sunnuntai 7. elokuuta 2022

Uusi normaali

Varasin parittomat viikonloput lapsiviikonlopuiksi. Helppo muistisääntö!

Parillisille viikonlopuille onkin painetta keksiä tekemistä, ettei mene kotitaloustöiksi ja tukka limassa netflixin kahteluksi koko syksy. Miesten seura romanttisessa mielessä ei kiinnosta, mutta miesten seura seuramiesmerkeissä kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti. Olisi äärettömän virkistävää kuunnella kaikenlaisia höhöhöö-juttuja ja juoda viinaa sen sijaan, että käy lenkkeilemässä ja juttelemassa tunteista.

Miesten järjestämissä juhlissa on useita hyviä puolia ja miehet jakaantuvat kahteen koulukuntaan.

Annan esimerkit.


1) Sivistynyt ja erityisen vieraanvarainen miestyyppi (todennäköisesti Pohjois-Karjalan sukulinjaa)

Oli koronakevät 2020. Meillä oli aika tiukat tilanteet töissä ja kerättiin töitä niin perkeleesti, kun pelotti, että kaikki sulaa alta. Lisäksi oli työnantajaroolissa toimimisessa kuolematason verenpainetta aiheuttavaa stressiä. Verkostoon ja yhteistyökumppaniksi oli siunaantunut aiemmin yksi miellyttävä konsulttijamppa, joka oli juuri aloittanut yrittäjänä. Hänelle saatiin junailtua mukava toimeksianto (mikä tietysti koronassa suli), mutta siitäkin huolimatta ja ehkä siitä johtuen hän sitten keksi pitää minulle ja yhtiökumppanilleni kesäjuhlat. Hän oli valmistanut kolmen ruokalajin aterian. Vieläkin muistan sen kimchi-burgerin ja kuolaa erittyy. Hän tarjoili eväiden kanssa oikein mukavia juomia. Erityisen mukava juoma oli pohjoiskarjalalainen artesaanijuoma eli pontikka. Loppuillasta konsulttijamppa oli laittanut kauniisti isoja kynttilöitä olkkarin puolelle lattialle, niinku tunnelmaa luomaan. Tunnelmaa saatiin lisää kun huomattiin, että torkkupeitto oli syttynyt palamaan. Kovat jenkat saatiin pontikan voimalla aikaan ja toista konsulttia nukkumattikin nouti ja antoi pienen välikuoleman. Minua vaan nauratti.

Sovittiin juuri konsulttijampan kanssa uudet syysjuhlat. Ja hän laittoi kutsun Outlookiin kuten ammattilainen. Muistutin, että kynttilöitä ei tosiaan kannata viritellä. Ne on sitten sivistyneemmälle seuralle ne.


2) IT-alan mies

Olin ajautunut viettämään ikkunanpesuviikonloppuja ja keskustelin tilanteesta erään alan miehen kanssa. Hän oli joutunut joskus samaan tilanteeseen, oli pessyt viikonloppuna terassin laseja. Hänen ystävänsä oli tehnyt nopean intervention ja hakenut hänet baariin. Minusta tuo on juuri sellaista konkreettista apua, jota eronnut ihminen tarvitsee. Ehdotin että josko hänen crew voisi adoptoida minut ja jatkaa tätä arvokasta interventiotyötä. 

Siitä innostuneena sovittiin syyskuulle rapujuhlat. Oli aluksi puhe että olisi yksi rapu tarjolla. Sitten täsmennettiin, että pakastekatkarapupussi on hyvä tarjottava. Sitten älyttiin, että sehän menis kossussa niinku jääpalan asemesta. Edelleen oivallettiin, että jos tavattais vaan baarissa illalla niin ei tarviis ees sitä katkarapupussia.

Helppoa ja vaivatonta.


Muutama muukin miesjuhlaidea on vetämässä. Tästä tulee mahtava syksy.

Omat tuparitkin aion pitää. On aika pitää tuparit ku olen monta vuotta tässä asunut. Ootan vaan, että sisustusprojektit valmistuu. Ahistaa vaan se tarjoiltavien miettiminen. Tällä hetkellä lenkkimakkarakeitto vahvana suosikkina. Sellaisella menulla myös osallistujalista karsiutuu automaattisesti suosiollisella tavalla.

2 kommenttia:

  1. Vaikka olen alkosta luopunut lähes kokonaan, luulen että voisin uhrautua krapulan alttarille vuoksesi, olisit luultavasti mukavaa känniseuraa kun naurattaakin oikeissa paikoissa---->torkkupeitto tulessa, ei paniikkia, naurut ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan ei oo mikään pakko juoda! Minäkin oon hauska selvinpäin. Onnistuu varmasti muiltakin.

      Poista