sunnuntai 28. elokuuta 2022

Baari-iltoja ja hormonien eritystä

Baarissa käyminen sinkkuna on nyt aloiteltu ja eipä ole kummoista raportoitavaa. Näytän viettävän iltaa samoilla laduilla kuin aiemminkin: tuttujen kanssa höpöttäessä, siideriä lipittäessä ja karaokessa kiljuessa. Tämä tuntuu ihan hyvältä. Tanssiminen on kivaa, mutta minkäänlainen parijenkka ei kiinnosta. 

Vai onko ongelma tarjonnassa?

Olen projekti-ihmisenä projektoinut syyskaudelle monenlaista tekemistä. Syyskuussa selvitellään Kuopion tilannetta ja lokakuussa Iisalmen. Outokummun yleiskuvasta tiedustelin MiesYstävältä, mutta hän ei paikkakuntaa suositellut. No, eiköhän se oo pieni paikkakunta täynnä jos yksi Tolkun Mies sinne on jo eksynyt.

Tutustuin (huipputieteelliseen) artikkeliin pariutumiseen vaikuttavista hormoneista. Siihen mikä yksilöön vetoaa ja mitä hän etsii, vaikuttaa se, mikä neljästä hormonista on yksilöllä itsellään valta-asemassa.

1) Dopamiinityyppi

Nämä yksilöt hakevat seikkailua, ovat impulsiivisia ja uteliaita ja ovat lisäksi optimistisia ja luovia. Dopamiinityypit etsivät toisia dopamiinityyppejä, koska heihin vetoaa samankaltaisuus ja heillä on halu jakaa kokemuksia toisen kanssa.

2) Serotoniinityyppi

Tämä tyyppi puolestaan on konservatiivisempi, uskollisempi, viehtyneempi järjestykseen ja perhekeskeisempi. Korkean serotoniinin omaavat henkilöt eivät tule Dopamiinityypin kanssa toimeen, koska boheemi elämäntapa ärsyttää. Turvallisuus ja tarkkuusraha-asioissa viehättävät.

3) Testosteronityyppi ja estrogeenityyppi - pyhä yhteys, joka on ehkä tuhoon tuomittu

Henkilö on analyyttisempi, rohkeampi ja kilpailuhenkisempi. Tämä tyyppi vetää puoleensa toista korkean estrogeenipitoisuuden omaava henkilöä, sukupuolesta riippumatta.

Nainen jolla testosteroni on hallitsevampi, suosii miehissä persoonallisuuspiirteitä, jotka kertovat estrogeenistä: korkeampi hoivavietti, tunteellisuus, empaattisuus, heikko kilpailuvietti.

Henkilöt joilla taas estrogeeni on hallitsevampi, kokevat vetoa niihin, joilla testosteroni hallitsee.


Ehdottaisin hormonitestausta hiihtolajien lisäksi myös pariutumisskeneen. Varmastikin olen tylsähkö serotoniinityyppi. mutta parempi olla tylsä serotoniinityyppi kuin teeskennellä dopamiinityyppiä. 

Riippumatta siitä missä määrin mitäkin hormonia tosiasiallisesti eritän, tällä hetkellä kaikki seuraavat skenaariot tuntuvat erroreilta. 

1. Treffit (järjestetyt)

2. Treffit (itse järjestetyt)

3. Tinderiin rekisteröityminen

4. Valoon rekisteröityminen (no oon pakana joten ei kai se ois mulle ollutkaan)

5. Minä koskemassa ketään

6. Kukaan koskemassa minua


MOT: parempi lasketella menemään samoilla asetuksilla. Katellaan mieshommia "syssymmällä".

Ps. Voin tehdä poikkeuksen, jos joku tasokas tulee asioikseen kotoa hakemaan. Käsitykseni mukaan tällaista ei juurikaan tapahdu.

6 kommenttia:

 1. Tekisi mieli hypätä autoon ja lähteä sun kanssa yksille mut kun ei oo autoo. Eikä tule. Olen aivan selvästi dopamiini-tyyppi, kovin on ainakin kiksi-hakuinen ollut elämä. Itseasiassa ajattelin että en pariudu ollenkaan, taidan olla niin täynnä itseäni että menen hyvin kahdesta ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii, kotoa hakijalla pitää olla auto ja mielellään maastokelpoinen (koska ei tänne ees muutoin pääse). Ja hormonien erityskin on meillä linkussa. Eli tätä ei ollu tarkoitettu.

   Toivon että löydät dopamiinityypin itelles. Tai vaikket löytäiskään niin ei ehkä tylsää ole 😅

   Poista
 2. Se on hyvä olla siinä itsekehu (ei haise) -listassa kaikenlaista sälää, esim. miltä kuulostaisi runoilija?
  Kas kun ajattelin sinut haastaa kirjoittamaan syksy-aiheisen runon. Pidän yllä Runotorstai -nimistä nettihäppeninkiä, kerta viikossa tulee aihe ja mun versio siitä, sit muiden runoluksista pidän listaa postauksessa.
  Nyt ei mitään tekosyitä, osaat kirjoittaa = osaat kirjoittaa runon. Ei tässä mitään Elias Lönruutteja haeta, tahi kaivata, vaan ihan tavan tallaajan runolluksia. Pari ihmistä olen saanut aloittamaan pystymetsästä ja täytyy sanoa että kehitysloikkiaan on ollut siunauksellista katsoa.
  Kerran voi kokeilla kaikkea, paitsi kansantanhuja ja Keskustan jäsenyyttä (ainakin niin kauan kuin Paavo elää, en pysyt kuvittelemaan itseäni samaan laumaan Väyrysen kanssa, le impossiblement!!
  Ji-huu!! ulvoi Sus' dopamiinipäissään ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistun! Ajattelitko niinku jotain tällaista?

   Syksy

   Kaikki on märkää
   Paitsi nainen

   Poista
  2. Laajenna, älä levitä, niin kelpaa, sarjaan erootiset syys-runot. sarjoja on loputon määrä,

   Poista
  3. https://susulvoo.blogspot.com/2022/09/runotorstai-aiheena-syys-eli-syksy-nain.html

   Poista