolella.

   Poista
 4. Ahhahahhaaa, tuo oikea-aikainen otos ruskean eläimen peräpeilistä on jotenkin niin kaikenkertova. Kiitos taas (kuten huomaat, taapero sisälläni kiinnittää huomion olennaiseen) kuvista ja sanoista, sinä se osaat.

  Rentouttavaa pandalomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heinäkuun alussa mennään, jonniinlainen majapaikka varattu ja pandaliput vielä ennakkoon ostamatta. Getting there...

   Poista
 5. Onks se kakara jo noin iso, miten se aika rientää. :)

  On kyllä just tollasta toi lapsen kanssa eläminen. Anonyymin vinkkiin lisään, että panosta pahvilaatikoihin. Niistä saa hyviä autoja ja robootteja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei mee ku muutama kuukausi niin on jo kaksivuotias. Erityisesti ajan kulumisen huomaa siitä että minä oon vanhentunut tänä aikana 10 vuotta.

   Poista
  2. Ahhahhaa, sama tunne! Oon palailemassa töihin liki 2,5 vuoden kotoilun jälkeen ja epäilen, että nähtyään naamani, työkaverini ynnäilevät kuumeisesti että olinko kuiteskin poissa muutaman vuoden pitempään��

   Poista
 6. Serkkuni aikoinaan oli päättänyt järjestää lapselleen mukavan kesäloman. Oli huvipuistoreissua, kylpylälomaa ,angry birdsejä ja kaikkea mitä ikinä toivoa voi. Kesän lopulla lapselta kyseltiin mikä kesässä oli parasta, "se kun pääsi mereen uimaan". Kuitenkin asuvat meren rannalla että ei ollut kyse mistään once in a lifetime jutusta. Rentouttavaa kesää :) suosittelen pandaloman sijaan sitä k-rautaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jonkun oppaan miten saa lapsen kanssa tehdystä lomamatkasta toimivan. Lannistuin kun siinä oli ehkä 30 kohtaa mitkä pitää helvetin tarkkaan valmistella ja suunnitella. Ja loman jälkeenkin pitää muistaa käydä läpi kaikki pettymykset (keskustella) ja katsoa lomakuvia ja ideoida minne sit seuraavaksi voitais mennä ja ja ja. Eli ilmeisesti pitää joka viikko pitää "katsotaas näistä kuvista miten meillä oli niin hauskaa sinä yhtenä viikkona koko vuodesta", jotta lapsi osaa oikean vastauksen kun kysytään mikä oli kesälomassa parasta.

   Poista
 7. :D Kiitos!

  Jättäisin panda-loman tuleville vuosille, ellet sitten itse hingu niitä näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis kivien tiputtelu viemärinkansien raosta - parasta ikinä!

   Poista
  2. Ei, kyllä me nyt mennään. Kohtahan se jo maksaa (ilmaista alle 3-vuotiaalle).

   Poista
 8. :D :D ! Mukavia kesälomareissuja t Riitta mummu

  VastaaPoista
 9. Nainen dissaa miiesten logiikkaa, jo on elämä!!
  Lapsella selvä rautakausi, soita sille iron maidenia.
  Lattiaruokinta kunniaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiva musavinkki. Heti käyttöön! Radio Rockia olemme kuunnelleet usein automatkojen aikana. Ehkä täsmäaltistus toimisi vielä paremmin.

   Poista
 10. Kuulostaa niin tutulta... Muumimaailmassa silloin vielä ainoaa lastamme kiinnosteli eniten saippuakuplien puhaltelu, jepjep. Onneksi oli ilmaista :D Ja vähän isompana on Lanzaroten reissusta jääny nuorten miesten mieleen päällimmäisenä miten kumpikin oksensi vuokra-auton kyydissä saarta kierrellessä, koska mutkaiset tiet o.O

  VastaaPoista
 11. Mullekin on jäänyt mieleen Korkeasaaren reissu lasten ollessa pieniä. Mielenkiintoa herättivät lapsissa eniten rannalla vapaasti liikkuneet sorsat niiden aidattujen eläinten sijaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoossa elukkapuistossa oli metrin päässä laaman ja alpakan risteytyksiä. Mutta. Sitäkin lähempänä oli kivellä tosi isoja muurahaisia.

   Poista
 12. Oma tuore ylioppilaani oli 2-vuotiaana päiväkodin kanssa hevosretkellä. Illalla kotona kertoi 'siellä oli KAKKAA!'. Jee! Jostain taas kuin pikkupojasta, joka oli käynyt Korkeasaaressa ihastelemassa kaapelikeloja 😍. Eiks ole ihanaa miten lapset näkee maailman erilailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkaa ja kaapelikeloja :D Jämäkkää settiä. Teemapuistobisnekseen?!

   Poista
 13. Isokippari ja pikkukippari25. kesäkuuta 2018 klo 11.52

  Nyt on kolmas kesä purjeveneessä. Voi kun on kaikkea kivaa tarjolla supervilkkaan kaksivuotiaan näppärille sormille. Mittarit se sai jo viime kesänä sellaiseen tehdassäätötilaan, että piti useamman kerran lukea käyttöohjeet, että pääsi itse samoihin asetuksiin.

  Purjehdus ei ole ongelma, kun pikkukipparille on fillarijakkara takakaiteessa. Siinä se ihmettelee ja nukkuu ajossa.

  Asennekysymys tämä purjehdus on. Enää viisi vuotta, niin ei ehdi omalla veneellä purjehtimaan, kun joka viikonloppu tullee menemään juniorin jollakisoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan suurinta mahdollista hattua. Niin korkealle kuin mahdollista. Kyllä en pystyis tuohon.

   Poista
 14. Nimeni on Elfrida. Kun mieheni jätti minut, olin järkyttynyt ja murtunut, enkä voinut hillitä itseäni moneen kuukauteen. Tein kaikkeni saadakseni hänet takaisin, mutta turhaan. Lähdin toiseen kaupunkiin siinä toivossa, että voisin aloittaa kaiken alusta. Tapasin toisen miehen, jonka kanssa yritin parhaani olla, mutta se ei onnistunut, koska en voinut rakastaa häntä. Tiesin, että rakastan edelleen ja haluan mieheni palaavan luokseni. Niinpä aloin etsiä apua ja sitten löysin VALKOISTA MAGIAA, eri näkemyksistä, joista olin lukenut. Juttelimme ja sain hänet ymmärtämään kaiken, mitä minun piti tietää, uskoin häneen ja noudatin menettelytapoja. Hän työskenteli minulle ja palautti rakkauden ja siteen minun ja mieheni välille, ja juuri 48 tunnin kuluttua, kuten hän lupasi, mieheni etsi minua ja aloimme puhua, ja hän tuli katsomaan minua missä olen, ja teimme asioita. ja meistä tuli taas onnellisia yhdessä. WHITE MAGIC on luotettava ja voi auttaa sinua, jos otat häneen yhteyttä missä tahansa. Lähetä hänelle vain tekstiviesti sähköpostitse: findritualforlife@gmail.com
  Tai WhatsApp: { +2349046229159 }
  { +3550685677099 }

  VastaaPoista