maanantai 18. marraskuuta 2013

Myrsky repi puita ja silleen

Yllätin itseni sunnuntaina ajattelemasta, että voisi vaikka ottaa ja imuroida. Heti tämän ajatuksen päätyttyä menikin sitten sähköt. Selvä merkki. Tunnetusti en merkeistä perusta ja lähdin sitten tappamaan tylsyyttä lenkkipolulle koiran kanssa. Satunnaisia tuulenpuuskia oli, ei minusta mitenkään erityisen paha myräkkä. Siinä vaiheessa kun vieressä kaatui kaksi koivua juolahti mieleen, että ehkä olisi hyvä kiirehtiä sisätiloihin. Luontevampi reaktio oli kuitenkin pysähtyä ottamaan valokuvia.

 
 
Pälli alkoi levitä nopeasti sähköttömissä sisätiloissa. Oli pakko lähteä ystävän luokse Kuopioon katsomaan Walking Deadin uusimmat jaksot. Palasin kotiin neljän maissa. Oli aivan tappavan tylsää. Havaitsin, että minulla ei ole juurikaan ajatuksia päässäni. Yritin siis nukkua paljon. Valveillaoloaikoina pystyin ajattelemaan vain lämmintä ruokaa, Candy Crush Sagaa ja erilaisia zombie-skenaarioita. Harkitsin jossain vaiheessa jopa virkkaamista.
 
Yön ohjelmanumerona oli vielä isännän ja tämän kahden matkakaverin noutaminen vailla yksi lentokentältä. Koska kamut asuivat "ihan matkan varrella", heitettiin semmonen 20 min lisäkiekka. Nukkumassa oltiin lopulta kahden jälkeen.
 
Aamulla oli hyvä herätä virkeänä tukka paskassa 14,7 asteen lämmössä ja laittautua pimeässä. Paras valonlähde koko kämpässä oli kuvassa näkyvä possulamppu ja lisävalaisuna oli muutama tuikku.
 

 
Nyt kun sähköt 30 tunnin katkon jälkeen palautuivat, voidaan tuijottaa huopiin kääriytyneenä Kellarin kunkkua. Mitä tahansa, jotta ei tarvitse käyttää aivokapasiteettiaan tai esimerkiksi ajautua dialogiin puolison kanssa.
 
 


33 kommenttia:

 1. Meilläpäin Eino ei pahemmin myllännyt, mutta teidän periltä kantautuvien uutisten innoittamana käytiin seuraavanlainen perheneuvottelu:
  -pitäisköhän se jonkulainen aggregaatti hommata varalle, kait se joskus myrsky tännekin osuu?
  -varmaan pitäis
  Tuota keskustelua epäilemättä sitten joskus muistellaan kynttilänvalossa.

  VastaaPoista
 2. Otsikko takaa, että Janne Hurme raikaa päässä koko illan. Vaikutus on melkein yhtä piinaava, kuin elämä ilman sähköä.

  VastaaPoista
 3. Toi lamppu on kiva. Mistä noita saa? Virkkaa jotain ja kerro kokemuksesta :) Käsittääkseni olet suuri käsityöihminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut sen lahjaksi avomieheltäni. Muistelen, että hän osti sen paikallisesta palvelevasta Rautia-maataloudesta. Hirvittävän kätevä vekotin.

   Vastoin kaikkia odotuksia olen hyvin taitava virkkaaja. Harmi vaan, etten pidä virkatuista tuotteista itse. Lahjaksi on tullut joskus tehtyä liinoja, verhoja ja sen sellaista. Anopille lähinnä, hän ihan aidosti niistä pitää kun itsekin värkkää. Kovin monelle ei kehtais tekeleitään tarjota, ei ole viimeistä huutoa virkatut liinat. Ehkä niidenkin uusi tuleminen vielä koittaa?

   Poista
  2. Tolleen ku kehuu, joutuu kyllä jo todistamaan puheiden paikkansapitävyyden. Siispä jäämme odottamaan suurta virkkuupäivitystä :D

   Poista
 4. Sähköt poikki mökistä, pimeys alkaa laskeutua neljän maissa... mitä ehdottaa mies? "Lähetään tekkee halkoja, traktorissa on tosi hyvät työvalot niin nähhään.." Jep, mitään muutahan en siinä oudon hiljaisessa, kynttilöiden täyttämässä kämpässä keksinytkään. Mut halot tuli tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä että tuli lähdettyä. Muuten ois joutunu tosiaan siihen dialogiin kumppanin kanssa. Meillä ukko oli onneksi valtaosan sähkökatkosta muualla. Sain ihmetellä ihan itsekseen maailman menoa.

   Poista
  2. Mulla kävi lähinnä mielessä riettaita, juurikin pimeydessä suoritettavia ajatuksia, mutta ei, halot ensin... :D

   Poista
 5. Eikö teidän pakastimesta alkanut nousta walking dead -henkistä eläjää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole uskaltanut vieläkään lähemmin tutkia, mitä pakastelokeroiden takaosassa on. Toisaalta jämäkkä jääkimpale estää jo nykyisin ylälaatikon avautumisen. Aika hoitaa.

   Poista
  2. Pakastimesta varmaan nousee kettu, metso, teeri tai jänis -huomaa hetkensä koittaneen. Availe nyt vaan valmiiksi ääsmarketin kassin suut. Tuo virkkaus on omituinen juttu..näin tuo "ensivaikutelma" pettää. Ihan oikeesti saisko kuvia pitseistäsi? Itse virkkaan vain mattoja silloin kun pitää yrittää tupakkalakkoa, mattoja on aika vähän..

   Poista
  3. Anopille, appiukolle, avomiehen siskolle ja avomiehen kummitädille olen liinoja ja muita kantanut. Nyt ois tietysti hyvä sauma tarkistaa onko ne tallella. :D

   Hämmentävä on tämä epäluottamus minun käsityöläistaitoja kohtaan. Ompelu on tosin semmonen alue, joka ei luonnistu ollenkaan - viimeksi olen ommellut seiskaluokalla ja vasta neljännellä kerralla sain flanellikauluspaidan hihakappaleen ommeltua oikein päin.

   Poista
  4. Mä haluaisin Kareem Said -tyyppisen pitsipipon Joululahjaksi. VinkVink :~]

   Poista
 6. Mikä merkilloinen yhteys on savolaisnaisilla ja virkkaamisella?! Jo lapsesta asti äiti tarjosi aina virkkaamista hoitokeinona ihan kaikkeen, ja ei, äitini ei itse ole mikään erityisen suuri virkkausmaanikko. Jos mulla oli tylsää, ratkaisu oli "ota virkkuus", jos oli nälkä mut ei vielä ruoka-aika -> ota virkkuus, poikaystävä jätti -> ota virkkuus, jäin työttömäksi -> ota virkkuus, hoputan jotakuta joutumaan ettei myöhästytä -> kah, otahhan virkkuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko "virkkuus" paikallissana jollekin alkoholijuomalle? :D Se sopis paremmin noihin esimerkkikonteksteihin (ehkä lapsuusaika poislukien jos savossakin ollaan nuukia tämän asian suhteen).

   Poista
  2. Kohta ois nykyajan nuoretkin virkkaamassa, jos ei ois pelikonsoleita, tabletteja ja älypuhelimia. Ei ole mikään niin antoisaa kuin huomata virhe, jota ei voi korjata Ctrl+z:lla. Eiku purkamaan ja tekemään uusiks. Virkkauksen kautta kehittyy täyspäisiä aikuisia.

   Poista
 7. Tuohon lämpöongelmaan tuli eilen tosi hyvä vinkki (vastaisuuden varalle) http://www.youtube.com/watch?v=brHqBcZqNzE Vaikutti ihan pätevältä idealta. En ehtinyt vielä kokeilemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän noiden kukkaruukkujen hommana tuossa keksinnössä on? Tuikku työntää lämpöä ilmankin ja minun ymmärryksen mukaan ihan samalla teholla, oli päällä ruukkuja eli ei.
   Onhan se tietty teknolookisemman näköistä ja voi käyttää sanaa "heater". :D

   Poista
  2. Kait tuossa oli ideana se, kun se sisempi ruukku lämpiää, niin se varaa sitä lämpöä - ja sitten se kahden ruukun idea on ymmärtääkseni luoda eräänlainen ilmankierto. Edelleenkin itse kokeilematta...

   Poista
 8. Meillä mies lähti lasten kanssa ulos kävelylle. koska hänen mielestään siellä "nyt-ei-vaan-tuullut-kuin-vähän".
  - Joopa joo. Takaisin tulivat niin kertoi että kun olivat olleet pappilan kohdalla, niin olivat saaneet nähdä miten oli suuri kuusi kaatunut sen takana..
  Oliko kyse jumalan rangaistuksesta vai mistä lien. En tiedä. Minä hälle tuumailin sitten että "Vai ei siellä sillon vielä tuullut tarpeeksi..." xD

  VastaaPoista
 9. Eikös tuolle sika-mageelle lampulle olis hyvä säilytyspaikka se sorkkamuki? :D
  On aikas pähee lamppu! :) *peukku sille*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitais itse asiassa just solahtaa sorkkamukiin. Mutta jospa kuitenkin pidän tuota taskulampputelinettä jatkossakin kaapin perimmäisessä nurkassa :D Vieläkin harmittaa kun niitä ei enää tehdä lisää.

   Poista
 10. Aika hauska tuo "ota virkkuus"-juttu. :D

  VastaaPoista
 11. Eikö teillä ole mitään normaaleja, tylsiä, tavallisia esineitä kun taskulampunkin pitää olla vaaleanpunainen possu? Ihan itse ostatte tällaisia? No joo, tuikut näyttää ihan normikamalta.

  VastaaPoista
 12. Ei liity ihan aiheeseen, mutta viileisiin majoitusolosuhteisiin kyllä, eli kuvia metsäkämpästä täällä http://jvv2.vuodatus.net/lue/2013/11/kamppa

  - Gillette

  VastaaPoista
 13. Mulla on myös tuommoinen possulamppu, mutta se ei nyt toimi, kun en jaksa ladata lihastyöllä sen akkua. On mulla onneksi hyviä otsalamppujakin, koska olin minäkin monta tuntia ilman sähköjä Einon vuoksi. Onneksi on puuhella, joka antoi lämpöä ja ruuanlaittomahdollisuuden. :)
  Mulle on tainnut vuosien varrella käydä jopa kaksi kertaa niin, että sähköt on menneet, kun oon aikonut imuroida! Me ollaan ihan samiksia! Jee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possulampun pääasiallinen käyttökohde on koiran ruikkailujen metsästys. Makuuhuoneessa on kattovalaisin joka ei juurikaan tee työtään eli valaise. Jos koira on suhauttanut sängyn laitaan protestikuset, sitä ei paljaalla silmällä erota. Pitää olla possulamppu apuna. Koira tunnistaa jo lampun ja luikkii karkuun jos tuntee syyllisyyttä.

   Poista
 14. Meillä oli myös toista vuorokautta pitkä sähkökatkos. Yksi iso irto-oksa rikkoi ikkunan ja tuuli viskeli puutarhatuolit lampeen. Sitten vielä kaatuneita mäntyjä pihatiellä, eikä edes benzoo moottorisahaan. Onneksi on varaava takka, aurinkopaneelilaturi kännykkään ja hyvät muonavarastot. Pääsimme töihin vasta maanantai-iltapäivänä naapurin moottorisahailun avustamana. Silti en muuttaisi enää kerrostaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisen lauseen pitäisi olla "Sen takia en muuttaisi enää kerrostaloon", viitaten edelliseen lauseeseen. :D

   Poista
 15. nyt kyllä pitää vaihtaa otsalamppu (joka on meillä tarkoitettu koiran protestikusien metsästykseen) tuommoseen possulamppuun paljon päheemmän näkönen

  VastaaPoista