sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Frisbeegolf, lajien kuningas

Muaseuvulle on saatu Netflixin ohella muitakin nykyaikaisia villityksiä. Suljetuista kyläkouluista tehdään kovalla hötäkällä frisbeegolfkeskuksia ja niiden satojen neliöiden sisätilat ovat omiaan kiekkojen säilyttämiseen. Saimme Vilkkaalta mieheltä kutsun lähteä katsastamaan uutuudenkarhea rata Kotalahdessa ja tutustumaan lajiin. Vastustamaton tarjous.

Dokumentoin iloksenne ohjeet asianmukaisen frisbeegolf-kisan järjestämiseen.


Koska kyseessä on tiukka urheilusuoritus, on kisapaikalle järjestettävä tankkauspiste. Mielellään lava-autoon ergonomiasyistä. Ettei tule revähtymiä.Vichyvesi ei ole sallittu virvoitusjuoma. Sen nauttijoita rangaistaan vichysuihkulla. Otin opikseni, ei tule toistumaan.

Kiekkoja on ainakin kolmenlaisia. Luultavasti enemmänkin, mutta ei niihin jaksa perehtyä eikä todennäköisesti kyläkoulun valikoimista kaikkia hifistelyversioita löydykään. Olipa kyse putterista, mid-rangesta tai distancesta, lopputulos heitossa on kutakuinkin sama. Helpointa on tehdä valinta oman lempivärinsä perusteella.


Lyhyesti sanottuna lajissa viskellään kiekkoa tarkoituksena saada se koriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Ja varotaan heittämästä kanssakilpailijoita takalistoon. Vielä kerran, nöyrimmät anteeksipyyntöni Viittojanaiselle nappiosumasta.


Lasten voi antaa mennä edellä, jotta aikuiset voivat keskiolutpäissään keskittyä väittelemään milloin oli kenenkin vuoro, montako pistettä kelläkin oli ja yrittikö joku huijata. Eli vähän niin kuin Trivial pursuitia maastomuodossa.
Mitään hyvitystä ei saa sääntöjen mukaan puuhun, jalkapallokentälle tai kylätoimikunnan puuliiteriin heittämisestä.Viimeisen väylän jälkeen lasketaan pisteet, julkistetaan voittajat ja etsitään lapset.
Frisbeegolf vaatii suorituksenaikaisen nestetankkauksen lisäksi sarjan palauttavia toimenpiteitä. Hyvänä kevyenä iltapalana toimii texmex-kurpitsa. Olenkin aina sanonut että kyllä kasviksista saa maittavaa ruokaa kun vaan niihin vähän lihaa lisäksi laittaa.Turnaus tulee päättää kylän pubissa, jotta kilpailun aikana patoutuneet paineet varmuudella purkautuvat riittävissä määrin. Turnauksen järjestäjänä ansioitunut ja voiton vienyt Vilkas mies antoi useita näytteitä siitä miten palautuminen optimoidaan.

Mikä voi olla hauskempaa kuin Vilkkaan miehen kanssa baarissa asiointi? Vilkkaan miehen ja hänen isänsä kanssa asiointi tietysti. 


Lämmin kohtaaminen syysillassa. Ihan tanssiksi pistivät.Järjestysmiehet saattavat joskus olla niin rajoittuneita etteivät tanssiesityksistä välitä, ilmeisesti mies-mies-insesti -esitys ei lukeudu suosikkeihin.Paikallispubissa drinkkeihin laitetaan erikoispillit. Niistä vaikka Vilkkaan miehen isä kuinka imi, ei juomaa läpi tihkunut. Ihan kolmeen kertaan piti yrittää.Ja loppuun näyte siitä, miten voi aiheuttaa kuppilassa järjestyshäiriön ilman että itse on sisällä. Ei voi heittää pihalle. Näppärä oivallus ja upea päätös hienostuneelle urheilupäivälle ja sen illalle.Upea laji, kerrassaan upea tämä frisbeegolf. Kiitos Amerikalle tästäkin asiasta. Kiitos myös Pub Vanha Kaivoksen henkilökunnalle.


ps. Äärimmilleen viety frisbeegolf-suoritus päättyy oksentamiseen vessan lattialle ja moppisankoon. Ei tiedä Aleksi Ojala mitään todellisesta urheilusta.


10 kommenttia:

 1. Tää on tätä. Mielläkin kotimaisemissa on rata. Olen ihmetellyt sen suosiota. Nyt tajusin...

  VastaaPoista
 2. Teillähä on näyttäny olevan täydellinen suoritus tämän ameriikan lajin parissa :D

  Kiitos sunnuntaipiristyksestä :) Mahtava blogi edelleen!

  VastaaPoista
 3. Se on oikee meininki teillä siellä!!
  Perseennäyttö on aina paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan. Vilkkaan miehen isä nähtiin kuppilassa ennen Vilkkaan miehen saapumista. Kerrottiin että se on tulossa ihan kohta. Isukki ilahtui: "Tästä tulee hyvä ilta! Ei mene kauaa kun se kiipeilee pöydillä ja näyttää persettä!". Tuntee jälkikasvunsa.

   Poista
 4. Ehkä minustakin vielä urheilija saadaan...

  VastaaPoista
 5. Maaseutu näyttäytyy tässä blogissa ihmeen monipuolisena ja vetovoimaisena. Se tarjoaa kulttuurista ja elämäntapa"urheilijaa" kiehtovaa spektaakkelia viikko toisensa jälkeen. Monimutkaiset ja kiinnostavat ihmissuhdekuviot tuovat lisäväriä maaseudun muutenkin värikkääseen arkeen. Oivaltava, lämminhenkinen, humoristinen. Täydet viisi tähteä *****

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkkanäköisestä ja asiantuntevasta arviostasi.

   Poista