sunnuntai 31. elokuuta 2014

Suomalainen, ruotsalainen ja mehtäläinen

Joskus televisiota katsellessa käy niin, että kaukosäädin tippuu sohvan käsinojalta ulottumattomiin eli kakeen ei yllä kiinni siten, että kolme raajaa neljästä pysyy sohvan puolella. Rajansa kaikella ponnistelulla. Laiskuudesta rangaistaan mainoskatkon muodossa.

Tänään kaupallisten tiedotteiden ja aivokäyräkooman välistä pompsahti jotain mielenkiintoista: Bastuklubben. Tämän joutunee ehkä katsastamaan.Bastuklubbenin esittelypätkästä tuli mieleen miten olen päässyt töissä havainnoimaan suomalaisten ja ruotsalaisten miesten eroavaisuuksia. Seuraavassa on esitelty tärkeimmät seikat. Yleistäminen on ihanaa.


Hiukset

Ruotsalaisilla on paksummat hiukset ja stailaukseen liittyy huomattavia määriä muotoilutuotteita. Enemmän on todellakin enemmän.


Suomalaisilla menee ohuemmin tälläkin rintamalla.Business-pukeutuminen

Olen tähän asti ajatellut, että miehillä pukeutuminen vasta onkin helppoa. On tietyt säännöt joita noudatetaan. Ruotsalaiset ovat menneet hämmentämään tämänkin homman. Nyt on joka äijällä värikkäät ja kuviolliset sukat.


Kyllä perinteinen sukkarepertuaari laajimmillaankin on tällainen:Suhtautuminen edessä oleviin haasteisiin

Uusia asioita suunniteltaessa ruotsalaiset kollegat nostattavat henkeä. Ollaan vaan että absolutely ja että fantastic opportunity. Suomalainen alkaa esittää käytännönläheisiä kysymyksiä. Hieno homma, että on highlevel-suunnitelmat tehtynä, mutta keskustellaanpas nyt mitenkä tämä ja tuo toteutetaan käytännössä. Suomalainen jos kuka osaa haalentaa hurmoksen. Katteettoman ja aiheettoman hurmoksen.


Harrastukset

Kun on puserrettu liki 12-tuntinen työpäivä ja vääntäydytään hotellille, mitä tekee ruotsalainen mies? Tämä vetäisee juoksuasun päälle ja kirmaisee lenkille. Kun ruotsalainen mies palaa juoksukeikaltaan, hän ei ole edes hengästynyt tai hionnut. Übermensch, minä sanon teille. Suomalainen lähtee etsimään ravintoa tai kaljaa. Tai no. Mielellään yhdistelmän.


Nautintoaineet

Nuuskan käyttö jos mikä vaikuttaa olevan naapurimaassa trendikästä. Rasioita on hypisteltävä kesken palaverien. Jopa tunnin mittaisen esitelmän aikana ei ole mitään ihmeellistä siinä että tumppaa pussukan ylähuuleen. Siis kun itse pitää sitä esitelmää.


Ihanat suomalaiset miehet. Älkää tähän kelkkaan ainakaan lähtekö.Ja voitte puolestani jättäytyä pois muistakin kelkoista.12 kommenttia:

 1. Media-alalla monikansallisessa yrityksessä ruotsalaiset olivat aivan vakuuttuneita siitä, että he osaavat englantia paremmin kuin suomalaiset. Suomalaisten joukossa oli useita henkilöitä, jotka olivat asuneet pitkään englanninkielisessä maassa tai opiskelleet englantia pääaineenaan. Yksi meistä oli käynyt koulunsa kokonaan Australiassa. Niin vain tuhahtelivat ruotsalaiset kun heitä asiallisesti oikaistiin uutiskatsauksissa havaituista virheistä (yhtiössä laaditaan tiivistettyjä uutisraportteja suoraan yrityksille). Aivan uskomaton itseluottamus!!! Ja samalla tietynlainen kyvyttömyys oppia uutta. Suhtautuminen suomalaisiin työntekijöihin oli todellakin ylimielinen. Yritys oli alkuperältään suomalainen ja pääkonttori sijaitsee Suomessa.

  VastaaPoista
 2. No, Janne Gallen-Kallela-Sirénhän se siinä suomalaisen miehen hiuskasvun mannekiinina on! Nimensä puolesta em. ei taida olla tyypillinen suomalainen mies ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi ikinä arvannut, että joku jampan tunnistaa :D

   Poista
  2. Jannella kyllä ihan tuuhea ja vahva tukka. Näin niin kuin entisenä kollegana ilmoitan.

   Poista
  3. juu, se oli ennen se ;-)

   Poista
 3. Justiinsa tultiin eilen aamulla Tukholmanreissulta tuon itäsuomalaisen miehentekeleen kanssa, ja ihan oli hauskaa huomata miten siellä perusjårma on enemmän metro kuin yksikään suomalaismetroseksuaali... :D Nuuskaa onneks tuotiin vain miehen kaverille, vaikka on tuokin tiettävästi kuleksinut huulenalussontamälli naamaa kaunistamassa ihan julkisilla paikoilla. Siitä on onneks päästy (jo ennen kuin tavattiin, niin ei ole sellaisia kasvatuksellisia tehtäviä ollut heti alkuunsa). Yäk.
  Sukista kyllä riitti riemua reissussa, olen nimittäin sitä myötä iso akka että kenkäkin on kokoa 43 ja ei oo muuten mitään iloa Seppälän pinkkipalloraitasukkavalikoimasta. Laivalta tarttui mukaan 2 paria ruotsalaisia Happy Socks-sukkia (koko 41-46!!) ihanissa pastellipalloraitaruutukuoseissa, siis aivan kertakaikkisen ällöttävän ihanaa! Saan pitkästä aikaa poiketa mustavalkoisesta perusfroteesukkalinjastani...oih.

  Ruotsi ja ruotsalaiset <3

  VastaaPoista
 4. Lisäisin listaan vielä tarve tuoda esille koko elämänhistorian highlightsit satunnaisissa yhteyksissä. Pätee hieman maileja keränneisiin ruotsalaisiin miehiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. True dat :D

   Päälle kolmekymppisiin liimatukkaisiin miehiin pätee itse asiassa myös tuo syvä tarve oman elämänhistorian ja kaikkien (vaikuttavien) työkokemusten listaamiseen.

   Siinähän suomalainen tuntee itsensä nollaksi.

   Poista
  2. Se on se Lillebror -syndrooma jolla meitä aina lyödään :(

   Poista