lauantai 9. toukokuuta 2015

Team Tahma

Ois taas aika varautua talveen. Joka nurkka pursuaa rankoja. Viime vuonna avomies ja muutamat lähisukulaiset ostivat porukalla pilkekoneen. Aiemmin oli kilkuteltu kylän porukan koneella. 


Tämä huipputekninen vekotin toimii vannesaharatkaisulla ja radan päässä sitten katkaistu pala puserretaan halkomahärvelin läpi. Kaikki toimii vivuilla ja hyvä ettei kone hae rankakasasta linjastolle valmiiksi tavaraa.

Muuten ihan helvetin hyvä laitos, mutta siinä on yksi vika. Se ei toimi. Vähän väliä vannesaha lentää pois paikoiltaan, milloin mistäkin syystä. Kun puuhommissa tulee kylmä, se kertoo jostain.Isä on ootellut meidän savottaan tuota konetta. Vinkkasin illalla että ei kuule kannata tuota myllyä paljoo ootella, että otahan vaan sinäkin se porukan kone käyttöön niin saat jotain aikaankin. Pelekkee telekkuamista on muuten.

Kuvassa nöyrä ja järkevä pilkekone. Toimii varmasti. Aateekoosta ja intternetistä löysin tämän. Näyttää olevan myynnissäkin. Melkein kannattaa ostaa vaikkei niin tarviiskaan.Sitten voisin kertoa eli valittaa toisesta asiasta teille. Moni on kysellyt minkälaista on asua maaukkojen kanssa. Monessa suhteessa kätevää. Taitoja on monenlaisia ja vielä kun siihen kaikkeen osaamispääomaan saisi lisättyä sen ominaisuuden, että kaverit tekis mitä minä sanon, ois mahdollisuudet ihan rajattomat.

Kolikon kääntöpuolina on ns. tahmatassuefekti. Ei ole kyllä semmoista pintaa tässä torpassa, etteikö siihen sais sormenjälkiä ihan perkeleesti. Jonkun kohdan kun putsaa, puhutaan viikosta tai maksimissaan kahdesta, kun näyttää jo paikat siltä ettei ois vuosikymmeneen rättiä näytetty. 

Kahtokeehan nyt tätä.Ovenkahva eli oven osa, jota ei toinna näpelöidä. Ja mikä tärkeintä, nahka voip käsistä kuivua jos niitä ihan yhtenään esim. ulukohommien piälle pessöö.
Toinen on ruokahomma. Kun lihapiirakka-nakkiyhdistelmän laittaa lautaselle, ei toinna huuhtaista käsiä yhtään. Enimmät pyyhitään housuihin ja loput tarttuu kätevästi mikron oveen. Jota ei sitäkään operatoida kahvaa käyttäen vaan levitellään roiskeet joka puolelle.Sohvan käsinoja on säilytyspaikka mm. kaukosäätimelle, puhelimelle ja kärpäslätkälle. Mitä tahansa näitä kun hamuilee niin jo on mustana kangas. Ainoa pelastus ovat irtopäälliset.


Sitten kaikkein pahin. Onko tästä nyt joku neljä, viis kuukautta kun saatiin saunaremontti valmiiksi. Kun kiuasta käy räveltämässä, sen voisi tehdä niin että koskee vain kiukaan nappuloihin. Mutta ei. Pitää oikealla kädellä ottaa tukea jalkalaudasta (onko se ees sana?). 


Jostain syystä uusilla lauteilla on myös omituisia veden (tai sen parafiiniöljyn?) jättämiä läikkämäisiä jälkiä. No, ei minulla tänään ollu parempaakaan tekemistä kuin täytellä EU-papereita ja pestä sauna.


Suihku toimii vielä! Ainoastaan saippuateline on paskana. En saanut sitä siivotessa irti ja avomies tuli ja näytti miten se näppärästi alakautta nyrkillä kopauttamalla saadaan pois paikaltaan. Hyvin onnistui, tosin mossahti kolmeen osaan.Uusi laudepesin odottamassa tositoimia. Helvetin hyvä kapistus muuten.Jälkeen-kuva nro 1.


Jälkeen-kuva nro 2.


Näillä päästään varmaan pari kuukautta taas eteenpäin saunan puolella mukavasti.


Isä pisti rysän järveen ja tuli jo muutamia lahnoja. Savusti ne. Kunnollisen ruisleivän päälle kun sipaisee sopivasti voita ja silppuaa päälle savulahnaa niin on kuulkee hyvvee.


Ja kaikki on anteeksi annettu.


19 kommenttia:

 1. Että on nautittavaa luettavaa ja viimonen lause kruunas jutun ihan täydellisesti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti pikasee kommentoijja, et pääs ekaks! :D

   Jalkalauta=jalkalaude

   Hyvä että teilläki käytetää voita eikä mitää kissarasvaa. Värisyttää jo pelkkä ajatus, hyh.

   Kyllä sä sun avokin saat tekeen ihan mitä käsket. Kuhan keksit ensteeks. Minä en sitä kerro! Ainakaa tässä. :D

   Poista
  2. Kiitos Timo! Minä olen tässä yrittänyt yli 15 vuotta saada tahtoani läpi, mutta on ihan vekkulia jatkaa yrittämistä. Kysyn tuossa 30 vuoden kohdalla sinulta vinkin, jos ei siihen mennessä selviä! :D

   Poista
 2. Huluvattoman haaskoo lukemista!

  VastaaPoista
 3. Komppaan Timbaa, näitä lukiessa tulee hyvät fiilikset mutta mun täytyy pyytää anteeksi koska mulla petti pokka suihkun saippuatelineen kohdalla. En tiedä ketään joka ottaisi yhtä tyynesti .D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nuo on kuule pieniä juttuja tässä elämässä. Nimimerkillä vessarempan valmistumista oon ootellu kohta 7 kuukautta ja talon 7 vuotta.

   Poista
  2. No se selittää osaltaan sun stoalaisen tyyneyden ja mitä tulee tämän päiväiseen postaukseen, niin sä et usko minkälaista hengenheimolaisuutta mä tunsin siinä kohdassa kun ennakoit sen painavamman paketin putoamista maanäytteidesi päälle. Mulla ja Karmalla on sukset niin pahasti ristissä ettei mikään ole mahdotonta aka jos on paskatuurin mahdollisuus, niin se myös tapahtuu.

   Poista
 4. Toi punanen pilkekone on aika näppärä, käytin tuota aika lailla paljon joskus aikoinaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan ylivoimainen ja paras. Miksi parannella jotain jo niin täydellistä.

   Poista
  2. Sirkkelikatkaisijalla varustettu kone on todennäköisesti varmatoimisin.

   Poista
 5. Mitä helkkaria, piti valita joku jostain tuhannesta sovelluksesta minkä kautta kirjautuisin ja ei ollu facebook mukana? En käytä muita. Ja sit piti jostain epämääräisestä rävellyksestä saada selvää että voisin todistaa etten oo robotti. Ehkä täytyy taas käydä optikolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko laittaa se robottihärveli päälle kun jossain vaiheessa tuli kymmeniä roskapostikommentteja päivässä. Alko ohtaa kolottamaan se.

   Poista
  2. Ymmärrän kyllä, on vaan aina yhtä riemukasta yrittää saada niistä teksteistä selvää, viimeks onnistuin kun laitoin toisen silmän kiinni. :D

   Poista
 6. Itse ratkaisin tuon mustuvien lauteiden ja seinien ongelman käsittelemällä lauteet tummalla saunasuojalla ja seinätkin pistin valmiiksi noetun näköisiksi... Ei ole enää ressiä mustista perpeerin jäljistä tai hikisten harteiden läikistä seinissä. Ja sauna pestään silloin kun alkaa hienhaju ottamaan nenään liikaa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään uskaltaa oraakkelin virkaa toimittaa, tarvitaan parin vuoden sisällä meidänkin saunaan jonniinlaista värikäsittelyä :D

   Poista
 7. Kyllä minäkin, jos savustaisi lahnoja...

  Saippuateline etenkin tuntui tutulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olin vanhan suihkun saippuatelineen säilyttänyt. Sitten kun se oli jynssätty puhtaaksi, tuli kokeiltua onko se oikean kokoinen. Eipä ollut.

   Poista
 8. Sama efekti seuraa miehestä, joka näprää autojen kanssa. Kivasti on ovet ja seinät ja lattiat täynnä sormenjälkiä ja tommosta tummaa möhnää. Ja kivasti niitä sormenjälkiä löytyy parhaimmillaan katonrajastakin :D Mutta ei siinä mitään, mennään perässä rätin kanssa ja mutistaan kovaan ääneen :D

  VastaaPoista