sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Moottoripyörä on moottoripyörä, skootteri on lälläripyörä


Oravikoskella oli eilen menoa niin että sai hattua pidellä. Varusteita moottoripyöräilijöille ja -kelkkailijoille tuottava Hanx järjesti yhteistyössä hotelli Vesileppiksen kanssa suuren Surinaa sussuille, pärinää pojille -nimisen tapahtuman. Tämä toimi oivallisena jatkona Leppävirta-päiville, joista raportoin aiemmin. Oravikoskella on siis tämä tehtaanmyymälä ja sen lisäksi meiltä löytyy uimaranta, kauppa (jossa kahvio ja WC!), kuntosali ja keilarata. Monella on varmaan kesälomasuunnitelmat vielä tekemättä, joten ottakaahan huomioon!

Perjantaina olisi ollut hotellilla esiintymässä aina ilahduttava Scandinavian Hunks mutta valitsin etelän lihan sijaan iisalamelaisen mopokerhon Halavatun pappojen keikan Oravikoskella. Kerroin teille aiemmin Vuorelan metsäkoulusta, jossa iskuyrityksiä sateli. Nyt jäi nimittäin pölökkyopisto kakkoseksi. Olin ennättänyt kaverini kanssa olla kaksi minuuttia tapahtumassa kun aluksi hyvin ystävällisesti itsensä esitellyt mies alkoi kuvailla miten kiivaasti hän haluaisi meitä kahta nussia. Päätimme siinä kohtaa mennä selvittämään, löytyisikö kenties myymälän puolelta niitä ohittamattomia tarjouksia.

Pappojen solisti suostui arkailematta kuvattavaksi ja antoi ihan intternetissä julukasuunkin luvat yskimättä. Viehättävä mies, siinä olisi monilla miehillä kuten esimerkiksi muuan Aki Karvosella opittavaa.
Meininki oli huikea kuten kuvasta näkyy. Musisoinnin ja sutkautusten lisäksi lisäksi papat organisoivat bingon. Olivat tuoneen oman arvontakoneen mukanaan ja tunnelma oli kiivas, sillä palkintona oli mm. yhtyeen levyjä ja t-paitoja. Taustalla soinut bingomusiikki loi mahtavan tunnelman. Meitä ei tietenkään onnistanut.

 
 
Martat olivat laittaneet lettukahvion koreaksi, ihan vitostien varrelta olivat juomalaseihin käyneet kukkia poimimassa. Letut olivat hyviä, joskin olisivat kaivanneet lisää suolaa. Jotenkin sitä odottaa että Marttojen letut on kuitenkin niitä, jotka edesauttaisivat sydän- ja verisuonitautien kehittymistä, perinteitä kunnioittaen.


Kun sain vielä tapahtumaan skootterilla päräyttäneen serkkupojan kanssa väitellä siitä, onko skootteri oikea pyörä vai ei, niin sanoisin että iltapäivä oli täydellinen. Loppuilta olikin sitten vähemmän täydellinen, siitä lisää ensi numerossa. 
 

14 kommenttia:

 1. Ihan kiva bändi joo, mitä nyt ko. orkesterin yksi jäsen on tuomittu lapseen sekaantumisesta......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei h****, onko?!

   Poista
  2. Enpä ollut kuullutkaan. Löytyykö tästä jotain uutista, yritin haeskella mutta äkkiseltään en löytänyt.

   Poista
  3. Netissä oli joku aika sit kuvallinen uutinen, mutta en nyt pikaisella haulla sitä löytänyt. Olin siihen asti kokoonpanon suuri fani mutta kyllä latistui fiilikset oleellisesti :/

   Poista
 2. En muuten yhtään ihmettelis, jos turisteja alkaisi lappaamaan Oravikoskelle sinun blogin innoittamana. Kohta kolkuttelevat teidän ovelle ja haluavat ottaa yhteiskuvia.

  Kannattaa kyllä pyytää Leppävirran kunnalta jotain matkailunedistämistukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Tosin en tiedä antaako nämä tarinat parasta mahdollista kuvaa x)

   Poista
 3. On se vaan harmi, kun vuorotyöläisenä jää kotikunnan mahtavat riennot väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että jotkut jamboreet osuu sinunkin kohdalle vielä :)

   Poista
 4. Jatkoa odotellessa :D

  VastaaPoista
 5. No nyt täytyy tietenkin kysyä pari elämää suurempaa kysymystä että mikä pyörä ja onko se nahka vai goretex?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KTM löytyy ja goret on niskassa. Tosin on ollut tätä työnpaskoo niin paljon, että on ollut pyörä melkein ajamatta pari vuotta. Joutais minusta nähden myydä pois ja vaihtaa vaikka maalämpöpumppuun.

   Poista
  2. tuo on kylla niiiin surkeeta... samoin kavi meidan perheen kakspyoraisille. ajamatta jaivat kaikilta muilta kiireilta :( yha suren Buellin menetysta :( *sobs*

   Poista
 6. Lainatakseni kirjoituksesta pätkän liittyen lettuihin ja Marttoihin; "Jotenkin sitä odottaa että Marttojen letut on kuitenkin niitä, jotka edesauttaisivat sydän- ja verisuonitautien kehittymistä, perinteitä kunnioittaen."

  - Kenties ne lettuja tehneet "Martat" olivatkin jo nykyaikastuneet" tehden letutkin jo terveysreseptillä, jotta ne eivät sisällä rasvaa enää nimeksikään.
  Ennenhän kaikki maalla/maaseudulla ja etenkin maatiloilla asuvat käyttivät ehtaa rasvaa ja roisisti joka paikkaan, että nykyihmisen melkein kuullessa ohjetta vaikkapa kunnon karjalanpaistin tekoon uunissa, paukahtaa jo suonet tukkoon ja verisuonet katkeilee ja kolesteroliarvot kohoaa oman elopainon kanssa pilviin. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kuitennnii tuommoiset muurinpohjalettukestit on niin spesiaalia juttua, että silloin pitää käyttää suolaa ja voita. Arkiruokailu on sitten toinen juttu.

   Juustomaitolettuja ikävöiden,

   Vuoden siivooja

   Poista