sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ei voi pistää paremmaksi

Oli määrä aloittaa tänään pehkun paalaus. Puimurijumalat päättivät toisin ja ruoska on ehkä seitsemännen kerran tälle sadonkorjuukaudelle pajalla. No, mikään ei silti estä valmistelutöiden tekemistä. Pehkut ovat menossa kylän lammasfarmarille. Teimme tänään hänen navetanvintillään ennakkoraivausta paalien varastointia varten. Navetan ulkohuusi muunnettiin samalla pieneksi lauta- ja paneelivarastoksi. Seinä on tapetoitu mahtavilla julisteilla ja aikakauslehdistä revityillä sivuilla.


Kun hän vielä luuli, ettei hänen uransa pääty Suomessa.
Olikohan tässä jo siirrytty Marja-Liisan osalta sukupuolitestaukseen.Osattiin sitä Suomessakin pillerihattujen käyttö ja oikea kallistuskulma.


"Selvästi pidemmälle."
Takaisin pehkuasioihin. Oraakkelina ennustan, että yli 170-senttisellä henkilöllä on pää- ja selkäkipuja tässä työympäristössä pyörimisen jäljiltä.Vintiltä löytyi huikeaa kamaa. Kaikkea aina erilaisista rekimalleista puuluistimiin ja -suksiin asti. Monenlaista pientavaraa kaivettiin pehkujen seasta esille. Mutta ylivoimaisesti paras juttu oli aiempien asukkaiden tekemät muistiinpanot. Kylän merkittävät tapahtumat oli kirjoitettu vintin seinään."1963 oli maanjäristys."

Miten tuosta voi laittaa paremmaksi? Aika masentavaa tietää ettei oman kylällä asumisen aikajanalta ole löytynyt tai tule löytymään kovempaa merkintää.


2 kommenttia:

  1. Ei voi minkään, että tuosta Marja-Liisan kuvasta tulee aina mieleen lapsuusmuisto Matti Nykäsestä. Oli jotkin voitokkaat kisat joissa molemmat pärjäsivät niin hyvin, että saivat naamansa paikallisen osuuspankin isoon ikkunaan isona lakanana. Mitäpä sitä pilkisti sieltä Matin suuresta sieraimesta... Eipä tunnettu siihen aikaan mitään kuvansiloittelua. Sitä en ymmärrä miksi Marja-Liisan tuon ajan kuvat tuo näyn aina mieleen, kun Matin omat kuvat ei tuo. Lienenkö takana se, että olisi toivonut Marja-Liisan äiti-ihmisenä huomaavan, että Matilta pitäisi niistää nenä ennen palkintokorokkeelle nousua.

    VastaaPoista
  2. "Vuonna 2015 tämä kirjoitus pääsi internettiin"
    "Vintti siivottiin 2015"
    "#puimurieitoimi"

    VastaaPoista