lauantai 4. huhtikuuta 2015

Ennen ostopäätöstä tarkista haju

Kävin joku aika sitten ostamassa neuletakin kaapunnista. Laitoin sen eräänä aamuna päälleni ja aloin ihmetellä että mikä oikein kämpässä lemuaa. Sitten tajusin että sehän olen minä. Neule haisi siltä miltä äidin kämpässä kärysi ennen kissan leikkaamista.

Pesin lyyssin, ei auttanut. Pesin toisenkin kerran, ei auttanut.

Menin häpeissäni myymälään ja aloitin heti selittämällä miten vaatteiden palauttaminen ei ole minulle mikään harrastus. En tee tätä huvikseen ja että tämä voi kuulostaa oudolta, mutta ostamani paita haisee tosi pahalle. Käytiin haistelemassa myyjän kanssa muita paitoja ja kyllähän nekin kärysivät. Myyjä lupasi selvittää asiaa ja olla uudelleen yhteydessä.

Näin tapahtuikin. Valmistajan kanta oli että jotkut harmaat ja ruskeat väriaineet voivat jättää vaatteeseen tuoksua ja että asialle ei oikein voi mitään. Pitäisi vaan pestä. Aha.

Toinen myyjistä, joka oli ostanut itselleen samanlaisen neuleen, kysyi että ootkos pakastanut paitaasi. Sanoin että no eipä ekana tullut mieleen, pitääpä kokeilla.Jätetäänpä se pullan ja kuhan kanssa viikoksi muhimaan ja katsotaan miten käy.

Heitän kokkopaikalle jos ei tällä tokene.


23 kommenttia:

 1. Muistan käsityötunneilta, jossa käytiin eri materiaaleja läpi, niin jollekin oli ominaista just sellainen paha haju! Ettei olis vaan kyse sellaisesta..? :P Ja juu, kannattaa tarkistaa haju ja pesumerkinnät ja ja ja... :)

  VastaaPoista
 2. Mitäs ostelet kaikenäkköisii muotirytkyi :-)

  VastaaPoista
 3. Onkos se kärpän (tms) raato jo pois pakkasesta?
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vielä poistettu, itse asiassa mietinkin kärppää tänään! Meillä on "telepateettinen" yhteys.

   Mitenkä pitkään arvelet että vielä soveltuu täyttämiseen?

   Poista
  2. Enpä tiedä, kunhan et syötäväksi sitä täytä.

   Minusta se on maannut siellä jo sen verran aikaa, että voit hiljokseen kiikuttaa sen jonnekin jontkan mutkaan. Toisaalta jos teillä on tapana säilyttää vaatteita pakasteessa, niin haittaako yksi kuollut kärppä mitään, saisihan siitä esim. takkiinsa somisteet. OP

   Poista
 4. Kokeile tavallista väkiviinaetikkaa huuhteluaineena, se poistaa aika hyvin hajuja ja sen oma haju haihtuu kyllä vaatteen kuivuessa. Lorautat huuhteluainelokeroon puolesta desistä desiin etikkaa, ei pilaa vaatteita eikä konetta.

  VastaaPoista
 5. Mulla kävi sama uusien farkkujen kanssa. Ekan kerran kun kiskoin päälle, niin puoli päivää ihmettelin mistä tulee aivan karmaiseva käry. Hetken nuuskuteltuani paikansin hajun mun housuihin. Heitin pesukoneeseen, mutta vasta kahden pesun jälkeen haju lähti! Kaiken lisäksi päästävät väriä niin, että mun jalat on kuin smurffilla... Mietin vain, että millä karmeilla kemikaaleilla nekin on käsitelty ja mikä määrä imeytyy ihon läpi mun elimistöön.

  VastaaPoista
 6. Tietämättömyyttäni kysyisin että mikä taika pakastamiseen liittyy?
  Jotenki ymmärtäisin jos joidenkin kemikaalien kanssa pelattaisiin mutta pelkkä jäätyminen, siinä täytyy tapahtua jotain mitä minen vaan tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä minäkään. Nyt neule haisee kissanpissalta ja pakastimelta.

   Poista
  2. Kurja juttu ettei pakastaminen toiminut. Tosin se kuulosti aika helpolta ratkaisulta mutta eipä näistä poppakonsteista koskaan tiedä. Toiset toimii ja toiset eivät.

   Poista
 7. Väkiviinaetikka on klassikko. Ehdottomasti kokeilisin sitä.

  VastaaPoista
 8. Joitain asioita ei vain voi pelastaa.. roskiin joutaa.

  VastaaPoista
 9. Minä jouduin hylkäämään aidot suomalaiset Aino-tohvelit hirveän lemun takia. Niiden kumipohja löyhkää niin ettei samassa talossa pysty olla. Yritin tuulettaa viikkokausia, ei haihtunut. Sittemmin olen huomannut, että ne kaikki haisee ihan hirveältä kaupassa, en tajua kuinka niitä niin monet käyttää. Hajuaistissa vikaa varmaan (siis kaikilla muilla, ei nyt mulla tietenkään).

  VastaaPoista
 10. Tuo etikka on hyvää.. Käytän huuhteluaineena pienenä määränä jatkuvasti. Vaatteet tuoksuvat puhtaalle, eivät ällöttäville tekohuuhteluaineille. Kaikki kummalliset hajut lähteneet aina. Kokeile "muotirytkyynkin"! Elins

  VastaaPoista
 11. Kauppalain mukaan myyjä on velvollinen hyvittämään viallisen tuotteen, jos reklamaation tekee kohtuullisessa ajassa. Asiakkaalla on myös tämän yhteydessä oikeus vaatia korvauksia asiasta. Haiseva vaate ei ole tuote, jota kukaan liike lähtökohtaisesti myy ensiluokkaisena tuotteena. Suosittelen, että haet hyvityksiä vialliselle tuotteellesi, koska asiakkaiden reagoinnilla on vaikutusta siihen, kuinka liikkeet jatkossa suhtautuvat vastaaviin tapauksiin ja tuotteisiin.

  VastaaPoista
 12. Ite menin ostamaan kalliin toppatakin joka haisi vanhalle juuttisäkille. Ei auttanut tuulettelut pakkasessa, ei ties mille rehuille käryävät pesu- ja huuhteluaineet, ei mikään. Lopulta kyllästyin siihen etovaan lemuun ja lykkäsin takin vakuumipussiin ja unohdin sinne pariksi vuodeksi. Siinä ajassa haju oli mystisesti kadonnut. Että kyllä kannatti maksaa lähemmäs satku takista jota voi käyttää häpeämättä (jopa hevosten seurassa nolotti) sitte muutaman vuoden päästä...

  VastaaPoista
 13. Luin et tuossa ylemmässä pussukassa (kuvassa siis) luki että KUKA! Jäin miettiin et ketä olette pakastaneet vai onko mietinnässä kuka sen pussukan sinne on laittanut :D!

  -kanta-asiakas

  VastaaPoista
 14. Jotenkin kuulostaa tuotteelta, ettei sitä ole valmistaneet Onnelliset Työläiset.

  VastaaPoista
 15. En ihan hetkeen muista millon viimeksi olisi tullut omia vaatteita "pakastettua" ennen käyttöönottoa. Hyvin hämärää, että niin perusvaate ku villatakki voi haista pahalle. Toivon selventävää raporttia pakastamisen lopputuloksesta - oliko apua vai ei. Jos ei auttanu, tässä lisätienestille idea: Vuoden siivoojan käyttämä paita plokissa myyntiin; varmasti joku sarkasmiuskonlahkoon kuuluva seurakuntalainen maksaa sievoisen summan. HEH-HEH.

  VastaaPoista
 16. Jos pakastaminen ei auta, ehdotan että keittelet erilaisissa liemissä riittävän kauan. Haju ei välttämättä lähde, mutta luultavasti se muuttuu toiseksi.

  Jos vaikka aluksi laitat sen sinne hirven kallon kanssa vetyperoksidiin muhimaan. Vai miten se nyt menikään.

  VastaaPoista