lauantai 7. joulukuuta 2013

Piipahdanpa noutamassa uusia joulukoristeita...

Voisiko joku kertoa mitä vittua on tapahtunut kristillisille, pohjoissavolaisiin koteihin soveltuville joulukoristeille?

















Ja vielä loppuun hyvä vinkki orkidean isänmaallistamiseen.




Mikä ihmisiä oikein vaivaa?




59 kommenttia:

  1. Mä näin kanssa noita tosi kekseliäitä orkideoja. Käsittämättömiä. Täällä lähitorilla on muuten juhannukseksi aina vuoden rumimmat kukkakimput. Sinivalkoiset. Sinivalkoinen voi olla kaunistakin, mutta juhannuskimput on aina rumia. Mitään muuta värivalikoimaa ei juhannusaattona ole.
    Nyt mulle natsas tää itsenäisyyspäivä hyvin, sillä tarvitsin hautajaiskimpun. Nehän on yleensä valkoisia. Just sellaisia valjuja kokovalkoisia kimppuja oli ihan lähikaupassa. Vähän nauhaa ympärille ja homma hoidettu.
    - Gillette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on sekin ihme nähty, että orkideasta saadaan ruma.

      Poista
  2. Hyi helvetti. I haz no words.

    VastaaPoista
  3. Täysosuma taas! Mistä sä löydät noita? Voiko olla Suomen marketeissa? Voi. En mene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä löytyivät eri myymälöistä kauppakeskus Matkuksesta Kuopiosta. Classless Ohlsonilta muun muassa.

      Poista
    2. Ei tartte mennä kun stokkalle niin kuuseen pitäisi ripustaa korkkareita, kärpässieniä ja glitterisiä tamponeja tai ainakin ne siltä näytti.

      Poista
  4. No, kiinalaislasten kulttuuriperintö joulukoristeiden askartelun osalta on jonkin verran erilainen kuin suomalaisten.

    VastaaPoista
  5. ....Ja miksiköhän niinden pitäisi olla kristillisiä?

    VastaaPoista
  6. Mä ostin yhen tollasen glitterkengän. *tunnustus*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voidaanko saada kuva joulukuusestasi sitten kun aika koittaa?

      Poista
  7. Nyt tarvittaisiin pohjois-savolainen marthasteward näyttämän, miten oljesta, tuohesta ja risuista askarrellaan itse sopivat, kristilliset koristeet.

    Puutosmäen-Hilma

    VastaaPoista
  8. siis voi kauhee minkä näkönen orkidea. hirvee!!!
    ja joulukoristeista kanssasi samalla linjalla. hyi ja yök!

    VastaaPoista
  9. Ei se että joku myy, vaan se että joku ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niille perinteisille, kristillisille, kylmässä Suomessa kohmeisin sormin tunteella ja tuskalla väännetyille koristeille on käynyt juuri niin kuin kaikelle muullekin kotimaiselle, ne maksaa täkäläisten mielestä liikaa. Siksi pitää turvautua kiinalaislasten parissa sekunnissa pykäämiin orkideoihin.
      Jostain pitää siis tinkiä, jos mikään ei saa maksaa mitään :D

      Poista
  10. Laiskana kausikoristeiden hankkijana ja vaihtajana täytyy tyydytyksellä todeta, että vanhoissa näemmä vara parempi.
    Jouluvalojen suhteen olen luopunut kilpavarustelusta kokonaan. Ennen riitti ikkunalle viritetty kynttelikkö ja pahvinen tähti. Nyt pitäisi koristella valoin pihan puut ja pensaat, lipputanko, räystäslaudat ja koirankoppi. Mahottomuuksiin menee, laitoin hommalle kertakaikkisen stopin.
    Vielä toissajouluna oli ikkunatähdet, modernia ledimallia oikein. No ne pimeni ja uusia ei ole tullut hommattua, oma vaivansa siinäkin. Monasti mielessä ollut ostaa joulun jälkeen halvalla ruuhkattomissa olosuhteissa. Katellaan, josko tämän joulun jälkeen.
    -Pientilallinen-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeaa puhetta, vähemmän on enemmän. Nimimerkillä ostin tänä vuonna ensimmäisen joulukoristeeni. Ikinä. Meilläkään ei siis pahemmin revitellä. Ellei nyt lasketa tuikkuja ja valosarjaa joka on tyrkätty pienen "talon" sisälle.

      Poista
  11. Että mä nauroin tuolle orkidealle... :D
    Kaikkea sitä keksitään...

    On muuten himskatin vaikeeta löytää omaan makuun sopivia kuusenkoristeita...
    Stockmannilta löytyy aika hyvä valikoima.
    Niin noita glitterillä silattuja kummajaisia kuin ihan yksinkertaisiakin koristuksia.

    VastaaPoista
  12. Missä vitussa sä kävit ostoksilla? Bollywoodissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä niin repesin tälle :D Bollywood-materiaalia löytyi Kuopion Matkuksesta, uudesta upeasta shopping centeristämme. Tervetuloa asioimaan! Bussilla tulee kansaa pidempienkin matkojen päästä.

      Poista
  13. Jättäisköhän kissa nuo koristeet rauhaan kun on niin pirun hirveitä?

    VastaaPoista
  14. Luulin jo, että olin nähnyt tämän joulun hirveimmän kukkavirityksen, kun meidän lähikaupassa oli glittersinisellä suihkuteltuja joulutähtiä, mutta tuo orkidea vie kyllä voiton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tiiä, kyllä tuo sinun kuvailemasi kuulostaa vielä pahemmalta :D

      Poista
    2. Hei mikä hitto siinä on että pitää kukkiin tunkea jotain glitteriä!! Eilen olin ostamassa kukkaa ja näin näitä hirvityksiä, kuka haluaa ruokapöytäänsä (ja ruokaansa siinä samalla) jotain glitterpölyä?!?

      Poista
  15. Veit kyllä sanattomaksi. Ihan aikuisten oikeesti mitä noin on? Ei ainakaan joulukoristeita.Onneksi on tallessa kaikki lasten tekeleet päiväkoti-kouluajoilta, vievät voiton. No eipä meillä muutenkaan laiteta kuin joulukuusi, vaaleanpunaiset hyasintit ja pari kynttelikköä. Less is more -periaate kunniaan. Toisaalta tollasen pinkin kengän vois laittaa oveen roikkumaan lisänä pattereilla toimivat ledit, muuta ei sitten puuttuiskaan kun punaiset valot ja hinnasto.

    -pelinainen-

    VastaaPoista
  16. Mikä helvetti toi tokavika oikein on? Lady Gaga -sammakko? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Samaa ihmettelin minäkin. Ois hauska nähdä se kuusi, johon tuo päätyy.

      Poista
    2. Olen aika varma, etten halua nähdä sitä kuusta. :D

      Poista
  17. Ihanaa! Meillä tuossa länsinaapurin puolella olis kaupassa tarjolla perusvihreän tekokuusen lisäksi myös valkea, pinkki ja violetti värivaihtoehto. Jos juniori sais valita niin meillä olisi tuo viimeksimainittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selailin tänään tuttavani luona jotain "kodin kuvalehteä" tms. Siinä oli valkoinen muovikuusi, jossa oli hotpinkkejä palloja ja hopeanväristä nauhaa. Huokaisin syvään.

      Poista
    2. http://www.rusta.se/julgran-rosa-150-cm-p77231043.aspx

      Tämmönen

      Poista
    3. Itse pidin eniten tuosta rustan violetista.

      Poista
    4. Huh huh. Pinkki kuusi ja sinne pääkallokoristeita ja dinosauruksia...

      Poista
  18. Liekö tippuneet Minna Parikan läningistä nuo värikkäimmät.. Näyttäviä. Kyllä. Niinkö Sally Spectran tukkaki oli. Ja heimohameet. Meduusa parralla ja tonttulakilla?! Sopii suomalaiseen jouluun ko hajuvesi lihapullaan. Fy tuuletin.

    VastaaPoista
  19. Törmäsin samaan ongelmaan pari viikkoa takaperin. Olin keksinyt hienon idean, että perheen taapero saisi itse kaupasta valita jonkin koristeen, joka sitten seuraisi mukana vuodesta toiseen ja olisi (muka) näin ollen hieno perinne. No, marssimme Stockalle koristeita valkkaamaan. Noin nanosekunnissa nappula iskee silmänsä glitterillä ja jollain haituvilla varusteltuun korkokenkä-kuusenkoristeeseen.

    Joo, kuten arvata saattaa, ei saanut lapsi valitakaan koristetta, suunnitelma yliviivattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just hyvä, ettet antanutkaan valita. On hyvä tutustua pettymyksen käsitteeseen jo nuorena niin ei tule shokkina sitten myöhemmin kun kohtaa niitä ihan oikeita pettymyksiä.

      Poista
  20. Voi ei, itse kyllä lämpesin tuolle pinkille korkkarille niin paljon että ostin jopa hopeisena : D ei sillä, ostin myös sen vähän vähemmän perinteisen valkoisen muovikuusen hopeanauhoilla, ihkuu... : D

    VastaaPoista
  21. Sä oot vaan eksynyt väärään putiikkiin. Sun kannattaa pysyä erossa kaikista ylikansallisista hömppäliikkeistä ja asioida kiltisti Anttilassa ja Tokmannilla. Ehkä Prismassa myös.

    VastaaPoista
  22. Mä ostin yks vuosi joulukoristeita niinkin epätodellisesta paikasta kuin lidl! Siellä oli pieniä punaisia puisia sydämiä ja sitten sellainen olkikoristepakkaus, missä oli monenlaisia pieniä olkikoristeita. Ne oli oikeesti tosi kivoja ja seuraavat mua varmaan koko elämäni mukana, ovat nimittäin ekat itse ostetut joulukoristeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puiset pumput kuulostavat erityisen hienoilta ja soveliailta koristeilta.

      Poista
  23. Ehhhhhhhh, mä en edes vietä tätä juhlaa, mutta silti... ;D *karseeta* Kun kävin katsomassa viehkeän violetin kuusen, samasta linkistä löytyi upeita joulukoristeita (katsokaa itse se linkki, ja ne dekoraationit siitä alta - upeita samansävyisiä dinosauruksia!!! :D :D :D). Mä. En. Ehkä. Myöskään. Kestä.

    VastaaPoista
  24. Ihanaa että muutkin on samaa mieltä kun minä noista ihmeellisitä joulukoristeista. Stokkalta löyty myös sieniä. kyllä, sieniä joulukuuseen ?!? Oli myös laukkua,kenkää ja sirkuseläimiä... Orkidea vie kyllä voiton.

    VastaaPoista
  25. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarggggghhhhhhhhhhhhhhhh! Ja se tuli sydämestä! x(

    VastaaPoista
  26. Maailma on tosi outo, juuri tästä syystä (kiitos saamani haasteen) valmistin haasteen ohjeen mukaan ystäville lahjan, jossa noudatan kierrätystä ja kestävää kehitystä - linkki tässä
    http://mummolasta.blogspot.fi/2013/12/joulun-ajan-haaste.htmltä

    VastaaPoista
  27. Noi koristeet sivuutan huokauksella, että makunsa kullakin. Mutta orkidea lähenee jo pyhäinhäväistystä. Muutenkin kaikki räikeän siniseksi värjätyt kukat on karseita.

    VastaaPoista
  28. Voi jeesuskristus ja aavemaria. En oo ehkä ikinä ennen nähnyt noin jäätävän rumaa esinettä kuin tuo tanssiva sammakko. Kaikenlaista paskaa sitä kuvitellaan ihmisten ostavan.

    Ja tuo orkidea? Ehhh.

    VastaaPoista
  29. Minä päätin tänä vuonna lunastaa Vuoden paras puoliso-tittelin sillä että meidän kuusessa killuu perinteisten joulupallojen ja nauhojen lisäksi tänä vuonna TARDIS ja (jos en väärin muista) keltainen dalek. Odotan yhä pakettia tulevaksi, BBC postittaa hitaasti ja epävarmasti.

    VastaaPoista
  30. Naapuri näyttää koristelleen kuusensa kaljatölkeillä. Pitänyt vielä joulukuusi asetella ihan ikkunan eteen, jotta koko naapurusto pääsee tätä ihastelemaan.

    Taiteellista ja nerokasta uusiokäyttöä, etten sanoisi..

    VastaaPoista
  31. Uskovaiset ennustavat raamattuun viivaten, että kiinalaiset valtaavat joskus nämä nurkat. Ehkä se on nyt alkanut!!!!

    VastaaPoista
  32. Höpsis. Kylläpäs sitä nyt ollaan rajoittuneita. Ystävälläni oli valkoinen kuusi jossa oli (kylläkin hopeisia ja kultaisia muistaakseni) korkokenkiä ja se oli mielestäni oikein nätti ja sopi heille. Ja osa näistä blogissa esitellyistä koristeista ei ole ollenkaan kamalia, kun vaan laitetaan oikeanlaiseen kontekstiin. Ei ne niiden perinteisten sekaan toki sovi. Meille ei tule kuusta lainkaan. Tyttärellä on ikkunassaan jouluvalot ja olkkarissa on sellaiset ikkunalaudalle asetetut + keittiössä sellainen risuista väsätty tähti missä on pienet valot. Siinä se. Ai niin ja keittiössä tietty myös punainen jouluverho. Sitten vaan aitoa kynttilänvaloa ja se on siinä.

    VastaaPoista
  33. Kävin tuossa perinteeni mukaisesti Tallinnan joulutorilla, aivan ihania lasipalloja (4 kpl a 2.90 e,) enkeleitä (a 13 e) (krist. kotiin), lumihiutaleita a 2.90) jne. Siis oikeita koristeita eikä siellä edes näkynyt noita, edes muissakaan kaupoissa. Stockalla on kuulemma myös oikeita koristeita, sitä vaan en tiedä miten Kuopioon niitä sais ilman matkailua. Soitto miehelle että tuo metsästysreisultaan lihasikkareitten sijaan koristeita? Vai onko jo kotona lahjojen (=hajuvesien) kera?

    -pelinainen-

    VastaaPoista
  34. Ei jestas. Mitä on sellaisen ihmisen päässä liikahtanut, joka keksi tuunata orkidean. Ei jestas vielä kerran.

    VastaaPoista
  35. Täältä löytyy äänestys, jossa voi äänestää ruminta joulukoristetta http://porilaine.satakunnankansa.fi/2013/12/12/aanesta-rumin-joulukoriste/ mutta aika kesyjä ovat näihin tämän blogin löytöihin verrattuna.

    - Gillette

    VastaaPoista
  36. No nuo joulukoristeet nyt vielä kestää, mutta herramunjee kuka haluaa kolmevuotiaan silmät kiinni tuhrimalta näyttäviä orkideoita kotiinsa? Varsinkin kun hinta on varmasti sopivan suolanen myös...

    VastaaPoista