torstai 7. marraskuuta 2013

Jos olet heppahullu, älä lue tätä

En koskaan lapsuudessani ymmärtänyt heppahulluja. Nyt ymmärrän.

Taidan perustaa Oravikoskelle hevosystäväinseuran.


23 kommenttia:

 1. Ihmeen syvässä ihmisissä ilmeisesti edelleen istuu luulo, että hevosihmiset kokisivat suuren järkytyksen joka kerta kun jossain elintarvikkeessa on heppaa, ja pelastaisivat kyynel silmässä heppapoloiset pannulta paistumasta. Näin on ehkä joidenkin pikkutyttöjen kohdalla, mutta valistunut hevosihminen kannattaa hevosenlihan, erityisesti kotimaisen, syömistä. Itse olen hyvin hevosrakas ihminen ja syön silti hevosta ihan kaikissa muodoissa hyvällä omallatunnolla. Eli siis totean vain: olipas siinä varsin hyvännäköisiä elintarvikkeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten minä törmään vaan niihin, jotka kyynelehtii tämmöisestä asiasta. Tilasto-oikku?

   Poista
  2. Tilasto-oikku tai sitten vaan silkkaa typeryyttä :)

   Poista
 2. ruualla leikkiä :D hahahaha..täällä pata kattilaa soimaa. kävin nimittäin ostamassa samaisia tuotteita itekkin tänään :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä vaan, että hevosenlihaa syödään, tulee sekin 500 kiloa hyötykäyttöön! Ihan hullua haudata maahan hyvää lihaa, kun samaan aikaan kasvatetaan ties mitä porsaita ja lehmiä ihan vaan sitä varten, että ne voitaisiin syödä, hullu maailma! Mutta fanitan sun blogia, mitä enemmän tätä lukee, sitä paremmaks tää muuttuu ;)

  VastaaPoista
 4. Itse oon henkeen ja vereen hevosihminen. Kannatan KOTIMISEN hevosenlihan syöntiä, itse en siihen vain pysty, oon nynny :D

  VastaaPoista
 5. Myös täällä hevosen lihaa innolla syövä heppatyttö. Mun mielestä ihan luonnollinen jatko ihmistä hyvin palvelleen hevosen elämälle on ravinnoksi päätyminen. En itse kyllä kasvattaisi hevosia syötäväksi, mutta yleensä kaiketi nuo suomalaiset on muista syistä jo eläneet elämänsä loppuun...

  VastaaPoista
 6. Olen hevosihminen, mutta syön silti hevosenlihaa ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että nimenomaan kotimaista hevosta saisi enemmänkin hyödyntää ihmisravinnoksi. Suurin osa Suomen markkinoilla olevasta hevosenlihasta taitaa edelleen tulla jostain Argentiinasta, mikä on eettisesti erittäin arveluttavaa ja muutenkin typerää, kun Suomessa kuitenkin satoja hevosia vuosittain lopetetaan ja varmasti suurin osa olisi vieläpä teuraskelpoisia.

  Oman hevoseni voisin laittaa teuraaksi sitten kun se aika tulee, mutta en ole varma pystyisinkö juuri sen lihaa itse syömään. Anonyymiä pollea popsin kyllä innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kenties tyhmä kysymys mutta:
   - Mistäs tiedät että juuri siinä mitä syöt olisi sitä SINUN hevosesi lihaa?
   Vai onko käytäntö se, että jos laittaa teuraaksi oman hevosen ja antaa luvan (tai miten se ikinä meneekään?) käyttää sen liha elintarvikkeeksi . niin toimitetaanko ne lihat sille, joka sen eläimen on sinne `mestattavaksi`laittanut ja luvannut lihat siihen elintarvike käyttöön?

   Poista
  2. No voihan sen teurastaa vaikka itse.

   Poista
  3. Oman hevosen voi viedä teurastettavaksi ja saada tietyt osat omaan käyttöön tai esim. säilykelihana pöytään :) en omaa hevosta voisi syödä mutta muuten hevosen lihaa kyllä syön ja hyvää on!

   Poista
 7. Minä voisin kyllä syödä oman hevosenikin sitten, kun aika siitä jättää. Tietäisinpä ainakin, mitä mun ruoka on syöny ja miten se on elänyt. ;)

  VastaaPoista
 8. Siis nyt kun otit puheeksi "hevoset", pakko kertoa eräs (ruokaan liittyvä?) trauma jonka koin ollessamme ala-asteen 4.luokalla.
  Meidän koulun takapihalla oli omakotitalo ja siinä oli pienehkö aitaus 1 hevoselle. Kävin sitten muiden luokkalaistemme perässä katsomassa siinä aidan vierellä sitä hevosta kun muiden tyttöjen mielestä se oli niin "cool!" (se Ori joka siinä oli)
  Eräänä päivänä se oli tapansa mukaan siinä, mutta tällä kertaa sen mulkku roikkui suorana kohti maata. Sen varressa oli jotakin kaiketi hevosten "sissijuustoa". Välkkä loppui ja alkoi ruokatauko. Järjestäjät haki keittiöstä ruoan ja mitäs meillä olikaan ruokana. Kuin sattuman kauppaa lautasella lötkötti UUNIMAKKARAA!
  Ei siinä muuten mitään-syön kyllä makkaraa, mutta kun se toi mulle mieleen sen hevosenmulkun joka oli roikanut miltei maata viistäen velttona pihalla suojuksestaan.
  XD
  Oli eka kerta kun ei mulle maistunutkaan se uunimakkara ihan niin hyvin kuin tavallisesti.

  VastaaPoista
 9. Hevosenliha on varsin herkullisen makuista ja sitä voi suositella kaikille. Outoa on sen puolestaan se että tämän lihan syönti on "sallittua" mutta monen muun ei. Jos verrataan ulkokoiraa hevoseen niin eroa tunnesiteisiin ihmiseen tuskin on paljon eroa. Miksi siis emme syö myös koiraa, kissaa ja marsuja yms. muita mukavia varmasti maistuvia otuksia? Hetkeäkään en epäile että maku olisi yhtään huonompi. Kaikki otukset heti pöytään siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä länsimaissa syödään vain kasvissyöjiä. Itämailla (esim Kiinassa) kaikki proteiini on yhtä arvokasta ja torilta voi ostaa esim. eläviä kissoja ja koiria sekä rottia ruuaksi. Karhu ja sika ovat esimerkkejä sekasyöjistä, joista sitten voi ikävästi saada trikiinin.

   Poista
 10. Vanhana heppatyttönä olen aina suosinut hevosenlihansyöntiä. Se on riistan jälkeen yleensä "eettisintä" lihaa mitä voi olla, kotimainen polle siis. Yhteen väliin ostettiin syksyisin muutamia koneja ihan parilla kympillä ja teurastettiin itse, oli talveksi lihat pakkasessa, niin ihmisille kuin koirillekin.

  VastaaPoista
 11. Ei ois todella pitänyt lukea. Uskon seuraavalla kerralla ohjeitasi.

  VastaaPoista
 12. Usein sanotaan "hevoset ovat turhia" ja ratsastus on vain ruualla leikkimistä"Se on vaan selässä istumista""Se ei ole urheilua"sinut tuomitaan jopa ruualla leikkijäksi
  Mutta minä kysyn sinula? 
  Miltä tuntuu tippua yli 40 km/h tuntinopeudelta 170 cm korkuisen eläimen selästä? Miltä tuntu luottaa eläimeen 100 % joka voi tappaa sinut alle 10 sekunnissa ja joka ei puhu edes samaa kieltä kanssasi? Miltä tuntuu tanssia eläimen kanssa ja saada se kulkemaan peräänaannossa ja avuillasi? Miltä tuntuu laukata itsesi kokoista estettä tai jopa korkeampaa kohti hevosen selässä joka on sinua noin 3 kertaa suurempi? Entä osaatko pysäyttää laukkaavan hevosen alle viidessä sekunnissa? Oletko valmis heräämään aamuisin kuudelta huolehtimaan jonkun toisen hyvinvoinnista? Kaikki ei olekkaan niin helppoa ja yksinkertaista? Miettikää te idiootit oletteko enään sitä mieltä?

  VastaaPoista
 13. Vittu ettekö ihmiset Ymmärrä että kuka syö meetvurstia eli hevosen lihaa siis kuka vittu syö sitä ja sano että miks kaikki hautaa pihalle hevosen kun se on kuollut ruokaa roskiin haloo ja hevosen ihan oikein maukasta anonyymiä pullea syön päivittäin se on niin herkullista ja maukasta ja sitten joo miksi täällä ei syödä koiraa kissaa tai vaikka sua ja siis miksi hevosta pitää syödä niinku vittu haistakaa paska

  VastaaPoista