torstai 8. kesäkuuta 2017

Unikoulua ja vaginatrendejä

Käytiin asioimassa alkavan atooppisen ihottuman merkeissä kaapunnin Mehiläisessä. Aviomies tykkäsi lastenlääkäristä, minä en. Sehän lähti jo menemään pieleen siinä kohtaa, kun ei olisi saanut avata lapsen vaippaa tutkimuspöydällä, ettei tule kusi alle. Siis vauvalla. Voidaanhan me tietysti yhdessä kuvitella miltä se ihottuma siellä vaipan alla näyttää ja arpoa sopivat lääkkeet.

Ravinnosta keskustelimme ja kerroin, että kiinteitä menee joskus ihan hyvin ja joskus hyvin vähän. Ja että päivän touhuilujen myötä yösyöminen on kiihtynyt. Lääkäri tuumi, että koska lapsi on kasvanut niin hyvin, äidillä on joko todella ravinnerikasta maitoa tai lapselle on vaan annettu rintaa usein. Minä tietysti tulkitsin tämän niin, että liian usein. En tiedä osaako tuon ikäinen vielä syödä huvin vuoksi. Ja koska kasvu on ollut niin hyvää, on saatava menemään kiinteitä ruokia enemmän. Eihän siinä, kyllä mullekin kelpais, että kaveri tempaisisi kaksi desiä iltapuuroa ja nukkuisi vaikka aamuviiteen.

Lääkäri suositteli unikoulua, jossa äiti hengailee muualla ja isä antaa pullosta vettä, kunnes 7 - 8 tuntia maidotonta jaksoa on kasassa. Tämän jälkeen kiinteää sapuskaa menee tosi hyvin päivällä ja kaikki voivat nauttia pitkien yöunien keskushermostollisista vaikutuksista. Täydellistä.

Paitsi, että kuuntelin viereisessä huoneessa sitä elämöintiä kahteen asti, kunnes isäntä tuli raportoimaan, että lapsella on aika kova nälkä.Toivoisin että unikoululääkärit tulisivat itse kuuntelemaan älämölöä. Lisäisi uskottavuutta tuntuvasti.

Supervoimani on kärsivällisyys. Oletin että ensimmäisen unikouluyön jälkeen lapsi söisi villisian. Luineen. Eipä syöny. Söi vielä vähemmän kuin normaalisti. No, jatketaan vielä toinen yö ja sitten isäntä lähteekin stänt-uppiin ja jollekin ukkojen jonkun kauden käynnistämisbileisiin viikonlopuksi.

Isäntä oli unikouluyön jäljiltä ihan rikki. Pääsi liikkeelle lopulta vasta puoli kahdeltatoista. Nukkui aluksi aamupalatouhujen jälkeen sohvalla ja sitten ryömi sänkyyn. Ois hauska nähdä mitä tapahtuisi, jos ei olisi nukkunut neljää tuntia pidempään putkeen kolmeen kvartaaliin.

Sitten muihin aiheisiin.

Vanhempainvapaalla on tärkeää pysyä ajankohtaisasioista kartalla. Ystävällinen Yle on johtajuuskriisinsä jälkimainingeissa hoitanut tätä tehtävää kunniakkaasti. Tänään oli tasokas juttu vajazzlingista, jossa genitaalialuetta koristellaan helmin ja kristallein.Ensimmäinen spontaani ajatukseni oli, että luojan kiitos en ole sinkku. 

Ja tältähän se näyttäisi kun joku ei-Jennifer-Love-Hewitt tempaisisi vähän bling-blingiä intiimiosastolle.Parempi pysyä parisuhteessa, jos kerta markkinoilla vaatimukset ovat tätä luokkaa.


33 kommenttia:

 1. No nyt! Poikani 9v vaatii nähdä mikä näin hirveästi naurattaa �� En näytä. kiitos loppukevennyksestä ja voimia unikouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä vaan näytä. 9-vuotias tuskin on kerenny alapääjuttuja googlata.

   Poista
 2. Haiseeko mun palaneet verkkokalvot siellä asti? Hyvä. Ja kysymys, että mitä hittoa nyt taas? En ole vielä tavannut heteromiestä, joka intiimillä hetkellä olisi yhtäkkiä napittanut sepaluksensa selittäen, että en mä pysty, kun sulla ei oo strasseja tussussa.

  Unikoulusta ja atopiasta: been there, done that, got the T-shirt. Nyt olisi isännällä ryhdistäytymisen paikka. Ehdotan, että järjestät itsellesi yöevakon kolmeksi ehtooksi. Siinä ajassa keskivertopentu tajuaa, että kioski meni kiinni. Ei se nälkään kuole eikä mies pieneen unenpuutteeseen.
  Jos ei juhannukseen mennessä helpota, niin minä voin vaikka tulla opettamaan niin lapsen kuin ukonkin ihmisen nukkumistavoille. Oon aika hc-kokenut valvomisessa.

  PS Kolmevuotiaana helpottaa. Valitettavasti vasta siinä main. Kaikki muu on paskapuhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin että ei oo minun makuun mies jos koristeiden puutteests jää akti kiinni. Mutta voi olla että unohdamme taas tän: siis ei nää oo miesten takia vaan mun itteni, niinku.

   Taitaa olla ikävää kuunneltavaa molemmille tuo itku. 6 h oli maksimi ilman maitoo ja kai sekin on jo jotain. Sitten nukku sen liki 4 h hievahtamatta ja minäkin näin hitto ihan unta! Vauvasta tietenkin. Oppi juoksemaan.

   Vinkkaa vielä miten ipanan rytmin saa siirrettyä niin ettei se hyydy seiskalta.

   Poista
  2. Entä jos laittaisitkin nukkumaan yöunille seiskalta? Näin just yhden tutun, jolla on vuoden vanha tenava. Sanoi, että iltakuudelta kertakaikkiaan pakko laittaa yöunille, kun simahtaa ihan vallan. Minusta seiska on jo ihan ok aika laittaa nukkumaan.

   Toki jos sinun pikkuinen sitten herää virkkuna kello 01 ja valvoo lopun yötä, on ehkä hankalampi juttu... Joka tapauksessa mä monesti mietin, että miksi pitää väkisin valvottaa, jos kerta jo aikaisin nukuttaisi. Siis ajattelin omienkin lasteni kanssa.

   Englannissa on ymmärtääkseni tapana nukuttaa lapset "seven to seven", iltaseiskalta siis menevät jo unille. Tämä tietekin teoreettista, kun kaikki mukulat nyt ei kuitenkaan ihan niin automaattisia ole toiminnoissaan...

   Toinen mitä monesti mietin on tuo maidon antamisen lopetus... että onko se niin kauheeta, vaikka se yöllä vielä sitä maitoa vaatiskin. Mun sielu ei kestänyt huudattaa ja unikouluttaa ollenkaan. Minusta oli niin raastavaa se parkuminen.

   Ja siis lapsia mulla neljä kappaletta... että jonkun verran kokemusta kuitenkin. Totesin (sen viimeisen kanssa viimein...) helpoimmaksi nukuttaa vieressä ja iskeä tissiä suuhun, kun sitä kaivattiin. Sitten kun tissi alkoi olla selkeesti unilelu (=heräsi kun tulppa putosi suusta), aloin vierottaa vasta. Taisi olla 10kk tämä nuori neiti silloin. Hän ei myöskään suostunut nukkumaan muualla kuin vieressä, ihan todella siis vieressä-vieressä. Pinnasänky laita alhaalla mun sängyn reunalla EI ollut tarpeeksi vieressä...

   Toki huono lohtu, mutta aikansa kutakin. Sen sanon vielä, että itseään (ja vauvaansa) kannattaa kuunnella paljon enemmän kuin lääkäreitä... Tsemppiä!

   PS. Tuo glitteröity toosa on kyllä niin koominen. Siis voi herranjestas sentään.... Kaikkea sitä.

   Poista
  3. Joo tähän asti on seiskasta seiskaan juuri mennytkin, mutta huonona puolena se, että viimeistään kahdelta alkaa tiheämmät syötöt, eli juuri parhaimpaan nukkuma-aikaan. Ja sitten onkin yleismeininki aika dead kun ei saa kunnolla nukuttua.

   Mutta kyllä tää vissiin rippikouluikään mennessä helepottaa. Paitsi että lapsenikin on pakana, hmm.

   Poista
 3. Onko tuossa alakuvassa syöpäläiset vallanneet koko messukeskuksen???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, nuo mustat on karvoja.

   Vai mitäs sä..?

   Poista
  2. Onneksi olen vanha, naimisissa ja vieläpä henkilön kanssa, joka ei halua rouvansa tavaran näyttävän kaupalliselta, eli luomulla mennään ja ajatus siitä, että sekaan päräyttäisi ämpärillisen askartelutarvikkeita oon varsin päräyttävä :D :D

   Poista
  3. Mä yritin olla hauska ku voi näyttää karvat toosassa oudommalta tätä nykyä kuin helmet :D

   Poista
  4. Katiskan sait blondille rautalangasta vääntää :)

   Poista
 4. Lääkärit lähtökohtaisesti eivät tiedä vauvojen ja pikkulasten syömisestä mitn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lääkärit eivät lisäänny, kannan huolta geenipoolistamme.

   Poista
 5. Annoin tissiä, kunnes rinsessa puraisi melkein tissin irti vähän yli yksivuotiaana. Annoin pullollisen sinistä maitoa sen sijaan. Kolme iltaa huutoa ja hammasten kiristystä, ja sitten hän tyytyi kohtaloonsa. Puolivuotiaasta söi kotiruokaa, opettelin vaan tekemään ruoan silleen, että suolat ja mausteet lisättiin vasta, kun oli kypsää, ja tenavalle erotettu oma sapuskansa. BTW atooppinen ihottuma voi johtua viljatuotteista ja voipi olla johtumattakin. Varaudu rasvaamaan eri rasvoilla seuraavat viisi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ollut meininki aloittaa normimaidot kun on lupa niitä antaa. Tuo ois kyllä hyvä, että tavallisia ruokia söis ipanakin. Meidän oudossa perheyksikössä mun isä tekee ruoat ja ei oo semmosta vaihtoehtoa, että suolat jätetään ruoanlaittovaiheessa pois :D Oon sitten tehny soseita ja pääasiassa hirvenliha kelepoo, kanat syleksitään pois jne.

   Poista
 6. Siis mitähelevettiä, miten tommoisella strassipildellä voi edes grindata? Eikö nuo askartelupaskartelujutut hierrä ikävästi, vai pitääkö näiden kanssa mennä vaan doggy-stylellä (tosin mitä iloa niistä sitten on kun niitä ei sitten kumpikaan osapuoli näe). MÄ EN TAJUA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nymmää repesin vallan tälle mielikuvalle ��

   Poista
  2. Aattele, vesirakkula tulloo miehelle. On kivuliasta.

   Poista
 7. Siis oikeestikko netistä löytyi tollainen kuva, ettet photoshopannu? Ahistaa ajatus posliinisista aikuisista ja tuosta näkee jo painajaisia.

  VastaaPoista
 8. Voihan vulva... toivottavasti ei oo asennettu helmiä vaginaan asti. Sori, oli pakko tulla nipottamaan sanapoliisina. Mutta kylläpä virkistävästi nauratti, kommentit eritoten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kritisoitu. Otsikko ei ois vaan oikein toiminu muutoin.

   Poista
 9. No mutta mutta hyvät kanssaimmeiset.Ei ne kimalleliimat ynnä Swarovskit ole siellä teidän itsenne tai kumppaninne iloksi vaan koko maailman iloksi. Tänä viisaana some-aikakautena meidän naisten on ilahdutettava puolituttujamme,uteliaita naapureitamme ja vittumaisia sukulaisiamme julkaisemalla hehkeitä kuvia glitteröidyistä revoistamme joka tuutissa.Ehdottomasti.Odottakaas vaan.
  Ai niin ja jos ukot ei huomaa edes vaimon kampaajalla käyntiä niin tokkapa nuo siinä tuoksinassa huomaavat pikkuruisia kristallejakaan...

  VastaaPoista
 10. HUH tolle viimeiselle kuvalle!
  Mitä tulee vauvojen nukkumiseen (siis ei-) niin omat kolme on kaikki olleet hirveitä heräilijöitä ja kiljujia juurikin vielä n. 7-10kk iässä. Kaikkia yritettiin kevyesti unikouluttaa, muttei kestänyt kenelläkään lopulta hermo huudon kanssa... siispä vaan sinniteltiin, iskin tissiä ja tuttia suuhun ja kyllä niistä jokainen alkoi nukkua selvästi pidempiä pätkiä viimeistään n. vuoden iässä. Tuttikin otettiin siinä vaiheessa pois kun ei ollut enää kuin hetken huvi nukahtaessa.
  Kyllä siitä vielä hyvä tulee, vaikka nyt tuntuisi toivottomalta. Anna kuitenkin miehellekin edelleen yövuoroja jotta saat edes välillä nukkua. Meillä oli korvatulpat jossain vaiheessa kova sana.

  VastaaPoista
 11. No voi vee nyt taas, raesokeri saa kelvata, minen mittään Sinooperin ylihintaisia helmiä ala vanhan minkinnahkan kapiselle turkille sirottelemaan.

  Tsemiä sinne Nukkumatti -yliopistoon, itse täräytin illan viimeiseen pulloon velliä niin loppui se kitinä ja nukkui aamuun asti. En kyllä neuvolassa sanonut, että velliä jo vetelee niin pienenä. Riski likka siitä kuitenkin on kasvanut.

  VastaaPoista
 12. Holauta korviketta reilu satsi ehtoolla, täyttää paremmin mahaa vaikka tietty muuten onki iha saatanasta. Nii ja lapsi ei sitte kasva eikä kehity muutenkaa normaalisti. Ja olet paska äiti, mut sehä ny tietty muutenki olet jos itsekkäästi haluaisit joskus edes nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kersalle �� voit tietty itekki kokeilla mut suosittelen jottai terästystä, kahvin kanssa on ainaki pahaa.

   Poista
 13. Me alettiin antaa esikoiselle (nyt 18v) kaupallista täytettä kolmekuisena iltaisin, kun molemmille on yöunet aika tärkeä juttu. Maissivelliä alkoi mennä iltapalaksi seuraavassa kuussa.

  Levänneet vanhemmat on tärkeämmät kuin luomumaito.

  VastaaPoista
 14. Vähän jälkijättöinen kommentti, mutta niin on kommentoijakin. ;) Itse asiassa luulin, että nuo ovat styrox-palluroita, juu nou. Kun raksahommista jää paloja, on kiva irroitella niitä (vastaa ihan kuplamuovin poksuttelua). :D Että jos ei sattuisi olemaan muuta, ne pallerothan takertuvat kiinnikin helposti. =D

  VastaaPoista