sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Voimaantuminen

Se tuli yllättäen, kun olin lämmittämässä nakkikeittoa. Voimaantuminen. Nytkö jo? Kauanko tämä kestää? Olenko varmasti tuntemassa jotain positiivista? Näkikö kukaan?

Olen täysin varma, että tästä (ehkä ohimenevästä mutta nautittavasta) hetkestä on kiittäminen ystäviä. Olen niin paljon veto-, työntö-, noste- ja raahausapua saanut, että en pysty edes ymmärtämään.

Ystävät ovat pakottaneet ja/tai auttaneet tekemään kaikenlaista. On käyty Urho Kekkosen synnyinkodissa, pitsalla Pielavedellä, syömässä suolatonta ruokaa Jyväskylässä, asiakkaan projektiryhmän kesäbileissä jne jne. 

Parhaita työntöapusuorituksia on ollut työhuoneen laiton kickstart: otettiin mittoja ja illalla kaveri laittoi whatsappilla mitä tuotteita mun pitäisi tilata. Ja minähän tilasin. Matto oli liian kallis ja sanoin sitten kaverille, että etsitään ensin pari viikkoa toista mattoa ja sitten minä tilaan sen maton mitä sinä alun perin ehdotit.

Ipana aloittaa eskarin syksyllä ja sen vuoksi tulen varmasti työskentelemään jonkin verran kotikonttorilta. Ja polttoaineen hinta on vitullinen: löytyi se maalaistenkin huviajeluraja viimein keväällä tästä maailmasta. Kauan se kesti. Toisaalta nyt on diesel jälleen niin hulvattoman halpaa (2,1 e/l), että alkoi taas se ajelu.

Ja sitten taas asiaan. Nyt on kuulkaa ihan tosiaankin sillä tavalla, että saan ihan ikioman työhuoneen. Työhuonehan on ollut kämpässä tähän saakkakin, mutta en ole sitä pystynyt käyttämään, koska se on ollut täynnä exän työjuttuja, ylisuuria tulostus-skannaus-what-have-we -koneita ja arkkupakastimia (yksi rikkoontunut, yksi ehjä). Olen sitten työskennellyt joko keittiön pöydän ääressä tai yleisesti ergonomisesti erittäin arveluttavassa suunnikasasennossa pehmeässä nojatuolissa. Nyt on tulossa sellainen konsultoinnin arkkikammari että ei ole toista näillä kylillä. Heti voin nostaa hintoja 20 %. Jos otan ring lightin vielä työpöydän viereen, nostan suoraan 30 %.

Minulla on ollut suunnitelmissa keilaradan rakentaminen käyttöullakolle. Ehkä toteutan senkin. Saisi vähän sykettä tällekin kylälle. Ei olisi Piiparisen karaokemaja ainoa vetonaula.

Ps. Tiedän että vuoristorata jatkuu ja paskojakin aikoja on edessä. Olen umpirealisti. Mutta, antakaa minun nauttia parista päivästä hei.


6 kommenttia:

 1. En kuullut mutta aistin sen jo viime postauksesta. Nyt olet tosiaan tolpillasi, kirjoituksessa on entisen kaltaista hehkua, vetoa, imua ja aivan saatanallisen hekotuttavaa tykitystä. Nyt kun olet työkunnossa, tahtoo/haluaa/janoaa lisää!! Ihanaa huumoria, osuu ja uppoaa!!
  Että bensa vitullisen kallista, mitääääh, saako siellä maalla vitun matkaan bensatankilta? Eihän tuo sitten ihme että maksaa, itärajan naiset aikoinaan Imatralla heilui pahvikylttien kanssa: pilu 50 mk ;DD
  Ihanaa oloa ja eloa!! Voimaantumista lisää!! Ja tasaiseen, iiveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus oli kyllä ihan paska, mutta nöyrä kiitos kannustuksesta! Jatkuu jatkuu, jaksaa jaksaa. Huomenna alkaakin sit työt. Tai työkokeilu ku en muista mihin jäin.

   Poista
 2. Nonni, nyt sitten tarvit etäkokoustamis jutskat konttoriisi. Älä keksi itse pyörää. Anna muiden yrittää ja erehtyä. Esmes Parantaisen, Parantainen blogissaan etäkokouksista:

  https://pollitasta.fi/2020/09/05/firmasi-studioprojekti-kaynnistyy-nyt-tassa-6-vaihtoehtoa/
  https://pollitasta.fi/2020/10/25/prompteri-auttaa-koska-haluat-katsoa-silmiin/

  https://pollitasta.fi/2021/02/08/blackmagic-unohti-tarkean-hampurilaisen-atem-ohjeistaan/

  ICT-ukkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua. Videomikseriperäinen paniikkikohtaus.

   Poista
 3. Eskariin..justhan hän vasta syntyi😅

  VastaaPoista