lauantai 2. marraskuuta 2013

Kokemuksia jehovista

 
En ole vielä onnistunut saamaan asuntoamme mustalle listalle. Ensimmäisellä kerralla ovella kävi nainen pienen tytön kanssa. Koska ihmiskilpi oli raahattu mukaan, eihän siinä muuta voinut kuin ottaa pamfletit vastaan. Peli on siis käytännössä menetetty.
 
Kuopiossa sain homman hoidettua paljon tehokkaammin. Olin siihen aikaan kaupunginkirjastolla töissä ja osaksi työskentelin iltavuorossa. Yhtenä aamuna avomieheni lähti kouluun ja minä jäin vielä sänkyyn venkoilemaan. Minuutin sisällä pärähti ovikello. No, minähän tietysti arvelin että ukko oli unohtanut jotain ja hyökkäsin ovelle vesirajan liki peittävässä paidassa ja avasin oven selälleen. Oven takana oli jehova, jonka silmät olivat LP-levyn kokoiset. Hän oli hetken hiljaa, katsoi minua päästä varpaisiin ja totesi että "taidat... tehdä yötöitä", kääntyi ympäri ja luikki matkoihinsa. Koskaan eivät palanneet.


 
 
Tänään taloyhtiössä oli käynyt taas sanansaattajia asioimassa, harmi etten ollut kotona vaan krapulan kourissa ystäväni luona. Jos olisin päässyt yöllä kotiin asti, olisivat joutuneet herätyshommiin ihan kirjaimellisesti. Juuttaat haistavat synnin jotenkin.
 
Esitteestä kyllä heti huomaa, ettei kaverit katso telkkaria tarpeeksi. Pitääkin kysyä ens kerran, että "Voinko kertoa sinulle Walking Deadista?".
 

 

38 kommenttia:

 1. Äitimuori sai Todistajat sulkemaan oven oma-aloitteisesti silloisen kissamme Killen avulla. Kissanpirulaisella oli näet tapana karata rappukäytävään ja kokoakin oli reilut 8 kiloa. Siis semmoinen isohko musta kissa, jola oli lautasenkokoiset silmät. (tälle on pointtikin).
  Siis ovikelloa rinkutetaan, muori kaappaa kissin syliinsä ja ovenraossahan pari Todistajaa alkaa pajattamaan leijonien ja lampaiden ystävyydestä. Kissa kyllästyy alkuunsa ja on repivinään äitimuorin kättä irti, niin hampain kuin kynsinkin. Osasi toki sen tehdä periaatteellisesti ja uhria vahingoittamatta mutta näyttäen kohtuullisen julmalta.
  Muori keskeytti pajattajat ja sanoi ettei usko sanaakaan, kun tämäkin rakastettu luontokappale on näin raaka ruokkivaa kättä kohden. Vastaus taisi olla jotain "Aijai-voi-voi" -henkistä ja ovi työnnettiin kiinni. Ihme porukkaa.

  Puutosmäen-Hilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa edelliseen...
   http://s1.hubimg.com/u/1237704_f520.jpg

   Puutosmäen-Hilma

   Poista
 2. Meillä kävi tänään justiinsa kaksi naista. Ne kiersivät ensin muilla pihan ovilla ja tulivat sitten meidän kelloa soittamaan. Kyyristeltiin äidin kanssa alaverhokapan takana ja toivottiin, etteivät ne ovelta huomaa meidän istuvan keittiössä. Kun vilkastiin ylös, huomattiin tuijottavamme arvon rouvia suoraan silmiin. Olivat siinä sitten siirtyneet kurkistelemaan suoraan keittiöön. Kehtasivat soittaa vielä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, niin. Olin ihan unohtaa.

   http://www.dudelol.com/oh-thank-god-its-just-an-alligator

   Poista
 3. Penskana naapurimme pääsi mustalle listalle, vaikka tämä otti jehovat ilomielin vastaan ja tarjosipa kahvit ja pullat rupattelun ratoksi. Naapuri vaan sattui olemaan itseoppinut kirjaviisas (ja ateisti).. Paikkakunnan kirjaston kirjat taisi lukea läpi useampaan otteeseen puppe-kirjoja myöten. Naapurille oli suuri ilo päästä keskustelemaan jehovien opinkappaleista ja verrata niitä raamattuun, koraaniin ja vähän kaikkiin uskontoihin. Jehovat eivät koskaan päässeet meille asti kun ne tuli takki tyhjänä naapurista parituntisen keskustelun hävinneenä... ei ollut kait puhtia jatkaa enää kierrosta. Muutaman kerran ne yrittivät käännyttää naapuria, mutta sitten käynnit loppuivat naapurin harmiksi.. Naapurin muutettua uuteen asuntoon olivat käyneet kerran, mutta sen jälkeen oli taas käynnit loppuneet.

  http://cheezburger.com/3941402624

  Meillä kävivät kerran viisi vuitta sitten. Minä avasin oven ja sanoin tylsästi, että: "kiitos mutta ei kiitos". Lähtivät pois eivätkä ole palanneet. I'm boring...

  VastaaPoista
 4. Suomessa kun kaikki mahdollisesti yksiloa hairitseva toiminta on tapana kielta, niin eiko tuollaisen talosta taloon kiertamisen ja ovikellojen rimputtelemisen voisi kieltaa? Kerrankin olisi hyodyllinen kielto. Ja monet oikeasti tekevatkin vuoro- tai yotyota, ja muutenkin on vaikea paivalla nukkua.

  VastaaPoista
 5. Kaveri oli tullut yövuorosta kotiin ja mennyt nukkumaan. Ovikello soi ja jehovarouvat olivat oven takana kysellen voisiko he tulla keskustelemaan.Kaveri siihen että sopiihan se ja ohjannut rouvat olohuoneeseen. Sanonut sitten että kun ovat tarpeeksi keskustelleet laittavat sitten oven hiljaa kiinni ettei hän herää koska aikoo mennä nyt jatkamaan uniaan. Eiväät jääneet keskustelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kuin tykätä! Harmi, ettei tässä nykyisessä kämpässä asuessa ole noita maanvaivoja käynyt rimputtelemassa ovikelloa, voisin uhata niitä koiralla. Pienellä, mutta äkäisellä. Hyvällä tuurilla veisivät sen mukanaan. Vanhassa kodissa, kun ei ollut koiraakaan vielä, kävivät pariin otteeseen. Harmittaa niin vietävästi, kun en keksinyt mitään nasevaa sanottavaa niille. Edes jälkeenkäänpäin.

   Poista
 6. Kävivät kaverilla ja kysyvät että sopiiko kertoa Jeesuksesta? Kaveri kysy että kiinnostaisko heitä kuulla Saatanasta. Ei visssiin kiinnostanu ko kelekkovat matkoihinsa. Omaan residenssiin niitä ei oo onneks tukkinu pitkään aikaan. Kerran kävi yks sangen sävykäs kaveri jotain taulujuttuja tuputtamasa, semmosen paffi-pamfletin kans, josa on joku säälirämpsy. Aviomies avas oven, näki sen kaverin ja lippulapun, tuhahti nenän kautta kourallisen konsonantteja (oisko siinä ollu hmpf kutakuinki) ja tempasi oven kiinni että hepulla taisi tulla ripset taivutettua samalla. Sen koommin ei oo käyny kopistelijoita.

  VastaaPoista
 7. http://memes.mugglenet.com/Harry+Potter+Funny+Pics/Our-Savior-Lord-Voldemort/965 << oon tippunu tolle kuvalle niiiin monta kertaa

  VastaaPoista
 8. Haha, loistavia juttuja. Meillä ei jehovarouvat ole käyneet yhden syksyisen päivän jälkeen, kun tehtiin ulkona polttopuita. Koiramme, erittäin reviiritietoinen tapaus, haukkuu jokaisen joka tänne metsän siimekseen erehtyy. No, näin tulee kaksi rouva-jehovaa, kysyvät saavatko kertoa Jumalasta. Mies siinä että eipä kyllä tasan kiinnosta ja jatkaa puiden tekoa. Kysyvät sitten minulta, kiinnostaisiko rouvaa? Koira haukkuu niin, että ei omia ajatuksia tahdo kuulla ja mies käy komentamaan: "hei, nyt turpa kiinni!!" Jehovat pienen aikaa katselevat, kysyvät sitten minulta että eikö mies tykkää jos puhuvat minulle. Haha. Luulivat että ukkokulta heitä komentaa pitämään turvat kiinni. Lähtivät, eikä sen jälkeen ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai miehelläsi on vaan erinomaisen hyvä tilannetaju ;)

   Poista
 9. Minä kutsuin ja teetäkin keitin kun yksinäinen nuori aikoinaan olin. Seuraavaa kertaa varten olin kovasti varustautunut evoluutiotietoudella, mutta eivät ne koskaan tulleet. Äitee oli käskenyt ne matkoihinsa, vasta viimeaikoina kertoi. Kovasti olisin myös jumalasta mielellään puhunut ja raamatunlauseitakin opettelin :/ Pärnussa tuli tuossa taannoin pari Mormonityttöä vastaan, olin hieman energisellä tuulella ja rakkauden kyllästämä, niin tuli puhuttua kovasti. Tosin tällä kertaa en halunnut jatkokontakteja. Olipa kivaa rupatella kun yksin oli matkassa.

  VastaaPoista
 10. Meillä on pirullinen tilanne kun jehova asuu melkein naapurissa ja lisäksi niiden kirkkokin on tossa tien toisella puolella. Mä otan siltä tätiltä aina sen pamfletin ja nyökyttelen oven raosta pari kertaa ja nakkaan opuksen paperinkeräyskassiin. Ei kehtaa naapurille kovin tyly olla mutta tän takia me varmaan ollaan jehovien rekisterissä jo kovasti kohti uskoa menossa kun avataan edes ovi.
  Toisaalta, jos se naapurintäti saa tosta jotakin sielunparannuspisteitä niin eihän ne saranat turhaan ole kuluneet.

  Olispa mielenkiintoista tietää, mikä niiden käännytysprosentti tällä ovelta ovelle-tekniikalla on.

  VastaaPoista
 11. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558867_10151139972502861_1906551774_n.jpg ei mulla muuta :D Aattelin mennä laittaan ton seuraavan kerran naapurin postilaatikkoon, ku ne on usuttanu jonkun ahisteleen meitä.

  VastaaPoista
 12. Mä tein joskus ymmärtämättömänä teininä sen virheen, että kun avasin oven ja siellä oli kaksi jehovantodistajaa tarjoamassa keskusteluseuraansa, torjuin tarjouksen kertomalla olevani ateisti. Johan alkoivat toisen heistä silmät kiilua! Ilmeisesti ateistin käännyttämisestä saa tuplabonukset tai jotain. Onneksi meilläkin koira pelasti tilanteen, eikä sieluani omakseen janonnut nainen ehtinyt sanoa paljon kummempaa kuin "Aijaa???". Koira, tuo ihmisen paras ystävä <3

  VastaaPoista
 13. Ei oo todellista.. luin tän tekstin puolisen tuntia sitten, niin eiköhän äsken soinut ovikello :D Ne tietää... Kaiken huipuksi käteeni iskettiin kyseinen voivatkokuolleetelääuudelleen-esite, ja kyllä oli pokassa pitelemistä kun mietin vaan että "voisinko mä kertoa teille Walking Deadista?" Kyllä, olen huono ihminen, hyi minua :D Kiitin kuitenkin kauniisti ja luullakseni tämän ansiosta he palaavat asiaan, koska kommentti ainakin oli että "voimme keskustella tästä joskus myöhemmin lisää" tms. Great (Y)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytöstavoista ja kohteliaisuudesta vain kärsii elämässä.

   Poista
 14. Me ollaan mustalla listalla. Annoin kerran nimittäin elämää suuremmat lähdöt. Meillä kun ei ovikelloa, niin tunkeevat pyytämättä sisälle. Ei ole sen jälkeen näkynyt. 3:D

  VastaaPoista
 15. Jehovat ramppasivat joskus melko tiuhaankin meillä. Äiti oli ihan kyllästynyt mokomiin ja kerran tokaisi heille kun kyselivät onko rouva miettinyt kumpaan joutuu kuoleman jälkeen, taivaaseen vai helvettiin. Äiti siihen että aika sama, tuttuja löytyy molemmista paikoista...

  VastaaPoista
 16. Joskus opiskeluaikoina tuli kahdelle rouvalle avattua ovi ja mielestäni ihan ystävällisesti käyttäydyin ja vähän asiasta juttelinkin. Tädit oli kovin kireän näköisiä ja lähtivät vikkelästi, mitä kovasti ihmettelin. Syy selvisi kun katsoin peiliin: paidassa komeili isolla "haistakaa v...u". Eivät muuten käyneet toista kertaa.

  VastaaPoista
 17. Itsehän avasin oven pelkissä naru tangoissa, vahingossa... Ei oo näkyny Jehovia sen jälkeen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama juttu, avasin oven puolialasti epämääräisesti peittoon kietoutuneena ja tyyppien ilme oli näkemisen arvoinen. Noh, kello taisi olla aika paljon pvällä, että ehkä eivät odottaneet sellaista vastaanottoa. Tosin en tajua mikä tuossa alastomuudessa niitä kammoksuttaa, eikö juuri jehovilla niitä lapsia ole aina hirveä liuta, että kyllä ne itsekkin taitaa nakuilla;)

   Poista
 18. Ystäväni, suhteellisen äkäisen näköinen, vaikkakin oikeasti ihan kiltti, pitkäpartainen hevarimies ratkaisi tämän jehovien todistajien kohtaamisen suhteellisen tyylikkäästi. Ovella kävi Jehovan todistajia jotka kysyivät häneltä, että oliko miettinyt miksi elämässä on niin paljon kärsimystä? Tähän hän vastasi ettei ole, että tykkää mielummin hymyillä. Tähän väläytti sitten vastustamattoman, aavistuksen mielipuolisen hymyn. Todistajatäti oli hämmentynyt ja poistunut peräytyen takavasemmalle. Epäilen päässeen mustalle listalle.

  Itseä ihan harmittaa, ettei pääse tätä testaamaan. Aikoinaan väittelin pari todistajaa evoluutioteoriasta hiljaiseksi. Ja ovat sen jälkeen kiertäneet kaukaa. Harmi, sillä haluaisin kovasti hymyillä!

  VastaaPoista
 19. haha totaalirepeäminen tuolle viimiselle :D

  VastaaPoista
 20. Miks kukaan jehova ei kommentoi? Tai edes jehovan sukulainen tai joku puolestapuhuja. Kai jehovat nettiä saa käyttää ilman odotusta kadotuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on suvussa jehovia. Ja niillä taitaa tosiaan olla rajotuksia tai ainakin suosituksia että siellä netissä ei tarttis roikkua kun siellä voi törmätä vaikka mihin. Sen mä oon niiltä kuullu, että jos haluaa mustalle listalle, niin sitä tarvii vaan pyytää. Siis avata ovi ja sanoa kohteliaasti, että älkää tulko enää tänne ni ne laittais nimen ja osoitteen ylös että sinne on kielletty tulemasta. Luulen kyllä että tällanen perinteinen haistakaa vittu -metodi toimii myös suunnilleen vastaavasti. Mutta jos ei avaa ollenkaan, niin silloin ne tulee takaisin, koska kiertävät uudelleen sellaisia ovia, joissa "ei ollut ketään kotona". Eli kannattaa avata ja toivottaa ne hiiteen.

   Ja huomasin että tää ei vielä ollu täällä :)

   http://youtu.be/Da2CV97D3eA

   Poista
 21. Pääsin mustalle listalle, kun sanoin maailman syntyneen sotkan munasta, mutta pidä tuota "Jumala loi" vaihtoehtoa ihan hyvänä.

  VastaaPoista
 22. Mahtaako meidä perhe olla semi-mustalla listalla kun ei ovella ole käyty koputtelemassa, mutta tällä viikolla oli samainen lappunen tipahtanut postilaatikkoon. Onkohan tällä hetkellä joku suurinvaasio meneillään? Varmaankin noista lappujen tiputteluistakin jokusen taivaspisteen saa, ehkä.

  VastaaPoista
 23. Häh, meillekin oli tullut mainos postiloovaan, varmaan oli ovellekin kolkuteltu, mutta töissähän kristilliset ihmiset päiväsaikaan on. Ja Pohjois-Pohjanmaalla siis ollaan. Näyttäisi olevan tosissaan joku laajempi kampanja menossa. Tietääköhän ne jotain, mitä me ei tiedetä? Kohta alkaa rymistä ja kyllä sitten kyrsii, kun ei olla valittujen porukassa. No, tuttu tunne, se.

  VastaaPoista
 24. Alaoven koodilukko on hieno keksintö :)

  VastaaPoista
 25. Kerran olin Tampereella kesälomareissulla ja Vapriikista tullessani jossain puistossa toiselta puolen puistoa mua kohti puolijuoksee nainen ja ojentaa Vartiotorni-lehden ja muita esitteitä. Muutenkin ne tuntuu mua lähestyvän,monesti tulevat juttelemaan kaupungilla, että saanko kertoa sinulle Jeesuksesta/Jumalasta, tähän taisin kerran jopa todeta, että en usko Jumalaan ja jatkoin matkaa. Vissiin mää näytän jotenki syntiseltä niiden mielestä tai ehkä niillä on oma tutka ateisteja varten. :D

  VastaaPoista
 26. Kattelin kun eräs mumma kierteli kaverin pihapiirin vieressä olevia postilaatikoita, katteli pihallepäin missä olin auton vieressä pojankoltiaiseni kanssa. Mumma kiersi korttelin ja tuli sitten kysymään, että kukahan tässä asuu, ootko asukas..? Ystävällisesti sanoin että kaveria odottelen kotiin ja että mikä mummalla on hukassa..? Ojensi mulle tuon saman läpyskän "Maailmanlaajuinen kammppanja, tutustu jos haluat" En kerenny kohteliaasti edes kietäytyä kun mun 4 vee vilkas pojankoltinainen tempas mumman käsistä sen paperin hyvän kysymystulvan saattelemana Mikä tää on?, Mitä tossa lukee? Miks tuo on vaaleenpunanen? Mitä tarkottaa kampanja? Miks tuo mummu antoi mulle ton? Mumma poistui kysymystulvan alta.. Se paperi jäi lukematta, kuinkas muutenkaan ja sen lisäks pojankoltiainen päästi lappusen käsistään ja se luiskahti sopivasti auton alle rapakkoon.. En sitten, pojan pyynnöstä huolimatta, sitä alkanut sieltä kalastamaan.. Enkä oo itekkään sitä kuuluisaa rastia saanut ovenpieleen..

  VastaaPoista
 27. Mullekin kerran sattui nuo ihanaiset sanansaattajat oven taakse, kun olin astumassa ovesta ulos. Niitä siinä pihalla sitten jututin kun odottelin että kaveri tulee hakemaan kyytiin. Kutsuinpa ne seuraavalle viikolle ihan kylään asti. Paitsi että seuraavalla viikolla siinä minun asunnossa oli jo uudet asukkaan.. kjehkjeh, joskus ei vaan voi jättää tilaisuuttaa laittaa vahinkoa kiertämään :D

  VastaaPoista
 28. http://themetapicture.com/suspicious-chihuahua/

  VastaaPoista