perjantai 1. tammikuuta 2016

Kuinka ottaa uusi vuosi vastaan sivistyneesti

Tämänkertaisen uuden vuoden vastaanoton osalta oli yhteisesti päätetty, ettei ilta tule sisältämään voimallista juopumista, ilotulitteiden väärinkäyttöä, muita tietoisesti aiheutettuja vaaratilanteita tai pervoilua. Not.

Menimme juhlimaan uutta vuotta perinteisesti aviomiehen ranchille. Pihaan ajettaessa tie kurvaa ihan pihasaunan kuppeelta. Siinä olikin odotettu vastaanottokomitea koolla, keskikokoinen miehen perse oli hakeutunut tien viereen meitä tervehtimään. Voiko siinä muuta tehdä kuin vilkuttaa.

Heti sisätiloihin mentyämme pääsimme nauttimaan upeista tarinoista. Vilkasta miestä oli onni potkaissut paikallisessa arvonnassa. Hänelle oli luvattu että jos ostaa viisi arpaa, eikä yhdelläkään voita, saa konjakkipullon. Vilkkaan miehen työpaikalle jostain syystä toimitettiin kaikille neljälle arvontaan mukaan lähteneelle puteli. Arpamyyntiä tehneeltä mieheltä oli jäänyt huomioimatta, että kun 500 arvan setissä on 8 voittoa, tällainen skenaario saattaa osoittautua varsin todennäköiseksi. Arpamiehen ainoa tapa minimoida vahinkonsa oli ostaa pullo pienimmästä päästä.
"Hei miten mä saisin tän pullon näyttämään niin pieneltä kuin se on tässä kuvassa?" "Näin!" <Vilkas mies nostaa viereen appiukon iltamyssypullon>


Appiukko oli ihan topakassa kunnossa. En tiedä mitä kaikkea oli nautittu mutta hauskaa oli. "Saarenmaalla tehhään tämmönen koktaeli. Puolet tätä ja puolet tätä." (Lauaviinan ja Vana Tallinnan sekoitus on klassikko, todettiin yhteistuumin ettei siitä tuu ees krapula)

Illan aikana saatiin myös määritelmä ylioptimismille. Anoppi soitti Vilkkaalle miehelle noin klo 23:00 ja pyysi viemään Oravikosken pubille. Öö. Uuden vuoden aatto + Vilkas mies. No sillä tavalla hän on tietysti luottokuljettaja, että on taatusti kännissä.

Kun saapuu itse juhliin tyylikkäästi muutaman tunnin myöhässä, monet ovat jo ennättäneet pitkälle juopumisprojektissa. Jotkut ovat muuten vaan estottomia. Tällaisen asetelman myötä tulee väkisin pari hyvää ideaa. Koostin tähän tarinaan ne olennaisimmat bileiden boosterit. Käyttäkää harkintanne mukaan.Klassikko eli tyynytissit ja niiden kouriminen. 
Poseeraus kokon päällä.
Ilotulitepadan kiinnittäminen Pajeron katolle. "Niinhän myö tehhään!"
Näyttävä esiintulo metsän siimeksestä.Empiirispohjainen konseptin parantelu eli seuraavan padan kiinnitys ajoneuvon keulaan ja ajo nro 2.
Älkää kokeilko tätä kotona. Tempun suorittajat ovat ammattilaisia.
Nörtisti maasta käsin ammuttujen rakettien antia.Rakettivideoita olisi ollut enemmänkin, mutta ei ne ketään kiinnosta. Suurimmaksi haasteeksi muodostui poimia tallenteita, joiden taustakommenttien perusteella ei tehtäisi lastensuojelu- tai muita ilmoituksia. Muutamia poimintoja laukaisutilannekommenteista:

- "Missä lapset on?!"
- "Hei varokee, on huonosti tuo, tulloo silimille vielä raketit!"
- "Onpa hyvvee räntiä!" "Joo, isän pullo."
- "Hei vie etemmäs se pata." "Ihan totta Vilkas mies, vie etemmäs se ennen ku sytytät!" <Vilkas mies siirtyy 1,75 m taaksepäin ja sytyttää padan>


Näissä merkeissä vaihtui vuosi. Tinaa ei valettu koska kaikki olivat niin tinassa.Kiitos teille vuodesta 2015. Olette olleet lukijoina aktiivisia ja varsin hyödyllisiä.11 kommenttia:

 1. Joko se vuosi vaihtui???

  VastaaPoista
 2. Kiitos itsellesi ja hyvää alkanutta vuotta! (Prkl kun osaa edes kirjoittaa!)
  Olen lukenut otteita myös AM:lle ja saanut näin harjoitettua sen pidätyskykyä.

  VastaaPoista
 3. Vau, mahtavat raketit!

  Kiitos monista mahtavista lukutuokioista! Mainiota, tapahtumarikasta uutta vuotta Sinulle! (Uusia juttuja odotellessa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa niin ystävällinen! Eiköhän tässä taas kaikenlaista saada aikaan.

   Poista
 4. Tuosta videosta, jonka temppua kielsit kokeilemasta kotona...kirjoitit:"Tempun suorittajat ovat ammattilaisia." Jaa, minkähän alan, jos saan luvan kysyä.
  Lisää näitä blogitekstejä
  nimim OP, jonka juhlissa ei koskaan ole näin hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on talo- ja rakennusmyynnin ammattilainen ja jonniin sortin insinööri. Ja siis toinen kavereista on Vilkas mies, jos et jo arvannut.

   Poista
 5. nuuba toivottaa edellisiä parempaa vuotta (jos se on enää mahdollista?) ja esittää kainovienon tietoteknisen pyynnön (kun blogistissa on tuota nörtin vikkaa). Jos nuo videot saisi jotenkin muuten nähtäville kuin flashinä, syystä x, y ja z. Mie ja pari muuta foliohattuilijaa nähtäisiin ne vaikka sitten juutuubista. Eppäilen bloggerin tukevan vaihtoehtoa... (ja olen mieluusti väärässä!)

  Suuresti olen naatiskellut tekstiesi lukemisesta ja välillä sijaiskärsimyksestäkin, kuten tuota kinkunrasvaa lukiessa. Se on niin ikävää olla oikeassa etenkin kun toivoisi olevansa väärässä. No, lohduttautukaamme ajatuksella, että käsitys oikeasta ja väärästä on suhteessa päämäärään. Näin ollen päämäärää hilaamalla voi varmistua olevansa aina oikeassa - ellei sittenkin halua olla vasemmassa.

  No, kaikesta huolimatta, oikein hyvää jatkoa blogille ja lähiympäristölle!

  toivoopi nuuba

  VastaaPoista
 6. Hyvää alkanutta vuotta - ja kiitos varoituksen sanoista. On hyvä, kun on opetusvideoita näyttää...

  VastaaPoista
 7. Pajero on espanjaa ja on suomeksi runkkari.

  VastaaPoista
 8. No siinäpä oli jo kerrassaan tunnelmaa kuin Syyriassa! Isäntä alkoi jotain vaikutteita ottamaan, voip olla että on Volkkarin avaimet hukassa uutenavuotena...

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista