sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kevään merkkejä

Se on kevät nyt. Töyhtöhyypät ovat saapuneet, joutsenet jo ajat sitten. Mäyrä oli tänään lähtenyt liikenteeseen, meillä oli sama lenkkipolku.


Toinen varma kevään merkki on se, että meillä pyörii kulkukissa. Ja että naapurin lemmikkikissa, leikkaamaton puolivuotias uros, tuli havaittua navetan kuppeella yhdessä kulkukissan kanssa. Kohta on heinäpaalien seassa kissa jos toinenkin, veikkaan. Ja tämä puolestaan vaatii toimenpiteitä. Valitettavasti.

Kevääseen kuuluu myös se, että hangen alta paljastuu kaikenlaisia bonusyllätyksiä. Talvella lava-autoni kyydissä kaukaisilta valtion mailta tulleen hirven osia löytyi parin metrin päästä talosta. Ihastuttavaa. On se kumma kun ei ees supikoirille oo kelevannut. 


No. Minähän ne lapiolla kuitenkin kiikutan tuosta johonkin jontkaan, kahtokee vuan.

Ilahduttavin löytö tähän asti ovat hirven korvat, jotka oli sydäntalvella laitettu pönttöön suolaan. Perhotarpeita kato. Nyt nämä ainutlaatuiset perhotarpeet seisovat vedessä ja ounastelen että siinä juhannuksen seutuun haju voi olla aika mojova.En ole piipahtanut appiukon luona pitkään aikaan (koska välitän vain rahasta). Sinänsä harmittaa, koska siellä vasta löytöjä tekiskin!16 kommenttia:

 1. Ihanko siinä on sorkkamukin tarpeet tyrkyllä? :D

  VastaaPoista
 2. Miksi minä en koskaan löydä mitään näin mojovaa?

  VastaaPoista
 3. Vuoden siivojan tittelillä voisi ounastella kokemuksen määrää. Minä amatöörinä voisin aloittaa siivouksen puolisosta ja appi-ukosta... blogia seuranneena voisi olettaa jutunaiheiden radikaalia kuivahtamista tämmöisen manööverin jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Mutta västäräkkejä nain viela taalla kaukana Israelissa. Juuri eilen. Eli kesä on viela kaukana. Siella Suomessa.

  VastaaPoista
 5. Ny tiedän, miksi nimimerkkisi on vuoden siivooja. Jos tuon kaiken siivoat edes joskus pois, myönnän sinulle arvonimen "Universumin siivooja". Hirven korvat suolassa, voi pyhät pyssyt: meillä oli onneksi vain surviaisen toukkia jääkaapissa. Itse tosin säilytin lehmänsarvitorvea pitkään, (musiikkijuttuja: isä sanoi, että se olisi arvokas). Ite tein. Ja ite pistin roskiin.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukat jääkaapissa on aika normisettiä. Vitsit meilläkin oli lehmänsarvitorvi. Missähän se on.

   Varaudu nimitykseen.. Ei mee kauaa.

   Poista
 6. Kevät tulee... lunta sataa PK seudullakin taivaan täydeltä...kun koko talven ei ole kunnon talvea ollut !
  Ennustan... tänään iltauutisissa... Takatalvi yllätti PK-seudun autoilijat + raportti peltikolarien määrästä kun osa on vaihtanut jo autoihin kesärenkaat alle.....

  Hienoja löytöjä sulla ... =)

  VastaaPoista
 7. Piti kuuklata huvikseen toi jontka.

  Wikipedia osasi neuvoa: (murretta, osittain vanhentunut) kuru

  ja kurun selitti sitten näin: (patologia) prionin aiheuttama degeneroiva aivosairaus, jota tavattiin Papua-Uudessa-Guineassa Fore-heimon jäsenillä.

  ok... =)

  -kanta-asiakas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Wikipediasta puuttuu tärkeää tietoa. Jontka on semmonen monttu. Meillä lähin jontka on navetan takana, sontalan ja pellon välissä. Mutta jontka johon hirven osat veisin, on alamäessä kuivurin lähistöllä. Siellä vasta iso jontka onkin. Joulukuusen viereen heitän.

   Poista
 8. Hei!.Nyt ois sorkkamukille tilaisuus astua julkisuuteen Ylen sivulla, jonne voi lähettää kuvia pääsiäiskoristeista. Narsissiasetelma mukiin, kuvaus kännykällä ja menoksi. http://yle.fi/radio/ylepuhe/viikon_kysymys_millaiset_koristeet_tekevat_paasiaisesi_laheta_kuva/7896049

  VastaaPoista
 9. kyllähän niille hirvenkorville löytyy muutakin käyttöä, kuhan oiken valmistelee
  http://saijalehtonen.com/uniikkityot.html

  VastaaPoista
 10. Voi että kun sielua riipoo aina nämä ihmiset, jotka ei leikkauta kissojaan ja sitten murhataan kissanpoikia. Miksi ihmeessä kissaa pidetään jotenkin vähäarvoisempana, kuin koiria? Kauhea älämölö syntyisi, jos koiranpentuja tapettaisiin samalla lailla. Voi perse. Että piti vielä mielensä pahoittaa illan ratoksi. Just kun oli kiva nousuhumala.

  VastaaPoista
 11. Miksei pentuja ja emoa voi loukuttaa ja toimittaa eläinsuojeluun? Varmasti mukavampaa hommaa kuin niiden tappaminen? Voisivat löytää hyvän kodin ja emo leikattua. Tai vaikka naapurille vinkata kollin touhuista.

  VastaaPoista