keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Mitä vittua mä just luin

Huomasin paikallislehdessä Risto-Pekan kirjoittaman tarinan äitiydestä. Tekstilajiksi oli merkitty pakina. Siitäkään huolimatta en ole varma, onko kyseessä ironia, vai onko kaveri pohjimmiltaan tosissaan. Sen verran siinä sekoittuvat täydelliseen sovinismiin hyvinkin aidon oloiset muistelot ja kuvaukset kirjoittajan omasta mummosta, äidistä ja tyttärestä.

"Olin ainoa poika sisarieni joukossa ja niinpä tiskit ja siivous olivat heidän puuhiaan. Minä toin puita uuniin, lämmitin saunaa ja sain tehdä miesten töitä. Niin minusta kasvoi mies."

"Tulevaa vaimoa riiatessa en ajatellut häntä äitinä. Oli ihan muuta mielessä. Mutta niinhän siinä siten kävi, että kohta istuin sairaalan synnytyssalin kiikkustuolissa, tupakoinnin kokonaan lopettaneena, kun hänestä tuli äiti. Ylpeydekseni hän laihtui kohta entiselleen."

Kaikille ristopekoille tiedoksi, että löysin aateekoosta ja intternetistä mahtavan lukuvinkin.


3 kommenttia:

 1. Laji: Ihminen(Homo Sapiens)
  Sukupuoli: Uros
  Alalaji: Ääliö

  Minulla on paljon apukuvia keskiaikaisista tai sitä nuoremmista kidutusvälineistä.

  OP

  VastaaPoista
 2. Minäkin toin puita uuniin, lämmitin pihasaunan ja kesällä leikkasin nurmikot, kun olin teini. Niin minusta kasvoi nainen (voi hitsi).
  Tuli minusta äitikin, kahdesti. Laihduin entiselleni, mutta en ole tullut kysyneeksi aviomieheltäni, onko hän siitä ylpeä. Tai yleensäkään mistään tekemisistäni. Paikallislehden Risto-Pekalle sen sijaan lähetän onnittelut siitä, että en tiedä kuka ja missä hän on. Siinä teininä puita kantaessa tuli sen verran munaa nimittäin, että saattaisin tirvasta turpaan.

  VastaaPoista
 3. Ei välttämättä liity mitenkään aiheeseen, mutta kirjoitan kuitenkin. Edellistä anonyymia lainaten, elämä "tirvaisi" turpaan viis vuotta sitten. Aikani vollotin ja nyhjäsin ukon kainalossa. Sittemmin on kuulemma ruvennut kasvamaan munat.
  Toissapäivänä tavattiin ukon entinen työkaveri. En ollut tuntea. Erottuamme totesin, että kyllä se näköjään joku tasapaino maailmassa on. Ne munat mitkä mulle on kasvanu, on selvästikin sen entiset. Täysin munaton mies nykyään.
  Harmi. Menny hyvä mies hukkaan.

  VastaaPoista