keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulun väliraportti

Joulu on mennyt epäilyttävän hyvin. Heikkona hetkenä kutsuin anopinkin joulunviettoon. Ja se tuli.

Kokosin iloksenne pienen kuvapäiväkirjan.
Käytiin naisporukalla kuusikeikalla eli Vilkas mies oli myös mukana. Soveltui pienestä koostaan huolimatta kahtojuhdaksi.
Reissulla löytyi varsin ammattimainen passipaikka.
Omavalihtema kuusi paikallaan. Kristillisin koristein. 
Tortut itse ostetusta taikinasta ja hillosta.
Keinotekoinen pakettiasetelma blogia varten.
Pala nostalgiaa ulkosaunalta.
Emme siis kylpeneet ulkosaunalla vaan keitimme siellä villisikojen kallot. Kalannostokoukullekin löytyi käyttöä heikkojen jäiden aikaan.
Rehtorin joulun huipennus, joka purkautui sittemmin oksennuksena sänkyyn.


 

Lahjarintamalla onnisti myös. Sain muun muassa villasukat, käteistä investoitavaksi älyttömyyksiin, lisävalot lava-autoon ja flanellipyjaman. Asiantuntevia valintoja.

Lopuksi haluan kiittää teitä lukijoita tästä vuodesta. Aktiivinen osallistumisenne on tuonut minulle lukuisia ilon hetkiä. Toivon voivani miellyttää teitä myös tulevana vuonna. Alkoholilla ei ole (kirjoitettaessa) osuutta tähän pohjoissavolaisittain suureelliseen tunteenpurkaukseen. 

22 kommenttia:

 1. Ihan normijoululta näyttää. Meillä kuusessa koristeet noin kahdella alimmalla oksalla. Ripustajan pituuns vajaa metri, ikää 2 v 3kk. En henno muutoksia tehdä. Ja tähti vinossa, perhosen näköinen. Kotitohtorin vika se. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 2. Hienosti männöö!
  Tunteenpurkaus menisi muuten joulun tunteita kirvoittavan perusidean piikkiin, mutta tuo viimeisen kappaleen avauslauseen suora ja päällekäyvä eroottisuus jo hämmentää kristillisen juhlan keskellä.
  Vaan minkä sitä ihminen tuntemuksilleen voipi.
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härregyyd. Piti lisätä "kiittää"-sana ettette tukehdu kinkkuleipiinne.

   Poista
  2. Olen niin katkera, kun en ehtinyt nähdä korjaamatonta tekstiä! :D Hauskaa joulua!

   Poista
  3. Ja nyt, kun kinkkusiivut on saatu ryittyä väärästä kurkusta ja teksti korjattu kristillisenkin tarkastelun kestäväksi, on aika vuodattaa pohjois-pohjalainen miehinen tunteenpurkaus. Vuodessa 166 tarinaa (pari vielä tullee lisää) täyttä kielellistä ja älyllistä ilotulitusta meidän iloksi. Se on ihmiset jotain se!
   Paljon enempikin voisin hehkuttaa, mutta perseennuolennalta voisi jo vaikuttaa se ja sitä vaikutelmaa tulee välttää. Uudistan vielä "Kalloja ja uhrilampaita" -jutun kommenteissa antamani ylistyksen ja lopetan tältä erää. Iso kiits!
   -Pientilallinen, vain lievästi glögeissä-

   Poista
 3. Avartava ja vallan runsaasti iloa tuova on blogisi. Kaupunkilaistyttö fanittaa ja kauniisti kiittää.

  VastaaPoista
 4. Sä oot kipeempi ku osasin olettaa. Kutsua nyt anoppi jouluna kylään. ;DDD Mä sanoin omalle anopilleni, et tänne ei ihan pian tartte tulla, eikä oo pariikymmenee vuotee näkynny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai niin oot männy ohjeistamaan :D Minulla ei oo oikeesti syytä vastaavaan, onneksi. Viehättävä ihminen. Toi mukanansa itse tehtyä sinappia, italiansalaattia ja lanttulootaa. Hyvä piirre ihmisessä tuo kokkaustaito.

   Poista
 5. Kiitokset ja hyvän Joulun toivotukset täältä maailman navasta Riihimäeltä! Vuosi on ollut noin kaikkineen suoraan sanottuna perseestä, kuten täällä päin usein on, mutta aina, kun muistan tulla kurkkaamaan mitä sinne idylliin kuuluu, olen saanut hyvän mielen, koska sää oot oikeesti HAUSKA! Me muuten ollaan anopin kanssa myös varsin hyvissä väleissä, about 3000 km. ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos itsellesi mahtavista jutuista. En olis ikäpäivänä uskonut että rupeen seuraan mitään blogia mutta tässäpä sitä ollaan. Meidän joulua vietetään lumisessa Lapissa kera Monopolin (siis lautapelin) ja aamuisten brandynaukkujen.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset itsellesi kuluneesta vuodesta. Tää on ainoo blogi, jota seuraan.

  VastaaPoista
 8. Hyvää tuevaa vuotta! Blogisi seuraaminen on kuin lukisi jotain outoa kirjaa. Pidä tämä!

  VastaaPoista
 9. Siis on vihreä joulu ollut teilläkin, kuulostaa tuo ruotsalaisten versio huomattavan paljon paremmalta kuin musta jolulu. Kuusesi on hieno luomukuusi ja kristillset koristeetkin sitten löysit. Eryisesti hämmensi lisävalot lava-autoon (?) muut ymmärsin. Oikein onnellista ja luovaa tulevaa vuotta ja kiitos tästä vuodesta.

  -pelinainen-

  VastaaPoista
 10. Terävää, joskus suorastaan viiltävää tarinaa pullollaan tämä sinun blogisi. Superblogi valtakunnan huipputasolla. Kiitos avarakatseisuuden avartamisesta vielä laajemmalle, olemattoman pikkusieluisuuteni viimeistenkin rippeiden tappamisesta ja elinajanodotukseni pidentämisestä! Tapahtumarikasta uutta vuotta sinulle ja varsinkin läheisillesi...

  VastaaPoista
 11. Itseasiassa mikä toi anoppijuttu olis? Anoppihan on toinen äiti,(ainakin minulla) "onhan tarpeeksi vaatetta päällä?"" ihan oikeesti et oo tehnyt mitään vääriin" (riidellyt mieheni/=hänen poikansa kanssa) jos vaikka eroaisin anopista en luopuis! vai kuuluuko tää siihen em. pelinainen juttuun. Tieitoisesti en kyllä anoppia höösää. Oli pakko kommentoida kun Lampikin sanoi ettei anopin tartte näkyä, vai mitenhän se nyt olis? Ite opetteln juurikin anopiksi...

  -pelinainen-

  VastaaPoista
 12. Ei vuodenvaihdetta ilman haasteita - yksi niistä sinulle blogissani!

  VastaaPoista
 13. KIITOS tarinoistasi ja Hyvää uutta vuotta!

  t. Maarit

  VastaaPoista
 14. Ihan pakko kysyä: Onko koiralle hankittu (niinkuin meitin koiruuksille) 24 karaatin kullalla päällystetyt ruokakulhot? Netin syövereistä sellaset löysin ja kun hörötykseltäni selkisin, pistin heti 2 kappaletta tilaukseen. Mietin, että mitä ostaa koirille, joilla on jo kaikkea ja siihen tuo kullattu ruokakippo oli kuin nenä päähän. (Hinta - ihmettelijöille - ei ollut kuin noin 10 euroa kappale. Kohtuullinen mielestäni esittelyarvoon nähden.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan pomppas! En ole kullitetuista kupeista kuullutkaan. Linkkiä kehiin.

   Poista
  2. http://www.zooplus.fi/shop/koirat/kulhot/ruostumaton_teras/384614#more. Ja mistäs arvasit, että kullitettuna kuppinahan tuo kulho meillä kulkee. Kyllä siitä kelpaa tarjousmaksalaatikkoa syödä.

   Poista