sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Elämää kuplassa

Pidettiin naisten kanssa iltamat. Puhe oli vetää nyyttäripohjalta ja kukin toteutti komentoa omalla tavallaan. Illan emäntä, intiaaninimeltään Kestitsee-liian-kanssa, kertoi ensin ennättävänsä vain kanasalaatin tekoon mutta oli lopulta varannut tarjolle myös leipää, levitteitä ja suklaaleivoksia. Erityinen Ystävä toi alkoholia. Tarjolla oli myös itse ostettuja pähkinöitä yy-äm-äs.


Alkumaljan nostamisen yhteydessä joku sanoi että meillä on nyt niin paljon aihetta juhlaan. Itse kutakin osoitettiin vuorollaan ja oltiin että: sinä olet juuri mennyt kihloihin, sinä olet ostanut asunnon, sinä odotat vauvaa ja sinä (minun vuoroni)... täysi hiljaisuus. Kun en keksinyt itsekään mitään juhlanaihetta, parahdin että "jee!", ja sitten muutkin olivat että "jee!" ja siitä päästiinkin sujuvasti seuraavaan henkilöön. Ei kai sitä aina tarvii jotain erityistä tapahtua. Esim. kymmeneen vuoteen.

Iloisten asioiden ohella meillä on myös tasapainon vuoksi kaikenlaisia huolia. Esimerkiksi kun on hautajaiset tulossa, pitää olla kahdet kengät mukana. En ole tätä tajunnut, mutta hautausmaalle pitää siis varata eri kengät kuin juhliin (lue: muistotilaisuus).

Jos käyttää oikeanpuoleisia paksumpikorkoisia jalkineita, ei välttämättä uppoa hautausmaan poluille. Mutta kyllä aivan välttämättä pitää vasemmanpuoleiset saada jalkaan sisätiloihin siirryttäessä. Aivan oleellinen ero. Varmasti jokainen hautajaisvieras tähän tyylimokaan kiinnittäisi huomiota, ja ensin ne ois että ei vittu, mutta sitten ne ois että ei saatana.


Kihloihin menneen ystävän elämässä eletään merkillisiä aikoja. Mies haluaa naimisiin ja laatii häihin kutsuvieraslistaa. Vauvakin pitäisi kuulemma tehdä. Asiasta on menossa jonkinlaiset neuvottelut, ainakin uusi bemari pitää kuulemma saada vaivanpalkaksi raskaudesta. Yksi tekisi vauvan jos olisi järkevä mies, ja toisella on järkevä mies ja ei halua lasta. Tämmöistä on elämä.

Erästä ystävää on alkanut piirittää mies. Tolkullinen mies. Eli todennäköisesti on kaikki syyt jättää hyvä tilaisuus käyttämättä ja etsiä yökerhosta taas joku paikallinen hidalgo tekemään elämän hankalaksi tai joku muu satunnainen turaperse haisemaan sohvalle. Kuitenkin puhutaan immeisestä joka metsästää, asuu maaseudulla ja varmuudella täyttää tolokunseksuaalin kriteerit. Todettiin yhteisesti että jo yksistään hirvenliha on ihan hyvä syy nussia miestä. Seurataan asian etenemistä.

Oli meillä jossain vaiheessa varmaan ihan järkeviäkin keskusteluja. Mutta ei niitä muista kun sattuu kaikenlaista muuta. Esimerkiksi jonkun takin taskussa ei pysy sytkäri millään, tippuu vaan lattialle koko ajan. Ongelmaan voi tehota takin kääntäminen oikein päin.

Kososen Kristan kulttuurikuplakirjoitus sai paljon huomiota. En jaksanut kovin tarkkaan tarinaa lukea, mutta varmasti tällainen leppävirtalainen kupla on suurempi.

Mutta jos on pakko elää kuplassa, kyllä seura on parasta mahdollista <3

13 kommenttia:

 1. Vainajaahan se eniten vituttaa hautajaisissa, jos jonkun vieraan kengät ei ole koodin mukaiset :D
  Ei, minä en panis hirvenlihanmettästäjää. Jo lapsuudesta olen seurannut suvun miesten harrastusta; Elokuussa kun alkaa linnustus niin sitten sitä juostaan pitkin mettiä peräsuoli pitkällä kaikenmaailman riistan perässä koko hemmetin syksy ja ihan kaikki liikenevä vapaa-aika! Kimpale hirvenlihaa on aika pieni vaivanpalkka siitä odottelusta... Ja sitten tulee ne sinunkin joskus mainitsemat pääkallon liottelut ja keittelyt, yäääks!
  Hieman ristiriitaisin tuntein olen seurannut vanhemman pojan liittymistä tähän suvun miesten harrastajaklaaniin - Terapian paikka sanoisin

  VastaaPoista
 2. Ei ollut hirvestävä rekkakuski minua varten, vaan päädyin metsästämättömään motokuskiin. Toimii paremmin minun käytössä. Tosin ei sillä metsästyksellä ollut paljoa merkitystä, kusipäinen luonne häiritsi enemmän.

  VastaaPoista
 3. Minä en kyllä tuota metsästävääkalastavaa tolokunmiestä vaihtais mihinkään. Toki, joka vuosi käydään pitkät keskustelut siitä, onko siellä pilkillä pakko käydä vielä silloin, kun jäätä on jäljellä enää kaksi senttiä (jossain poukamassa) ja voiko anopin juhlat ynnä muut riivatut tapahtumat jättää välistä kyyhkysenmetästyksen tai metsäkanalinnunpyynnin alotuksen takia (Käypä syy, joka vuosi!) ja voiko sitä soittaa puoliltaöin, että meneekin vielä yksi vuorokausi täällä merellä (jatkoaikaa on soitettu jo pariin otteeseen), mutta se on vähän niinku se pointti koko jutussa. Se rakastaa aina kahta kauhiammin kun kotia palaa ja joskus on jopa jotain tuomisinakin, jonka voi sitten heittää pakastimeen ja miettiä kahden vuoden päästä, että A: mitähän tää on ja B: voiko sen vielä syödä. Kyllä sitä aina niitä kolme viikkoa kassissa muhineita, märkiä mehtäkamppeita pestessä ajattelee, että onneksi tuli valittua tällanen mehtäläinen, en minä muunlaista jaksais kahtella <3

  VastaaPoista
 4. On sitten Juha Vuoristakin luettu. Hyvähyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viittaa varmaan tähän lauseeseen... " ensin ne ois että ei vittu, mutta sitten ne ois että ei saatana." Muistaakseni Vuorinen on käyttänyt tätä aika monessa kirjassa...

   Poista
  2. Ahaa. Minä olen tähän ekan kerran törmännyt ihan työmaalla joskus vuosikausia sitten, enkä tiedä mistä se sanonta on kotoisin. Pidin sitä hauskana ja jäi mieleen. Ja jos olisin lukenut sen Vuorisen kirjasta, olisin varmasti alkanut käyttää sitä senkin seurauksena :D

   Poista
  3. Vanhimmat Vuorisen kirjathan on jo 90-luvun lopulta, joten luulisin että lause on tosiaan alun perin Vuorisen käsialaa... on siitä sitten siirtynyt lukijoiden suuhun... En muista mistä kirjasta lause on kun melkein kaikissa kirjoissa esiintyy samoja henkilöitä. Muistaakseni tätä hokemaa lausahtelevat ne "Juoppohullun" kaksi omituista kaveria joiden nimiä en nyt muista... lukemisesta kun on joku vuosi aikaa. Pitäis varmaan itsekin taas lukaista ne uudelleen... Suosittelen kaikille, hiukeita kirjoja joille ainakin minä nauran aina ääneen !

   Poista
 5. On tullut käytyä paritkin hautajaiset viime vuosien aikana syys-/talviaikaan. Täällä kaapunnissa selvitin tilaisuudet mustissa talvisaappaissa ja mustissa maihinnousukengissä, siis yhdet jalkineet per tilaisuus. Omien hautajaisten pukukoodista sanoisinkin, että maihinnousukengät sopii hyvin oli vuodenaika mikä tahansa, mutta sandaaleissa EI saa tulla. Inhoan paljaita varpaita.

  Gillette

  VastaaPoista
 6. Kuolema on lähellä, soittelee jo ovikelloa. Ukko lähti just ensimmäiseen ampumaseuran kokoukseen saatuaan sinne jäsenyyden ja minä eksyin tällaiseen blogiin, ei hyvänen aika sentään. Onneksi sillä on toistaiseksi mielessään vaan pienriista ja meillä tilaa vaan tolle pienelle kaappipakastimelle, mutta juu-u... tiedän.... sitä se lähtee ja tolkunmiehestä miehestä ne isot miehet kasvaa..ei kun..no jotain sinne päin..

  Kiitos.

  VastaaPoista
 7. Naisten iltojen syvääluotaavat keskustelut ovat parasta.

  VastaaPoista
 8. Jos kyseessä on kaappunkilaisakka, tuskin metsäjä-kalastajamies tietenkään kelpoo. Tietysti nykyajan Hidalgo ja metroseksuaalit houkuttelee jo ulkonäöllisestikin niin paljon enemmän. Tää on niin tätä!!! Onneks itse olen valinnut tolokunseksuaalin. Metsästys-kalastus-retkeily-ukko on yllättävän kykenevä vaihtelevissa tilanteissa. Ja haluan teidän seuraaviin kuplakutsuihin kutsun. Piste.

  VastaaPoista
 9. Yritin kuuklettaa mitä tarkoittaa turaperse kun ei jymmärrä, mutta heitti vaan tällaiselle sivulle :D

  http://slang.ee/tura-perse

  -kanta-asiakas

  VastaaPoista