torstai 12. heinäkuuta 2018

Tee se itse: upeat lapsuusmuistot

Ennen oli kaikki paremmin ja omassa lapsuudessa oli aina kesä ja vain vähän hyönteisiä. Ja banaanilimpparia oli aina korillinen kellarissa. Ja selkään saatiin vain asiasta.

Hyvään vanhemmuuteen kuuluu olennaisena todistusaineiston kerääminen omasta erinomaisuudestaan ja säännönmukaisista onnistumisista. Niillä voi syyllistää jälkikasvua käymään siinä vaiheessa, kun itsellä olisi kaikki mahdollinen aika maailmassa käydä lastensa ja mahdollisten lastenlapsien luona, mutta on vaan niin paljon kätevämpää, että ne jotka ovat pakotettuja liikkumaan pieneen muuttokuormaan verrattavan tavaramäärän kanssa ovat niitä, jotka suorittavat säännölliset vierailut. Jos mahdollisesti olet kokenut haasteelliseksi tällaisen henkiseen sodankäyntiin soveltuvan materiaalin keräämisen, elä hättäile.


Vinkki 1: Ota kuva ennen kuin ehdit pilata kaiken

Kotioloissa kesäisenä ohjelmanumerona toimii hyvin markkinoiden halvimman, kiinalaisten lasten tekemän altaan täyttäminen suihkuhuoneen ikkunasta vettä lirittäen. Altaan täyttämiseen ja siihen liittyviin järjestelyihin menee puolitoista tuntia ja kahden minuutin pulikoinnin jälkeen voikin kääriä pyyhkeeseen kylmyyden vuoksi vuolaasti itkevän lapsen serkkuinensa.

"Tehän sanoitte, että tänään olisi lämmin päivä".Vinkki 2: Laita paikat kuntoon

Alkukesästä on hyvä hoitaa pois rästiin jääneitä kunnostusaskareita, kuten talon maalaus, lahojen rappusten uusiminen ja ulko-oven vaihtaminen ilman ja veden läpäisemättömään malliin. Mikäpä olisikaan mainiompi muisto lapsen taaperovuosista kuin edustava otos juuri kunnostetun talon edustalla.

Lapseni tulee kuvaamaan Vuoden Siivoojaa postuumisti aikaansaavana ja ahkerana, nöyränä ja oikeita valintoja tehneenä tolokun immeisenä.Vinkki 3: Perheen perinteiden vaaliminen ja siirtäminen seuraavalle sukupolvelle

Kun lomalla on perheen kesken yhteistä aikaa enemmän, voi huolehtia siitä, että siirretään oleellista elämäntapatietoutta jälkikasvulle. Juuri optimaalisen puoli-istuvan asennon löytäminen Netflixiä katsellessa sekä oikean perunalastulaadun tunnistaminen ovat niitä taitoja, jotka antava tässä elämässä vielä paljon pienelle kulkijalle.

"Ilman vanhempieni antamia neuvoja en mitenkään pystyisi katsomaan digitaalisia verkkotallenteita läheskään niin pitkään yhdeltä istumalta."
Vinkki 4: Täysin asiayhteyteen kuulumaton sisustusohje

Tampereella ollaan monissa asioissa muita edellä. Tämän valaistusratkaisun ansiosta vähän yksinkertaisempikin paikantaa tuon yleisesti vältellyn mysteeriesineen vessakäynnin yhteydessä. Vielä kun neonvalokirjaimin olisi ilmoitettu, että: käytä oman paskan putsaamiseen vessanpöntöstä, tuoreeltaan.Ihanaa, Tampere. Palaamme taas seuraavana kesänä.


7 kommenttia:

 1. Silviisiin ja tismalleen !
  Tämä lause;

  "Niillä voi syyllistää jälkikasvua käymään siinä vaiheessa, kun itsellä olisi kaikki mahdollinen aika maailmassa käydä lastensa ja mahdollisten lastenlapsien luona, mutta on vaan niin paljon kätevämpää, että ne jotka ovat pakotettuja liikkumaan pieneen muuttokuormaan verrattavan tavaramäärän kanssa ovat niitä, jotka suorittavat säännölliset vierailut."

  - totta joka sana ! Nyt haisee omakehu ja itsetyytyväisyys, sillä silloin kun Perikuntaa alkoi kertyä, päätimme yksissätuumin, että vietämme joulut paikassa A ja mikäli joku tahtoo joulua kanssamme viettää, tulkoot sinne. Me emme aja joulurallia penskojen kanssa. Se oli niin paras päätös. Ehkä siinä pientä nikottelua aluksi oli, mutta kaikki loppujen lopuksi tajusivat homman pointin.

  Hupaisaa helleviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen päätös! Meillä oli jo ihan riittävän vehkeestä se ralli ennen lastakin ja älyttiin lopettaa sinkoilu hyvissä ajoin. Alussa oli pientä syyllistämistä, mutta kun ei tehonnut, jäi keinovalikoimasta pois nopeasti.

   Poista
 2. Mahtava tama sun blogi ja niin piristavaa aina lukea! Ei oma elama enaa niin vaikealta tunnukaan. Piti ihan lukea kaikki postit jo toiseenkin kertaan kun alkoi tulla vieroitusoireita. Ja verkkokalvot syyhyten jatkoa odotellaan. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hei, miten hellekesä sujui teillä?

  VastaaPoista